Mérsékelt szénhidrát, alacsony glikémiás terhelés

AZ ACANA SZÉNHIDRÁTTARTALMA MAX. 30 %, GLIKÉMIÁS TERHELÉSE MAX. 9

Mialatt az elhízásért és cukorbetegségért a túlzott szénhidrátfogyasztást teszik felelőssé, a hagyományos kutya-és macskaeledelekben több mint 50 % szénhidrát van.

És ami még sokkal rosszabb, a hagyományos száraztápok gyors szénhidrátokkal vannak tele, mint például rizs, burgonya vagy kukorica, melyek azonnal megemelik a vércukor szintjét, és ez növelheti a zsírraktárak méretét, későbbiekben a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ezért a biológiai szükségleteknek megfelelő, gabonamentes ACANA alacsony glikémiás indexű gyümölcsökből és zöldségekből készült (lencse, borsó, tökfélék), melyek szénhidráttartalma lassan szívódik fel, ezért a vércukorszint nem ingadozik hirtelen, hanem stabil marad. A normális inzulinháztartásnak köszönhetően pedig csökken az elhízás és a túlsúlyhoz szorosan kötődő betegségek megjelenésének veszélye.

SZÉNHIDRÁTOK | GLIKÉMIÁS TERHELÉS

Legpontosabban a glikémiás terhelés mutatja meg, hogyan hat az elfogyasztott táplálék a kutya és a macska vércukor szintjére. Könnyen kiszámítható, ha megszorozzuk a szénhidrát indexét az elfogyasztott mennyiségével.

Glikémiás terhelés = (Glikémiás Index × szénhidrát mennyisége grammokban) ÷ 100.

Ha a glikémiás terhelés értéke 20 felett van, akkor magas, 11 és 19 között közepes, 10 vagy annál kisebb érték esetén alacsony. Az összes ACANA termék glikémiás terhelése 10 vagy annál kevesebb, ezért az állat inzulinháztartása normálisan működik, amely csökkentheti a zsírraktárak méretét, azonkívül javítja a macska és a kutya általános egészségügyi állapotát.

AZ ACANA ELEDELEK KÖVETIK A TERMÉSZET 5 TÖRVÉNYÉT:

1. SOK HÚS ÉS BŐSÉGES FEHÉRJE

2. RENGETEG FRISS HÚS

3. FRISS HÚSOK PÁRATLAN VÁLASZTÉKA

4. A WHOLEPREY™ ARÁNYAIBAN

5. MÉRSÉKELT SZÉNHIDRÁT, ALACSONY GLIKÉMIÁS TERHELÉS