Fórum

Kriszti
2023-09-26 14:37:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Tanácsot szeretnék kérni, kis yorkym kan, 13 éves sajnos jó indulatú daganat miatt műteni kellett és így az ivartalanítás is indokolt volt. Több éve eszi az Acana red classic tápot, mivel csírkéset nem ehet. 2 hónapja volt a műtét és azóta elég sokat hízott a megnövekedett étvágya miatt. Nem szeretném, ha túlsúlyos lenne.Milyen Acana vagy Orijen fajtát ajánlana ami, nem csírkés és idős kutyának egy kicsit lightosabb lenne. Mostani adagja kb. 3 kilós kutyának napi 2x 3dkg. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Kriszti
Szilárd
2023-08-30 14:57:19
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Egy újabb etetési kérdésem lenne. Továbbra is egy kölyök labradorról lenne szó, aki Acana Puppy Large Breed tápot kap, amit természetesen nagyon szeret.
Nagyon hasznos az oldalon a napi adag kiszámoló kalkulátor, viszont az a problémám, hogy a kölyök testsúlyánál csak 5-10-20-30-stb. kg-ok adhatók meg. Mivel a kölyök a növekedési szakaszban szinte hetente 1 kg-ot hízik, nem tudom, hogy mi lenne a pontos ajánlott mennyiség a két választható testsúly közötti időszakban (pl. 6 vagy éppen 7 kg-os testsúly esetén). Próbáltam arányosan elosztani az 5 és 10 kg közötti mennyiségeket, valamint találtam egy kalória kalkulátort a https://toprateddogfoods.com/dog-food-calculator oldalon. Ez alapján - és az Acana 3660 kcal/kg kalóriatartalom értékével számolva készítettem magamnak egy táblázatot a köztes testsúlyokra is, de némi eltérést tapasztaltam.

Az Acana kalkulátora szerint (30 kg várható felnőtt kori testsúly) 180g a napi etetési mennyiség 5 kg-os súly esetén, és 300g 10 kg-os súly esetén, ezzel szemben a fent említett "dog food calculator" szerint 5 kg-os súlynál napi 191g-ot, 10 kg-nál pedig 322g-ot kellene kapnia. Nyilván egy minimális eltérés akad a két számítási módszer között.

A kérdésem: hogyan tudnám pontosabban meghatározni a napi ajánlott mennyiséget azokra a testsúlyokra, amik nem szerepelnek az Acana kalkulátorában? Tehát tudni, hogy pl. 7-8-12-14 kg-os súly esetén mennyi lenne a napi ajánlott mennyiség.

Köszönöm előre is.

ACANA
2023-08-31 15:01:06
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szilárd!

A etetési útmutatóban található mennyiségeket, azaz a javasolt napi kalóriabeviteleket, a gyár adja meg, és két alapvető számításon alapulnak:

1. egy elméleti kutya napi kalóriaszükséglete (Forrás: Nutrient Requirements of Dogs and Cats; National Research Council, Washington, D.C. 2006)
 
A világon az összes szabályozó hatóság és szervezet az ebben a könyvben leírtakat veszi figyelembe, így az európai is (FEDIAF)

2. a három energiát biztosító tápanyag (fehérje, zsír és szénhidrát) mennyiségéből kiszámolják az adott szárazeledel energiatartalmát a módosított Atwater-képlet segítségével; az ACANA Puppy Large metabolikus energiatartalma 3 375 kcal/kg. (fogalmam sincs, hogy az említett kalkulátor milyen alapon számol).

Minden gyártónak ezt a módszert kell követnie azért, hogy legyen valamilyen rendszer (+ mert nincs jobb módszer!), ennek köszönhetően a vásárló egységes szempontok alapján tudja összehasonlítani a különféle termékeket., már ami az energiatartalmakat illeti.

Ahogyan írtam, a megadott mennyiségek / kalóriák CSAK javasoltak, nagyságrendileg nem, minimálisan el lehet térni tőlük, hiszen lehetetlen olyan etetési táblázatot fabrikálni, amely minden egyes kutyára érvényes.

Miért?
Mert rengeteg a változó: fajta, nem, környezeti tényezők (pl. hőmérséklet), mozgásigény, stb.

Mivel a kutyát általában nem olimpiai döntőre készítjük fel, csak megfelelően akarjuk táplálni, teljesen felesleges hetente változtatni, grammokra kiszámolni a napi adagot, hiszen az állat kalóriaszükséglete is változik pár százalékot naponta, nem állandó.

Én, és még sokan mások, sem méregetjük a napi adagokat (pl. mást is eszik a kutya általában, nemcsak tápot), csak a napi adag nagyságrendjére figyelünk; ha kutya életvidám, szőrzete pompás, nem dagi és a széklete is megfelelő, akkor nem lehet baj. P.
Balázs
2023-08-26 12:44:54
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acan!
Segítséget szeretnék kérni ,van egy 4 5 hónapos argentin dog kutyám.Valószinűleg csirke allergija van. Milyen tápot ajálanak neki.
ACANA
2023-08-27 18:32:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Igen, a bárányos ACANA is megfelelő, DE ne adjon kalcium-kiegészítőket a kutyusnak. P.
Balázs
2023-08-27 09:53:05
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
Én az Acana Grass-Fend Lamb tápot szerettem volna választani mert az csirke ill. gabona mentes. Azt szeretném kérdezni hogy az nem lehet kölyök kutyának adni vagy valami más oka van.Természetesen önök a szakértők, megbízok a szakértelmükben.
ACANA
2023-08-27 08:58:11
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Ebben a korban nagyon, de nagyon alacsony a valószínűsége, hogy kialakuljon allergia bármilyen fehérjére. Kizárólag egyetlen módszerrel, eliminációs-provokációs diétával lehet biztosra menni.

Ha mindenképpen el akarja kerülni a csirkét, akkor az ACANA Pacifica vagy az ACANA Yorksihe Pork termékeket javaslom; mindkettő kalciumtartalma alacsony, ezért alkalmasak bármilyen nagytestű kölyök táplálására.

Egy megjegyzés: az ACANA Puppy Large etetési táblázatát kell használni, mivel a fentebb említett termékekhez csak felnőtt táblázatok vannak. P.
Szilárd
2023-08-21 12:24:30
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Időközben teljesen átálltunk az immáron 12 hetes kölyök labradorunknál Puppy Large Breed-re, viszont konzultáltunk a tenyésztővel és állatorvossal is.
Mindketten megerősítettek, hogy 1 éves koráig kapnia kellene izület és porcerősítő vitaminokat. A tenyésztő Hyaloral tablettát javasolt, illetve még a Vetri Science Glycoflex classic 600 mg tablettára kaptunk ajánlást.
Amennyire jól értelmezem a Glycoflex kilőve, mivel kalciumot is tartalmaz, de a Hyaloralt kaphatja Puppy Large Breed mellett?
Megértem, hogy ti nem javasoljátok ezeket a kiegészítőket, csak most kicsit tanácstalannak érezzük magunkat, hogy mi lenne a legjobb a kutyusunknak. Próbálnánk valamilyen kompromisszumos megoldást keresni, amit az Acana mellé is kaphat.

Köszi,
Szilárd

ACANA
2023-08-21 18:20:23
Válasz erre az üzenetre
Csülökpörkölt:-), picit komolyabban; nincsenek információim ilyen típusú termékekről, sajnálom! 
Szilárd
2023-08-21 16:48:57
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm a választ, teljesen jogos. Azonban még mindig nyitva maradt a kérdés :) Ha mégis úgy döntenénk, hogy valamilyen izület és porcerősítő kiegészítőt szeretnénk adni a kutyusnak, van-e tudomásotok olyan termékről, ami jó szívvel adható Acana Puppy Large Breed mellé?
ACANA
2023-08-21 16:39:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szilárd!

A kalciumnak és a foszfornak van egészségügyi felső határértéke, mely mennyiség felett nem javasolt. Sőt, a kalcium és foszfor aránya sem mindegy. Ezek az információk megtalálhatóak a FEDIAF (európai tápgyártók szövetsége) és az AAFCO (észak-amerikai szervezet) publikációban is. Nem is kérdés, hogy az ACANA gyártója követei ezeket, továbbá ha egy termékben sok a kalcium (pl. ACANA Ranchlands), akkor nem ajánlja a nagytestű kölyköknek. 

Van még ilyen márka a hazai piacon? Nem nagyon, ellentétben velünk, ipari méretekben tévesztik meg a gazdikat; említhetném a csirkefehérjét és az ehhez kapcsolódó KAMU hipoallergén tápokat; a bőséges fehérjével kapcsolatos butaságokat, nem sorolom tovább.

Kiegészítők: ez most egy nagyon erős fogyasztói trend mind az embereknél és mind a kisállatoknál. Teljesen érthető a népszerűségük, mivel mindent meg akarunk tenni a kutya egészségéért. Nagy a nyomás a gazdikon, hogy venni kell. Szerintem feleslegesek, semmilyen tudományos bizonyíték nincs azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásuk (pozitív vagy negatív) van. 

Sokkal jobb a vegyes etetés, pl. belsőségek, porcok stb. P.

Dóra
2023-08-07 21:53:09
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!

Kb. fél éve váltottunk Foxi Kutyánknál Brit Care Hypoallergen Adult Medium Breed Lamb & Rice tápról Acana Grasslands-ra. A kutya simán elfogadta, de a csökkentett adagmennyiségek mellett is sokat hízott. Mielőtt jelentős túlsúlyt szerezne, szeretném megoldani a problémát.  A napi adagot nem tudom tovább csökkenteni, egy kis marokkal kap reggel és este. Kiegészítést és jutalomfalatokat is nagyon minimálisat. Mit tehetnék?
Válaszukat, előre köszönöm! 
Üdvözlettel: Dóra

ACANA
2023-08-08 15:24:03
Válasz erre az üzenetre
Kedves Dóra!

Az elfogyasztott napi száraztáp-mennyiség = napi kalóriabevitel. 5-10 kg testsúly között, ha átlagos aktivitású a kutya, akkor a javasolt ACANA adag 60-90 g között van, ami ca. 230-350 kcal (ACANA Grasslands metabolikus energiatartalma = 3810 kcal/kg). Szerintem ez a mennyiség rendben van, ha nem kap mellé más táplálékot. P.
Tamás
2023-08-02 21:11:28
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,

Tudom, nagyon ciki de a 2 es 3 eves macskainkat eddig a sablonosabb es olcsobb bolti szaraz+nedves tappal (purina) etettuk. Mi is tudjuk, hogy ez nem a legminosegibb, valtanank is Acanara. A kerdes csak az, hogy a nedves tapot teljes egeszeben el is hagyhatjuk, a megfelelo mennyisegu szaraztappal teljesen kivalthato? 

Koszonettel,
Tamás
ACANA
2023-08-03 12:10:29
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás! Nem ciki, és jobb későn mint soha:-)

Az ACANA biztosítja a macska szervezete számára szükséges összes tápanyagot. Ennek ellenére nem javaslom azt, hogy kizárólag száraztápot egyen a cica; fő a változatosság, pl. az egészséges bélflóra miatt is. Ha a konzerv jó minőségű (ld. Összetétel listáját!) és szereti a macska, akkor nem kell kihagyni az étrendből. P.
Szilárd
2023-08-01 13:52:08
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Megkezdtük az átállást a 9 hetes kölyök labradorunknál Puppy Large Breed-re. Több helyen olvastuk, hogy kálcium és foszfor kiegészítőket nem kaphat a kutyus a táp mellé. Viszont az a problémánk, hogy az egyik helyen, ahol gyakran tartózkodunk, nagyon rossz a csapvíz minősége, ezért csapvíz helyett ásványvizet adunk inni. Viszont az ásványvizek tartalmaznak kálciumot is (kb. 65 mg / liter mennyiségben). Ebből lehet probléma?

Köszi előre is.

Üdv,
Szilárd

ACANA
2023-08-01 15:16:27
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szilárd!

Így van, a kalciumtablettákat és más 'porerősítő' és egyéb kamukiegészítőket nem szabad adni a nagytestűeknek. Az ásványvízzel kapcsolatban ún. szakmai / tudományos választ nem tudok adni (nincs irodalom hozzá), azonban én nem aggódnék. P.
Berni
2023-06-05 22:56:06
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
 - Három és fél hónapos puli kutyáknak melyik típusú kölyöktápot javasolná? Eddig sajnos elég silány áruházi tápot kaptak. (Feltételezem, hogy a hétnapos átmenet itt is javasolt.)

 - Érdemes keverni a  száraz tápot néha valamilyen nedves (konzerv) élelemmel, vagy azt jobb külön adni, hogy ne mindig ugyanazt egyék? 

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: 
Berni
ACANA
2023-06-06 07:07:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Berni!

Az ACANA Puppy Small Breed terméket javaslom. Így van, nagyjából 7 napos átmenet javasolt: vegyesen kell adni a régi és új tápot úgy, hogy az ACANA mennyiségét fokozatosan kell emelni.

Vegyes etetés: ha nem érzékeny a kölyök emésztőrendszere, ami a növekedés fázisában gyakran előfordul, akkor mehet a vegyes etetés: száraz, nedves és nyers. Ez jó hatással lehet az egészséges bélflóra kialakulására. Sajnos rengeteg a silány minőségű konzerv, ezért a vásárlás előtt célszerű a termék összetételének listáját alaposan átolvasni. P.
Tisztelt Acana
2023-05-13 14:39:28
Válasz erre az üzenetre
Érdeklődni szeretnék arról hogy az Acana red Meat Tartalmaz e   szívet erősítő,karbantartó Taurint és Karnitint? A választ előre is köszönöm. Tisztelettel és üdvözlettel Feri.
Tisztelt Acana.
2023-05-14 17:50:23
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm szépen a gyors választ/ most is tanultam valamit a kutyák szervezetének a működéséről/ maradok további hű vásárlójuk. Tisztelettel Feri
ACANA
2023-05-14 14:14:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Feri!

Mindkét aminosavat a kutya szervezet elő tudja állítani, ha megfelelő mennyiségben tartalmaz az étrendje húst: az ACANA Red Meat alapanyagainak 50 %-a állati eredetű + az összetevőkhöz 500 mg Taurin is hozzáadtunk. P.
Dóra
2023-04-20 13:05:46
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!

4 hónapos óriás uszkáromnak keresek tápot, ami nem csirkés. Melyiket ajánlja.

Előre is köszönöm válaszát.
ACANA
2023-04-20 15:14:40
Válasz erre az üzenetre
Kedve Dóra!

A következő termékek közül választhat: ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands, ACANA Grass-Fed Lamb, ACANA Yorkshire Pork, ACANA Classic Red és ACANA Wild Coast. P.
Ágnes
2023-04-16 01:44:24
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
A leendő 8 hetes Yorkiem (10 hetesen költözik hozzám) standart méretű,a tenyésztőjétől most a purina pro plan  bárány rizses tápot kapja . Szeretnék az ACANAra váltani. Melyik fajta tápot adjam egy ilyen kicsi kutyusnak, illetve milyen fokozatossággal álljunk át az ACANAra?
Köszönöm válaszát!
ACANA
2023-04-17 17:05:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ágnes!

Az ACANA Puppy Small Breed terméket javaslom, kb. 7 nap átállási idővel: az 1. nap 25 % ACANA és 75 % régi táp, és így tovább fokozatosan, amíg 100 %-ban ACANA lesz a tálban. P.
Barbara
2023-04-15 05:54:04
Válasz erre az üzenetre
4 hónapos kölyök macskánk van, szeretnénk neki a legjobb minőségű eledelt adni. Majdnem minden fórumon a gabonamentességet hangsúlyozzák, meglepetten olvastam, hogy az Acana kitten tartalmaz gabonafélét. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy most akkor szüksége lehet ilyen szárazeledelre vagy sem? 
ACANA
2023-04-17 17:03:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Barbara!

Először is, van olyan termékünk, amely nem tartalmaz gabonákat (ORIJEN Kitten). Az ACANA First Feast-ben van zab, de emellett 70 % (!) állati alapanyag is. 

A gabonával, mint a száraztápok egyik alkotóelemével, nincs különösebb baj, ha nem nagy mennyiségben használják fel, mint pl. az ACANA First Feast-ben. A gabonák, hasonlóan más növényi összetevőkhöz (burgonya, hüvelyesek stb.),a szénhidrátforrás szerepét töltik be, azaz ha egy termék tele van fehérjékkel és kevés benne a szénhidrát, akkor megfelel a macskának, függetlenül attól, hogy a szénhidrátforrás funkcióját valamilyen gabona vagy divatos növény tölti be*. Ez fordítva is igaz: ha egy táp kevés fehérjét, emiatt sok szénhidrátot tartalmaz, akkor a szénhidrátforrás lehet bármilyen trendi növény, az eledel nem alkalmas a cica egészséges táplálására.

Természetesen a gabonák között is van különbség, pl. abban, hogy milyen ütemben emelik meg a vércukor szintjét, tehát a glikémiás indexük értéke mekkora; a zaba glikémiás indexe a legalacsonyabb a gabonák közül. P.

*A hüvelyesek - borsó, lencse, bab- azért egészségesebbek, mint a gabonák, mert nem bolygatják meg annyira a szervezet inzulin-háztartását - ez egy picit árnyalja a fentebb leírtakat. DE a hüvelyesek drágábbak, mint a gabonák, ezért az alacsonyabb árfekvésű termékek rendszerint gabonákat tartalmaznak szénhidrátforrásként: ACANA First Feast versus ORIJEN Kitten.
Hermina
2023-04-14 17:34:01
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
Egy 3 hónapos Cane Corso kutyusunk van,a tenyésztő tanácsára vitaminokat is adunk neki,kalcium,porcerősítő és halolaj...
Jelenleg Royal Canin maxi puppy-val etetjük,mivel azt kapott eddig is,de tervezzük lecserélni...
Kérdésem az lenne,hogy kell vagy nem a vitamin neki,mivel sok helyen olvastam már pro és contra-t is,nem tudom eldönteni
Köszönöm!
ACANA
2023-04-17 16:44:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Hermina!

A legfontosabb: kalciumtartalmú kiegészítőket NEM SZABAD adni a kutyusnak, mivel a túlzott kalciumbevitel növeli bizonyos csontbetegségek (osztekondrózis betegségcsoport) kialakulásának kockázatát; ezért tartalmaznak a nagytestű kölyköknek készült tápok kevesebb kalciumot a kisebb testű fajtársak eledelénél.

Halolajat, pontosabban hosszú láncú Omega 3 zsírsavakat tartalmaznak az ACANA termékek, nagyobb mennyiség nem jelent előnyt. Természetesen lehet adni, de pénzkidobás.

Általános javaslat; mindig nézzük át termék összetételének listáját, magyarán a receptet, és akkor pontosabb képet kapunk a kutyus étrendjéről.

ACANA Puppy Large összetétel:
Friss csirke (22%), dehidratált csirkehús (21%), egész vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív) (6%), dehidratált hering (4%), tojás (4%), nyers lepényhal (4%), halolaj (4%), egész csicseriborsó, borsórost, borsókeményítő, dehidratált pulykahús (2.5%), egész zöldlencse, egész sárgaborsó, csirkezsír (2%), nyers pulykamáj (0.5%), só, szárított moszat, friss egész alma, friss egész pézsmatök, friss egész sárgarépa, friss egész körte, friss egész úritök, friss egész cukkini, friss fodros kel, friss spenót, friss tarlórépalevél, friss céklalevél, friss egész kék áfonya, friss egész vörös áfonya, friss egész fanyarkabogyó, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, máriatövis, csipkebogyó, kurkumagyökér.

Royal Canin Maxi Puppy összetétel:
Dehidratált baromfifehérje, kukoricaliszt, rizs, dehidratált sertésfehérje*, állati zsírok, kukorica, búzaglutén*, búzaliszt, hidrolizált állati fehérjék, ásványi anyagok, cukorrépapép, kukoricaglutén, növényi rostok, szójaolaj, halolaj, frukto-oligoszacharidok, útifű maghéj és magvak, hidrolizált élesztő (manno-oligoszacharidok és béta-glükán forrása) (0,30%), algaolaj, Schizochytrium sp.(DHA forrása), yucca schidigera lé, bársonyvirágliszt, erjesztésből származó glükózamin, hidrolizált porc (kondroitin forrása). *L.I.P.: kitűnően emészthető, válogatott fehérje.

H. Jenni
2023-04-06 23:51:41
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana,

2,5 éves keverék kis-közepes testű (16-17 kg) kutyám a felnőtt kutyatápra való első váltás óta DaDo halas tápot evett. Nem volt különösebb baja tőle, a szőre kiemelkedően gyönyörű és fényes volt, viszont nagyon sok volt a széklete és világos színű (úgy tudom hogy minél kevesebbet ürít annál több mindent hasznosít a tápból). Ezért váltani akartam jobb minőségű tápra, és az Acanát többen ajánlották. Kb 1,5 hónapja eszi a Wild Coast-ot, 1,5-2 hét fokozatos átszoktatási idővel kezdtük. Humac-ot szed mellé, így nem tűnik túl hígnak a széklete, ugyan világos maradt, és azért a séták alatti izgalmi állapot következtében híg folyósakat is székel (korábban ez kevesebbszer fordult elő), de tudom van kutya akinek szoknia kell a magas fehérjetartalmat. A szőre viszont megfakult már rövid időn belül a táp váltást követően, fénytelenebb is, illetve a kutyám fogyott is, szálkásabb, és kezdenek kikandikálni a bordái.. egyébként atletikus, karcsú, sportos alkatú kutyus, aki napi 3/4-1 órát biztosan fut vagy magától vagy mert labdázunk futunk vele, plusz a napi séták, talán az anyagcseréje is picit gyorsabb mint más kutyáknak.. lehet, hogy a súlyához javasolt hivatalos mennyiségen emelnem kellene picit? A DaDo-ból is többet kapott úgy volt egészséges kinézete, de sokszor “éhes maradt” és kérte volna még a kaját, többek között ezért is akartam jobb minőségűre váltani. Jelenleg 250 g/nap kap két részre osztva.
ACANA
2023-04-07 16:26:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves H. Jenni!

Ha az ACANA Wild Coast ilyen kedvezőtlen hatással van a kutya szőrére és székletére, akkor váltani kell más termékre. A halas ACANA-ra még nem volt ilyen jellegű panasz, de sajnos mi sem tudunk olyan eledelt készíteni, amely minden egyes ebnek tökéletes:-(

Csak egy megjegyzés a "magas" fehérjére: a 29 %-os fehérje egyáltalán nem magas, a másik két, magasabb minőséget képviselő halas tápunk több fehérjét tartalmaz: ACANA Pacifica 35 %, ORIJEN 6 Hal 38 %. Bőséges fehérje = alacsony szénhidrát és vica versa. A gazdinak kell eldöntenie, hogy szénhidrát- vagy fehérjedús étrendet ad a kutyusnak. Alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek (nem azok!), hanem az alapanyagok alacsonyabb kétsége miatt. P.
Klára
2023-03-16 18:03:16
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Japán akita inu kölyökkutyám eddig Puppy Large Breed-et kapott, most lesz 9 hónapos. Úgy látom, hogy a Junior tápot összevonták a Puppy-val Mit javasolnak folytatásként?
ACANA
2023-03-16 20:47:34
Válasz erre az üzenetre
Kedves Klára!

13-14 hónapos koráig kaphatja az ACANA Puppy Large terméket, után az ACANA Adult Large vagy bármely 'minden életszakaszra' javasolt ACANA megfelelő.

ACANA Puppy: csak névváltoztatás, pontosabban rövidítés történt: elmaradt Junior szó, állítólag zavaró volt a két szó együttes használata. P.
Dóra
2022-12-06 02:44:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Menhelyről örökbefogadott 2 éves foxikeverék kutyámnak keresek jó minőségű tápot. Most Brit Care Hypo-Allergenic Adult Medium Breed Lamb & Rice kutyatápot kap naponta kétszer. Állandóan éhes. Most 10 kg, de a tápot az utóbbi időben már nagy duzzogva eszi csak meg. Hihetetlenül megnőtt a vadászösztöne, levadászná az őzeket és vaddisznókat az erdőben, ha hagynánk. Lakásban lakik, és aktívan mozgatjuk. Napi 10-15 km-t átlagosan.  Próbáltuk a Josera Lamb&rice-ot, és a Happy Dogból is több félét, de azoktól hasmenést kapott. Az állatorvosunk szerint a sok fehérjétől túl hosszúak a lábai, ne etessük túl. Tényleg hosszúak, olyan mint egy birodalmi lépegető. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lehet-e váltanunk az Orijen és az Acana tápok közül valamelyikre? Úgy láttam ebben még magasabb a fehérje, de talán már nem nő tovább, és szívesebben enné meg. Van-e esély valamelyikkel, hogy a lábai izmosodjanak, és melyik lehet a legjobb választás? Az Acananak nagyobb választékát láttam.  A másik kérdésem, hogy a helyi kisállatboltban talált Orijen és Acana táp a tárolózsákban teljesen összeállt, mint egy ragacsos massza, nem gördültek egymáson a szemek. A szavatossága rendben volt, de ez mennyire normális állag? 
Elnézést a sok kérdésért, de első kutya és szeretnénk ha sokáig egészséges maradna. 
Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel : Martonné S. Dóra 
ACANA
2022-12-06 16:26:44
Válasz erre az üzenetre
Kedves Martonné S. Dóra!

Először is egy lényeges korrekció: az állatorvos téved, a ’sok’ fehérje nem nyújtja meg a lábak hosszát. Ez egy nagyon régi hiedelem, semmilyen tudományos eredmény, tanulmány nem támasztja alá. A kutyák táplálásával foglalkozó tudomány egyértelmű álláspontja az, hogy az étrendi fehérje mennyisége nincs hatással a kölyök növekedésének ütemére.

Két esetben van negatív hatással a fehérje:

1. ha keveset eszik az eb = alultápláltság

2. ha rossz minőségű, pl. döntően növényi eredetű = növekedési rendellenességek + alultápláltság.

Szerintem a kutyus alkata ilyen, amelynek nem sok köze van az eddig elfogyasztott táplálékához- kivétel, ha az nagyon gyenge minőségű volt.

Feltételezem, hogy kizárólag bárányos termékkel szeretne etetni, illetve olyannal, amely nem tartalmaz csirkét (a csirkétől NEM kell félni, NEM allergénebb más állati fehérjéknél!) 

 Ha egy gazdi eledelt keres a kutyusnak, akkor alapszabály, hogy a termékek összetételének listáit (a recepteket) kell összehasonlítani, mert a lényeg ott található, hasonlóan, ahogyan élelmiszert vásárolunk a családunknak.

A Foxi most az alábbiakat eszi:

Bárányhús liszt, őrölt rizs, szárnyas zsír (tocopherols-al konzerválva), lazacolaj, természetes ízanyagok, rizs korpa, szárított cukorrépa zúzalék, sörélesztő, szárított tojás, Yukka Schidigera kivonat, szárított alma, ásványi anyagok, glukozamin hidroklorid, kondroitin szulfát, DL-methionine, L-lysine, mannan-oligoszachoridok, fruktooligoszachoridok, réz szulfát, pentahydrate, niacin, calcium pantothenate, folsav, cholin-chloride, biotin, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin.

 Az ACANA Grass-Fed Lamb összetétele:

Fűvel táplált nyers bárány (18 %), dehidratált bárányhús (18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4 %), bárányzsír (4 %), friss alma (red delicious fajta) (4 %), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2 %), nyers bárányvese (2 %), szárított bárányporc (2 %), lencserost, tengeri alga (1.2 %) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0.1 %), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Érdemes összehasonlítani a két receptet.

Kisállatbolt: a kimérős tápárusításnak vannak előnyei és hátrányai. Ezzel kapcsolatban a vásárlónak kell döntenie. P.

Tóthné Vidi Beáta
2022-11-05 19:34:26
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,  bichon havanese kutyusom 7 éves, csirkeallergiás és sok a gyomorsava is. Jelenleg RC gyógytápot eszik. Bélgyulladásra hajlamos is sajnos. Melyik tápot javasolja a részére? Köszönöm szépen!
ACANA
2022-11-06 18:16:58
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tóthné Vidi Beáta!

Nem tudok javasolni egyetlen terméket sem, mivel nincsenek ún. gyógytápjaink. Sajnálom! P.
N. Eszter
2022-09-08 13:32:47
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,
nemzetközi Acana honlapon kutyák részére láttam új termékként beharangozni pulykás és sütőtökös, illetve marhás és sütőtökös tápot. Van arról információjuk, hogy esetleg ide Magyarországra is tervezi a gyártó a forgalmazását ezeknek a termékeknek? Mindkettőnek nagyon jó az összetétele és a tápértéke, most Prairie Poultryval és Wild Coasttal etetek, de gondolkodás nélkül váltanék a pulykás-sütőtökös verzióra. 
Válaszukat előre is köszönöm. 
N. Eszter
ACANA
2022-09-08 15:00:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves N. Eszter!

Az említett termékeket kizárólag az USA piacán forgalmazzák, és ott is gyártják. Nincs infóm arról, hogy Európába is érkezni fog. P.
Gyula
2022-08-21 09:53:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt ACANA!
2 napja tartozik családunkhoz egy 9 hetes Cane Corso kölyök!Szeretném a tápláláasát minöségi tápokkal megoldani most,kölyökkorban és késöbb felnött korban is!Melyik tápot válasszam most és mit ajánlanak a kesöbbi idöszakra!
Válaszukat elöre is köszönöm!
Gyula
ACANA
2022-08-22 16:27:15
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gyula!

Az ACANA Puppy Large vagy az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom. Az ORIJEN eggyel magasabb minőségi kategória (85 % hústartalom). Felnőtt korban már nagyobb a választási lehetőség, érdemes körülnézni a honlapjainkon + célszerű majd keverni a különféle húsból készült termékeket.

Javaslat: NEM szabad kalcium vagy egyéb porcok, csontok egészségével hirdetett kiegészítőket adni a kölyöknek. P. 
Márton
2022-08-11 21:18:06
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Munkavonalú labrador retriever kölyökkutyám várhatóan 25-26 kg lesz felnőttként. Ebben az esetben a sima Puppy, vagy a Puppy Large Recipe ajánlott? További kérdésem, hogy hány kilogrammosan kell visszavenni a maximális adagból?
ACANA
2022-08-21 19:31:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Márton!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom, továbbá kalcium-és/vagy foszfortartalmú kiegészítést NE adjon a kutyusnak. P.
Illés Brigitta
2022-07-30 20:07:26
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
10 hetes kölykök Malimnak szeretnék csirkehús mentes tápot venni.
Melyik terméket ajánlaná?
Köszönöm szépen. 
ACANA
2022-07-31 10:33:36
Válasz erre az üzenetre
Kedves Illés Brigitta!

A következő termékek közül bármelyik: ACANA Pacifica, ACANA Grasslands, ACANA Ranchlands, ACANA Wild Coast, ACANA Classic Red, ACANA Grass-Fed Lamb és ACANA Yorkshire Pork. A napi adagoknál az ACANA Puppy termék etetési táblázatát célszerű követni. P.
Sára
2022-06-30 12:36:47
Válasz erre az üzenetre
Kedves Hölgyem/Uram! 
Segítséget szeretnék kérni! A cicám érzékeny emésztőrendszerű, nehezen találtunk olyan tápot, ami mellett nem volt hasmenése. Jelenleg csirkés ízesítésű josera sensitive gabonamentes tápot kap, de szeretnénk átállni Acana vagy Orijen tápokra.
Ebben szeretném a segítségüket kérni, hogy melyik tápjuk lehetne ideális olyan esetben, amikor a cica érzékeny, gyenge emésztőrendszerű.
Válaszukat előre is hálásan köszönöm!
JorjikDoo
2022-09-06 22:26:09
Válasz erre az üzenetre
https://ru.wikipedia.org/<a href="https://ru.wikipedia.org">сайт</a>[URL=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/URL][url=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/url][urln=https://ru.wikipedia.org/]Радость[/urln][ссылка=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/ссылка]<a href="http://slots.ucoz.ru/index/play_free_slotopol/0-8"><img src="http://slots.ucoz.ru/img/megajack.png"></a>[url=http://slots.ucoz.ru/index/play_free_slotopol/0-8][img]http://slots.ucoz.ru/img/megajack.png[/img][/url]
ACANA
2022-06-30 16:06:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves Sára!

Nincs olyan termékünk, amely kifejezetten "érzékeny emésztőrendszerű" cicáknak lett kifejlesztve. Vannak más márkáknak különféle ún. gyógytápjai, a kiválasztásban segíthet egy állatorvos.

Ha mégis minket választana, akkor bármelyik bármelyik baromfis vagy halas táp megfelelhet, pl. ACANA Pacifica, ACANA Wild Prairie, ACANA Bountiful Catch, ACANA Indoor Entrée, ORIJEN Original vagy ORIJEN 6 Hal.

A választás előtt mindenképpen olvassa el az Összetétel listákat. P.
Horváth Erzsébet
2022-06-08 07:23:58
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm!
Kutyánk Orijen six fisht eszik (jelen pillanatban), de amikor rendelek, mást is szoktam neki (tundra…egyéb). Az a kérdésem, hogy ha fogyókúráznia kell az ebnek (11 helyett 14kg-ot mutat a mérleg), érdemes-e azon kívül, hogy többet van mozgatva, és kevesebb mennyiségű eledelt kap (120 helyett 85-90g), érdemes -e kipróbálni valami más tápot, akár Acana, vagy Orijen másik.
Köszönöm szépen előre us!
Üdvözlettel,
Horváth Erzsébet
ACANA
2022-06-08 18:01:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Horváth Erzsébet!

Így van, ez egyik mód a napi tápmennyiség mérséklése, hiszen a megevett száraztáp = napi kalóriabevitel.

A másik: fogyós termékeket kell használni. Ha nem gond a baromfi, akkor az ORIJEN Fit & Trim vagy az ACANA Light & Fit termékeket javaslom. Mindkettőnek elég magas a fehérjetartalma (+ alacsony zsír és szénhidrát), tehát a diéta során nem csökken az izomtömeg. P.
Baksa Lívia
2022-05-03 17:13:13
Válasz erre az üzenetre
Kedves Péter! Nagyon köszönöm ezt a mindenre kiterjedő gyors válaszukat. Meg azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg almát, répát mikortól érdemes adni, mondjuk ha már csak naponta kétszer etetem a kutyát és talán kora délután egy kis nasinak gondoltam. Nagyon köszönöm szépen, üdvözlettel Baksa Livia
ACANA
2022-05-03 20:56:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Lívia!

Az almás-répás kérdése meghaladja a képességeimet😊 Ennyire nem szükséges kicentizni az etetést, a kutya azért mégsem egy űrhajós! 

Baksa Livia
2022-05-02 14:48:17
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana, Kedves Péter!

Május 07-én hozzuk haza 8 hetes labrador(Show) kiskutyánkat. 
A tenyésztőtől megvettük az ASTON SUPREME PUPPY TASTE OF CONTRY tápot ( a kölykök ezzel vannak etetve).
Megvettük az ACANA Puppy § junior dog tápot (több fajta Acana jutalomfalatot is ) .
Mindenképp az Acanával szeretnénk majd táplálni, de nem tudom mikortól lehet keverni a tenyésztői táppal az Acanát, esetleg egyből ahogy hazaérkezik keverhetjük, vagy várjunk még vele egy két hetet és csak utána adagoljuk az Acanával. 
Milyen arányban kell a hozzászoktatást (keverést) megkezdeni a táppal? Régi-új
A tenyésztő javaslatára megvettük a GlycoFlex classic 600mg táplálékkiegészítőt is. 
Ezt adhatjuk esetleg élete végéig az Acana tápok mellé, vagy van valami más ami jobb, vagy jobban hasznosuló forma.
Meddig kapja a puppy tápot? Esetleg másfél éves koráig és utána kaphat felnőtt tápot? 
Nagyon várjuk, nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
Üdvözlettel: Baksa Livia

ACANA
2022-05-03 15:55:44
Válasz erre az üzenetre
Kedves Baksa Lívia!

Először is: az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom, mivel picivel alacsonyabb a kalcium-és foszfortartalma, mint a Puppy & Junior-nak. A kalciumnak és foszfornak van egészségügyi felső határértéke, pl. ezért NEM SZABAD adni ásványianyag-kiegészítőket a nagytestű kölyköknek. Amellett kevesebb kalória is van benne kilogrammonként (metabolikus energia), ez is fontos.

Bármikor át lehet állni az alábbiak szerint:

„Ha egy hagyományos tápról ACANA-ra váltasz, célszerű időt hagyni az emésztőrendszernek, hogy alkalmazkodjon a korszerűbb és tápanyagdús étrendhez. Fokozatosan álljatok át! Az első nap adjál a kutyának 25 % ACANA-t és 75 % régi tápot. 7 – 10 napon keresztül emeld az ACANA mennyiségét, és ezzel párhuzamosan csökkentsd a régi eledelt, amíg kizárólag ACANA lesz az etetőtálban.”

A különféle kiegészítőkkel kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok. Az említett szer azért (is) felesleges, mert kölyökkorban nincs szükség ízületvédő anyagok pótlására, mert a szervezet előállítja. Idős korban lehet szükséges. Nagyjából ez így van nálunk embereknél is: gyermekkorban nem kell különféle „porcerő” tablettákat adni, mert felesleges.

Azonban tisztában vagyok vele, hogy sokan tömik a kutyust tablettákkal, porokkal, olajokkal és egyéb ún. természetes, holisztikus, illetve bio izékkel. Hatásosságuk nem bizonyított, kidobott pénz, főleg ACANA és ORIJEN termékek etetése mellett.

Nagyjából 13-14 hónapos korára lesz felnőtt, utána jöhetnek a nagyoknak kifejlesztett eledelek. P.

Szanyi Szimonetta
2022-04-28 12:12:39
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Szeretnék érdeklődni, hogy az Acana Wild Coast 17 kg-os kiszerelés mikor válik újra elérhetővé?
Köszönöm
Szanyi Szimonetta
2022-04-29 14:06:54
Válasz erre az üzenetre
Köszönjük a választ, reméljük megérkezik két szibériai husky nagyon várja 😁
ACANA
2022-04-29 11:18:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szimonetta!

Egy kis szerencsével jövő hét vége, vagy azutáni hét eleje. Sajnos pontosabb időpontot nem tudok írni. P.
Tímea Füzes
2022-04-11 17:07:46
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Van egy 5 hónapos KÁJ kutyusunk és a Puppy Large Breeddet kapja. Érdeklődnék hogy kollagént vagy Calciumot kiegészítőként adni kell vagy lehet mellé?
Tímea Füzes
2022-04-11 21:05:08
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm a tájékoztatás!
ACANA
2022-04-11 19:00:06
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tímea Füzes!

NEM! Nagytestű kölykök esetében a kalciumnak van egészségügyi felső határértéke; ha a bevitt mennyiség meghalad egy szintet, akkor nő a csontrendellenesség kialakulásának kockázata. P.
Berkes Andrea
2022-04-03 15:57:04
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,
Érdeklődnék, hogy az ACANA Puppy Large Breed termék hány hónapos koráig ajánlott a kölyök kutyának, valamint mennyi a táp szavatossági ideje? 
Köszönettel

ACANA
2022-04-05 14:32:22
Válasz erre az üzenetre
Kedves Berkes Andrea!

13-14 hónapos korig. Ha a webáruházunkból rendeli, akkor legalább 1 év. A kereskedőknél lévő készletekről nincs információm. P.
Berkes Andrea
2022-03-29 10:08:57
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana.
Akita inu kölyök kutyának legyenek szívesek tápot ajánlani. Köszönettel 
ACANA
2022-03-29 16:47:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Berkes Andrea!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom. 

Íme a termék receptje:
Friss csirke (22%), dehidratált csirkehús (21%), egész vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív) (6%), dehidratált hering (4%), tojás (4%), nyers lepényhal (4%), halolaj (4%), egész csicseriborsó, borsórost, borsókeményítő, dehidratált pulykahús (2.5%), egész zöldlencse, egész sárgaborsó, csirkezsír (2%), nyers pulykamáj (0.5%), só, szárított moszat, friss egész alma, friss egész pézsmatök, friss egész sárgarépa, friss egész körte, friss egész úritök, friss egész cukkini, friss fodros kel, friss spenót, friss tarlórépalevél, friss céklalevél, friss egész kék áfonya, friss egész vörös áfonya, friss egész fanyarkabogyó, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, máriatövis, csipkebogyó, kurkumagyökér.
Adrienn Vizi
2022-03-20 15:15:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Cím!
Áprilisban 12 hónapos kistestű kutyusomnak keresek csírkehús és csírkezsír mentes (allergiás rá), hippoallergen kutyatápot. Az állatorvos a grass-fed lamb terméket javasolta. Valóban nincs benne csírkezsír sem?
Előre is köszönöm válaszukat.
Üdv: Adrienn  
ACANA
2022-03-20 18:15:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Vizi Adrienn!

A bárányos ACANA-ban nincs sem csirke, sem csirkezsír. Kizárólag egyféle állati alapanyagot tartalmaz, a bárányt.

Összetétel:
Fűvel táplált nyers bárány (18 %), dehidratált bárányhús (18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4 %), bárányzsír (4 %), friss alma (red delicious fajta) (4 %), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2 %), nyers bárányvese (2 %), szárított bárányporc (2 %), lencserost, tengeri alga (1.2 %) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0.1 %), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó. 

Egy megjegyzés: zsírra nem alakul olyan allergiás reakció, mint a fehérjére. P.
Kollár Andrea
2022-02-08 22:25:58
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Felnőtt 2.7kgos csivava keverék kutyusnak keresek megfelelő szemcse méretű tápot. Kicsit válogatós. Kimondottan small kategóriában egy ízben találtam csak. Előre is köszönöm
ACANA
2022-02-10 17:29:20
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kollár Andrea!

Az ACANA Adult Small Breed tápszemcsemérete van kifejezetten a kistestű kutyusokra szabva. DE az "Összes fajtának" ajánlott termékek szemcsemérete (14-15 mm) sem gondot okozni, és ebben a kategóriában már többféle íz is elérhető. P.
Gulyásné Edina
2022-02-03 16:28:46
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! 

Szeretnék érdeklődni hogy, a felnőtt kutyáknak való tápok szemcséi mekkora méretűek! 

Válaszukat előre is köszönöm! 

Üdvözlettel:
Edina
ACANA
2022-02-03 16:51:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gulyásné Edina!

14-15 mm az tápszemcsék átmérője, az ACANA Adult Large Breed terméké 3-4 mm-rel nagyobb. P.
Füzes Tímea
2022-01-29 22:12:42
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Érdeklődnék, hogy 9 hetes KÁJ kutyusunknak melyik táp lenne a legmegfelelőbb?
ACANA
2022-01-30 10:52:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Füzes Tímea!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom. P.
Klima Tamás
2022-01-11 09:29:31
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Cím!
12 hetes Francia Bulldognak milyen tápot ajánlana?
Az előző bucinktól maradt Pacific, de azt elég nagynak találom még. Esetleg áztatva?

Köszönettel: Klima Tamás
Klíma Tamás
2022-01-11 18:33:42
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm szépen! 
ACANA
2022-01-11 18:10:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Klima Tamás!

Papírforma szerint az ACANA Puppy Small Breed javasolt, melynek szemcsemérete is kicsi. DE az ACANA Pacifica beáztatása is egy reális lehetőség. P.
Gábor
2021-12-25 02:16:30
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Hölgyem, Uram! Jack Russell Terrier kölyöknél szeretnénk váltani Acana tápra, a jelenlegi táp is egy másik gyártó normálisabb terméke, amúgy szinte mindenben elégedettek lennénk vele, de tartalmaz cukorrépát és én azt elkerülném. Szóval 12 hónapos koráig Puppy Small Breed, ez egyértelmű, de hogyan tovább 1 éves kor után? Ugye az átlagnál mozgékonyabb fajta és akkor is szaladgál, amikor csak sétálni visszük. Érdemes lehet Sport&Agility-t adni neki, hogy segítsük az izmosodást egy éves kora után? (És a magas glükózamin, kondroitin tartalom védené az izületeit...) Vagy ez kimondottan munkakutyáknak való és a JRT számára van jobb, célszerűbb választás? Mekkora szénhidráttartalom kell egy JRT-nek? 20 % körülit válasszunk, vagy inkább a 30% felé eső termékeket? Köszönöm előre is válaszukat!
ACANA
2021-12-28 16:48:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gábor!

Cukorrépa: szerintem cukorrépapépet tartalmazhat, általánosan használják közepes kategóriás termékekben, amely a cukorgyártás mellékterméke. A pép nem tartalmaz cukrot, de étrendi rostokat bőven, és pont ez a funkciója a száraztápokban.

Igen, nagyjából 1 éves korban lehet váltani, bármelyik termékre. Természetesen az ACANA Sport & Agility is megfelelő, és nemcsak munkakutyáknak ajánlott. Legnagyobb előnye, hogy bőségesen tartalmaz kalóriákat (zsírtartalom 22 %!), azaz fokozott fizikai terhelés esetén az ebnek nem kell extra adag száraztápot megenni, hogy fedezze a többlet energiaszükségletét.

Szénhidrát: a kutyák táplálásával foglalkozó tudományos szakirodalom nem ad meg minimális / maximális szénhidrátszükségleteket, mivel az emészthető szénhidrát nem esszenciális tápanyag, tehát nélkülözhető. Azonban a nem emészthető szénhidrátokra, pl. étrendi rostok (ld. fentebb), melyek a bélben élő mikroorganizmusok táplálékai, szükség van. 
A fehérje és zsír alapvető tápanyagok a kutyáknak, tehát vannak minimális mennyiségi értékeik. Ezért nem tudok a kérdésre válaszolni, mert nincs ilyen tudományos adat. Talán annyi, hogy minél kevesebb szénhidrát, annál egészségesebb az étrend (így van ez az ember esetében is). P.
Jázmin
2021-12-13 15:43:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana! 
Van egy 9 éves ivartalanított Britt rövidszőrű cicám. Szeretnék Orijen tápra váltani, most rendeltem meg az Orijen six fish terméket. 
Mit javasol, havonta rendeljek más ízesítésűt, vagy kapjon csak 1 fajtát? 
Illetve egyáltalán jót választottam számára ezzel? 
Vagy az Orojenből akármelyiket adhatom neki? Az Acanát nem annyira kedveli, az Orijent viszont igen. 
5 kg os átlagos testalkatú cica. 
Kinti-benti, de nagyon lusta... 
Köszönöm!! 
Szép napot! 
ACANA
2021-12-13 17:44:55
Válasz erre az üzenetre
Kedves Jázmin!

Nagyon jól választott, az igazság az, hogy egyik ORIJEN termékkel sem lehet nagyon mellényúlni:-)
A macska ragadozó, ezért a természetes étrendjének többféle állati fehérje-és zsírforrást célszerű tartalmaznia = lehet váltogatni a különféle ORIJEN eledeleket, de váltás gyakoriságára nincs ökölszabály.
Az termék oldalán található etetési táblázat segítségével kell kiválasztani a javasolt napi adagot.

Üdv:P
Marcsi
2021-12-08 12:03:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!

Azután szeretnék érdeklődni, hogy ivartalanított kutyusoknak található-e az acana kínálatában kimondottan ilyen táp. Ha igen, melyik lenne az?
Köszönettel
ACANA
2021-12-08 19:02:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves Marcsi!

Olyan ún. gyógytápunk, amely kifejezetten ilyen kutyusoknak ajánlott, nincsen - szerintem nem is szükséges. Alapból az ACANA Light & Fit terméket javaslom, mert ivartalanítás után nőhet az elhízás kockázata. De bármelyik termékünk megfelelő, mivel bőven van bennük fehérje, ezért a szénhidráttartalmuk alacsony. P.
Róbert
2021-11-01 11:11:47
Válasz erre az üzenetre
Jó napot az érdekelne hogy acana Ranchlands tapba mennyi az A-vitamin tartalom? 
ACANA
2021-11-02 17:32:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Róbert!

Az „A-vitamin és fehér szőrű kutya” összefüggésben csak egy tévhitet ismerek: a vitamin miatt beszíneződik a fehér szőr. Hogy milyen színnel, arra nem nagyon emlékszem, mivel sokféle hamis legenda kering a kutyák táplálásával kapcsolatban. Természetesen arról nem szól a mese, hogy pontosan mennyi Nemzetközi Egység után kezd el a szivárvány különféle színeiben pompázni a kutyus, de a hiedelmek már csak ilyenek😊

A szakirodalomban nincs ennek nyoma, mert nem létezik ilyen összefüggés. Ha lenne, akkor megjelenne a hivatalos ajánlásokban (NRC, AAFCO, FEDIAF).

Az ACANA Ranchlands nem tartalmaz hozzáadott A-vitamint, ebből következik, hogy a teljes mennyiség az alapanyagokból származik, döntően a marha-és sertésmájból (ld. alább). A vörös húsok és belsőségek a ragadozó kutyának a természetes táplálékai, kiválóan képes metabolizálni az állati eredetű táplálékokat. 

Összetétel

Friss angus marha (8 %), fűvel táplált nyers bárány (7 %), friss yorkshire sertés (7 %), dehidratált marhahús (7 %), dehidratált bárányhús (7 %), dehidratált sertéshús (7 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, marhazsír (5 %), friss marhamáj (4 %), friss sertésmáj (4 %), friss bölény (4 %), friss vadon fogott süllő (4 %), egész zöldlencse, egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, friss marhavese (2 %), sávos tőkehal olaj (2 %), lencserost, szárított marhaporc (1 %), nyers báránybendő (1 %), szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított máj (marha, bárány, sertés) (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Robert
2021-11-01 14:43:41
Válasz erre az üzenetre
Azt szeretném még kérdezni, hogy mondták nekem hogy a fehér kutyaknal, előnyösebb a kevés A-vitamin tartalmú táp. Mi a vélemény erről? 

ACANA
2021-11-01 14:16:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Róbert!

Átlagos érték 82 934 NE/kg. P.
Bálint
2021-10-18 19:12:27
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok! 
Van egy 3 hónapos Boston Terrier kutyusunk és neki keresek tápot. Eddig Royal Canint kapott, de eléggé felfújódik és sokszor alig akarja megenni. Az Acana Puppy Small megfelelő választás neki? Köszönöm a választ.  
ACANA
2021-10-18 21:28:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bálint!

Igen, a tápszemcseméret is megfelelő, 70 % állati alapanyagból készült = tele van jól hasznosítható, különböző forrásból származó fehérjékkel és zsírokkal.

Összetétel:
Friss csirkehús (16 %), dehidratált csirke (13 %), dehidratált pulyka (12 %), vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív, vese) (7 %), csirkezsír (7 %), friss egész tojás (4 %), friss egész lepényhal (4 %), dehidratált hering (3 %), heringolaj (2 %), napon szárított lucerna (2 %), zöldlencse, lóbab (2 %), egész sárgaborsó, borsórost, friss csirkeporc (2 %), szárított barnamoszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész paszternák, friss fodros kel, friss spenót, friss szareptai mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss egész sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított csirkemáj, fagyasztva szárított pulykamáj, friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, vadcikóriagyökér, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
Tamás
2021-10-11 21:44:55
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana,
lassan 8 hónapos mini Aussie kutyám Acana kölyök tápot eszik (Puppy & Junior) Mennyi idős kortól váltsak felnőtt tápra? köszönöm
ACANA
2021-10-12 20:55:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás!

Nagyon sok termékből lehet válogatni, ezért azt javaslom, hogy böngéssze át a különféle eledelek összetételeinek listáját, és a legszimpatikusabbat válassza. Pl. ha hasonló összetételű termékkel, mint a jelenlegi, szeretné etetni a kutyust, akkor az ACANA Small Breed (kis szemcseméret) vagy az ACANA Adult Dog (átlagos szemcseméret) ajánlom. P.
ACANA
2021-10-12 16:02:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás!

12 hónapos korában lehet váltani. P.
Tamás
2021-10-11 21:50:37
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana,
és egyben elfogadnék tanácsot is, hogy egy kb 14kg-ra növő mini Aussinek melyik tápot ajánlják leginkább? köszönöm ezt is, Üdv Tamás