Fórum

Klára
2023-03-16 18:03:16
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Japán akita inu kölyökkutyám eddig Puppy Large Breed-et kapott, most lesz 9 hónapos. Úgy látom, hogy a Junior tápot összevonták a Puppy-val Mit javasolnak folytatásként?
ACANA
2023-03-16 20:47:34
Válasz erre az üzenetre
Kedves Klára!

13-14 hónapos koráig kaphatja az ACANA Puppy Large terméket, után az ACANA Adult Large vagy bármely 'minden életszakaszra' javasolt ACANA megfelelő.

ACANA Puppy: csak névváltoztatás, pontosabban rövidítés történt: elmaradt Junior szó, állítólag zavaró volt a két szó együttes használata. P.
Dóra
2022-12-06 02:44:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Menhelyről örökbefogadott 2 éves foxikeverék kutyámnak keresek jó minőségű tápot. Most Brit Care Hypo-Allergenic Adult Medium Breed Lamb & Rice kutyatápot kap naponta kétszer. Állandóan éhes. Most 10 kg, de a tápot az utóbbi időben már nagy duzzogva eszi csak meg. Hihetetlenül megnőtt a vadászösztöne, levadászná az őzeket és vaddisznókat az erdőben, ha hagynánk. Lakásban lakik, és aktívan mozgatjuk. Napi 10-15 km-t átlagosan.  Próbáltuk a Josera Lamb&rice-ot, és a Happy Dogból is több félét, de azoktól hasmenést kapott. Az állatorvosunk szerint a sok fehérjétől túl hosszúak a lábai, ne etessük túl. Tényleg hosszúak, olyan mint egy birodalmi lépegető. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lehet-e váltanunk az Orijen és az Acana tápok közül valamelyikre? Úgy láttam ebben még magasabb a fehérje, de talán már nem nő tovább, és szívesebben enné meg. Van-e esély valamelyikkel, hogy a lábai izmosodjanak, és melyik lehet a legjobb választás? Az Acananak nagyobb választékát láttam.  A másik kérdésem, hogy a helyi kisállatboltban talált Orijen és Acana táp a tárolózsákban teljesen összeállt, mint egy ragacsos massza, nem gördültek egymáson a szemek. A szavatossága rendben volt, de ez mennyire normális állag? 
Elnézést a sok kérdésért, de első kutya és szeretnénk ha sokáig egészséges maradna. 
Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel : Martonné S. Dóra 
ACANA
2022-12-06 16:26:44
Válasz erre az üzenetre
Kedves Martonné S. Dóra!

Először is egy lényeges korrekció: az állatorvos téved, a ’sok’ fehérje nem nyújtja meg a lábak hosszát. Ez egy nagyon régi hiedelem, semmilyen tudományos eredmény, tanulmány nem támasztja alá. A kutyák táplálásával foglalkozó tudomány egyértelmű álláspontja az, hogy az étrendi fehérje mennyisége nincs hatással a kölyök növekedésének ütemére.

Két esetben van negatív hatással a fehérje:

1. ha keveset eszik az eb = alultápláltság

2. ha rossz minőségű, pl. döntően növényi eredetű = növekedési rendellenességek + alultápláltság.

Szerintem a kutyus alkata ilyen, amelynek nem sok köze van az eddig elfogyasztott táplálékához- kivétel, ha az nagyon gyenge minőségű volt.

Feltételezem, hogy kizárólag bárányos termékkel szeretne etetni, illetve olyannal, amely nem tartalmaz csirkét (a csirkétől NEM kell félni, NEM allergénebb más állati fehérjéknél!) 

 Ha egy gazdi eledelt keres a kutyusnak, akkor alapszabály, hogy a termékek összetételének listáit (a recepteket) kell összehasonlítani, mert a lényeg ott található, hasonlóan, ahogyan élelmiszert vásárolunk a családunknak.

A Foxi most az alábbiakat eszi:

Bárányhús liszt, őrölt rizs, szárnyas zsír (tocopherols-al konzerválva), lazacolaj, természetes ízanyagok, rizs korpa, szárított cukorrépa zúzalék, sörélesztő, szárított tojás, Yukka Schidigera kivonat, szárított alma, ásványi anyagok, glukozamin hidroklorid, kondroitin szulfát, DL-methionine, L-lysine, mannan-oligoszachoridok, fruktooligoszachoridok, réz szulfát, pentahydrate, niacin, calcium pantothenate, folsav, cholin-chloride, biotin, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin.

 Az ACANA Grass-Fed Lamb összetétele:

Fűvel táplált nyers bárány (18 %), dehidratált bárányhús (18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4 %), bárányzsír (4 %), friss alma (red delicious fajta) (4 %), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2 %), nyers bárányvese (2 %), szárított bárányporc (2 %), lencserost, tengeri alga (1.2 %) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0.1 %), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Érdemes összehasonlítani a két receptet.

Kisállatbolt: a kimérős tápárusításnak vannak előnyei és hátrányai. Ezzel kapcsolatban a vásárlónak kell döntenie. P.

Tóthné Vidi Beáta
2022-11-05 19:34:26
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,  bichon havanese kutyusom 7 éves, csirkeallergiás és sok a gyomorsava is. Jelenleg RC gyógytápot eszik. Bélgyulladásra hajlamos is sajnos. Melyik tápot javasolja a részére? Köszönöm szépen!
ACANA
2022-11-06 18:16:58
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tóthné Vidi Beáta!

Nem tudok javasolni egyetlen terméket sem, mivel nincsenek ún. gyógytápjaink. Sajnálom! P.
N. Eszter
2022-09-08 13:32:47
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,
nemzetközi Acana honlapon kutyák részére láttam új termékként beharangozni pulykás és sütőtökös, illetve marhás és sütőtökös tápot. Van arról információjuk, hogy esetleg ide Magyarországra is tervezi a gyártó a forgalmazását ezeknek a termékeknek? Mindkettőnek nagyon jó az összetétele és a tápértéke, most Prairie Poultryval és Wild Coasttal etetek, de gondolkodás nélkül váltanék a pulykás-sütőtökös verzióra. 
Válaszukat előre is köszönöm. 
N. Eszter
ACANA
2022-09-08 15:00:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves N. Eszter!

Az említett termékeket kizárólag az USA piacán forgalmazzák, és ott is gyártják. Nincs infóm arról, hogy Európába is érkezni fog. P.
Gyula
2022-08-21 09:53:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt ACANA!
2 napja tartozik családunkhoz egy 9 hetes Cane Corso kölyök!Szeretném a tápláláasát minöségi tápokkal megoldani most,kölyökkorban és késöbb felnött korban is!Melyik tápot válasszam most és mit ajánlanak a kesöbbi idöszakra!
Válaszukat elöre is köszönöm!
Gyula
ACANA
2022-08-22 16:27:15
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gyula!

Az ACANA Puppy Large vagy az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom. Az ORIJEN eggyel magasabb minőségi kategória (85 % hústartalom). Felnőtt korban már nagyobb a választási lehetőség, érdemes körülnézni a honlapjainkon + célszerű majd keverni a különféle húsból készült termékeket.

Javaslat: NEM szabad kalcium vagy egyéb porcok, csontok egészségével hirdetett kiegészítőket adni a kölyöknek. P. 
Márton
2022-08-11 21:18:06
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Munkavonalú labrador retriever kölyökkutyám várhatóan 25-26 kg lesz felnőttként. Ebben az esetben a sima Puppy, vagy a Puppy Large Recipe ajánlott? További kérdésem, hogy hány kilogrammosan kell visszavenni a maximális adagból?
ACANA
2022-08-21 19:31:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Márton!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom, továbbá kalcium-és/vagy foszfortartalmú kiegészítést NE adjon a kutyusnak. P.
Illés Brigitta
2022-07-30 20:07:26
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
10 hetes kölykök Malimnak szeretnék csirkehús mentes tápot venni.
Melyik terméket ajánlaná?
Köszönöm szépen. 
ACANA
2022-07-31 10:33:36
Válasz erre az üzenetre
Kedves Illés Brigitta!

A következő termékek közül bármelyik: ACANA Pacifica, ACANA Grasslands, ACANA Ranchlands, ACANA Wild Coast, ACANA Classic Red, ACANA Grass-Fed Lamb és ACANA Yorkshire Pork. A napi adagoknál az ACANA Puppy termék etetési táblázatát célszerű követni. P.
Sára
2022-06-30 12:36:47
Válasz erre az üzenetre
Kedves Hölgyem/Uram! 
Segítséget szeretnék kérni! A cicám érzékeny emésztőrendszerű, nehezen találtunk olyan tápot, ami mellett nem volt hasmenése. Jelenleg csirkés ízesítésű josera sensitive gabonamentes tápot kap, de szeretnénk átállni Acana vagy Orijen tápokra.
Ebben szeretném a segítségüket kérni, hogy melyik tápjuk lehetne ideális olyan esetben, amikor a cica érzékeny, gyenge emésztőrendszerű.
Válaszukat előre is hálásan köszönöm!
JorjikDoo
2022-09-06 22:26:09
Válasz erre az üzenetre
https://ru.wikipedia.org/<a href="https://ru.wikipedia.org">сайт</a>[URL=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/URL][url=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/url][urln=https://ru.wikipedia.org/]Радость[/urln][ссылка=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/ссылка]<a href="http://slots.ucoz.ru/index/play_free_slotopol/0-8"><img src="http://slots.ucoz.ru/img/megajack.png"></a>[url=http://slots.ucoz.ru/index/play_free_slotopol/0-8][img]http://slots.ucoz.ru/img/megajack.png[/img][/url]
ACANA
2022-06-30 16:06:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves Sára!

Nincs olyan termékünk, amely kifejezetten "érzékeny emésztőrendszerű" cicáknak lett kifejlesztve. Vannak más márkáknak különféle ún. gyógytápjai, a kiválasztásban segíthet egy állatorvos.

Ha mégis minket választana, akkor bármelyik bármelyik baromfis vagy halas táp megfelelhet, pl. ACANA Pacifica, ACANA Wild Prairie, ACANA Bountiful Catch, ACANA Indoor Entrée, ORIJEN Original vagy ORIJEN 6 Hal.

A választás előtt mindenképpen olvassa el az Összetétel listákat. P.
Horváth Erzsébet
2022-06-08 07:23:58
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm!
Kutyánk Orijen six fisht eszik (jelen pillanatban), de amikor rendelek, mást is szoktam neki (tundra…egyéb). Az a kérdésem, hogy ha fogyókúráznia kell az ebnek (11 helyett 14kg-ot mutat a mérleg), érdemes-e azon kívül, hogy többet van mozgatva, és kevesebb mennyiségű eledelt kap (120 helyett 85-90g), érdemes -e kipróbálni valami más tápot, akár Acana, vagy Orijen másik.
Köszönöm szépen előre us!
Üdvözlettel,
Horváth Erzsébet
ACANA
2022-06-08 18:01:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Horváth Erzsébet!

Így van, ez egyik mód a napi tápmennyiség mérséklése, hiszen a megevett száraztáp = napi kalóriabevitel.

A másik: fogyós termékeket kell használni. Ha nem gond a baromfi, akkor az ORIJEN Fit & Trim vagy az ACANA Light & Fit termékeket javaslom. Mindkettőnek elég magas a fehérjetartalma (+ alacsony zsír és szénhidrát), tehát a diéta során nem csökken az izomtömeg. P.
Baksa Lívia
2022-05-03 17:13:13
Válasz erre az üzenetre
Kedves Péter! Nagyon köszönöm ezt a mindenre kiterjedő gyors válaszukat. Meg azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg almát, répát mikortól érdemes adni, mondjuk ha már csak naponta kétszer etetem a kutyát és talán kora délután egy kis nasinak gondoltam. Nagyon köszönöm szépen, üdvözlettel Baksa Livia
ACANA
2022-05-03 20:56:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Lívia!

Az almás-répás kérdése meghaladja a képességeimet😊 Ennyire nem szükséges kicentizni az etetést, a kutya azért mégsem egy űrhajós! 

Baksa Livia
2022-05-02 14:48:17
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana, Kedves Péter!

Május 07-én hozzuk haza 8 hetes labrador(Show) kiskutyánkat. 
A tenyésztőtől megvettük az ASTON SUPREME PUPPY TASTE OF CONTRY tápot ( a kölykök ezzel vannak etetve).
Megvettük az ACANA Puppy § junior dog tápot (több fajta Acana jutalomfalatot is ) .
Mindenképp az Acanával szeretnénk majd táplálni, de nem tudom mikortól lehet keverni a tenyésztői táppal az Acanát, esetleg egyből ahogy hazaérkezik keverhetjük, vagy várjunk még vele egy két hetet és csak utána adagoljuk az Acanával. 
Milyen arányban kell a hozzászoktatást (keverést) megkezdeni a táppal? Régi-új
A tenyésztő javaslatára megvettük a GlycoFlex classic 600mg táplálékkiegészítőt is. 
Ezt adhatjuk esetleg élete végéig az Acana tápok mellé, vagy van valami más ami jobb, vagy jobban hasznosuló forma.
Meddig kapja a puppy tápot? Esetleg másfél éves koráig és utána kaphat felnőtt tápot? 
Nagyon várjuk, nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
Üdvözlettel: Baksa Livia

ACANA
2022-05-03 15:55:44
Válasz erre az üzenetre
Kedves Baksa Lívia!

Először is: az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom, mivel picivel alacsonyabb a kalcium-és foszfortartalma, mint a Puppy & Junior-nak. A kalciumnak és foszfornak van egészségügyi felső határértéke, pl. ezért NEM SZABAD adni ásványianyag-kiegészítőket a nagytestű kölyköknek. Amellett kevesebb kalória is van benne kilogrammonként (metabolikus energia), ez is fontos.

Bármikor át lehet állni az alábbiak szerint:

„Ha egy hagyományos tápról ACANA-ra váltasz, célszerű időt hagyni az emésztőrendszernek, hogy alkalmazkodjon a korszerűbb és tápanyagdús étrendhez. Fokozatosan álljatok át! Az első nap adjál a kutyának 25 % ACANA-t és 75 % régi tápot. 7 – 10 napon keresztül emeld az ACANA mennyiségét, és ezzel párhuzamosan csökkentsd a régi eledelt, amíg kizárólag ACANA lesz az etetőtálban.”

A különféle kiegészítőkkel kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok. Az említett szer azért (is) felesleges, mert kölyökkorban nincs szükség ízületvédő anyagok pótlására, mert a szervezet előállítja. Idős korban lehet szükséges. Nagyjából ez így van nálunk embereknél is: gyermekkorban nem kell különféle „porcerő” tablettákat adni, mert felesleges.

Azonban tisztában vagyok vele, hogy sokan tömik a kutyust tablettákkal, porokkal, olajokkal és egyéb ún. természetes, holisztikus, illetve bio izékkel. Hatásosságuk nem bizonyított, kidobott pénz, főleg ACANA és ORIJEN termékek etetése mellett.

Nagyjából 13-14 hónapos korára lesz felnőtt, utána jöhetnek a nagyoknak kifejlesztett eledelek. P.

Szanyi Szimonetta
2022-04-28 12:12:39
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Szeretnék érdeklődni, hogy az Acana Wild Coast 17 kg-os kiszerelés mikor válik újra elérhetővé?
Köszönöm
Szanyi Szimonetta
2022-04-29 14:06:54
Válasz erre az üzenetre
Köszönjük a választ, reméljük megérkezik két szibériai husky nagyon várja 😁
ACANA
2022-04-29 11:18:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szimonetta!

Egy kis szerencsével jövő hét vége, vagy azutáni hét eleje. Sajnos pontosabb időpontot nem tudok írni. P.
Tímea Füzes
2022-04-11 17:07:46
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Van egy 5 hónapos KÁJ kutyusunk és a Puppy Large Breeddet kapja. Érdeklődnék hogy kollagént vagy Calciumot kiegészítőként adni kell vagy lehet mellé?
Tímea Füzes
2022-04-11 21:05:08
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm a tájékoztatás!
ACANA
2022-04-11 19:00:06
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tímea Füzes!

NEM! Nagytestű kölykök esetében a kalciumnak van egészségügyi felső határértéke; ha a bevitt mennyiség meghalad egy szintet, akkor nő a csontrendellenesség kialakulásának kockázata. P.
Berkes Andrea
2022-04-03 15:57:04
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,
Érdeklődnék, hogy az ACANA Puppy Large Breed termék hány hónapos koráig ajánlott a kölyök kutyának, valamint mennyi a táp szavatossági ideje? 
Köszönettel

ACANA
2022-04-05 14:32:22
Válasz erre az üzenetre
Kedves Berkes Andrea!

13-14 hónapos korig. Ha a webáruházunkból rendeli, akkor legalább 1 év. A kereskedőknél lévő készletekről nincs információm. P.
Berkes Andrea
2022-03-29 10:08:57
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana.
Akita inu kölyök kutyának legyenek szívesek tápot ajánlani. Köszönettel 
ACANA
2022-03-29 16:47:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Berkes Andrea!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom. 

Íme a termék receptje:
Friss csirke (22%), dehidratált csirkehús (21%), egész vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív) (6%), dehidratált hering (4%), tojás (4%), nyers lepényhal (4%), halolaj (4%), egész csicseriborsó, borsórost, borsókeményítő, dehidratált pulykahús (2.5%), egész zöldlencse, egész sárgaborsó, csirkezsír (2%), nyers pulykamáj (0.5%), só, szárított moszat, friss egész alma, friss egész pézsmatök, friss egész sárgarépa, friss egész körte, friss egész úritök, friss egész cukkini, friss fodros kel, friss spenót, friss tarlórépalevél, friss céklalevél, friss egész kék áfonya, friss egész vörös áfonya, friss egész fanyarkabogyó, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, máriatövis, csipkebogyó, kurkumagyökér.
Adrienn Vizi
2022-03-20 15:15:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Cím!
Áprilisban 12 hónapos kistestű kutyusomnak keresek csírkehús és csírkezsír mentes (allergiás rá), hippoallergen kutyatápot. Az állatorvos a grass-fed lamb terméket javasolta. Valóban nincs benne csírkezsír sem?
Előre is köszönöm válaszukat.
Üdv: Adrienn  
ACANA
2022-03-20 18:15:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Vizi Adrienn!

A bárányos ACANA-ban nincs sem csirke, sem csirkezsír. Kizárólag egyféle állati alapanyagot tartalmaz, a bárányt.

Összetétel:
Fűvel táplált nyers bárány (18 %), dehidratált bárányhús (18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4 %), bárányzsír (4 %), friss alma (red delicious fajta) (4 %), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2 %), nyers bárányvese (2 %), szárított bárányporc (2 %), lencserost, tengeri alga (1.2 %) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0.1 %), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó. 

Egy megjegyzés: zsírra nem alakul olyan allergiás reakció, mint a fehérjére. P.
Kollár Andrea
2022-02-08 22:25:58
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Felnőtt 2.7kgos csivava keverék kutyusnak keresek megfelelő szemcse méretű tápot. Kicsit válogatós. Kimondottan small kategóriában egy ízben találtam csak. Előre is köszönöm
ACANA
2022-02-10 17:29:20
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kollár Andrea!

Az ACANA Adult Small Breed tápszemcsemérete van kifejezetten a kistestű kutyusokra szabva. DE az "Összes fajtának" ajánlott termékek szemcsemérete (14-15 mm) sem gondot okozni, és ebben a kategóriában már többféle íz is elérhető. P.
Gulyásné Edina
2022-02-03 16:28:46
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! 

Szeretnék érdeklődni hogy, a felnőtt kutyáknak való tápok szemcséi mekkora méretűek! 

Válaszukat előre is köszönöm! 

Üdvözlettel:
Edina
ACANA
2022-02-03 16:51:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gulyásné Edina!

14-15 mm az tápszemcsék átmérője, az ACANA Adult Large Breed terméké 3-4 mm-rel nagyobb. P.
Füzes Tímea
2022-01-29 22:12:42
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Érdeklődnék, hogy 9 hetes KÁJ kutyusunknak melyik táp lenne a legmegfelelőbb?
ACANA
2022-01-30 10:52:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Füzes Tímea!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom. P.
Klima Tamás
2022-01-11 09:29:31
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Cím!
12 hetes Francia Bulldognak milyen tápot ajánlana?
Az előző bucinktól maradt Pacific, de azt elég nagynak találom még. Esetleg áztatva?

Köszönettel: Klima Tamás
Klíma Tamás
2022-01-11 18:33:42
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm szépen! 
ACANA
2022-01-11 18:10:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Klima Tamás!

Papírforma szerint az ACANA Puppy Small Breed javasolt, melynek szemcsemérete is kicsi. DE az ACANA Pacifica beáztatása is egy reális lehetőség. P.
Gábor
2021-12-25 02:16:30
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Hölgyem, Uram! Jack Russell Terrier kölyöknél szeretnénk váltani Acana tápra, a jelenlegi táp is egy másik gyártó normálisabb terméke, amúgy szinte mindenben elégedettek lennénk vele, de tartalmaz cukorrépát és én azt elkerülném. Szóval 12 hónapos koráig Puppy Small Breed, ez egyértelmű, de hogyan tovább 1 éves kor után? Ugye az átlagnál mozgékonyabb fajta és akkor is szaladgál, amikor csak sétálni visszük. Érdemes lehet Sport&Agility-t adni neki, hogy segítsük az izmosodást egy éves kora után? (És a magas glükózamin, kondroitin tartalom védené az izületeit...) Vagy ez kimondottan munkakutyáknak való és a JRT számára van jobb, célszerűbb választás? Mekkora szénhidráttartalom kell egy JRT-nek? 20 % körülit válasszunk, vagy inkább a 30% felé eső termékeket? Köszönöm előre is válaszukat!
ACANA
2021-12-28 16:48:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gábor!

Cukorrépa: szerintem cukorrépapépet tartalmazhat, általánosan használják közepes kategóriás termékekben, amely a cukorgyártás mellékterméke. A pép nem tartalmaz cukrot, de étrendi rostokat bőven, és pont ez a funkciója a száraztápokban.

Igen, nagyjából 1 éves korban lehet váltani, bármelyik termékre. Természetesen az ACANA Sport & Agility is megfelelő, és nemcsak munkakutyáknak ajánlott. Legnagyobb előnye, hogy bőségesen tartalmaz kalóriákat (zsírtartalom 22 %!), azaz fokozott fizikai terhelés esetén az ebnek nem kell extra adag száraztápot megenni, hogy fedezze a többlet energiaszükségletét.

Szénhidrát: a kutyák táplálásával foglalkozó tudományos szakirodalom nem ad meg minimális / maximális szénhidrátszükségleteket, mivel az emészthető szénhidrát nem esszenciális tápanyag, tehát nélkülözhető. Azonban a nem emészthető szénhidrátokra, pl. étrendi rostok (ld. fentebb), melyek a bélben élő mikroorganizmusok táplálékai, szükség van. 
A fehérje és zsír alapvető tápanyagok a kutyáknak, tehát vannak minimális mennyiségi értékeik. Ezért nem tudok a kérdésre válaszolni, mert nincs ilyen tudományos adat. Talán annyi, hogy minél kevesebb szénhidrát, annál egészségesebb az étrend (így van ez az ember esetében is). P.
Jázmin
2021-12-13 15:43:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana! 
Van egy 9 éves ivartalanított Britt rövidszőrű cicám. Szeretnék Orijen tápra váltani, most rendeltem meg az Orijen six fish terméket. 
Mit javasol, havonta rendeljek más ízesítésűt, vagy kapjon csak 1 fajtát? 
Illetve egyáltalán jót választottam számára ezzel? 
Vagy az Orojenből akármelyiket adhatom neki? Az Acanát nem annyira kedveli, az Orijent viszont igen. 
5 kg os átlagos testalkatú cica. 
Kinti-benti, de nagyon lusta... 
Köszönöm!! 
Szép napot! 
ACANA
2021-12-13 17:44:55
Válasz erre az üzenetre
Kedves Jázmin!

Nagyon jól választott, az igazság az, hogy egyik ORIJEN termékkel sem lehet nagyon mellényúlni:-)
A macska ragadozó, ezért a természetes étrendjének többféle állati fehérje-és zsírforrást célszerű tartalmaznia = lehet váltogatni a különféle ORIJEN eledeleket, de váltás gyakoriságára nincs ökölszabály.
Az termék oldalán található etetési táblázat segítségével kell kiválasztani a javasolt napi adagot.

Üdv:P
Marcsi
2021-12-08 12:03:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!

Azután szeretnék érdeklődni, hogy ivartalanított kutyusoknak található-e az acana kínálatában kimondottan ilyen táp. Ha igen, melyik lenne az?
Köszönettel
ACANA
2021-12-08 19:02:31
Válasz erre az üzenetre
Kedves Marcsi!

Olyan ún. gyógytápunk, amely kifejezetten ilyen kutyusoknak ajánlott, nincsen - szerintem nem is szükséges. Alapból az ACANA Light & Fit terméket javaslom, mert ivartalanítás után nőhet az elhízás kockázata. De bármelyik termékünk megfelelő, mivel bőven van bennük fehérje, ezért a szénhidráttartalmuk alacsony. P.
Róbert
2021-11-01 11:11:47
Válasz erre az üzenetre
Jó napot az érdekelne hogy acana Ranchlands tapba mennyi az A-vitamin tartalom? 
ACANA
2021-11-02 17:32:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Róbert!

Az „A-vitamin és fehér szőrű kutya” összefüggésben csak egy tévhitet ismerek: a vitamin miatt beszíneződik a fehér szőr. Hogy milyen színnel, arra nem nagyon emlékszem, mivel sokféle hamis legenda kering a kutyák táplálásával kapcsolatban. Természetesen arról nem szól a mese, hogy pontosan mennyi Nemzetközi Egység után kezd el a szivárvány különféle színeiben pompázni a kutyus, de a hiedelmek már csak ilyenek😊

A szakirodalomban nincs ennek nyoma, mert nem létezik ilyen összefüggés. Ha lenne, akkor megjelenne a hivatalos ajánlásokban (NRC, AAFCO, FEDIAF).

Az ACANA Ranchlands nem tartalmaz hozzáadott A-vitamint, ebből következik, hogy a teljes mennyiség az alapanyagokból származik, döntően a marha-és sertésmájból (ld. alább). A vörös húsok és belsőségek a ragadozó kutyának a természetes táplálékai, kiválóan képes metabolizálni az állati eredetű táplálékokat. 

Összetétel

Friss angus marha (8 %), fűvel táplált nyers bárány (7 %), friss yorkshire sertés (7 %), dehidratált marhahús (7 %), dehidratált bárányhús (7 %), dehidratált sertéshús (7 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, marhazsír (5 %), friss marhamáj (4 %), friss sertésmáj (4 %), friss bölény (4 %), friss vadon fogott süllő (4 %), egész zöldlencse, egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, friss marhavese (2 %), sávos tőkehal olaj (2 %), lencserost, szárított marhaporc (1 %), nyers báránybendő (1 %), szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított máj (marha, bárány, sertés) (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Robert
2021-11-01 14:43:41
Válasz erre az üzenetre
Azt szeretném még kérdezni, hogy mondták nekem hogy a fehér kutyaknal, előnyösebb a kevés A-vitamin tartalmú táp. Mi a vélemény erről? 

ACANA
2021-11-01 14:16:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Róbert!

Átlagos érték 82 934 NE/kg. P.
Bálint
2021-10-18 19:12:27
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok! 
Van egy 3 hónapos Boston Terrier kutyusunk és neki keresek tápot. Eddig Royal Canint kapott, de eléggé felfújódik és sokszor alig akarja megenni. Az Acana Puppy Small megfelelő választás neki? Köszönöm a választ.  
ACANA
2021-10-18 21:28:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bálint!

Igen, a tápszemcseméret is megfelelő, 70 % állati alapanyagból készült = tele van jól hasznosítható, különböző forrásból származó fehérjékkel és zsírokkal.

Összetétel:
Friss csirkehús (16 %), dehidratált csirke (13 %), dehidratált pulyka (12 %), vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív, vese) (7 %), csirkezsír (7 %), friss egész tojás (4 %), friss egész lepényhal (4 %), dehidratált hering (3 %), heringolaj (2 %), napon szárított lucerna (2 %), zöldlencse, lóbab (2 %), egész sárgaborsó, borsórost, friss csirkeporc (2 %), szárított barnamoszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész paszternák, friss fodros kel, friss spenót, friss szareptai mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss egész sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított csirkemáj, fagyasztva szárított pulykamáj, friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, vadcikóriagyökér, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
Tamás
2021-10-11 21:44:55
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana,
lassan 8 hónapos mini Aussie kutyám Acana kölyök tápot eszik (Puppy & Junior) Mennyi idős kortól váltsak felnőtt tápra? köszönöm
ACANA
2021-10-12 20:55:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás!

Nagyon sok termékből lehet válogatni, ezért azt javaslom, hogy böngéssze át a különféle eledelek összetételeinek listáját, és a legszimpatikusabbat válassza. Pl. ha hasonló összetételű termékkel, mint a jelenlegi, szeretné etetni a kutyust, akkor az ACANA Small Breed (kis szemcseméret) vagy az ACANA Adult Dog (átlagos szemcseméret) ajánlom. P.
ACANA
2021-10-12 16:02:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás!

12 hónapos korában lehet váltani. P.
Tamás
2021-10-11 21:50:37
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana,
és egyben elfogadnék tanácsot is, hogy egy kb 14kg-ra növő mini Aussinek melyik tápot ajánlják leginkább? köszönöm ezt is, Üdv Tamás
Bogi
2021-09-06 17:11:45
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az etetéssel kapcsolatban. A napi adag kiszámításánál, beírom, hogy a kölyökkutya 3 kg (3 hónapos) és a várható súly felnőtt korában 9 kg az eredmény, 120 g. Ha 5 kg súlyt írok, akkor is 120 g. Felnőtt (2 éves) kutyánál a megfelelő tápnál beírom, hogy 10 kg, kevésbé aktív, szintén 120 g-ot javasolnak. Ugyanannyi mennyiséget egyen a kölyök és a felnőtt kutya? Vagy valamit rosszul csinálok - rosszul értek? Köszönettel, Bogi
Bogi
2021-09-07 16:43:14
Válasz erre az üzenetre
Értem, köszönöm szépen.
ACANA
2021-09-07 16:11:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bogi!

A gyár által kiadott etetési táblázat (ld. csomagolásokon) adatait adja meg az ún. "program", mely mennyiségek csak irányadóak, és természetesen kerekített értékeket tartalmaznak.

Napi etetett mennyiség = napi kalóriabevitel!  Mivel a termékek metabolikus energiatartalma különböző - pl. az ACANA Puppy Small Breed 3 660 kcal/kg, az ACANA Light & Fit & 070 kcal/kg energiát tartalmaz-, ezért ugyanakkora mennyiség elfogyasztása más energiabevitellel jár. A két említett termék esetében a Puppy Small ca. 19 %-kal több kalóriát tartalmaz.

Hogyan készül egy etetési táblázat?
Képletek segítségével, azért, hogy a különféle márkák egységes módszerrel adják meg a napi javasolt mennyiségeket (legalábbis Észak-Amerikában). Egy elméleti kutya energiaszükségletére is van egy képlet, és egy száraztáp energiatartalmát is képlettel (módosított Atwater-egyenlet) számolják ki a fehérje-, zsír-és szénhidráttartalom segítségével. Máshogy nem is nagyon lehetne, talán állatkísérletekkel, amit mi totálisan elutasítunk és elítélünk.

Őszintén szólva, én sohasem merültem el a számokban, nem méregettem pontosan a napi mennyiségeket, ha dagi lett a kutyus, lejjebb vettem a napi adagokból, azaz csökkentettem a kalóriabevitelét. P.
Bogi
2021-09-07 15:03:27
Válasz erre az üzenetre
A kölyök 3 hónapos, 4 kg a felnőtt 2 éves, 9 kg. 
- Puppy Small Breed A kölyök testsúlya 3 kg - 5 kg Várható felnőttkori súly 9 kg Javasolt mennyiség 120 g
- Classic Red A kutya testsúlya 10 kg Kevésbé aktív 120 g        
- Light & Fit A kutya testsúlya 10 kg Súlycsökkentés 120 g       
- Adult Small Breed A kutya testsúlya 10 kg Kevésbé aktív 120 g 
Ha jól látom, és értelmezem akkor az ACANA Heritage és az ACANA Classics tápokra javasolja a 120 g-ot. Kicsit szkeptikus vagyok, hogy a kölyök és a felnőtt kutya is ugyanazt mennyiséget egye. A másik két termékcsaládra már más mennyiségeket javasol a program. 
ACANA
2021-09-06 18:05:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bogi!

Előfordulhat. Napi adag = napi kalóriabevitel. Egy kölyöknek nagyobb energiamennyiségre van szüksége, mint egy felnőttnek, az idős kutyusoknak pedig még kevesebb kalória is elégséges.

De elképzelhető, hogy az adatok felvitele során hibáztunk, ezért legyen szíves írja meg, melyik termékekről van szó. P.
Ági
2021-07-27 08:48:36
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana,
2,5 hónapos Havanese kiskutyánknak (kb. 2 kg jelenleg) keresek tápot, amiben nincs gabona és csirke.
A tenyésztő Real Nature Wilderness junior (lóhús és marha) etette, és még jelenleg is ezt kapja még.Szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik Acana-Orijen típus lehetne leginkább megfelelő számára.
Előzetesen a Grassland - Ranchlands - Tundra bermuda-háromszög valamelyik termékében gondolkodtam, de minden javaslatra nyitott vagyok :)
Előre is köszönöm a választ:)


ACANA
2021-07-27 20:01:38
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ági!

Hát igen, a felsorolt termékek közül valóban nehéz választani, de ami megnyugtató, rosszul sem lehet dönteni: mindhárom a kategóriájának csúcsa.

De valamit javasolnom kell, szóval, ha hiszünk az általános baromfi-, illetve szárnyas allergiában (amúgy nincs ilyen!), akkor az ACANA Ranchlands termékünket javaslom, mivel a másik kettőben van szárnyas (kacsa, pulyka) és a Grasslands-ben tojás.

Íme az ACANA Ranchlands összetétele, más szóval a Recept:
Friss angus marha (8 %), fűvel táplált nyers bárány (7 %), friss yorkshire sertés (7 %), dehidratált marhahús (7 %), dehidratált bárányhús (7 %), dehidratált sertéshús (7 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, marhazsír (5 %), friss marhamáj (4 %), friss sertésmáj (4 %), friss bölény (4 %), friss vadon fogott süllő (4 %), egész zöldlencse, egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, friss marhavese (2 %), sávos tőkehal olaj (2 %), lencserost, szárított marhaporc (1 %), nyers báránybendő (1 %), szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított máj (marha, bárány, sertés) (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó. 
Hildi
2021-07-20 09:51:55
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana, 
Mentett, 7 hónapos argentindog kutyusnak keresek tápot, ami teljesen csirkementes (allergia miatt). Sajnos eléggé le van passzolva a kutyus, szeretnék
megfelelő tápot találni számára. Kb. 8 kg és elég aktív. Tudnátok ajánlani tápot? 
ACANA
2021-07-20 13:48:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Hildi!

Számos termékünk bármilyen életszakaszban kielégíti a kölyök tápanyagszükségleteit. 

Az ACANA Regionals (70 % hús) családból az ACANA Pacifica (csak hal) és az ACANA Ranchlands (vörös húsok + egy kis hal) termékeinket ajánlom. Az ACANA Classics (50 % hús) kategóriából az ACANA Wild Coast (csak hal) és az ACANA Classic Red (vörös húsok) egyaránt megfelelő. P.
Pap Enikő
2021-07-06 19:38:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana! Nagyon elégedett a cicám a Grasslands táppal, fél éve, amióta nálam van, csak ezt eszi. És nagyon köszönöm a pesti forgalmazónak, hogy mindig megkérdezi hogy házhoz hozza-e amikor itthon vagyok, pedig foxpost automatába szoktam kérni. 5 csillagos termék, 5 csillagos szolgáltatás. :)
ACANA
2021-07-07 15:51:03
Válasz erre az üzenetre
Kedves Pap Enikő!

Köszönjük a dicsérő szavakat, kicsit el is pirultunk:-). P.
Péter
2021-07-02 22:12:40
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana! 

Pár hete fogadtunk örökbe egy megárvult 13 éves magyar vizslát és még nem sikerült kitapasztalnunk, hogy milyen eledel tetszene neki, de az Acanáról nagyon jókat olvastunk és szeretnénk kipróbálni, de gondban vagyunk, hogy melyik lenne számára megfelelő és ízletes eledel. 

Eddigi tapasztalataink:Már az egyesületnél sem akart nagyon enni, ahonnan elhoztuk, és eleinte nálunk is csak kézből volt hajlandó főtt húst, párizsit vagy májassal bekent dolgokat enni. Nagyon le volt fogyva szegény és mást egyszerűen nem nyelt le. Azóta párszor sikerült csirkés Pro Plan Senior táppal etetni egy kicsit, de nagyon nem rajong érte. Azt hittük, a csirkés dolgokat nem szereti, ezért adtunk egy esélyt a Lild marhás Orlando Pure Taste-nek, amit elegánsan kiköp. Annyit tudtunk meg a korábbi életéről, hogy Reálos marhás nedves tápot és marhás Purina Darlingot evett. Darlingból kaptunk hozzá egy 0,5kg-os csomagot, amit hajlandó volt enni, de ezt sem habzsolta azért. Az egyetlen késztermék, amit szeret, az egy "húsos" ízesítésű jutalom keksz.

Alapvetően azt feltételeztük, hogy az Acana Senior Dog lenne számára a legideálisabb, de mivel eddig marhás tápokat evett, ezért nem vagyunk benne biztosak, hogy ez tetszene neki. Érdemes lenne ezt kipróbálni, mivel ez kifejezetten senior táp, vagy inkább valamelyik vörös húsosat ajánlanád elsőnek, hiszen az is adható idős kutyáknak?

Köszönöm előre is!
ACANA
2021-07-03 18:37:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Péter!

Általában elmondható, hogy bármelyik ACANA termék minőségi táplálást biztosít, az általad felsorolt márkákhoz képest pedig több nagyságrendi lesz az ugrás.

Célszerű racionálisan megközelíteni a táplálást (nagyon nehéz!): a kutya minden esetben magához fogja venni a szükséges tápanyagokat, és sohasem fog éhségsztrájkolni 😊 
Az ACANA Senior lenne a célszerű (baromfi + hal + tojás), de megértem, hogy a vörös húsos ACANA-hoz ragaszkodsz. Két termék közül választhatsz: ACANA Ranchlands és ACANA Classic Red.

RANCHLANDS összetétel:
Friss angus marha (8 %), fűvel táplált nyers bárány (7 %), friss yorkshire sertés (7 %), dehidratált marhahús (7 %), dehidratált bárányhús (7 %), dehidratált sertéshús (7 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, marhazsír (5 %), friss marhamáj (4 %), friss sertésmáj (4 %), friss bölény (4 %), friss vadon fogott süllő (4 %), egész zöldlencse, egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, friss marhavese (2 %), sávos tőkehal olaj (2 %), lencserost, szárított marhaporc (1 %), nyers báránybendő (1 %), szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított máj (marha, bárány, sertés) (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

CLASSIC RED összetétel:
Dehidratált bárányhús (23 %), hasított zab (22 %), friss angus marha (5 %), friss yorkshire sertés (5 %), bárányzsír (5 %), egész vöröslencse, egész zöldborsó, egész zöldlencse, fűvel táplált nyers bárány (4 %), egész zab, friss marhamáj (2 %), dehidratált sertéshús (2 %), heringolaj (2 %), friss sertésmáj (2 %), egész garbanzó bab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, lencserost, friss marhabendő (1 %), szárított barnamoszat, friss úritök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított marhamáj (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Minden esetben célszerű átolvasni a kutyaeledel összetételének listáját (a recept), a minőségről ez mond el a legtöbbet. A két termék összetételéből egyértelműen látszik, hogy az ACANA Ranchlands a jobb minőségű, de az ACANA Classic Red is profi termék.

Bármelyik termék választása esetén, az ACANA Senior etetési útmutatóját ajánlott követni. 

Apropó, őszinte elismerésem az örökbefogadásért! P.


Marcsi
2021-06-29 13:54:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana ! Július 11-én hozzuk haza kis moszkvai őrkutyánkat. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen tápot ajánlasz neki, illetve tanuláshoz keresek puha jutalomfalatot, ha ebben is tudnál segíteni.
Köszönöm előre is

ACANA
2021-06-30 16:15:56
Válasz erre az üzenetre
Kedves Marcsi!

Az ACANA Puppy Large Breed termékünket javaslom. Az ACANA és ORIJEN fagyasztva szárított (freeze-dried) jutalomfalatok elég puhák, bármelyik megfelelő. P.
Edit
2021-06-14 12:14:37
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
Segítségek kérnék tápválasztással kapcsolatosan. Most fogunk vásárolni egy kis szamojéd kölyköt, 9 hetesen hozzuk el majd. A tenyésztőnél a kicsi most a  HT VID Low Grain Hipoallergén kutyatáp Puppy Salmon -t kapja kezdésnek (de nem azért mert allergiás.) Azt szeretném fokozatosan lecserélni Acanára (először Orijenre gondoltam, de az lehet, hogy túl magas hústartalom lenne kezdésnek.) Mivel most lazacos tápot kap, maradnék a halnál,  csak nem tudom melyiket válasszam a 3 halas táp közül. ( Wild Coast, PAcifica, Pacific Pilchard). Ezeket mind ajánlja a rendszer kölyköknek is, ilyen  piciknek is alkalmas? Melyik lenne neki a legjobb? Az 5 féle halas PAcifica esetleg nem terheli meg jobban, hogy olyan sok féle halat tartalmaz? NEm -e lenne jobb a zabot is tartalmazó Wild Coast? Kell-e a picinek az a kis gabona  ami ebben van és a Pacificaban nincs? VAjon az egy féle halas, a heringes PAcific Pilchard könnyebben emészthető a kicsinek mert 1 féle halat tartalmaz?  Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy a lazacot (amit most ad neki a tenyésztő) miért nem tartalmazzák ezek a tápok? Az nem az egyik legideálisabb fajta hal a kölyköknek? Végső esetben ha valamiért nem maradunk a halnál, akkor a bárányos Grass-Fed lamb jó lenne neki? Esetleg a halas után idővel cserélhetünk-e erre? Köszönöm! 

Edit
2021-06-14 17:38:26
Válasz erre az üzenetre
Nagyon köszönöm a választ, sokat segített a döntésban! :)
ACANA
2021-06-14 17:01:01
Válasz erre az üzenetre
Kedves Edit!

Elég sok kérdést tett fel, remélem sikerül mindegyikre válaszolni. Először is: mindhárom Ön által említett halas termékünk tökéletes a kölyöknek, mivel az összes tápanyagszükségletét kielégíti.

2. Az ORIJEN 6 Hal az egyik legnépszerűbb termékünk, fokozatos átállással semmilyen problémát nem okoz a sok hal (a kutya ragadozó!)

3. Az ACANA Pacific Pilchard hamarosan megszűnik, ezért nem érdemes ezt választani.

4. Az ACANA Pacifica magasabb fehérjetartalma miatt jobban ajánlott, mint az ACANA Wild Coast.

5. Az ACANA Wild Coast egy kedvezőbb áru termék, mivel „csak” 50 % halból készült (Pacifica 70 %), és tartalmaz zabot. A zab, mint szénhidrátforrás szerepel az összetétel listájában, olcsóbb, mint pl. a hüvelyesek (ld. ACANA Pacifica).

6. Lazac: nem tökéletesebb a kölyöknek, mint bármelyik hal, pontosabban a tudományban nincs ilyen információ. A mi termékeink kizárólag vadon halászott, tehát nem tenyésztett halakat tartalmaznak. A kereskedelemben kerülő lazacok döntő része tenyésztett.

7. Az ACANA Grass-Fed Lamb is megfelel a kölyöknek, is bármikor át lehet rá állni.

Jótanácsok: a kutya nem űrhajós vagy élsportoló, nem kell túlgondolni a táplálását + nem érdemes minden marketinges butaságot elhinni. Ha a kutya egy nagyon jó minőségű terméket eszik, akkor NEM lehet baj. Ha halas terméket szeretne etetni, akkor az ACANA Pacifica termékünket javaslom. Alább az összetétel listája, amiből látszik, hogy egy nagyon profi termék. Csak egy jobb halas eledel van a piacon: az ORIJEN 6 Hal 😊.P

ACANA PACIFICA

Friss egész csendes-óceáni hering (14 %), friss egész csendes-óceáni szardínia (12 %), friss egész nyílfogú lepényhal (8 %), dehidratált egész hering (8 %), dehidratált csendes-óceáni tőkehal (7 %), dehidratált csendes-óceáni sárga tőkehal (7 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, egész zöldlencse, sávos tőkehal olaj (6 %), friss egész ezüst tőkehal (4 %), friss egész vöröscsíkos sziklahal (4 %), egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, hidegen sajtolt napraforgóolaj, lencserost, szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított tőkehalmáj (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Niki
2021-06-09 22:46:37
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
Segítséget szeretnék kérni 1 éves ivartalanított lány tacskó kutyusom etetéséhez. Pici korától a Puppy Small Breedet kapta, majd 2 hónapja a Puppy&Juniort adjuk neki. Szeretnék tanácsot kérni, hogy továbbra is ezt adjuk neki, vagy esetleg melyiket javasolnák számára? Eőre is köszönöm a választ.
ACANA
2021-06-10 14:05:33
Válasz erre az üzenetre
Kedves Niki!

Bármelyik termék jó, mivel a tápanyag-összetételük szinte azonos, azonban az ACANA Puppy Small tápszemcsemérete kisebb. P. 
Attila
2021-05-29 20:39:50
Válasz erre az üzenetre

Kedves Acana!

Az lenne a kérdésem, hogy az új Acana indoor táp macskáknak tápszemcse mérete változott-e a korábbi acana-orijen tápokhoz képest? Mivel azok elég kis szeműek voltak és nem ösztönözték nagyon rágásra a macskákat, ez a táp mivel felnőtt macskáknak készült így remélhetőleg nagyobb tápszemcsével készül. Valamint, eddig milyen visszajelzések érkeztek a tápról? 4 cicának adnám, ezért érdekelne az eddigi visszajelzések. Köszönöm megtisztelő válaszukat!

Üdvözlettel: Attila

ACANA
2021-05-30 10:32:54
Válasz erre az üzenetre
Kedves Attila!

A tápszemcse mérete ennél a terméknél is 'átlagos', mert minden fajtának ajánlott, azaz hasonló az eddigi eledeleinkhez. Konkrét visszajelzés még nem érkezett, de nagyon rövid idő alatt az egy legnépszerűbb termékünk lett. P.
Petra
2021-05-27 17:41:58
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana csapata!
3 hónapos bichon havanese kutyámnak rendeltem puppy small breed tápot, de mivel az csak egy hét múlva érkezik így, boltban vettem gyorsan Acana baranyos tápot, csak ezt a fajtát árulják a varosomban és csak 2 kilós kiszerelés volt. A táp váltás nagyon sürgős volt mert a régi bolti kajatol nagyon ment a hasa. Felbontás után meddig állnak el ezek a tápok? A bárányos táp is megfelelő a kölyök kutyának? Ha igen akkor csak azután bontom fel a másikat ha ez elfogyott. A small breed puppy milyen idős koráig adható?

Niki
2021-05-25 20:20:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szakértő!
Platinumról váltottunk Acana Pacifica tápjára. Ezt fokozott tápváltással, tényleg körültekintően tettük, de kezdetben így is megterhelte a kiskutyám gyomrát, ami később természetesen elmúlt. 2-3 hétig tulajdonképpen semmi problémát sem tapasztaltam, viszont mostanra elkezdett égni a gyomra! Az utóbbi napokban már gyanakodtam erre, így a tápadagot lecsökkentettem (60-80 helyett kb. 40 grammra), és rizs, répa kombóval kiegészítettem. Mivel mindennek az alapja a rendszerezett étkezés (amit mi tartunk is), így felmerült bennem az a gondolat, hogy talán az Acana magas haltartalma nem kedvez a pocijának... Ez előfordulhat? Vagy valami más állhat a háttérben? 🤔 
Előre is köszönöm válaszát!
ACANA
2021-05-26 09:42:23
Válasz erre az üzenetre
Kedves Niki!

Természetesen bármi előfordulhat, az Ön által említett eset is, de nagyon kicsi  valószínűsége. Talán érdemes váltani, pl. az ACANA Wild Coast "csak" 50 % halból készül, szemben az ACANA Pacifica 70 százalékával (az ORIJEN 6 Halat 85 % halból főzik, és imádják a kutyusok, nem semmilyen emésztőrendszeri problémát) .

Általánosságban: az ACANA Pacifica az egyik legnépszerűbb termékünk évek óta, soha nem érkezett ilyen jellegű panasz. Mivel sok halból készül, kevés benne a növényi (nem állati) összetevő, és az ilyen összetételű étrend felel meg a kutya természetes tápanyagszükségleteinek, pl. a kutya simán megeszi és nagyon jól megemészti az egész halat is. Más szóval, ha egy száraztápban bőséges az állati fehérje (sok hús / hal), akkor kevés benne a szénhidrát.

Érdemes megpróbálni, pl. ACANA Yorshire Pork-kal kiegészíteni / keverni a táplálékot, mivel a sertéshús-és belsőségeket nagyon jól emészti a kutya. P.
Patrik
2021-05-02 05:31:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves szakértő!
A junior tápról, felnőttre való átállás során javasolt a fokozatosság vagy lehet váltani egyik napról a másikra? Puppy&junioron nevelkedtek eddig, most Grass-fed lamb-ot illetve az Adult tápot vásároltam. Előre is köszönöm a válaszát!
Patrik
2021-05-02 18:20:44
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm szépen!
ACANA
2021-05-02 18:15:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Patrik!

Az azonnali tápváltás nem okoz egészségügyi problémát, kizárólag a széklet állagára lehet hatással: puha, nagyon puha, esetleg híg:-), éppen ezért, a komfortosság miatt javasoljuk. Nagyon sok kutyusnál semmilyen problémát nem okoz a tápváltás, lehet Önöknél sem fog, mivel ACANA-ról ACANA-ra váltanak. P.
Pákh Éva
2021-04-08 12:00:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana, macskáim imádják az Orijen eledelt és örülök, hogy megtaláltam az oldalt,mivel eddig más webáruházból rendeltem ugyanezt a terméket. 12 befogadott cicám van, kinti-benti állatok, hegyen lakunk, jó dolguk van :-),fontos szempont, hogy Önöknél lehet Orijen 17 kg-os kiszerelést is vásárolni. Mindenkinek üzenem, aki sokallja az Acana,eledelekért az összeget, hogy mivel ebben tápanyag van és nem mindenféle hulladék, kevesebb kell belőle. Tapasztalatból mondom, ennyi állatnál már mérhető a különbség. A táp mindig előttük van, az állatok nem híznak el, mint más gabonás szénhidrátos eleségektől, pedig korábban sem az olcsó kategóriát vásároltam. Fényes a szőrük és jól érzik magukat. Az állateledelre úgy tudom nincs szabvány, mindig tartottam attól, amíg rá nem találtam erre a márkára, hogy mit tartalmazhat az állateledel. Nem értek sok embert, aki megtehetné, szereti is az állatát, mégis sajnálja a minőségi eledelre a pénzt. Kérdésem a szakértőhöz: mivel nem látok a cég weboldalán nedves tápot, ez azt jelenti, hogy nem találják megfelelőnek az azzal való kiegészítést, vagy gyártási oka van, hogy így nem megoldható a tartósítószermentesség. Ajánlják -e Önök a konzerv hozzáetetést? Vagy elegendő lehet az Orijen etetése? Kell -e váltogatnom a márkán belül a tápokat,tehát a halas, csirkés stb. variációkat, szükséges lehet -e az Acana etetése is, úgy láttam az vitaminokkal van kiegészítve. Utolsó kérdésem: Létezik -e az Orijen más ízben is 17 kg-os kiszerelésben , a sok állat miatt nekem ez kedvezőbb lenne. Köszönöm a válaszukat.Üdvözlettel Pákh Éva
ACANA
2021-04-08 17:12:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves Pákh Éva! Köszönjük a kedves szavakat! A tervek szerint 2021. év vége felé ideérhet az ACANA nedves eledel vagy konzerv. Természetesen vegyes etetést ajánlunk minden esetben, ha jó a kiegészítő minősége. Kizárólag csak az ORIJEN Cat & Kitten terméknek van 17 kg-os kiszerelése, és nincs is tervben más terméknél ez a "hatalmas" csomagolás. P.
Robert Fehér
2021-04-01 14:01:33
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana Egy olyan dolog lenne, hogy mai nap még jött az Acana ranchlands táp és ugye az előző táppal vegyesen adtam, hogy ne okozzon problémát az átálás, de kivalogtaja és csak az acanat eszi meg 😂 Mit javasol?
ACANA
2021-04-02 13:01:54
Válasz erre az üzenetre
Nem kell kínozni a régi táppal, jobb ötletem nincsen..