Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2020-04-26 11:28:46
Kedves Puskás Andrea!

Köszönöm a visszajelzést! Ezt az "étrendváltási "módszert nem ismertem, de megjegyzem:-) ! . P.

2020-04-26 08:48:39
Kedves P.,köszönöm a válaszát.Időközben sikeresen átálltunk,bár a választás az Orijen 6 fishre esett.1 napos koplalónapot tartottunk és 1 hétig minőségi probiotikumot kapott,így mindenféle probléma nélkül sikerült, a kutyánk boldog tápos. Keverni nem akartam tápot és nyerset,mivel a barf nem ajánlja.Üdvözlettel,Puskás Andrea

2020-04-23 20:58:50
Köszönöm a választ!
Eléggé megzavaróak az eltérő vélemények , a mi esetünkben egész nap elérhető a táp a cicáknak mégis soványak tehát az ön véleménye alapján nem a mostani tápban keresendő a probléma mivel táptól nem fogynak le, így a cicák egészségevel lehet a gond, ezzel szemben az állatorvosunk tápváltást javasolt nyilvánvalóan royal caninra.. Teszünk egy próbát az acanaval es reméljük a változást. Köszönettel ,
Bella

2020-04-23 19:04:08
Kedves Gönczi Bella!

Az interneten sok butaságot lehet olvasni bármivel kapcsolatban. Természetesen a kutyák nem fogynak le az ACANA-tól, mert akkor nem vásárolnák a gazdik legalább 20 éve.

Egy macska vagy kutya akkor veszít a súlyából, ha nem jut megfelelő energiamennyiség a táplálékkal a szervezetébe. Tehát magától egyik táptól sem „fogy le” az állat, csak abban az esetben, ha nem kap elegendő mennyiséget. Általánosan elmondható, hogy egy egészséges állat a szükséges kalóriamennyiséget elfogyasztja ösztönösen; más szóval nem fogyózik magától.

A leggyakoribb probléma a házi kedvenceknél nem a súlyvesztés, hanem az elhízás.

Ami konkrét kérdését illeti, természetesen őszintén ajánlom a termékeinket, melyek nem tartalmaznak gabonát, 75 % állati alapanyagokból (és többféle húsból) készülnek. P.

2020-04-23 12:46:34
Kedves szakértő!
Van két három éves cicánk, igyekszünk a mácskák táplálkozási szükségleteihez mérten tápot választani, tehát figyelünk a gabona mentességre, ne tartalmazzon búzát kukoricát stb .. de elég nehéz ilyen tápot találni. Az elmúlt pár hónapban fressnapf Real Nature tápját kapták ami papíron megfelel ezeknek a kritériumoknak de sajnos lefogytak tőle, az egyik cicának korpás lett a bőre, a másiknak hullik a szőre.. szóval láthatóan nem néznek ki jól. Mindketten ivartalanítottak ,benti cicák de nem hajlamosak az elhízásra, van lehetőségük mászni ,ugrálni. Száraz táp egész nap elérhető nekik mert sajnos nem tudtuk megszoktatni velük az időponthoz kötött etetést ,mindkét cica inkább naponta többször csipegetni szeret,és amennyire látom a napi ajánlott adagnál kevesebbet esznek, nedves eledelt egyáltalán nem esznek ,nem szeretik.Mindezek mellett ajánlana Acana tápjukat , vagy inkább próbálkozzunk mással? Több helyen olvastam ,hogy leginkább kutyák lefogytak az Acanatól. Előre is köszönöm válaszát !
Bella

2020-04-19 10:08:48
Kedves G. Réka!

Számos elmélet van a fűevéssel kapcsolatban, pl. unatkozik a kutya és tsai. Mivel ezek elméletek, és nem tudományos alapossággal bizonyított dolgok, ezért nem is érdemes velük foglalkozni.
Csak egy megjegyzés: a megfigyelések szerint a vadon élő kutyafélék döntő többsége is rendszeresen eszik füvet.

Talán két dolgot tudok javasolni:

1. Lehet a napi adagokat csökkenteni kell pár százalékkal. Az ACANA és az ORIJEN esetében sokszor előfordul, hogy a kutya többet eszik a kelleténél, netalántán habzsol. Mindezek megviselhetik az emésztőrendszert.

2. Célszerű kipróbálni egy másik márkát is, lehet a termékeinket ’nem bírja’ a kutyus. Ha a váltás után sem oldódik meg a probléma, akkor érdemes lehet egy alapos orvosi kivizsgálás.

+ Vannak olyan érzékeny emésztőrendszerű kutyusok, akik nem nagyon bírják a gyakori étrendváltásokat, esetleg ez is lehet a háttérben. P.

2020-04-18 14:53:47
A most 1,5 éves nőstény labrador kutyusunkat (30 kg, sokat mozgunk vele, aktív) 8 hónapja etetem Acana/Orijen tápokkal: Acana Grasslands, Orijen Original, Acana Ranchlands, Acana Pacifica, ezeket váltakozva. Nagyon szép a kutya testalkata, nincs elhízva, csupa izom, gyönyörű a szőre, nincsenek bőrbetegségek, jókedélyű, aktív. Az elején minden rendben volt az emésztésével, viszont az utóbbi pár hónapban többször is volt komolyabb hasmenés / bélgyulladás problémánk. Ilyenkor egyéb házilag készített ételt kevertünk a tápjához (állatorvos által javasolt összetevőkkel) , amitől szépen rendbejött. Viszont folyamatos nála a fűevés, leginkább étkezések után indul el legelni (csak a kertünkben tud füvet enni, semmivel nincs trágyázva,permetezve). Nem hány fűevés után, a székletével távozik belőle. Volt már teljesen füves hasmenése is. Úgy érzem, hogy valami nem jó neki, éghet a gyomra, talán emiatt eszik füvet. 2-3 hétig jó minden az étkezés / emésztésével / széklet állaga, aztán mintha a beleinek valami sok lenne, elkezdi enni a füvet, egyre többet, majd hasmenés, utána gyomorkímélő kúra (húsleves, probiotikum stb) és rendbejön. Aztán kezdődik minden elölről. Eddig a legjobban az A.Pacifica vált be, amikor azt ette, olyankor akár 1 hónapig is minden rendben volt vele (a többinél 2-3 hét után már hasmenés), így most már ezt eszi régebb óta. De sajnos a halasnál is előfordult már hasmenés, fűevés pedig itt is van folyamatosan.
A véleménye érdekelne, hogy váltsunk-e valamilyen másik tápra, ha igen, melyikre? Mi lenne a számára az életmódjához/korához legmegfelelőbb, ami a pocakjának is jó és nem igényelné a fűevést? Köszönöm a segítséget.

2020-03-18 18:46:02
Kedves Puskás Andrea!

Nekem sincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom, sajnálom! Ezért csak általánosságokat tudok javasolni: nagyjából 7 nap alatt fokozatosan célszerű átállni, napról-napra fokozatosan növelni a száraztáp mennyiségét az étrendben. Napi két etetés ajánlott. P.

2020-03-18 10:59:03
Üdv,másfél éve nyers étrenden lévő-főképp marha,kacsa,szarvas-Cane Corsonál szeretném megpróbálni a tápra visszaállást.Anno kölyök korában azért lett barfos,mert minden táptól fosott.Most Grass Fed Lambra szeretném átrakni,de nem tudom,hogy álljak neki. köszönettel,Andrea

2020-03-08 20:44:45
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen alaposan megfogalmazta és kifejtette a választ!! Már holnap megrendelem az ön által javasolt tápot, teszünk egy próbát!! Még 1x köszönöm!!
Emese

2020-03-08 16:05:38
Kedves Balogh Emese!

A hipoallergén állatorvosi tápokban a fehérjéket enzimekkel olyan kis méretűre szabdalják, hogy az immunrendszer radarja alatt simán átcsúsznak. Sajnos semmi sincs ingyen, az ilyen fehérjék kevésbé értékesek, ezért hosszabb távon nem javasolt az ilyen típusú termékeket etetni.

A másik ok, amiért célszerű próbálkozni étrendváltással, hogy az idős kutyusoknak több fehérjére van szüksége, mint felnőtt korban, mivel a szervezetük fehérje szintetizáló képessége már nem olyan hatékony. A bőséges fehérje mindenképpen javítja az életkilátásokat.

DE a jelenlegi száraztáp működik, ezért csak nagyon ’óvatosan’ javaslom az alábbiakat.

Az ACANA Singles termékcsalád ún. korlátozott összetételű, azaz kevés összetevőből készülnek (mármint más ACANA termékekhez képest), és egyféle fehérjeforrást tartalmaznak. Négy termék közül lehet választani: ACANA Grass-Fed Lamb, ACANA Yorkshire Pork, ACANA Free-Run Duck és ACANA Pacific Pilchard.

Én az utolsót javasolnám kipróbálásra: a termékben található szardíniát a Csendes-óceánból halászták, nagy valószínűséggel ilyen halat még nem evett a kutyus, ezért allergia sem alakulhatott ki rá. Továbbá, a hal miatt tele van hosszú láncú Omega 3 zsírsavakkal, melyeknek van gyulladáscsökkentő hatása is.

Az alábbiakból készült a termék:
Friss egész csendes-óceáni szardínia (25 %), dehidratált egész szardínia(18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész garbanzó bab, szardíniaolaj (7 %), friss fodorkel (1,5 %), friss spenótlevél (1,5 %), friss tarlórépalevél (1 %), hidegen sajtolt napraforgóolaj, lencserost, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, friss egész pézsmatök, friss egész úritök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított szardínia (0,1 %), friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Érdemes alaposan átolvasni, és ha semmi gyanúsat nem tartalmaz, akkor megér egy próbát. P.

2020-03-07 07:00:28
Üdvözlöm Kedves Szakértő! Megprobálok rövid lenni!:) 13 éves Shi-Czu kutyusom 3 éve Royal Canin Hypoalergenic tápon van, és nagyon szigorúan csak azon , mert különben belobban a szemhéja, igen tudom fura de neki semmi más tünete nincs csak és kizárólag a szemhéját támadja a gyulladás. Pont ezért jutottunk el nehezen és nagy sokárra a táplálékgyanura. Miután évekik küszködtünk szemészhez jártunk, szteroid kezeléseket kapott, míg végűl kiderült a kaja a bűnös. Szoktam kísérletezgetni de ez nála nagyon vékony jég. Nagyon sokmindenre allergiás, gabona félék semmi, zöldségek az ok, viszont a húsokkal nem probálkoztam. Az említett táppal teljesen rendben van, viszont szívesen váltanék , eléggé unja szegény, pláne hogy semmi mást vagy juti falatot sem kaphat. Feldobnám a kisöregem napjait valami igazán ízletes táppal. Véleménye szerint, leváltható a mostani Hypo táp valnelyik Acana tápra? És ha igen melyik lenne neki jo? Mint említettem már 13 éves, rengeteget alszik de séták során még igen aktív , labdázik stb.. ivartalanított és sajnos a súlyával is mindig küzdünk. Ha beválna az Acana biztosan maradnék mellette, v.színüleg jobb kedvel fogyasztaná , mint a meglévő szója ízű borzalmat. Válaszát előre is köszönöm!!
Emese

2020-02-27 20:18:08
Nagyon vártam a válaszát????, köszönöm!
További szép estét! Üdv: M. Marianne

2020-02-27 19:14:20
Kedves Agulár Ildikó!

Ha lenne kedves írni egy emailt - acana@acana.hu - , hogy melyik kerületben keress szaküzletet? P.

2020-02-27 19:12:28
Kedves Meződy Marianne!

Wow, nyugodtan elmehetne kutyatáplálási szakértőnek! Teljesen helyesen vezette le, hogy miért érdemes váltani, hiszen a kutyusnak is jobb a többféle fehérje például.

Szóval nem tudok kit hozzátenni, talány annyi, hogy én azonnal váltanék. P.

2020-02-19 13:39:16
Belvárosban merre van üzletünk?

2020-02-17 11:45:52
Kedves Szakértő!
Már kaptam hozzáértő segítséget régebben a fórumon és telefonon is Öntől, amikor tápot váltottam Acanára. Javaslatára szeptember óta a csak egyféle fehérjét tartalmazó Acana Yorkshire Pork tápot eszik az allergiára hajlamos, régebben többször szőr-bőr (Demodikózis kölyökkorban, Malassezia élesztőgombás bőrfertőzés később) problémával küzdő 2 éves Boston Terrier kutyusom. A tápot szereti, nincs gond vele.
Olvasgatva a fórumban feltett kérdéseket és a válaszait felmerült bennem, hogy esetleg váltanék Acana Pacificre.
Ami miatt ez felmerült bennem: Ebben bár többféle halból álló, de magasabb fehérje és zsírtartalom, és kevesebb szénhidrát van. Nagyobb az energiatartalom is, (3 850 kcal/kg) így talán kicsivel kevesebbet lehetne belőle adni, mint a sertésesből, és így esetleg kevesebb lenne a széklet napi mennyisége! (most napi 3-4 alkalommal normál állagú) viszont tartaná a súlyát is.
Alapvetően vékonyabb testalkatú a kutya - 6,50 kg - az aktív adagnál többet kell adnom, hogy tartsa a súlyát. (napi 120 gr + pár szem hozzá jutiként)
A halas tápban magasabb az Omega 3 arány is, így az esetleges bőr - szőr problémára is előnyösebb lenne. (immunerősítésre egyébként folyamatosan kap Energyvet készítményeket)
Kérdésem, jól gondolom-e, hogy érdemes lenne - a fenti szempontok figyelembe vételével - tápot váltani? Vagy maradjak a sertésnél, ne variáljak? Mit tanácsol?
Ha érdemes lenne a váltani Ön szerint, akkor átállhatok azonnal az újra, - mivel sok összetevő hasonló - vagy itt is kell a folyamatosság?
Köszönöm, hogy foglalkozik a kérdésemmel.
Üdvözlettel: M. Marianne2020-02-05 15:53:52
Kedves Törő Krisztián!

Ha kikerült az étrendből a tojás és a csirke, akkor a kutyus ezekre nem allergiás. Sőt, lehet, hogy egyáltalán nem allergiás semmilyen étrendben található fehérjére.
A kutyák 1 %-a lehet allergiás valamilyen étrendi fehérjére, a kullancs és a pollenallergia sokkal gyakoribb. A csirkefehérje allergia egy nagyon túldiagnosztizált ’betegség’, lehetetlen a gazdikat meggyőzni erről…
Nagyon sok mindentől vakaródzhat egy kutya. Ha ezt bőrgyulladás is kíséri, akkor talán érdemes próbálkozni bármelyik halas termékünkkel: ACANA Pacifica, ACANA Pacific Pilchard és/vagy ACANA Wild Coast. Tele vannak Omega 3 zsírsavvakkal, melyeknek gyulladáscsökkentő hatása is van. P.

2020-02-04 13:25:38
Udvozletem!
1 eves maltai sememkutyanknak keresnenk hippoallergen tapot mivel a csirkere es a tojásra allergias, ezert direkt ennek megfelelo tapra váltottunk, de az elmult hetekben megint vakarozik. Tudna nekem ebben segiteni?

2020-02-04 13:25:30
Udvozletem!
1 eves maltai sememkutyanknak keresnenk hippoallergen tapot mivel a csirkere es a tojásra allergias, ezert direkt ennek megfelelo tapra váltottunk, de az elmult hetekben megint vakarozik. Tudna nekem ebben segiteni?

2020-01-21 08:14:45
Kedves A.! Tűrelmesen vártam tegnap de semmi inkább úgy döntöttem h amit kifizettem kutyus tápot tartsák meg igy nem kell . Köszönettel : Kissné

2020-01-18 15:59:37
Kedves Kissné Szilágyi Bernadett!

Utánanézek, és hétfőn keresni fogom.

Elnézést a bénázásunkért!

Üdv:

Pólik László

2020-01-17 07:26:02
Szeretnék érdeklődni h 3 nappal ezelőtt rendeltem őnöktől és a mai napig se eamil se a rendelés nemjött meg kérdésem h meddig várjak? 00022380 a rendelésröl van szó

2020-01-16 18:20:57
Kedves Rita!

FEHÉRJE: az ORIJEN fehérjetartalma több mint 95 %-a állati eredetű, melyet a ragadozó kutya hatékonyan tud megemészteni. Az állati fehérjéket az ember is jobban meg tudja emészteni, mint a növényi eredetűeket. Hogy az elfogyasztott fehérje milyen mértékben hasznosul a szervezetben? Fogalmam sincs a pontos arányról, szerencsére! Ez csak állatkísérletek segítségével lehetne megmérni, melyeket sohasem végzett és végez a gyártó.

ÖSSZETEVŐK listája: a felhasznált alapanyagokat a feldolgozás ELŐTTI súlyuk alapján kell felsorolni csökkenő sorrendben- ez az előírás. A feldolgozás utáni listát szinte lehetetlen lenne összeállítani, mivel a főzés nagyon sok mindent megváltoztat.
A feldolgozás UTÁNI állapotról az analitikai összetevők értékei tájékoztatnak (ez is előírás).

Nézzük az ORIJEN Red összetevőinek, más szóval a receptjének az első részét:

„Friss angus marhahús (11 %), friss vaddisznóhús (4 %), friss préribölényhús (4 %), friss vagy nyers romney bárányhús (4 %), friss yorkshire sertéshús (4 %), friss marhamáj (4 %), friss marhabendő (4 %), friss egész csendes-óceáni szardínia (4 %), friss egész tojás (4 %), friss vaddisznómáj (4 %), bárány (dehidratált; 4 %), marha (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), birkahús (dehidratált; 4 %), sertés (dehidratált; 4%), friss báránymáj (3,5 %), friss báránybendő (3,5 %), egész szardínia (dehidratált; 3 %), friss sertésmáj (3 %)…”

Az első 19 (!) összetevő állati eredetű, nincs más ilyen kutyaeledel!

Az első összetevő, a friss marhahús, a felhasznált alapanyagok súlyának 11 %-a. Természetesen a friss hús cca. 70 % vizet tartalmaz. A feldolgozás során elveszíti a víztartalmának jelentős részét, hiszen az ORIJEN 12 % nedvességet tartalmaz.
A szárított / dehidratált húsban 5 % víz van, az összetevők listájában is ennek megfelelően szerepel, azaz 5 % nedvességtartalommal mérik meg az adott összetevő súlyát. P.

2020-01-13 23:55:41
Kedves Acana!

Érdeklődni szeretnék hogy az Acana és Orijen tápokban található fehérjék mekkora részét teszik ki az emészthető fehérjék melyeket a kutya ténylegesen hasznosítani tud?

Másik kerdésem hogy az összetevők listájában mikor sorban felsorolásra kerülnek az összetevők akkor a friss hús százalékos tartalma még a feldolgozás előtti, nedvesség tartalommal rendelkező húst jelzi, mely még veszít tömegéből a feldolgozás során? Illetve a szárított hús a szárítás előtti arányt mutatja, vagy már a szárítás utánit?

Előre is köszönöm a segítséget!

2020-01-08 19:47:11
Kedves Krisztina!

Nem változott az összetétel, teljesen normális az, hogy a tápszemcsék alakja és színe eltérő lehet, mivel az ACANA Grass-Fed Lamb alapanyagainak jelentős része nyers vagy friss, azaz alacsony feldolgozottságú. Ha egy száraztápot kizárólag porállagú alapanyagokból (húsliszt, gabonalisztek stb) készítenek, akkor a tápszemcsék is egyformák. Nálunk nem ez a cél.

Egy adott termékből legyártanak egy nagyobb mennyiséget, ez kap egy gyártási számot (ld. csomagolás), és ezt porciózzák ki különféle kiszerelésekbe = a 2 kg-os kiszerelésbe is ugyanaz a termék van, mint a 17-esbe.

Semmilyen visszajelzést nem kaptunk már nagyon régen, hogy valami baj lenne a bárányos ACANA-val, ezért nem biztos, hogy a termék okozta a lazább székletet. Persze, teljesen kizárni sem lehet. P.

2020-01-08 17:50:22
Acana Bárány almát eszi a Goldink , igazolt allergiája van csirkere és lazacra. Sok tápot kipróbáltuk, mire megtaláltuk ezt . Eddig mindig a 2 kg os vettük, aminek a táp szemei egyszínű sötét barna volt .
Most vettünk egy 17 kg ost , és a táp szemek különbözőek , nem nagyságban térnek el egymástól , hanem színben .
Minden második szem ( kb fele - fele arányban) világosabb barna , a többi ugyanolyan sötét barna .
Szeretném megkérdezni , hogy miért lehetséges ez ? És nem lenne érdekes ez, ha a széklete a kutyának nem változott volna meg tőle . De újra “kakaós csiga “ formájú ... sajnos
Köszönöm a választ

2020-01-07 18:55:18
Kedves Gere Mónika!

A csirkehússal semmi gond sincs! Néhányan azzal a butasággal próbálják hozzáértésüket bizonyítani, hogy csirkéről és / vagy csirkefehérjéről alaptalan dolgokat fecsegnek. Régebben dühített, manapság csak mosolygok… Ne hallgasson rájuk!

Az ORIJEN Puppy terméket javaslom; van benne csirke, pulyka, hal stb. Alább az ÖSSZETÉTEL listája.

Friss csirkehús (11 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (6 %), friss egész csendes-óceáni hering (6 %), friss csirkemáj (5 %), friss egész lepényhal (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), friss csirkenyak (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %),
csirkezsír (4 %), heringolaj (2 %), egész vöröslencse, egész zöldborsó, egész zöldlencse, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, lencserost, egész tarkabab, egész veteménybab, csirkecsont- és porc (1 %), csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

Az ORIJEN mellé még kiegészítőket sem szükséges adni, főleg csodatablettákat, nem hasznosak, de árthatnak. És ilyen betegség mellett nagyon kell ügyelni az elhízásra. 9-10 hónapos korban pedig jöhet az ORIJEN 6 Hal, ORIJEN Regional Red és / vagy ORIJEN Tundra. P.

2020-01-07 11:01:18
Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy 4 hónapos tacskónknak patella ficama van sajnos.
Szeretnénk minél jobb táppal etetni őt.
Most kap BRIT small puppy tápot és select goldot mini tápot. Hogy változatosan kapjon enni.
Már rendeltünk önöktől Six Fish tápot, amit fele arányban kap puppy táppal, hiszen azt a tanácsot kaptuk hogy csirkés tápot ne adjunk neki, csak halasat.
De közben mások tanácsa, hogy igenis jót tesz a jó minőségű csirkés táp.
Tudna nekem segíteni ebben eligazodni?
És valóban jó a csirkés táp?
Nagyon köszönöm segítségét.
Üdv:
Mónika

2020-01-05 12:18:28
Kedves Máté!

Mivel minden kutya valóban egyedi, ezért szinte lehetetlen olyan választ adni az ilyen típusú kérdésekre, melyek garantáltan működni fognak.

A kutyus jelenleg cca. 1700 kilokalóriát eszik naponta (ME 3850 kcal/kg × 0,44 kg =1694 kcal), mely mennyiség 27 kg-os testsúlyhoz elégnek tűnik, még télen is, DE…

1. lehet emelni a napi adagot, ha fokozott a fizikai aktivitás, de a több táplálék okozhat több és / vagy lazább székletet.

2. az is lehet, hogy a halalapú étrend annyira nem jön be a boxernek, ezért meg lehet próbálni az ACANA Sport & Agility terméket: az ORIJEN Puppy Large-hoz hasonló az összetétele, és 22 % a zsírtartalma, ami elég magas.

3. a nem baromfialapú étrendet szeretne, akkor ACANA Ranchlands vagy ACANA Grasslands.

4. vannak olyan típusú kutyusok, akik ’vékonyabb’ alkatúak, ez teljesen normális. Továbbá az ACANA és ORIJEN termékeket fogyasztó kutyusok csinosabbak a döntően szénhidrátokat (és kevés fehérjét) tartalmazó tápokkal táplálkozó ebekhez képest; magyarán, kevesebb rajtuk a testzsír. P.

2020-01-04 12:07:54
Tisztelt Acana! 14 honapos boxeremnek eddig Orijen Large Puppy tapot adtunk. Most valtottunk felnott tapra, pontosabban Acana Pacificre. Eddig minden rendben volt, kiveve a tobb szekletet. Az adagolasarol szeretnek kerdezni. Tudom, minden kutya egyedi es altalaban csak egy atlagos adagolas van feltuntetve, amitol felfele es lefele is el lehet terni. Itt 30 kg-os kutyushoz van irva 360 gramm. O most 27 kg es jelenleg 440 grammot kap a tapbol, de igy folyamatosan veszt a sulyabol. Szeklete aranylag keves. Adhatok neki meg tobbet a tapbol vagy probaljunk meg valtani? Udvozlettel: Mate

2020-01-02 15:50:01
Kedves Balogh György!

Tökélesen választott terméket! Jobbat én sem tudnék ajánlani a vizslának:-) P.

2020-01-02 09:06:25
Tisztelt Szakértő Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy munkakutyának (vadászkutya, kan német vizsla, hamarosan másfél éves) melyik tápot javasolja?
Én a Sport & Agility-t néztem ki, de kíváncsi vagyok a véleményére. Mostanáig Puppy Large Breed-et kapot, lassan kezd elfogyni és utána szeretnék áttérni a megfelelő tápra.
Válaszát előre is köszönettel!
Balogh György

2019-12-06 09:37:25
Kedves P. !

Az ön által felállított pontrendszer alapján történtek változtatások kutyánk etetésében más korábban,de a probléma továbbra is jelentkezet.
Minden esetre köszönöm válaszait !
Az Ön által javasolt termék használatát ,etetését át fogjuk gondolni.
Tisztelettel !
Szabó O.

2019-12-04 17:30:47
Kedves Szabó Orsolya!

Ígérem, legközelebb figyelmesebben olvasok????
Az ACANA-nak nincs, de a testvérmárkájának van egy hasonló terméke, az ORIJEN Fit & Trim.

De más megoldás is létezhet.

1. Nagy vonalakban elmondható, hogy a fogyózós terméknek fehérjét bőségesen, zsírokat és szénhidrátokat mérsékelten kell tartalmaznia + a sima tápoknál több étrendi rost javasolt, mert telítettséget okoz + esetleg több székletet.

2. Az etetési táblázatokban szereplő napi adagok valójában a napi javasolt kalóriabevitelt jelentik. Az ACANA Light & Fit termék 3070 kcal/kg metabolikus energiát tartalmaz, azaz ha a kutyus naponta 300 grammot eszik, akkor 921 kilokalória (3070 × 0,3) jut a szervezetébe. Célszerű egy olyan terméket keresni, amely a 1. és 2. pontban leírtakhoz a legjobban illeszkedik.

Ilyen termékek az ACANA Singles kategóriában vannak, pl. ACANA Yorkshire Pork: 3393 kcal/kg az energia, 29,5 % a szénhidrát (Light: 27 %), a fehérjemennyiség elég magas, de több benne a zsír (ezért is magasabb a kalória) + emésztési problémákra szoktuk javasolni.

Adagolás: mivel cca. 10 %-kal több kalóriát tartalmaz a diétás terméknél, ezért az ACANA Light & Fit termék etetési táblázatában található mennyiségeket 10 %-kal célszerű csökkenteni, így a bevitt kalória a megfelelő szinten lesz. A szűk keresztmetszet ebben az esetben az lehet, hogy a kutya keveselli ezt a mennyiséget. P.


2019-12-04 15:32:58
Kedves P. !

Igen félre értette,nem 2 hónapja van hasmenése a kutyánknak.
Eleinte nem volt gond az emésztésével,menet közben alakult ki nála. Amint írtam azért választottuk az Acana-nak ezt a tápját,mert hízásra hajlamos kutyus. A kérdésem az volt még,hogy mit javasolnak melyik termékük alkalmas a testsúlyának megtartására ? Természetesen váltottunk tápot,de szeretnénk energia csökkentett táplálékkal etetni,hogy ne legyen gond az izületeivel. Az Önök termék skálájából nem találtunk másik fajtát ami a mi problémánkra jó, ezért kértem a segítségüket,hogy esetleg tudnának -e javasolni mégis ami elkerülte a figyelmem eddig. Rendszeresen rendeltünk már Önöktől terméket és eddig nem volt gond,bár nem diétás termékek voltak....
Egyébként rutinos kutyatartók vagyunk,tehát nem első kutyások ( most sem egyedül van van még egy német vizslánk is, és nemrégiben távozott egy 16 éves vizslánk..... ),tehát tisztában vagyunk hogyan kell eljárni ha probléma adódik.
Ezért kérdeztem,hogy Önök,mint gyártók és szakemberek mit javasolnak, milyen termékükre váltsunk ???

Tisztelettel : Szabó Orsolya

2019-12-02 16:09:08
Kedves Szabó Orsolya!

Ha jól értem, akkor a kutyusnak 2 hónapja megy a hasa az ACANA-tól?
Ha igen, akkor már régen váltani kellett volna másik termékre. És természetesen nem tudhatom a hasmenés okát.

Ha félreértettem valamit, legyen szíves javítson ki, és elnézést! P.

2019-12-02 15:46:43
Kedves Szakértő !
2 éves ivartalanított kan Spinone ( olasz drótszőrű vizsla ) kutyusomnak rendeltem Önöktől Acana Light And Fit száraz tápot a súlya megtartása és egy kis fogyás elősegítése miatt, és sajnos hasmenést tapasztaltam nála. Fokozatosan álltunk át erre a tápra és már több mint 2 hónapja eszi ezt a terméket. Etetési utmutatót természetesen figyelembe vettem. Kérdésem az lenne,hogy Önök szerint mi okozhatja a problémát és esetleg milyen más termék lenne alkalmas egy váltásra ,ami segít a kutyusom súlyát megtartani.Hiszen azért rendeltem a Light and Fit tápot ,mert sajnos hízásra hajlamos.
Egyébként egészséges,40 kg-os és nagyon mozgékony.
Válaszukat és tanácsukat előre is köszönöm !
Szabó Orsolya

2019-11-28 15:49:20
Köszönöm a választ!

2019-11-27 18:16:41
Kedves Lengváry Norbert!

A csirkehús NEM allergénebb más állati fehérjéknél! Ne hallgasson az ezzel kapcsolatos hiedelemre, nyugodtan válasszon ilyen típusú terméket.

Minden életkor: a kölyök minimális tápanyagszükségletét iparági / hatósági előírások rögzítik. Azok a termékeink, melyek a ’bármely életszakaszban’ címke alatt futnak, minden olyan tápanyagot tartalmaznak olyan mennyiségben, melyek kielégítik a kölyök összes tápanyagszükségletét. Sőt!

Ha nem akar semmiképpen csirkét, akkor az ACANA Regionals családból az ACANA Pacifica, ACANA Grasslands és / vagy ACANA Ranchlands eledelek közül bármelyiket javaslom. P.

 < 1 2 3 4 5 6 7 >  >>
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem