Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2017-06-14 18:46:55
Kedves Brösel!

Egy picit túlértékeli a képességeimet:-), erre képtelen vagyok bombabiztos választ adni.

Az Ön helyében, valamelyik ACANA Regionals terméket választanám; ha a kutyus halimádó, akkor ACANA Pacifica; az ACANA Ranchlands vörös húsokból készül + marhamás és sertésmáj; az ACANA Grasslands-ben pedig van minden: szárnyas, vörös hús, hal és tojás. P.

2017-06-14 18:15:59
Kedves Németh Péter!

A sertéses ACANA teljes értékű szárazeledel, ezért a kutya összes tápanyagszükségletét kielégíti hosszabb távon is.

DE a kutya ragadozó, ezért a természetes étrendjében többféle préda szerepel. Mi ezért javasoljuk az ún. rotációs etetést, azaz a fehérjéket és zsírokat változatos forrásból célszerű biztosítani. Például ha a kutyus szereti a halat, akkor jó alternatíva az ACANA Csendes-óceáni Szardínia - ha az ACANA Singles termékeknél maradunk.

A tápszemcsék átlagos méretűek ezért nem jelentenek gondot + a kutyák mást is esznek / rágnak. P.

2017-06-14 07:30:22
Kedves Acana! Olyan kerdesem lenne, hogy egy labrador vizsla keverek kutyusomnak aki 1,5 eves 25 kg. Melyik tapot vegyem? Nagyon valogatos az a baj, es felek, hogy megvennem, es 2 etetes utan mar nem enne meg

2017-06-13 23:23:36
Tisztelt Acana!

2014 nyarán, menhelyről örökbefogadott, kb. 4 éves és megközelíteg 15 kg-os, nagyjából középtermetű felnőtt kutyusomat az Acana Pork & Butternut Squash (sertés és pézsmatök) táppal etetem már jó ideje, amellyel maximálisan meg vagyok/vagyunk elégedve. Mindösszesen felmerült bennem a kérdés, mellyel kapcsolatban megerősítést szeretnék kérni, hogy ez alkalmas-e a fenti kutyám táplálására, gondolok itt többek között a tápszemcsék méretére stb. Azaz ez az eledel megfelelő-e arra a célra, hogy a kutyámnak, mind a tápban lévő tápanyag- és vitamintartalmon túl, pl. rágás szempontjából is hosszú távú eleség lehessen? Ha esetleg van más, Acana tápra vonatkozó javaslata, természetesen affelől sem zárkózom el.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

További jó munkát kívánok!

Németh Péter

2017-06-05 22:02:38
Kedves Viktória!

A régi Grasslands-ben NEM volt pulyka. P.

2017-06-05 18:50:26
Tisztelt Acana!

Azt szeretném megtudni, hogy a régi(6,8 kg-os) Acana Grasslands macskatápban is volt pulyka vagy nem? Táplálékallergiával küzdünk és egyenlőre ki kell sakkoznom, hogy a csirkén kívül még mire lehet allergiás a cica?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdv. B.Viktória

2017-05-29 15:20:48
Kedves Norina!

Az ACANA Puppy Large etetési táblázatát érdemes követni, annyi módosítással, hogy a javasolt napi mennyiségeket kb. 10 %-kal kell csökkenteni.

Miért? Az ACANA Pacifica metabolikus energiatartalma 3850 kcal/ kg, az ACANA Puppy Large pedig 3375 kilokalórát tartalmaz per kilogramm. P.

2017-05-29 15:14:19
Kedves Gábor!

Mehet a napi 320 gramm, amíg felnőttek lesznek. P.

2017-05-29 13:21:02
Üdvözlöm, segítséget kérnék.
10 hetes japán akita szuka kutyám allergiás, ezért Acana Pacifica tápot választottam, erre akarom átállítani a jelenleg adott tápról.

A táp etetési útmutatója csak a felnőtt kutyákra vonatkozó adagokat tartalmazza, ezért nem tudom, hogy az én kutyámnak (most 4 kg 10 hetesen) hogyan kell adagolni és miként kell majd emelni a mennyiséget.

köszönöm a választ!

2017-05-29 07:39:42
Tisztelt Acana!
A Puppy &Junior; tápon, csak felnőtt 30 kg-ig van feltűntve az adagolás. A picik nálam 30-40 kg közöttiek lesznek. Miként adagoljam a mennyiséget?

Köszönettel:

Gábor

2017-05-26 09:44:36
Kedves Dorottya!

Az ACANA Grass-Fed Lamb (Fűvel táplált bárány) tökéletes a kölyöknek, mivel 31 % fehérjét tartalmaz.
Kölyökkorban előfordulhat lazább széklet, mivel az emésztőrendszer, így az abban élő mikroorganizmusok is ebben az időszakban alakulnak ki. A bárányos ACANA étrendi rosttartalma (alma!) csökkenti az emésztési problémák kialakulásának kockázatát. P.

2017-05-25 20:04:39
Tisztelt Szakember Hölgy/Úr!
Segítségét szeretném kérni. 1 hét múlva érkezik hozzánk egy coton de tulear fajtájú kislány kutyus. Páromnak és nekem sem volt még saját kutyánk. Acana tápot szeretnénk neki adni a kezdetektől. Acana Grass-fed Lamb tápot választottunk, de nem vagyok benne biztos, hogy kölyökkutyának is adható ez a fajta táp. Fontos, higy mindenképpen csirke mentes tápot szeretnénk, mert (állítólag) nagyon sok kutya allergiás a csirkehúsra. Jó ez a táp a kiskutyának? Nem lesz hasmenése tőle?
Köszönöm előre is a segítségét.

Dorottya

2017-05-17 14:09:07
Kedves Emese!

Alapból az ACANA Puppy Large terméket javaslom, de bármelyik ACANA Singles és / vagy ACANA Regionals megfelelő a kölyöknek.

A napi etetési mennyiségről a termékek oldaláról tájékozódhat.

Kb. 14 hónapos kortól válik felnőtté a kutyus, bármelyik felnőtt állatnak ajánlott terméket választhatja. P.

2017-05-17 09:47:31
Kedves Simon Eleonóra!

Természetesen nem szűnt meg a bárányos ACANA, csak továbbfejlesztette a gyártó: az ACANA Lamb & Apple termékből lett ACANA Grass-Fed Lamb. Természetesen a frissített változatban is van alma, amely kiváló étrendi rostforrás.
Most az átmeneti időszakban, mindkét termékből van raktáron, a hiányzó 11,4 kg-os kiszerelés a héten érkezik.

Ez az oldalon található a hivatalos ACANA webáruház, ha nálunk rendel, biztosan megkapja terméket.

Azt javaslom, hogy a jövőben is a honlapunkról tájékozódjon, mivel rengeteg hamis információ kering a piacon. P.

2017-05-16 09:25:28
Bocsánat, megzavart az azonos rózsaszín csomagolás, szóval a Lamb & Apple volt a korábbi tápunk, ami hypoallergén és nálunk rendkívül bevált. Ez helyett keresek önöknél valami hasonlót. Tudna ajánlani?

2017-05-16 08:08:05
Tisztelt Szakember Hölgy/Úr!
Segítségét szeretném kérni. 2 éves Bichon Havenese kutyusunk van. Tavaly allergiás lett és elkezdtem etetni a Grass-Fed Lamb táppal, ami rendkívül jól bevált nála. Sajnos az állatorvosunknál, ahol a tápot vásároljuk, azt a tájékoztatást adták, hogy ez megszűnik, így a Classic Red-et választottam és azzal kezdtem etetni, a maradék korábbi táppal keverve. Hasmenése van tőle napok óta. Tud esetleg mást ajánlani, vagy ön szerint ez egy más jellegű, így a hozzászokás időszakában fordul csak ez elő? Köszönöm a segítségét.

2017-05-15 13:24:06
Tisztelt Hölgyem / Uram,

Június elején kerül hozzánk egy cane corso fajtájú 7 hetes kölyökkutya.

Több internetes fórumon is az Acana tápokat javasolták. Érdeklődni szeretnék, hogy pontosan mely típust (típusokat) javasolják a kölyöknek, milyen mennyiségben. Illetve a kölyök tápot mennyi idős korban kell felváltani felnőtt tápra, és a felnőtt tápok közül mely típusokat javasolják.

Köszönöm szépen, üdv,
Emese

2017-05-10 17:38:00
Kedves Gál János!

A kalcium mennyisége fontosabb, mint a kalcium-foszfor aránya, de a ACANA Yorkshire Sertésnél mindkét érték megfelelő: a kalciumtartalom 1,2 %, az kalcium-foszfor arány a pedig a maximális 2:1 érték alatt van. Nyugodtan eheti a kölyök. P.

2017-05-08 22:49:58
Üdvözlöm, abban kérem a segítségüket hogy most van egy 8 hónapos nagytestű rottweiler kutyám, adható-e neki az ACANA sertés & pézsmatök táp? Csak azért kérdezem mert kap ACANA puppy Large tápot is, abban a kalcium: foszfor arány 1.4:1, a sertés & pézsmatöké pedig 1.9:1.2. Keverve adható ez a 2 táp? Egyébként nagyon szép a kutya, csak ACANÁval etetem

2017-05-04 18:58:32
Kedves Csiki Melinda!

A kérdései első részére egyszerű a válasz. A következő termékek nem tartalmaznak csirkét és gabonamentesek: ORIJEN 6 Hal, ORIJEN Red, ORIJEN Tundra, ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands, ACANA Fűvel táplált Bárány, ACANA Yorkshire Sertés és ACANA Csendes-óceáni Szardínia - az összes termék alkalmas a kölyök táplálására.

Az első hónapokban, amikor az emésztőrendszer (+bélflóra) is kialakulóban van, nem célszerű váltani az étrendeket, mivel a bélben mikroorganizmusokat nem érdemes megzavarni. A későbbiekben, 3-4 hónap múlva, lehet változtatni a fehérje-és zsírforrásokat (rotációs etetés), ha nem szuperérzékeny az emésztőrendszer- magyarán, ha váltás nem okoz híg székletet. És hogy milyen időközönként? Nincs erre szabály, kutya és gazdifüggő, nagyon sok módszerről halottam, és mind jól működött.

A tenyésztő utáni életről és táplálásáról sincsenek ökölszabályok, a váltás időtartamára mi 7-10 napot javaslunk, mivel kell időt adni, hogy a bélflóra hozzászokjon az új étrendhez. A váltás időtartama és problémamentessége nagyban függ, mit adott a kölyöknek a tenyésztő. P.

2017-05-03 14:15:52
A mopsz kutyusunkat 10 hetesen fogjuk elhozni a tenyésztőtől. Milyen tápot kezdhetünk adni neki, ami csirkementes és gabonamentes (akár Orijen, akár Acana márkából)? Egyfajta tápot érdemes adni vagy lehet váltogatni is a tápokat egy márkán belül, hogy változatosabbá tegyük az étkezését? Ha váltogatnánk egy márkán belül a tápokat, akkor egy új táp bevezetése után mennyi idővel lehet másfajta ízű tápot? Amikor hazahozzuk a kiskutyát, akkor mennyi idő alatt célszerű átszoktatni az új tápra, mennyi ideig kell keverni a tenyésztőtől kapott táppal? Előre is köszönöm a segítséget.

2017-05-02 15:04:02
Kedves Berkovits Gábor!

A két termék egy minőségi kategóriába tartozik, a ’receptben’, azaz az összetételben van különbség. Nyugodtan lehet váltani, sőt! Mi a rotációs / változatos táplálást javasoljuk
Árak: a gyártó emelt, mivel az ACANA Regionals termékek megújultak, pl. 70 % húsból készülnek. Ez a piac minden szegmensére jellemző: egy népszerű terméket továbbfejlesztenek, hogy megőrizze piaci pozícióját, és a több funkció magasabb árat eredményez.

Az új ORIJEN Red is hamarosan megérkezik 11,4 kg-os kiszerelésben, a régi 13 kg-os ezért tűnik kedvezőbb árunak. P.

2017-05-01 01:56:55
T. Hölgyem, Uram!

Két és fél éves mudi kislányom Grasslands-ot eszik két éve. Most váltunk az új összetételű Regional Grasslands-re. Többször gondoltam már, hogy kipróbálom a Ranchlands tápot is. Mi szól a Grasslands mellett, és mi szól a Ranchlands mellett? Melyiknek mi az előnye a másikhoz képest? Mivel megint jelentősen megemelték a Grasslands árát, immáron elérte az Orijen Red árfekvését. Érdemes lenne váltani Orijen Red-re? Melyiket javasolja a három közül és miért?

Köszönettel:

Gábor

2017-04-27 11:37:24
Kedves Tóth Attila!

Induló mennyiségnek 60 grammot javaslok naponta. De ezen a mennyiségen lehet változtatni (+ - 10 %). P.

2017-04-25 22:13:00
Tisztelt Acana!
Van egy 7 hetes magyar vizsla kölyköm. Első kutya és nem igazán tudok kiigazodni az etetési útmutatón, nem teljesen világos mettől meddig hány gramm. Meg tudnák mondani napi adagban mennyi tápot adjak neki. Kb 3 kg és a puppy and junior tápot vettem neki. Azt mondják elég kicsi a korához képest ezért sem szeretném rosszul etetni.
Köszönettel, Tóth Attila.

2017-04-08 21:22:52
Kedves Szabados Petra!

Az ACANA Fűvel táplált bárány fehérjetartalma 31 %, nyugodtan adható kölyöknek is. P.

2017-04-06 23:21:53
Tisztet Acana képviselő!

Én szeretnék valami jó minőségű csirkehús mentes tápot adni a 2,5 hónapos francia bulldog kutyusomnak. Nagyon megtetszett a Grass Fed Lamb tápjuk amit elvileg minden életszakaszban adhatók kuytáknak, viszont egyes fórumokon és rendelős oldalakon a kor határnál felnőtt kort írnak. Ez igaz vagy sem? Adhatom ezt a tápot kölyök kutyámnak? Vagy esetleg maradjak a kölyök tápjuk vásárlásánál?

Válaszát előre is köszönöm:
Sz. Petra

2017-04-06 23:16:14
Tisztet Acana képviselő!

Én szeretnék valami jó minőségű csirkehús mentes tápot adni a 2,5 hónapos francia bulldog kutyusomnak. Nagyon megtetszett a Grass Fed Lamb tápjuk amit elvileg minden életszakaszban adhatók kuytáknak, viszont egyes fórumokon és rendelős oldalakon a kor határnál felnőtt kort írnak. Ez igaz vagy sem? Adhatom ezt a tápot kölyök kutyámnak? Vagy esetleg maradjak a kölyök tápjuk vásárlásánál?

Válaszát előre is köszönöm:
Sz. Petra

2017-03-30 21:35:25
Kedves Zsuzsa!

Igen, az új ACANA bárányos több fehérjét, és ebből következik, hogy kevesebb szénhidrátot tartalmaz = korszerűbb lett. Az oldalon már az új termék adatai szerepelnek. P.

2017-03-29 14:54:21
Az Acana bárány-almás tápnak kérdezném a fehérje tartalmát ugyanis más szerepel az általam rendelt zsákon/31%/ és más szerepel itt ezen a weboldalon.Változott a fehérjetartalma?

Köszönöm válaszát:Zsuzsa

2017-03-06 17:28:47
Kedves Oláh Nikolett!

Kacsahús van az ACANA Grasslands-ban. A kacsa inkább vörös húsnak számít, mivel a húsrostjaink 70 %-a vörös.

Senki sem bizonyította, hogy létezik általános "baromfi-allergia", sőt a csirkeallergia is egy erősen túldiagnosztizált betegség. Persze ezen is lehet pénzt keresni, például a használhatatlan vértesztekkel.

Bizonyosat nem tudok mondani, csak valószínűségeket, nagyjából egy a 10-20 ezerhez az esélye annak, hogy a kutyus az összes szárnyas fehérjére allergiás. P.

2017-03-05 15:43:39
Kedves Acana!

Van egy lassan 2 éves basset houndom. Csirkehúsra és pulykahúsra allergiás. Acana Grasslands eledelben kacsahús is van. Csirkeallergiás kutyusnak adható kacsahús vagy jobb azt is kerülni?

2017-03-04 16:15:58
Kedves Nagy Márta!

Igaza van, a gyártó csak felnőtt kutyáknak ad meg etetési táblázatot, holott a terméket kölyöknek is ajánlja.

Azt javaslom, hogy a kezdő adag 120-130 gramm legyen mindkét termék esetében. Ezután a testsúly változásnak függvényében lehet módosítani a napi adagokat- ennél pontosabbat nem tudok:-). P.

2017-03-03 22:13:07
Tisztelt Acana,
Van egy 4 hónapos francia bulldogom. Bárányos almás tápot eszi, de egyszerűen nem tudok kiigazodni az etetési útmutatót.
Jelenleg 6 kiló.
Kérem írja meg a válaszban napi adagot és a pacificara is érdekelne a napi adag.
Köszönöm

2017-03-02 21:53:45
Kedves Kollár Krisztina!

Ha nem szuperérzékeny az emésztőrendszere a kutyusnak, akkor mehet a 'rotációs' etetés. P.

2017-03-02 13:04:54
Kedves P!
Köszönöm a válaszát!
Még egy kérdésem lenne!Ajánlané e az Orijen 6 hal és Tundra fele fele arányban folyamatossan a yorki kölyöknek!Vagy csak egy félét kapjon?
Köszönettel!
Kollár Krisztina

2017-02-28 15:50:43
Kedves Kollár Krisztina!

Először is, az étrend, illetve egy száraztáp akkor van hatással a kölyök növekedésére, ha nagyon rossz minőségű. Ebben az esetben jelentkezhet alultápláltság, illetve csontrendszeri problémák.

Ha egy kutya megkapja az összes szükséges tápanyagot, akkor egészségesen nő fel. A genetikai adottság van döntő hatással a méretre, és nem az étrend (kivéve, ha rossz minőségű). Más szóval, nincs olyan táplálék, amitől a kutya nagyobb lesz, mint kellene. Hallottam már arról, hogy a kistestű kutyák gazdiái között van egy hiedelem, hogy az ACANA-től vagy ORIJEN-től nagyobb lesz a kutya, mint az ideális (mi az ideális méret?). Az igaz, hogyha egy alomból származó kutyusok külön gazdiknál eltérő terméket kapnak akkor az ACANA-s kölyök sokkal jobban néz ki, mint a gyengébb minőséget fogyasztó társa. Ez minden fajtánál és korban jellemző- ezért is megy jól a két márka hazánkban.

Allergia- a kutyák max. 1 %- lehet valamilyen étrendben előforduló fehérjére allergiás, és ebben az összes fehérje beleszámít, a csirke csak egy. Azaz, valójában csak pár ezer lehet allergiás csirkefehérjére a hazai 2 milliós populációból.

A következő termékek nem tartalmaznak csirkét és megfelelnek egy növésben lévő Yorkinak: ACANA Bárány és Alma, ACANA Yorkshire Pork, ACANA Pacific Pilchards, ACANA Pacifica, ACANA Grasslands, és most jön az elitcsapat: ORIJEN 6 Hal, ORIJEN Red és ORIJEN Tundra. P.

2017-02-27 21:31:30
Kedves Kocsány Gábor!

A leírtakból arra következtetek, hogy nem szeretne csirkés terméked adni a kutyusnak. Továbbá ha van egy kis gyulladás, akkor bármelyik halas ACANA megfelelő, mivel a magas Omega 3 gyulladáscsökkentő hatású. A következő termékeket javaslom: ACANA Pacific Pilchard, ACANA Wild Coast és / vagy ACANA Pacifica. P.

2017-02-27 21:28:10
Kedves Noémi!

A bárányos ACANA oldalán található kalkulátor 371 grammot ad:-). P.

2017-02-27 14:20:05
Tisztelt Acana!

Az lenne a kérdésem hogy egy nővésben lévő 6 hónapos Yorkinak melyik tápot ajánlánák?Eddig Royal Canint evett de gyomor és bél gyulladásal korházba került!Ott Virbac tápot kaptunk az érzékenység miatt de váltani szeretnék mert nem tetszik az összetétele!
Mit javasolnak?Mini yorkiról van szó tehát nem szeretném ha nagyon nagyra nőne viszont minden olyan táplálákot amire szüksége van meg szeretnék adni neki!Jelenleg 4,5 hónapos most még egy hónapig esszük ami van és fokozatossan váltanék!De olyan nagy a kínálat hogy nehéz választani4Azt sen tudom igazán hogy az Acana vagy az Orijen lenne a legjobb neki!Nem derűlt ki mitől lett érzékeny de csirkét és gabonát nem ehet!
Köszönettel!
Kollár Krisztina

 1 2 3 4 5 6 >  >>