Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2021-01-16 16:30:11
Nagyon köszönöm a válaszát!

2021-01-15 17:17:18
Kedves Dr. Buczkó Mónika!

Jöhetnek a kérdések, örömmel válaszolok, feltéve, ha tudok:-))

1. kérdés: szerintem halas vagy baromfis, a következőkből lehet választani: ACANA Wild Paririe, ACANA Pacifica, ACANA Pacific Pilchard és ACANA Adult Dog.
A választást megkönnyítheti, ha átböngészi a termékek Összetételének listáit, és amelyik szimpatikus, azt kell választani. Rosszul NEM választhat, mindegyik termék a csúcskategóriát képviseli!

2. kérdés: nincs tudományos érv egyik mellett sem. Szerintem szoktatás kérdése, talán kivétel a nagyon idős kutyusok. Szóval nem tudok egyértelmű választ adni erre a kérdésre.

3. Rotációs etetés: igen, mi azt javasoljuk, hogy a kutyának a változatos fehérje-és zsírforrásokat tartalmazó étrend az ideális. Miért? A vadon élő kutyafélék is többféle prédával táplálkoztak, illetve táplálkoznak. A váltás gyakoriságára, rendszerességére szintén nincs tudományos álláspont, ahogyan a gazdi gondolja, vagy az eb megunja az éppen fogyasztott terméket. Sokan etetnek „mindent bele” módszerrel; többféle terméket etetnek egyszerre. Mások heti / havi rendszerességgel váltanak. És nem kis része a gazdiknak évekig egyféle termékkel etet, pl. valamelyik halas ACANA-val. P.

2021-01-13 19:53:51
Tisztelt Szakértő!

Két kérdésben szeretném a tanácsát és s egítségét kérni. Americai staffordshire terrier kutyánk, Cleo, 6 éves és kb. 1,5 hónapja derült ki, hogy lymphomája van. Jelenleg kemoterápiás kezelést kap. Eddig nyers táplálékkal ettük, mert kis kamaszkorában az akkor adott táptól gyomorpanaszai voltak. Jelenleg főtt húst és rizst kap, répával és cukkinivel, de elkezdtük megismertetni Acana táppal, mert szeretnénk áttérni a száraztápra, az állatorvos is javasolja, az Acanáról nagyon jókat olvastunk. Viszont sok nahgyon jónak tűnő tápjuk van. Ön melyiket javasolná kutyánk számára ebben a helyzetben?

A másik kérdésem, hogy a tápot valóban be kell kicsit áztatni, mielőtt odaadjuk (az állatovos javasolta) és ha igen milyen módon?

Érdemes-e váltogatni a tápokat és ha igen, milyen gyakran?

Bocsánat, ez már 3 kérdés is... :)

Köszönjük válaszát!!!

Üdvözlettel, dr. Buczkó Mónika

2021-01-09 20:26:10
Kedves Piskolti Tamás!

Napi adag = napi kalóriabevitel. Lehetetlen olyan etetési táblázatot készíteni, amely 100 %-ban pontos napi adagokat képes megadni minden egyes kutyára, attól függően, hogy milyen az időjárás, az állat aktivitása, az egyedi állatra jellemző metabolizmus stb. A táblázatokban szereplő mennyiségek ezért „csak” irányadóak, ha szükséges, akkor lehet módosítani. Tehát egy olyan átlag kutyára lettek kiszámolva, aki csak papíron létezik.

Mivel az egyik legjobb termékkel táplálja kutyust, ezért nagyon elrontani sem lehet: ha dagi lesz a kutya, akkor csökkenteni kell az adagot, ha sovány, akkor emelni. A Labradorok hajlamos az elhízásra, ezért a kölyökkor második felétől, nagyjából 6 hónapos korától, fokozottan kell ügyelni a testsúlyra: inkább picit sovány legyen a kutyus, ezzel jelentősen csökkenthető az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázata + NEM szabad adni kalciumtablettákat.

Hányszor etessem naponta?

A „számháborúnak” nincsen tudományos alapja, maximum mindennapi tapasztalat állhat a háttérben. Az én felnőtt kutyáim előtt folyamatosan van táplálék (télen, szabadban alapvető!), vasárnap böjt, kivéve ha nagyon hideg van. Ha Ön három részletben szeretni etetni a kutyust, csak nyugodtan.

Váltás

Az ACANA Puppy & Juniornál egyetlen jobb termék van a piacon, az ORIJEN Puppy Large :-) Amúgy tényleg, az ORIJEN egyel magasabb kategória, de Önnek kell eldöntenie, ezért idemásolom, mindkét termék receptjét, azaz az összetételek listáját:

ACANA Puppy & Junior
Friss csirkehús (16 %), dehidratált csirke (13 %), dehidratált pulyka (13 %), vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív, vese) (6 %), csirkezsír (6 %), friss egész tojás (4 %), friss egész lepényhal (4 %), dehidratált hering (3 %), heringolaj (3 %), napon szárított lucerna, zöldlencse, lóbab, egész sárgaborsó, borsórost, friss csirkeporc (2 %), szárított barnamoszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész paszternák, friss fodros kel, friss spenót, friss szareptai mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss egész sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított csirkemáj, fagyasztva szárított pulykamáj, friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, vadcikóriagyökér, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

ORIJEN Puppy Large
Friss csirkehús (14 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss egész csendes-óceáni hering (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkeporc (1 %), csirkezsír (1 %), napon szárított lucerna, csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

Apropó, még egy alapszabály: ne etesd a kutyád úgy, mint egy űrhajóst!2021-01-08 18:12:18
Még az előző hozzászólásomat had egészítsem ki egy további kérdéssel:

5kg van a 160 gramm javaslat, 10 kg-nál pedig 270 gramm. Javasolt, mint az én esetemben is, amikor a kutya a két határ közé ér (7 kg) akkor ahogy csinálom is, emelem neki egy picit az adagot?

Olyan furcsának tűnik, hogy amikor 5kg a kutya akkor is 160 grammot kap, meg mondjuk egy hónappal később amikor már 7kg, még mindig csak ennyit.

Előre is köszönöm a válaszát!

2021-01-08 18:07:39
Kedves Szakértő!

Van egy 3 hónapos labrador kutyusom, aki jelenleg 7 kg és az Acana Puppy & Junior tápot kapja. Hamarosan el fog fogyni és gondolkozom, hogy áttérek az Orijen Puppy Large tápra, amit felnőtt koráig kapna.

Nyugodtan válthatok, vagy inkább maradjak az Acanánál?

Ezen kívül még azt kérdezném, hogy bár már sokszor leírta, ezek csak elméleti számok, de jelenleg 5kg-tól 10 kg-ig 160 gramm van előirányozva a csomagoláson, de én olyan 180-190 grammot adok neki, három részletben, az állatorvos javaslatára. A termék leírásban az szerepel, hogy kétszeri etetés javasolt, most akkor a kétszeri a jó vagy a háromszori? Lehet tudni a megfontolást a kétszeri etetés mögött?

Köszönöm előre is a válaszát!

2021-01-06 20:09:12
Kedves Barbara!

Az ACANA Senior és a Light & Fit is tartalmaz csirkét, amitől nem kell félni, mert semmivel sem okoz nagyobb valószínűséggel allergiát, mint másféle hús, de ez egy másik történet…

Helyesen írja, a jelenleg etetett termékből kevesebbet kell adni: a száraztáp napi mennyisége = napi kalóriabevitel. Papírforma szerint az ACANA Senior illeszkedne legjobban az életkorhoz, amely termék 3 325 kcal/kg energiát tartalmaz, az ACANA Pacifica 14 %-kal többet (3 850 kcal/kg). A két termék etetési táblázatában szereplő mennyiségek megegyeznek, tehát egy 14-15 %-os adagcsökkentés javasolt. P.

2021-01-06 09:36:04
Tisztelt cím,

Van egy 11 éves Havanese ivartalanított kutyusom, aki egy éves kora óta az Acana Pacifica tápot kapja. Mivel kezd idősödni, az állatorvos javasolta valamilyen light tápra váltást, mivel a testsúlya több a szükségesnél. Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg elég a Pacifica tápból kevesebbet adni, vagy van valami gabona és csirkehús mentes light táp, amire át lehetne állni?
Köszönöm

2021-01-04 15:22:22
Kedves Németh Katalin!

A Champion Petfoods beszüntette a termék gyártását, sajnos! Tudok hasonló terméket ajánlani, igaz drágábban: ORIJEN Regional Red. P.

2021-01-04 14:52:16
Sziasztok!
Boldog új évet!
Mikor lesz elérhető az Acana Ranchlands macska táp nagy kiszerelésben? Egy ideje már nincs.

2020-12-28 20:21:37
Rendben, nagyon bízom a tápban, csak jó tapasztalataim vannak vele! Köszönöm szépen a segítséget és a gyors választ!!
Boldog Új Évet Kívánok!

2020-12-28 16:51:54
Kedves Emese!

A testsúly karbantartása a legfontosabb ebben a korban, főleg, ha vannak ízületi problémák. Tehát a fogyózáshoz az ORIJEN Fit & Trim és az ACANA Light & Fit szükséges. Mindkettő termékről jók a visszajelzéseink, de az ORIJEN hatékonyabb, mivel magasabb a fehérjetartalma, és kevesebb benne a szénhidrát. Ha beáll az ideális súly, akkor jöhet bármelyik Senior eledel, ha nem, akkor folyamatosan eheti a Fit & Trimet.

Átállás: ha pukizik a kutya az jót jelent: a bélben élő mikroorganizmusok aktivitását jelenti -természetesen intenzív ’gázkitörések’ esetén más a helyzet:-)). Általában 7 napot javaslunk az átállásra a biztonság kedvéért. P.

2020-12-27 18:22:28
Kedves Szakértő! Van egy 8 év körüli örökbefogadott
Stafi Pitt keverékem. aki sajnos nagyon hízékony és ez mellett folyamatosan izületi problémákkal küzd. Természetesen mozgatva van, és kezelve az izületi problémái,hol orvosi segítséggel,közben kúraszerű izületi készítményekkel .így próbáljuk fájdalommentessé tenni az életét. Sajnos már így került hozzám. A táplálására mindig is figyeltem, de most látom elérkezettnek az időt, hogy tápot váltsak. Most gabonamentes hidegen sajtolt nagyon jó minőségű tápon van, de nem hiszem, hogy kielégíti a szükségleteit. Tehát az a kérdés, hogy Senior vagy inkább a Light&Fitt; tápot kapja!?
Orijen vagy Acana?
Egyébként 6 cicám Orijen tápon van már4 hónapja, és a legjobb amivel valaha is etettem!
Ezért is váltanék a kutyusnál is!
A 2. kérdés pedig, hogyan és mennyi idő alatt váltsak tápot? Érzékeny a gyomra, ha bármi újat kap 1-2 napig mindig szeles. Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!
Emese

2020-12-21 23:31:29
Köszönöm szépen a gyors választ!

2020-12-21 18:09:32
Kedves Rátkai Viktor!

Erre a kérdésre szinte lehetetlen válaszolni, de azért írok néhány sort.

Vannak ilyen típusú kutyusok, nem tudnak annyit enni, hogy ne nézzen kis soványnak. Természetesen az ellenkezője is igaz, nálunk embereknél is ugyanez ez a helyzet:- )

Az ACANA Grasslands metabolikus energiatartalma 3810 kcal/kg, tehát a kutyus naponta elfogyasztott energiamennyisége 950 -1150 kcal- ez azért nem kevés.

Javaslat: 1) lehet emelni a napi adagot, de ha nagyon híg lesz a széklet, akkor az jelzés lesz arra, hogy a szervezet nem bírja feldolgozni az emelt mennyiséget; 2) az ACANA Sport & Agility 22 % zsírt tartalmaz (Grasslands 17 %), és a fehérjetartalmak megegyeznek. Ha a csirke nem gond, akkor megérhet egy próbát. P.

2020-12-21 14:54:37
Kedves Szabó László!

Köszönjük szépen, és viszont kívánjuk!

Üdvözlettel:

ACANA Magyarország Kft

2020-12-20 17:03:47
Kedves szakértő!
15 hónapos szuka whippet kiskutyám jelenleg Acana grasslands tápot fogyaszt. Napi 250-300grammot. A kutya aktív, egészsèges, csak kissé vékony (Fajtájához képest is). Mindössze 10kilogramm. Állatorvosunk és a vérvizsgálat eredménye szerint egészséges, de kellene gyarapodnia legalább egy két kilót. Esetleg lehetséges, hogy más összetételű tápra lenne szüksèg? Esetleg adjak a jelenlegi tápból nagyobb mennyiséget? Hála Istennek kiváló az étvágya.
Válaszát előre is köszönöm.

2020-12-20 08:04:46
Kellemes ünnepeket kívánok! :)

2020-12-07 15:19:58
Kedves Enci!

Minden az Ön által főzött résztől függ, mivel az ACANA termékekben minden szükséges tápanyag megtalálható. Ha főzött rész kiegészítő táplálék szerepét tölti be, akkor nem lehet gond. P.

2020-12-06 22:57:48
Tisztelt Szakértő!

Örökbe fogok fogadni egy cicát, aki házi cicus, ivartalanítása is megtörténik, és amikor hozzám kerül, olyan 6-7 hónapos lesz (mentett és csak kb. tudják a korát).
Többféle tápból rendelek neki majd elsőre 300g-osakat próbának, és köztük van az Acana Pacifica és a Grasslands. Konzervet nem szeretnék neki adni, inkább néha főznék neki 80%csirke/hal és 20 zöldség tartalmú nedves eledelt, amiből napi 1x kapna. Megfelelő lesz-e így a cica tápláltsága, hogyha 2x kap etetési útmutató alapján tápot és 1x "főtt ételt"? Mivel amit majd én főzök, azt nem tudom pontosan kalóriában belőni, csak hogy kb 100 grammot adnék neki, hogy kellene mellé adagolnom a száraz tápot hogy optimális legyen? Illetve nem lesz a cicunak így kevés a bevitt taurin? Bár leírás alapján az Acana-ban van szinte a legtöbb :)

Válaszát előre is köszönöm! Elnézést a sok kérdésért, első szobacicánk lesz :)

2020-11-18 05:37:39
Köszönöm válaszát!

2020-11-17 15:50:08
Kedves Pölöskei Patrik!

Az ACANA Puppy & Junior termék receptje tartalmaz egész lepényhalat és csirkeporcot is, tehát bőven vannak benne ízületvédő anyagok TERMÉSZETES forrásból, ez látszik az Analitikai összetevőknél: glükózamin 1400 mg/kg, kondroitin 900 mg/kg.

Mivel a termék rengeteg húsból készült, ezért szintén magas az L-karnitin tartalma, C-vitamint pedig a kutya szervezete képes előállítani (szemben az emberével).

Természetesen tisztában vagyok a fogyasztói trendekkel + a gazdi a lehető legjobban akarja táplálni a kutyust. Ezért, ha szeretné kiegészíteni az eb étrendjét, akkor csak módjával. Igaz ártani nem árt, de nem is nagyon használ- legalábbis nincsen rá tudományosan alátámasztott bizonyíték. P.

2020-11-16 16:25:53
Üdvözlöm

Az a kérdésem, hogy a puppy&junior; táp mellé adható-e izületvédő (1gramm termékben Hidrolizált kollagén: 600 mg
Hyaluronsav: 10mg
L-karnitin: 300 mg
Bromelain (2000 GDU / 1g): 50mg
C-vitamin: 40 mg) ?
7 hónapos staffordshire terriernek.

2020-11-03 14:37:25
Kedves Katona Zsuzsanna!

Nem kell aggódni, teljesen normális az eset, bármelyik kutyussal előfordulhat, és elő is fordul. A kutya mindig magához veszi a szükséges tápanyagokat, nem fog éhségsztrájkolni, mostanában ennyire van szüksége. Ezt bizonyítja, hogy teljesen jól van: életkedv és szőrzet rendben. A főtt tojás pedig bármikor mehet, a legjobb fehérje-és zsírforrás. P.

2020-11-03 09:03:24
Kedves Szakértő !
Október 08-án már írtam Önnek, amire nagyon hamar és érhetően válaszolt , amit ezúttal is nagyon köszönök ! Azóta is Acana táppal etetjük az 5 hónapos labrador kislányt ( Pacifica ill Grasslands) . Imádja és gyönyörű a bundánk tőle.........Viszont 2 napja nem akarja enni :-( :-( Van úgy , hogy hozzá sem nyúl ( pedig előtte "falta"). . Ha kézzel etetem egyesével , akkor eszegeti, de nem az igazi..... A kedve jó, mozogni is mozog és nem fáradt...... csak valahogy most a kaja nem megy. Jutalomfalatnak is a fenti tápokból adok , akkor viszont szívesen eszi. Este már a Grasslands tápra 2 nagyon híg sült tojást rátettem, úgy megette ..
Nagyon megijedtem, mert nagyon nagy evő volt előtte, most viszont .....:-( :-(

2020-11-02 17:23:26
Kedves Szabó Tünde!

Megfogtál a kérdéssel, mivel én sohasem adtam „kicsit nedvesen” a kutyának. A gyári szöveget fordítottuk le, amiben az is szerepel, hogy a víz legyen „kézmeleg”, ne haladja meg a 60 C-ot; épphogy lepje el a száraztápot; és pár percet kell állni hagyni.

Valami ilyesmi, ne haragudj, hogy nem tudok ’tudományos’ választ adni, a gyakorlati tapasztalat többet fog segíteni. P.

2020-11-01 19:41:00
Sziasztok!

A Bárányos almás Acanával etetem a kutyát viszont most már öregecske és nem olyan szívesen rágja. Arra gondoltam, hogy enyhén nedves adnám neki, viszont nem nagyon tudom hogy ezt forró vízzel vagy valami mással és kb. milyen arányban tudnám előállítani neki. Egy 13 éves törpepincserről van szó ???? egyébként. Megköszönném, ha adnátok arra választ hogy mit jelent az hogy ez a Táp “kicsit nedvesen” (a leírás szerint) is adható kutyának.

Előre is köszönöm!
Üdv: Tünde

2020-10-30 17:21:36
Kedves Nyéki Andrea!

Ha jó az étvágy, a kutya életvidám és a szőre is kitűnő állapotban van, akkor nem nagyon lehet gond!

Az ACANA teljesen más, mint az említett márka, pl. lényegesen több húsból készül, ezért a biztonság kedvéért 7 napig tartó, fokozatos átállást javaslunk. Számos kutyusnál ez felesleges, de néhány érzékeny ebnél nincs más megoldás.

Lehet, csökkenteni kell a napi adagot: az ACANA és ORIJEN eledeleknél gyakran előfordul, hogy a kutya többet eszik a javasoltnál, és ez okozhat lazább székletet. A javasolt napi tápmennyiséget 2 részletben célszerű adni.

Rost és puki: szerintem felesleges több rost, mivel az ACANA Grass-Fed Lamb 5 % étrendi rostot tartalmaz. A vízben oldható rostokat a vastagbélben élő mikroorganizmusok elfogyasztják, a melléktermék egy rövid láncú zsírsav és bélgáz. A zsírsav táplálja a bélhámot = hatékonyabb tápanyag-felszívódás; a bélgáz pedig távozik a szervezetből. Magyarán a puki csak azt jelenti, hogy a bélflóra köszöni szépen jól van, de a több rost nem jelent még egészségesebb bélflórát, csak több pukit. P.

2020-10-30 17:06:31
Kedves Mura-Mészáros Zsolt!

Az ACANA Pacifica 35 % fehérjét és 17 % zsírt tartalmaz = tökéletesen kielégíti egy kölyök tápanyagszükségleteit. Gabona és csirke nincs benne, nagyon népszerű termék már évek óta.

Nyugodt szívvel ajánlom a kutyusnak. P.

2020-10-30 11:59:51
Kedves Szakértő,

13 és fél hónapos érzékeny emésztőrendszerrel rendelkező kutyám van (út szélén találták kb. 7 hetesen, 3 hónaposan átesett egy parvon). Korábban Hills tojásos rizses tápot evett, most váltottunk Acana Grass-fel Lamb tápjára. A váltás két hét alatt zajlott le. Amikor 4. napja evett csak Acana tápot, kétszer hányt. Az orvos javaslatára 4 napig újra a Hills tápot kapta diéta gyanánt. Szintén az orvos mondta, hogy a 4 nap után nem kell újra végigcsinálni apró lépésekben a váltást. Most 3. napja eszi csak az Acana tápot, de sokat kluttyog a hasa, illetve a széklete is furcsa: az első teljesen normális, kemény, a második viszont laza, nagyon puha, krémes. Reggel és délután sétál, mindkét séta alkalmával ilyen sorrendben produkálja a kakikat. Esetleg hirtelen volt a tápváltás a második alkalommal, vagy egyéb oka lehet ezeknek a jelenségeknek (kluttyogás, váltakozó álagú széklet)?

A Hills táp mellé kellett neki rost, az Acana mellé nem kapja, mert eleinte amikor kapta, akkor sokat pukizott. Esetleg ennek is lehet köze a jelen helyzethez?

Érdemes még pár napot várni, vagy látogassuk meg az orvost? A kutya kedve, étvágya rendben van.

2020-10-30 10:06:32
Tisztelt Hölgyem/Uram! Fele részt havanese keverék kutyusunk van. 6 hónapos, már 7 kiló, de nincs elhízva, innen gondoljuk hogy más kutyus is keveredett bele. Havaneseként kezeljük, etetjük, így csirkét nem adunk neki. Hosszú keresgélés, utánajárás és összehasonlítás után az ACANA Pacifica-ra találtunk rá. Erre kívánunk hosszú távon áttérni, amennyiben önök is javasolják. Mindenképpen hipoallergén tápot keresünk, gabona és csirkementeset. Várom megtisztelő javaslatukat.

2020-10-28 17:03:11
Kedves Horváth Tamás!

12-13 hónapos korában lesz felnőtt, addig maradhat az ACANA Puppy Large Breed. P.

2020-10-28 02:13:37
Tisztelt Acana.
Kölyök labrador gazdiként (3 hónapos) azt szeretném megtudni hogy a jelenlegi tápot Acana puppy large breedet meddig ajánlott/célszerű adni a kutyusnak. Mikor érdemes majd felnőtt vagy esetleg junior tápra váltani. Válaszukat előre is köszönöm

2020-10-25 14:40:45
Köszönöm :))

2020-10-25 14:39:13
Köszönöm szépen ????

2020-10-24 17:02:48
Kedves Ördögné Soos Beáta!

Igen, az ACANA Pacifica nagyon jó választás, kölyökeledelként is nagyon jól funkciónál. A napi etetési adagok meghatározásánál az ACANA Puppy Small Breed termék etetési táblázatát kell figyelembe venni, mivel a halas ACANA-nak csak felnőttekre vonatkozó adagok vannak megadva.

Egy megjegyzés: a tápanyag-allergia nagyon, de nagyon ritkán jelenik meg kölyökkorban. Ha a kutyusnak hajlama van erre az allergiafajtára, akkor az ki is fog alakulni, semmivel sem előzhető meg. DE nagyon kicsi rá az esélye, a kutyák max. 1 %-nak lehet valamilyen étrendi fehérjére allergiája. A pollenallergia sokkal gyakrabban fordul elő + ne higgye el a csirkefehérjéhez kötődő hiedelmeket. P.

2020-10-24 14:25:10
Tisztelt Acana.
8 hetes francia bulldognak a Pacifica táp jó választás ?
Az allergia esetleges kialakulása miatt esett rá a választás.
Vagy melyik tápot javasolnák?
Előre is köszönöm
Ördögné Bea

2020-10-08 15:48:55
Kedves Katona Zsuzsanna!

Köszönjük a bizalmat!
Nem kell aggódni, a kutya nem fog egészségtelenül nagyra nőni. Ha jól táplálják, akkor a genetikai "program" szerinti méretét fogja elérni. Ha az étrendje nem megfelelő, akkor lehetnek problémák, pl. alultápláltság.

Mindkét termék tökéletesen kielégíti a kölyök teljes tápanyagszükségletét külön-külön is, de lehet felváltva adni. Azonban, mi nem javasoljuk a gyakori étrendváltást kölyökkorban, mert az emésztőrendszer is ilyenkor alakul ki, és az eltérő táplálékok okozhatnak nem várt eseményeket:-), pl. nagyon laza széklet.

De ha Labradornak a Grasslands és a Pacifica együttes etetése nem okoz gondot, akkor mehet a vegyes táplálás.

Ja, és a csirkétől NEM kell félni, a masszív tévhit ellenére, semmivel sem allergénebb, mint bármelyik más húsféleség. P.

2020-10-07 20:35:34
Kedves Szakértő !
Első kutyakulajdosos vagyok ( soha életemben nem volt kutyusom , sem nekem sem a férjemnek ). Jelenleg egy 4 hónapos csodálatos fekete labrador kislány nagyon boldog gazdija vagyok immár több mint 2 hónapja. Első perctől fogva, hogy hozzánk került a lehető legjobbat adjuk meg neki mindenben. Az etetés terén az Acana tápkra tettem le a voksom. Már 3 félét be is szereztem, de még a régebbi tápból van és megvárom amíg elfogy és csak az Acanát fogom adni. Kérdésem az lenne, hogy lehet e a tápokat változatosan adni. Gondolok itt arra, hogy mondjuk reggel az Acana Pacifica , délután meg mondjuk a Acana Grasslands tápot kapná. ( Csak, hogy változatosabb legyen ) . Illetve nem szeretnénk, ha hatalmasra nőlne , és csirkés tartalmazó táppal nem szeretnénk etetni. ( Legelőször a Royal Canin labrador junor tápot adtuk neki és sokat vakarózott. Miután csirkements tápra váltottunk a vakarózás majdnem abbamaradt.) És kíváncsi vagyok, hogy Ön mit ajánl , melyik Acana változatot. Köszönöm válaszát. üdvözlettel : Katona Zsuzsanna

2020-10-06 17:59:42
Kedves Kiss Renáta!

Alapból az ACANA Adult Small Breed, ha nagyon aktív, akkor az ACANA Sport & Agility is szóba jöhet.
Ha nem szeretne csirkét, akkor ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands és bármelyik ACANA Singles termék. P.

 1 2 3 4 5 6 >  >>
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem