Mérsékelt szénhidrát, alacsony glikémiás terhelés

Az Acana szénhidráttartalma max. 30 %, glikémiás terhelése max. 9

Mialatt az elhízásért és cukorbetegségért a túlzott szénhidrátfogyasztást teszik felelőssé, a hagyományos kutya-és macskaeledelekben több mint 50 % szénhidrát van.

És ami még sokkal rosszabb, a hagyományos száraztápok gyors szénhidrátokkal vannak tele, mint például rizs, burgonya vagy kukorica, melyek azonnal megemelik a vércukor szintjét, és ez növelheti a zsírraktárak méretét, későbbiekben a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Ezért a biológiai szükségleteknek megfelelő, gabonamentes ACANA alacsony glikémiás indexű gyümölcsökből és zöldségekből készült (lencse, borsó, tökfélék), melyek szénhidráttartalma lassan szívódik fel, ezért a vércukorszint nem ingadozik hirtelen, hanem stabil marad. A normális inzulinháztartásnak köszönhetően pedig csökken az elhízás és a túlsúlyhoz szorosan kötődő betegségek megjelenésének veszélye.

Szénhidrátok | glikémiás terhelés

Legpontosabban a glikémiás terhelés mutatja meg, hogyan hat az elfogyasztott táplálék a kutya és a macska vércukor szintjére. Könnyen kiszámítható, ha megszorozzuk a szénhidrát indexét az elfogyasztott mennyiségével.

Glikémiás terhelés = (Glikémiás Index × szénhidrát mennyisége grammokban) ÷ 100.

Ha a glikémiás terhelés értéke 20 felett van, akkor magas, 11 és 19 között közepes, 10 vagy annál kisebb érték esetén alacsony. Az összes ACANA termék glikémiás terhelése 10 vagy annál kevesebb, ezért az állat inzulinháztartása normálisan működik, amely csökkentheti a zsírraktárak méretét, azonkívül javítja a macska és a kutya általános egészségügyi állapotát.

Az Acana eledelek követik a természet 5 törvényét:

1. Sok hús és bőséges fehérje

A macska és a kutya a húsban és fehérjében gazdag táplálékot tudja hatékonyan feldolgozni. Ezért az ACANA akár 75 % húsból és készülhet – ez a mennyiség háromszorosa a hagyományos száraztápok gyártása során felhasznált mennyiségnek, azonkívül az ACANA egyáltalán nem tartalmaz növényi fehérjekivonatokat.

Tovább

2. Rengeteg friss hús

A felhasznált húsok közel fele FRISS vagy NYERS, ezért az ACANA az esszenciális tápanyagokat a legtáplálóbb formában tartalmazza, megőrizve azokat az íz-és illatanyagokat, melyek ösztönösen vonzzák a kutyát és a macskát.

Tovább

3. Friss húsok páratlan választéka

A természetben a ragadozó kutya-és macskafélék sokféle prédaállattal táplálkoztak, ezért az ACANA termékek is különféle húsokból készülnek: szabadon tartott baromfik, mélyalmos tojás, ridegen tartott kérődzők és vadon fogott halak.

Tovább

4. A WholePrey™ arányaiban

A Természetben a prédaállat biztosította a vadon élő kutya-és macskafélék összes tápanyagszükségletét. Az ACANA-ban található húsok, belsőségek és porcok aránya tükrözi a természetes étrendet, ezért radikálisan csökkenthető a szintetikus kiegészítők használata.

Tovább

5. Mérsékelt szénhidrát, alacsony glikémiás terhelés

A természetes étrend nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, ha egyáltalán van benne. Ezért az ACANA eledelekben kevés szénhidrát található, azok is alacsony glikémiás gyümölcsök és zöldségek, és nem gyors szénhidrátok (kukorica, rizs, burgonya).

Tovább
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem