Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2020-10-08 15:48:55
Kedves Katona Zsuzsanna!

Köszönjük a bizalmat!
Nem kell aggódni, a kutya nem fog egészségtelenül nagyra nőni. Ha jól táplálják, akkor a genetikai "program" szerinti méretét fogja elérni. Ha az étrendje nem megfelelő, akkor lehetnek problémák, pl. alultápláltság.

Mindkét termék tökéletesen kielégíti a kölyök teljes tápanyagszükségletét külön-külön is, de lehet felváltva adni. Azonban, mi nem javasoljuk a gyakori étrendváltást kölyökkorban, mert az emésztőrendszer is ilyenkor alakul ki, és az eltérő táplálékok okozhatnak nem várt eseményeket:-), pl. nagyon laza széklet.

De ha Labradornak a Grasslands és a Pacifica együttes etetése nem okoz gondot, akkor mehet a vegyes táplálás.

Ja, és a csirkétől NEM kell félni, a masszív tévhit ellenére, semmivel sem allergénebb, mint bármelyik más húsféleség. P.

2020-10-07 20:35:34
Kedves Szakértő !
Első kutyakulajdosos vagyok ( soha életemben nem volt kutyusom , sem nekem sem a férjemnek ). Jelenleg egy 4 hónapos csodálatos fekete labrador kislány nagyon boldog gazdija vagyok immár több mint 2 hónapja. Első perctől fogva, hogy hozzánk került a lehető legjobbat adjuk meg neki mindenben. Az etetés terén az Acana tápkra tettem le a voksom. Már 3 félét be is szereztem, de még a régebbi tápból van és megvárom amíg elfogy és csak az Acanát fogom adni. Kérdésem az lenne, hogy lehet e a tápokat változatosan adni. Gondolok itt arra, hogy mondjuk reggel az Acana Pacifica , délután meg mondjuk a Acana Grasslands tápot kapná. ( Csak, hogy változatosabb legyen ) . Illetve nem szeretnénk, ha hatalmasra nőlne , és csirkés tartalmazó táppal nem szeretnénk etetni. ( Legelőször a Royal Canin labrador junor tápot adtuk neki és sokat vakarózott. Miután csirkements tápra váltottunk a vakarózás majdnem abbamaradt.) És kíváncsi vagyok, hogy Ön mit ajánl , melyik Acana változatot. Köszönöm válaszát. üdvözlettel : Katona Zsuzsanna

2020-10-06 17:59:42
Kedves Kiss Renáta!

Alapból az ACANA Adult Small Breed, ha nagyon aktív, akkor az ACANA Sport & Agility is szóba jöhet.
Ha nem szeretne csirkét, akkor ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands és bármelyik ACANA Singles termék. P.

2020-10-06 08:42:53
Kedves Szakértő!
Érdeklődnék, hogy 1,5 éves Whippetnek milyen tápot ajánl?

Köszönettel,
Reni

2020-09-24 15:37:07
Kedves Kónya Sándorné!

Az ACANA Adult Small Breed terméket javaslom. Ha nem szeretne baromfis táppal etetni, akkor a következőkből választhat: ACANA Pacifica (hal), ACANA Ranchlands (vörös húsok + hal), ACANA Grass-Fed Lamb (bárány), ACANA Yorkshire Pork (sertés) és / vagy ACANA Pacific Pilchard (szardínia). P.

2020-09-23 22:14:57
Tisztelt Cim.
5eves fiu es 2eves lany westie kutyusainknak tap valtast tervezunk es Acanara esett a valasztasunk.Melyik tap lenne a fajtajuk alapjan a legjobb nekik?Koszonettel,Konya Sanrne

2020-09-06 12:01:40
Kedves Tóth Klára!

Nem tudhatom, mit jelent pontosan az érzékeny gyomor: bármilyen betegség vagy csak egy szubjektív észrevétel a kutyus emésztőrendszerével kapcsolatban.

A következő termékek közül bármelyik: ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands, ACANA Grass-Fed Lamb, ACANA Yorkshire Pork (sertés) és / vagy ACANA Pacific Pilchard (szardínia). P.

2020-09-05 13:56:49
Kedves forum.
5 eves yorkimnam erzekeny gyomra van, eddig Trovetet kapott, de mar nem eszi mert megunta. Melyik tapot ajanljatok amiben nincs csirke? Koszonom a valaszt.

2020-09-04 18:10:35
Kedves Surányi Szilvia!

Nem eszik olyan forrón a kását! A testsúlyra ügyelni folyamatosan az egész életen át, mivel számos betegség kialakulásának kockázata köthető az elhízáshoz.

Ha a kutyusba bele van kódolva genetikailag bármilyen ortopédiai betegség, akkor nagy valószínűséggel ki is alakul. Ha nincs hajlam, akkor nem lesz gond. Persze, ezt nagyon nehéz kideríteni.

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom: mérsékelt az energiatartalma, kevesebb kalciumot és foszfort tartalmaz = nagytestű kölyköknek lett összeállítva. Ha nem akar csirkés terméket, akkor bármelyik ACANA Regionals (kivéve Wild Prairie) vagy ACANA Singles megfelelő. P.

2020-09-03 21:39:25
Tisztelt Cím!
Kissé, illetve inkább nagyon tanácstalanok vagyunk a kutyusunk táplálásával kapcsolatban. Menhelyről érkezett hozzánk egy kb. 5 hónapos vizsla, labi és még valamilyen keverék szuka kiskutya. A kutya alkatilag inkább vizsla, magas és nyúlánk. A menhelyen azt tanácsolták, hogy medium felnőtt tápot adjunk a kutyusnak, nehogy túlsúlyos legyen a kölyök táptól és kialakuljon vmilyen ortopédiai probléma. Most Happy D. tápot kap, de nem néz ki túl jól tőle, valahogy nem tetszik a kutya külleme. Vékonyan kell tartani őt, ezt tudom, de azért lehetne jobban táplált, vagy szebb a szőre. Egyébként alapvetően nagyon szép állat. Lehet, hogy ez furán hangzik, de amikor a cicánknak tápot váltottunk, olyan szép lett tőle, jól táplált és fényes szőrű cicus lett.
Szeretném megkérdezni, hogy melyik Acana tápot kellene a kutyusnak adni, hogy egészségesen fejlődjön?

Köszönöm a segítséget!
Surányi Szilvia

2020-08-28 17:03:55
Kedves Alexandra!

A nagytestűeknél 2 fontos szabály van:

1. A túlzott kalcium-és foszforbevitel növeli az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázatát. Ezért nem szabad kalcium-és egyéb csodatablettákat adni a kutyának. Sajnos, a kiegészítők adása nagyon elterjedt, pedig nem sok kedvező hatásuk van, sőt! Az ACANA Puppy Large egy picivel kevesebb kalciumot és foszfort tartalmaz, mint a Puppy Junior.

2. Nagyjából a 6 hónaptól ügyelni kell arra, hogy a kölyök ne hízzon el, inkább kicsit sovány legyen. A túlsúly a növésben lévő csontrendszerre negatívan hat, és ha esetleg be van kódolva pl. a diszplázia, akkor súlyosabb formája alakulhat ki (DE ezek csak valószínűségek!). Emiatt a Puppy Large metabolikus energiatartalma alacsonyabb.

Javaslatom: 2-3 hónapig mehet az ACANA Puppy & Junior, had töltődjön fel a kölyök, majd felnőttkorig az ACANA Puppy Large + semmi csodatabletta:-) P.

2020-08-26 17:06:16
Kedves P!

Nemrég került hozzánk egy 3 hónapos labrador (nyomokban vizslát és golden retrievert is tartalmazó) keverék kutyus. Azt szeretném kérdezni, mivel nem tudjuk a végleges méretét/súlyát, ön melyik tápot javasolná inkább (a közepes testűeknek való puppy tápot, vagy inkább a puppy large breedet)? Nem volt még nagyobb testű kutyusunk, szóval nem tudom melyik lenne jobb neki (csak riogatnak az emberek, hogyha nem megfelelő tápot eszik nagytestűként, akkor ilyen-olyan betegségei lehetnek). Vagy mindegy hogy az acanából melyiket eszi, ahogy láttam laikus szemmel, azért sok különbség nincs a 2 táp között.

Válaszát előre is köszönöm!
Alexandra

UI: az előző kutyusunk 15,5 évesen ment el, szinte egész életében Acanát evett, semmilyen komoly betegsége/szervi problémája nem volt, úgyhogy aki gondolkodik azon, hogy ezzel a táppal etesse-e a kutyusát, ne tegye, engem eléggé meggyőzött :)

2020-08-19 06:59:18
Tisztelt Acana.Elnézést a zavarkodásért de volna még pár kérdésem még ami nem a éppen a z acana termékekröl szól csak nem tudom illik-e ebben a fórumban ilyeneket kérdezni./mint utolag kiderült ven egy közös ismerösünk/Tehát lehet kérdezni más témában.Üdvözlettel Feri.

2020-08-17 16:37:44
Tisztelt .P.Köszönöm a a tájékoztatást a fehéje és egyéb mást témában.Tisztelettel Feri.

2020-08-16 18:16:12
Kedves Feri!

Örömmel olvasom, hogy jobban van a Yorki!

Az étrendben található bármilyen fehérjére kialakuló allergia nagyon ritkán fordul elő, az összes szakirodalom ezt állítja + az én tapasztalataim. Igaz, hazánkban semmilyen tudományos kutatás / munka nincs ezzel kapcsolatban, csak a szájpropaganda.

Ennek ellenére, egy kiírthatatlan hiedelem, melyet folyamatosan táplálnak a képzetlen állatorvosok tanácsai és számos tápgyártó megtévesztő marketingje. Ez utóbbira a legjobb példa a hipoallergénnek hazudott száraztápok (kivéve az állatorvosi, népiesen gyógytápok).

VALÓSZÍNŰSÉGEK
Nagyon sok esetben a legtisztább képet akkor kapunk egy témáról, ha statisztikához fordulunk. A szakirodalom szerint, a kutyák cca. 1 %-a lehet valamilyen fehérjére allergiás, és ebben az összes fehérjeforrás benne van: csirke, hal, marha, tojás, bárány és tsai. Azaz, ha a hazai populációt 2 milliónak vesszük, akkor nagyjából 20 ezer kutya szenvedhet ebben a kórban, de ebben a számban az összes fehérje benne van, tehát max. néhány ezer kutya lehet valójában allergiás a csirkére (feltéve persze, hogy azelőtt evett csirkét). Sajnos, magyar adatok nincsenek, így abban az esetben, ha a magyar ebek sokkal nagyobb többsége eszik csirkét, mint külföldi fajtársaik, akkor az előfordulás is magasabb lehet, de nem nagyságrendekkel. Természetesen ezek csak spekulációk, mert nincs tudományos igényű adat, ezért csak más országok munkáira támaszkodhatunk.

CSIRKEFEHÉRJE
Semmivel sem allergénebb, azaz nem okoz nagyobb valószínűséggel allergiát, mint más fehérje. Ha a kutyában erős hajlam van az allergiára, akkor szinte bármilyen fehérjére kialakulhat allergia. Éppen ezért hazugság az, amit sok gyártó állít, hogy pl. a bárány, nyúl, strucc, stb., hipoallergén. Biztos vagyok benne, hogy az állításukat nem tudják igazolni, ezért ez nem más, mint a vásárlók tudatos megtévesztése.

MIÉRT GYAKORI AZ ALLERGIA?
Halottam én is ezekről, az „amivel a csirkét etetik” hiedelmekről melyek teljesen alaptalanok. Az az allergiatípus, amiről beszélünk, fehérjére alakul ki. Az immunrendszer tévesen veszélyesnek azonosítja a táplálékkal bekerült fehérjét, és erre válaszul antitesteket állít elő, melyek megkeresik a fehérjét, elkapják, majd elviszik a hízósejtekhez, azok pedig hisztamin termelnek, hogy eltávolítsák a betolakodót (nagyon egyszerűsített leírás!!), és ez a hisztamin áradat okozza a problémákat.

A szervezet ugyanígy jár el minden betolakodóval, sajnos nem mindig sikerrel, gondoljunk csak a jelenlegi koronavírusra.

A szervezet téves reakciójára a legelfogadottabb (nem bizonyított!) magyarázat a higiénia-elmélet, mely szerint a tisztán tartott környezetünkben az unatkozó immunrendszer sokkal több mindenre lő, mint szükséges.

AKKOR MIÉRT VAKARÓZIK A KUTYA?
Sokkal nagyobb valószínűséggel okoz gondot az ún. pollenallergia, mely a kutyákat is ugyanúgy érintheti, mint az embereket. A pollenben található fehérje sokkal stabilabb, nehezebben dolgozza fel az emésztőrendszer, ha bekerül, ezért az emésztetlen, nagyobb molekulájú fehérjére reagál ellenségesen az immunrendszer a fentebb már vázlatosan leírt módon. Az embernél a hízósejtek többsége a légzőrendszer mentén található, pl. ezért tüsszentünk. A kutyáknál a hízósejtek a bőr alatt találhatóak, ezért jelentkeznek náluk a vakarózás és egyéb kellemtelen tünetek.
És a fentiek miatt sokkal több csirkefehérje-allergiás kutya tavasszal, és nem télen (20 éves személyes tapasztalat).

MIÉRT MÚLIK EL A CSIRKEALLERGIA, HA TÁPOT VÁLTOK?
Teljesen logikus, hogyha egy gazdi allergiás tüneteket tapasztal, akkor tápot vált azonnal, hiszen ez a legegyszerűbb. Számos esetben nem változik a kutya állapota, de nagyon sok esetben eltűnik a kellemetlenség 2-3 hét múlva. Ez még nem jelenti azt, hogy a kutya egy étrendi fehérjére volt allergiás, nagyobb az esélye annak, hogy a galibát okozó pollen tűnt el a környezetből.

Kizárólag eliminációs-provokációs módszerrel lehet megállapítani az étrendi allergiát, továbbá a vértesztek semmire nem jók, az aggódó gazdi csak a pénzét dobja ki az ablakon. Röviden ennyi:-) P.

2020-08-15 13:46:05
Tisztel acana .Talán emlékszik még rám a tíz éves Yorksihre -rel voltak problémáink.Az ön javaslatára átáltunk az acana ranchlandrsra Habár ön elsőnek a Seniort javasolta.Több probléma is megoldódot Kipróbálnám szivesen a Seniort is csak nem igazán értem hogy a közvélemény és az állatorvosok miért mondják ezt a csirkehús allergia dolgot.,.Szeretném ezt megérteni.A logikám azt mondja hogy ilyen nem létezik de már engem is beforgatnak.Már nem tudom hogy mit higgyek.Kérem letudná írni hogy mi van ezzel csirkehús alergiával ?Szerény véleményem szerint azzal lehet baj amivel etetik a csirkét és ezáltal belekerül a húsába is vagy valami ilyesmi.Válaszát elöre is köszönöm.Tisztelettel Feri.

2020-08-09 16:37:41
Kedves Diaz Mónika!

Az eladó adott helyes tanácsot, nyugodtan eheti a halas ACANA-t a kölyök, de célszerű az ACANA Puppy Small Breed etetési táblázatában található mennyiségeket követni.

Miért?

Számos előírás vonatkozik a kutyaeledelekre, például a termékekben található tápanyagok mennyiségére. Egy kölyöktápnak akkor nevezhető egy kutyaeledel, ha tartalmazza az előírásokban szereplő tápanyagokat a megadott mennyiségekben: a táblázatokban ezért szerepelnek minimális fehérje-, zsír-, vitaminmennyiségek. Ha egy szárazeledel tartalmazza ezek a minimális értékeket, akkor lehet kölyöknek adni, még akkor is, ha nincs rányomtatva a csomagolásra.

Az ACANA termékek jelentős részét minden életszakaszban ajánljuk, mivel bőven tartalmazzák azokat a tápanyagmennyiségeket, melyeket egy kölyöktápnak minimálisan kell teljesíteni.

Rendben, de mi a különbség a felnőtt és kölyök táplálásában?

Alapvetően a bevitt kalóriamennyiség, azaz mennyi száraztápot kell adnunk egy kutyának. Más szóval, ugyanabból a tápból, a kölyök nagyobb mennyiséget (több kalóriát) igényel, mint egy felnőtt. Ezért javasoltam fentebb a kölyöktáp táblázatának használatát.

Akkor miért vannak kölyöktápok?

A legfőbb ok a marketing. Divat a személyre szabott étrend (az embernél is), igénylik a gazdik, a kutyák nem annyira. Persze vannak más tényezők is, pl. a tápszemcse mérete, a nagytestűek eltérő igényei (alacsonyabb kalória és ásványi anyag), és az öreg kutyusokat sem szabad elfeledni. De a legnagyobb különbség a korosztályok között a kalóriaszükséglet, ami a kor előrehaladtával fokozatosan csökken, azaz kevesebbet kell adni a kutyának- sajnos, ez nálunk embereknél is így van.

Van bármilyen alapja a hallomásból szerzett ismeretnek?

Természetesen egy felnőtt táp nem állítja le a kölyök növekedését. Egy kölyöktápban semmi olyan varázsszer sincs, ami beindítja a növekedést, a felnőtt eledelekben pedig nincs növekedést gátló gátló szer. Ha egy kölyök étrendje nem tartalmazza a szükséges tápanyagokat megfelelő mennyiségben (pl. fehérjék, zsírok vitaminok, ásványi anyagok), akkor kialakulhat az alultápláltság, ennek ellenére meg fog nőni, csak a benne lévő potenciál nem teljesedik ki (+ fejlődési rendellenességek egészségügyi kockázatai nőnek). P.

2020-08-08 07:09:23
Kedves Acana. 6 és fél hónapos Bichon Havanese kiskutyánk van. Az üzletben, ahol veszem a tápot, azt mondta az eladó, hogy nyugodtan adhatom neki már a felnőtt tápot, ami a halas verzió. Teszem hozzá eszi a kutyus és teljesen jó a széklete is. Viszont máshonnan azt hallottam, hogy ha kölyök korban felnőtt kutyának való tápot kap a kutyus, akkor gyakorlatilag nem fejlődik tovább és megáll ott, ahol épp tart. Szeretném kérni a véleményüket. Köszönöm!

2020-08-06 06:33:45
T.AcanaKöszönöm szépen a segitséget .Üdvözlettel léder Frenc.

2020-08-05 16:30:27
Kedves Léder Ferenc!

Elsőre az ACANA Senior Dog terméket javaslom. Baromfi, halak és tojás biztosítják az állati fehérjék és zsírok változatos forrásait. Van benne bőven fehérje (33 %), ami létfontosságú az idős kutyusoknak, az Omega 3 zsírsavak pedig gyulladáscsökkentő hatásúak + az idegrendszer működését is kedvezően befolyásolják.

Allergia: a hírhedt csirkétől nagyon sokan félnek az allergia miatt, ami teljesen alaptalan, de most ezt nem részletezem. Ha nem szeretné baromfialapú étrenddel táplálni a Yorkit, akkor az ACANA Pacifica, az ACANA Ranchlands, vagy bármelyik ACANA Singles termék jöhet még szóba. Én az első kettőt preferálnám a magasabb fehérjetartalom miatt.

A felsorolt egészségügyi problémákat sajnos az ACANA nem tudja megoldani, de a minőségi étrend mindenképpen javítja a kutyus életkilátásait.

A termékeinkben vannak ízületvédők (kondroitin, glükózamin), Omega 6 és Omega 3 zsírsavak, jó minőségű, többféle forrásból származó fehérjék, zsírok, a szénhidrát mennyisége pedig mérsékelt = szerintem felesleges bármilyen kiskereskedelemben kapható kiegészítőt venni. Kivéve, ha az orvos nem javasol valamit. P.

2020-08-05 14:17:19
Kedves Faragó Ákos!

Telefonon mindent megbeszéltünk, ha további kérdése lenne, bátran írjon! P.

2020-08-04 19:07:54
Tisztelt Acana.A kérdésem az volna:Van egy 10 évesYorkshier terrier kutyánk akinek enyhe izületi problémái vannak ezen kivül büzmirigy ,félévente fogkő,érzékeny gyomor ,alergia /nem tudni mire/,kezdödó szűőkehályog .Tehát mindenféle képen átállunk az acana tápra csak nem tudjuk hogy melyik tipusát válasszuk .Segithet e ezen problémák valamelykének a megoldásában és hogy nem szükséges valamilyen étrend kiegészitő ?Válaszukat, segitségüket elöre is köszönöm .Tisztelettel Léder Ferenc.

2020-08-04 13:50:18
Kedves Acana,

A problémám a következő lenne. Van egy 6 hónapos kis francia bulldog kutyusom. Kölyök kora óta a Select Gold Sensitive bárány lazac burgonya tápot kapta. Azonban költözés (kertes ház-->panel) során vettük észre, hogy a kutyus nagyon sokat ürít. Napi 6-szor, az állaga színe rendbe volt a székletnek, úgy ahogy a kutyus is energikus, fitt és fényes bundájú volt. A váltás az Acana singles bárányosra (grass feed lamb) esett és kényszerűségből egyik napról a másikra váltottunk. A váltás nem okozott ennek ellenére se hasmenenést vagy komolyabb gondot. Az űrítés már normális napi 2 maximum 3 , az étvágy kíváló energia és minden más oké. De immár 2 hete ezt a tápot eszi és a széklet nem olyan szilárd és barna mint a másik tápnál volt. tulajdonképpen mindig ilyen félig kemény sárgás vagy sárgás barnás a produktum. Kicsit ez aggodalomra ad okot számomra. Ismét váltani se szeretnék, főleg annak a tükrében hogy egy ilyen szuper prémium táptól (különösen, ha nincs kimutatott allergia vagy érzékenység stb) nem nagyon van feljebb. Várnom kellene bízva a széklet változásába vagy ismét kényszerű váltás? Köszönöm a válaszát előre is.

2020-08-03 16:08:43
Szia Szilvia!

A fehérjével kapcsolatos aggodalmak és hiedelmek folyamatosan felbukkannak, pedig nincs alapjuk: a ragadozó kutya emésztőrendszere nagyon hatékonyan tudja feldolgozni az állati eredetű fehérjéket és zsírokat, szemben a növényi eredetűekkel. Az étrendből származó fehérjének nincs egészségügyi felső határértéke, ha jó minőségű nem jelent kockázatot.

ORIJEN Regional Red: a 38 % fehérje nem sok, ez a mennyiség tökéletes egy kutyának, főleg a növekedési fázisban. A 38-as fehérjéhez csak 18 % szénhidrát társul, ami szintén ideális, hiszen a szénhidrát üres kalória, táplálkozási szempontból szinte értéktelen. Egy rohamos tempóban növekedő kölyöknek pedig fehérjére (és zsírokra) és nem szénhidrátokra van szüksége. Lehet ráunt, de meg fogja enni, ha nem lesz más. De érthető, ha váltani akarsz.

ACANA Grass-Fed Lamb: a tápanyag-összetétele kielégíti a kölyök tápanyagszükségletét, és számos más márka kölyöktápjánál sokkal jobb minőségű. Én azért nem szoktam javasolni egy kölyöknek, mert „csak” 31 % fehérjét tartalmaz, és ebből következik, hogy több szénhidrátot (29,5 %), mint a vörös ORIJEN. De a magyar piacon az ACANA Grass-Fed Lamb a legjobb bárányos termék, nem lehet vele melléfogni.

Szóval, lehet váltani bárányosra, nem lesz semmi gond, a tacsi megfelelő ütemben és egészségesen fog növekedni, de az ORIJEN egy szinttel magasabb minőséget jelent. P.

2020-08-03 13:43:32
Sziasztok!
6 hónapos tacsival most jöttünk ki egy bélgyulladásból. Mivel eddig Orijen tápot kapott (legutóbb Regional Red-et) felmerült, hogy a magas fehérje tartalmú táp esetleg nincs-e rossz hatással az emésztésére. Illetve el is utasítja mostanában az Orijent, nem akarja megenni. (család másik kutyájának tápját befalta egyből, úgyhogy étvágya van) Kérdésem, hogy az Acana Singles bárányos tápja jó választás lehet-e számára, vagy melyik tápot ajánlanátok ilyen esetben? Köszönöm szépen a választ, Szilvia

2020-07-23 13:50:52
Kedves Varga Andrea!

A fejlődési szakaszban inkább nem javasolnám. Ilyenkor fejlődik ki az emésztőrendszer is, így a bélben élő mikroorganizmusok populációja ebben a korban alakul ki, ezért nem célszerű feleslegesen terhelni folyamatosan változó étrenddel, főként, ha eltérő az étrendi rosttartalom.

Az ACANA Puppy Small Breed egy kiváló kölyökeledel: 33 % fehérje, 20 % zsír és csak 23 % szénhidrát. A metabolikus energiatartalma 3 660 kcal/ kg = tele van a kölyök számára szükséges tápanyagokkal és kalóriával.

Ha megnő, jöhet a rotációs etetés!

DE („de” mindig van) számos kutyus esetében semmi gondot nem jelent a többféle táplálék még kölyökkorban sem. P.

2020-07-22 19:16:28
Kedves Acana Team!

Bischon havanese 8 hetes kutyusnak javasolt-e a rotációs étrend vagy maradjunk kizárólag az ACANA Puppy Small Breednél?
Milyen idős kortól javasolt a rotációs étrend?
Köszönöm szépen!
Üdv,
Varga Andrea

2020-07-06 20:39:00
Kedves Boda Viktória!

Célszerű ilyen esetben váltani, mert ha szerencséjük van, akkor elmúlik a baj. Persze ez nem jelenti 100 % biztosan azt, hogy valamilyen étrendben található fehérjére allergiás a kutya, lehet csak véletlen egybeesés, mert pl. az allergén pollen eltűnt a környezetből.

Ha felmerül az allergiagyanú, olyan eledelt kell választani, mely teljesen más összetevőkből készült.

A javaslatom az ACANA Puppy Large, ha nem gond a csirke. Megnéztem, a most etetett terméktől teljesen eltérő az összetétele:

ACANA
Friss csirkehús (16 %), dehidratált csirke (15 %), dehidratált pulyka (14 %), vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív, vese) (6 %), dehidratált hering (4 %), friss egész tojás (4 %), friss egész lepényhal (4 %), heringolaj (3 %), napon szárított lucerna, lóbab, zöldlencse, egész sárgaborsó, borsórost, csirkezsír (2 %), friss csirkeporc (2 %), szárított barnamoszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész paszternák, friss fodros kel, friss spenót, friss szareptai mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss egész sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított csirkemáj, fagyasztva szárított pulykamáj, friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, vadcikóriagyökér, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium. P.

2020-07-05 18:21:39
Kedves ACANA Team,
>Segítségeteket kérnénk a megfelelő kutyatáp kiválasztásában. Bodza 7 hónapos Írszetter/Angolszetter keverék szuka. Kb. 2 hónapja sokat vakarózik, rágcsálja a lábát és a fülében gombát diagnosztizáltak. A vakarózásra kapott többször injekciót és a gombára orvosságot, de a vakarózás csak ideig óráig hagyott alább, aztán visszatért. Sétánál füvet eszeget és egyre inkább úgy gondoljuk, hogy a táplálkozásán kell változtassunk. Jelenleg Taste of the Wild puppy tápot eszik most, de nem szívesen. Megvettük a felnőtt tápot is más ízben ,de vissza kellett álljunk a puppy tápra, mert többször nem ette meg.
>
> Milyen táp lenne ideális Bodzának szerintetek? Nem tudok dönteni mivel sok antiallergén tápnál, kizáró ok hogy kölyök.
>
> Előre is köszönjük, üdvözlettel:
> Viki

2020-07-01 22:03:21
Kedves Andrea!

A kutyus felnőttkoráig (9-10 hónap) végig eheti az ACANA Puppy Small Breed terméket . P.

2020-07-01 22:00:34
Kedves Vera!

Az ACANA Puppy Small Breed terméket javaslom. P.

2020-07-01 18:06:37
Sziasztok!
9 hetes törpe schnazimat most kezdem átszoktatni Acana Puppy Small Breed tipusu tápra. Szeretném megkérdezni, hogy hány hónapos koráig javasolt a Puppy tápot adnom neki? Mikor váltsunk esetleg a Junior vagy a felnött tápokra át? Előre is köszönöm szépen a választ! Andrea

2020-07-01 17:14:06
10 hetes szalkasszőrű tacskonak melyik eledelt javasolnatok a kezdeti időkre? Köszönöm, Vera

2020-06-28 17:54:30
Kedves Gábor!

Nincs tervben, mivel többféle olyan ACANA termékünk van, melyekben nincs csirke és tökéletesen megfelelnek a kölyöknek: ACANA Pacifica, ACANA Grasslands, ACANA Ranchlands, ACANA Grass-Fed Lamb, ACANA Yorkshire Pork és ACANA Pacific Pilchard. P.

2020-06-28 08:19:45
Sziasztok! Van tervben kölyök kutyusnak olyan táp, amiben nem lesz csirke?

Köszi!

2020-06-16 19:44:26
Kedves Zsófia!

Bárányra is lehet allergiás egy kutya, tehát a bárány nem hipoallergén. Ahogyan a nyúl, a strucc és egyéb, a száraztáp-gyártásban használt újszerű fehérjeforrások. Nagyon sok gyártó hipoallergénnek nevezi néhány termékét, ezzel valójában megtéveszti a vásárlóit. Hipoallergén jelzővel jogosan címkézhető termékeket kizárólag az állatorvosok forgalmaznak, melyekben található fehérjéket enzimekkel olyan kis méretűre vagdossák, hogy az immunrendszer radarja alatt bejutnak a szervezetbe (igaz, nem minden esetben).

A fentiekből következik, hogy a csirkehús nem okoz nagyobb valószínűséggel allergiát, mint a többi húsféle. De az ezzel kapcsolatos hiedelem olyan mélyen bevésődött az emberek tudatába, hogy szinte kiirthatatlan- hasonlóan a már említett ún. hipoallergén tápokhoz.

A tápanyag-allergia az ebek kb. 1 %-nál alakulhat ki, nagyobb valószínűséggel okoz problémát valamilyen környezetből származó allergén, például pollen, esetleg poratka, vagy a bolhacsípés során a nyállal bőr alá jutó fehérje.
Szerintem a legnagyobb valószínűséggel a kutyusnak pollen / inhalációs allergiája (más szóval atópia) van, főleg, ha ezek a tünetek szezonálisan jelentkeznek. Ez hasonló, mint az embereknél előforduló szénanátha, velünk ellentétben kutyáknál nem légzőszervi tünetekben, hanem a bőr gyulladásában jelentkezik. Ennek oka, hogy kutyákban az allergiás reakciót kiváltó sejttípus, a hízósejt, nem a légutakban, hanem a bőrben fordul elő jelentős mennyiségben, ezért kedvenceink vakaróznak és nem tüsszögnek.

Ha esetleg a kutya allergiás valamilyen étrendben található fehérjére, akkor akár 4 hétnek is el kell telnie tápváltás után, mire a bűnös fehérje kiürül a szervezetből. Nem tudom mióta eszik bárányos ACANA-t a kutyus, ha már régóta, és a vakarózás nem múlik, akkor kicsi az esélye, hogy tápanyag-allergiában szenved. P.

2020-06-15 17:03:04
Kedves Gere Mónika!

Nem tudom, vajon az állatorvos terápiás céllal javasolta-e a tablettát, pl. mert a kutyusnak szüksége van nagyobb mennyiségben ízületvédőkre, így csökkentve az ortopédiai probléma kialakulását. Ha nem volt ilyen tudatosság, akkor teljesen felesleges a tabletta.

Miért?

Az ACANA Puppy Small Breed 1 400 mg/ kg glükózamint és 900 mg/kg kondroitint tartalmaz, tehát a kutyus szervezetébe folyamatosan jut ízületvédő. A plusz tablettával bevitt nagyobb mennyiség nem jelenti azt, hogy a tacsi jobban lesz védve bármitől.

ETETÉS: mi is a vegyes / rotációs etetést javasoljuk, hiszen a kutyának szüksége van többféle húsra, azaz változatos fehérje-és zsírforrásra. Kérem ne haragudjon meg ránk, de nem teljesen erre gondoltunk.

Miért?

Az alábbiakban idemásolom a két termék összetételének listáját: a felsorolásban szereplő alapanyagokból készültek a termékek, talán a legfontosabb információk a szárazeledelekről!

RC Tacskó
Rizs, dehidratált baromfifehérje, növényi fehérje kivonat, állati zsiradékok, hidrolizált állati fehérjék, növényi rostok, ásványi sók, cukorrépapép, halolaj, szójaolaj, frukto-oligoszacharidok, borágó olaj, bársonyvirág kivonat (lutein forrás), rákféleségekből készült hidrolizátum (glükózamin forrás), szőlő- és zöldtea kivonat (polifenol forrás), porc hidrolizátum (kondroitin forrás).

ACANA Puppy Small
Friss csirkehús (16 %), dehidratált csirke (13 %), dehidratált pulyka (12 %), vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív, vese) (7 %), csirkezsír (7 %), friss egész tojás (4 %), friss egész lepényhal (4 %), dehidratált hering (3 %), heringolaj (2 %), napon szárított lucerna (2 %), zöldlencse, lóbab (2 %), egész sárgaborsó, borsórost, friss csirkeporc (2 %), szárított barnamoszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész paszternák, friss fodros kel, friss spenót, friss szareptai mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss egész sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított csirkemáj, fagyasztva szárított pulykamáj, friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, vadcikóriagyökér, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

2020-06-15 14:23:09
Üdvözlöm!

Abban kérném a segítségüket, hogy a 4 éves németjuhász kutyusom eddig az ACANA ADULT LARGE BREED-t ette, meg néha a sima halasat.
Néha vakargatta a fülét és gondoltam kipróbálom neki a bárányosat, amiből a 17 kg-sból már a felét elfogyasztotta. De azt vettem észre, hogy a tünetei inkább fokozódtak. Töbett vakarja a fülét, rágja a lábát, a mancsát.
Kérdésem az lenne, hogy van olyan kutya aki a bárányra is allergiás, vagy várjam meg, hogy az egész zsák elfogyjon idő kell amíg hozzászokik? Amúgy a széklete normális, abban nincs változás.

Köszönöm előre is a segítségüket, és várom a tanácsukat!
Üdv.: Zsófia

2020-06-14 09:58:35
Üdvözlöm!

Abban kérném a segítséget, hogy most 10 hónapos törpe tacskónk 5 hónapos kora óta patella ficam gyanús. Ma már egyenlőre tünet mentes. A kölyöktápról való áttérés után több mint 1 hónapig étvágytalanságban szenvedett. Semmit nem volt hajlandó elfogadni és meg enni, inkább csak turkált a tápokban. Aztán elkezdtük adni neki a PUPPY SMALL BREED tápot, de mivel este túl felpörgette magát, így napi 1x kap a reggeli fő étkezésnél és este kicsit gyengébb, de már felnőtt tápot kap, (Royal Canin Dachshund Adult) A doktor ismerősünk tanácsára ebben az etetésben maradtunk. És egyenlőre működik. Teljesen kiegyensúlyozott. Azt mondta ezeknél a fajtáknál egyáltalán nem baj, ha az egyik étkezés Acana kölyök táp.
Viszont mellette kapja a synoquin efa small napi 1 tablettát.
Önök szerint csökkenthető a tabletta mennyisége a tápjuk mellett?
Köszönettel
Mónika

2020-06-09 12:45:10
Kedves Kata!

Bármikor érdemes váltani, hiszen akkor a kutya másféle húsokat, azaz fehérje-és zsírforrásokat fog enni. Ha belép a nyugdíjas korba, akkor érdemes az ACANA Senior etetési táblázatát követni, mivel az energia-/kalóriaszükséglete folyamatosan mérséklődik az idő előrehaladtával. P.

 1 2 3 4 5 6 >  >>
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem