Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
ACANA
2017-02-17 15:26:54
Kedves Thony!

Először is ne higgyen a "csirkeallergia" mítoszában, a csirke húsban található fehérje NEM allergénebb más fehérjéknél.

A következő termékek nem tartalmaznak szárnyast és megfelelnek a kölyöknek: ACANA Wild Coast, ACANA Classic Red, ACANA Singles termékek + ACANA Regionals termékek (kivéve ACANA Wild Prairie). P.

Thony
2017-02-15 22:02:55
Köszönöm a kedves szavait!

Vancouver, egy csodás város és az egész tartomány fantasztikus... az elmúlt, és az elkövetkező évek hatalmas fejlődést, és életminőség emelkedés hoznak, hoztak... az addig sem éppen elhanyagolható élet szinthez képest is! Én Torontoi vagyok, pontosan North York-i...
Sajnálom, hogy itthon kevesen látnak fantáziát tenyésztési táp ként használni, ezt a csodás terméket :( Persze érthető, még itthon egy fajtiszta dogo argentino mondjuk 150-300 között alakul, kint 3500-6000 CAD között, nyilván tovább lehet tápban, és gondozásban is nyújtózni...
Még nincs nálunk a kicsi, de felhívta a tenyésztő a figyelmünket bár nem volt eddig egyik felmenő sem allergiás, de ne kisértsük a sorsot még kicsi a kutyus a szárnyasokkal, és a magas fehérjével (előfordul a dogoknál az allergia, bár nálunk még nem volt rá precedens soha).
Milyen táp szolgálja ki egy kicsi fejlődő szervezet teljes igényét, úgy hogy ne kelljen kiegészítő vitaminokat adnom neki, és ne tartalmazzon a fogyasztott táp szárnyast?

Nem szeretném a tenyésztő tápját adni a picinek, bár az is minőségi, és mindent kielégítő, de ragaszkodnék a hazai termékekhez... lehet kicsit keményfejű vagyok, ezen a téren! De nagy megtiszteltetés lenne számomra is, az Acanat hírdetni, és ennek a kezdetektől igyekeznék megfelelni :)

Köszönöm a válaszát!

ACANA
2017-02-15 18:41:51
Kedves Thony!

Természetesen úgy is lehet váltogatni, ahogyan írta. Ennél pontosabb tanáccsal nem szolgálhatok (nem is lehet), talán túlértékeli a tudásom:-)

Ha rendszeresen rendel a webáruházunkon keresztül, akkor automatikusan jogosult az ACANA lógóra, sőt, mi vesszük megtiszteltetésnek! Manapság ACANA-tenyésztő olyan ritka mint a fehér holló vagy a fekete hattyú!

Kanada- fantasztikus ország tele nagyon sok kedves emberrel. Párszor meglátogattam az Ön országát, és sohasem csalódtam. Imádom Vancouvert! Ja, és valószínűleg ezen a nyáron újra megyek. P.

Thony
2017-02-14 23:19:31
Köszönöm a válaszát!

Ha úgy csinálom ahogy mondta, nem keverem a két kölyök tápot hanem váltogatom... ezt milyen időközönként, és milyen tápváltási metódussal, átmenettel tehetem meg?
2hónap Acana 2hónap Orijent pár nap kevert átmenettel? Szívesen fogadom a tanácsát!


Sajnálom, hogy nincs tenyésztői program... leendő tenyészetemben mindenféleképpen Acana/ Orijent termékeket alkalmaznék, az ára tökéletes ezt számos kutyám problémamentes, és hosszú élete is bizonyította, csodás kondícióban az utolsó percekig! Nem kell semmi kiegészítőt vennem a táphoz, sem vitamint, sem immunerősítőt! Szerintem, az ár így inkább olcsó, mintsem drága!

Az utolsó kutyám 15 éves Argentin Dog volt, és ezt a hosszú életet a 10 éves átlaghoz képest, az Acanának nagy részben köszönhetjük!
Mivel válhat az ember méltóvá, az Acana logó elhelyezésére a kennel verseny eredményeinek képein, illetve annak logóján!
Elnézést, a túlzott lelkesedésért... de mint kanadai, fontosnak tartom hazám termékének, és minőségi elhivatottságának, precizitásának hirdetését még itt tartózkodok, és később a jövőben otthon is!

Örülök, hogy rátaláltam a webshopjukra is! Megnyugtatóbb számomra, egyenesen a képviselettől rendelni a termékeket!
Kár, hogy ezt csak most találtam meg! :(
Köszönettel,
Anthony

Horváth Ferenc
2017-02-13 13:43:07
Nagyon szépen köszönöm válaszukat.

Jávor Violetta
2017-02-13 09:41:54
Kedves László,
Köszönöm válaszát. Lehet, hogy első levelemben nem egyértelmű a megfogalmazás. A 33 pozitív reakció többsége fű-, fa-, gyomnövény pollen, poratka, gomba, pamut stb. és csak 8 vonatkozott ételre (amelyeket felsoroltam). Az orvosunk szerint az ételallergia valószínűleg keresztallergia.
Üdvözlettel, J.V.

ACANA
2017-02-12 15:23:26
Kedves Gábor!

Nincsen tenyésztői programunk, két döntő ok miatt, amelyek szorosan összefüggenek:
1. a gyárt nem készíti tenyésztői sorozatot; minden zsákban ugyanaz a minőség van, függetlenül a kiszereléstől.
2. mivel nincs 'lebutított' tenyésztői ACANA , ezért a termék drága ezen a piacon, nagyon kevés tenyésztőt érdekelt (amikor volt ilyen program).

Nincs ún. starter termékünk, ezért az első hetekben (max. 2 hónapos korig) az ACANA Puppy Junior-t javaslom (33 % fehérje, 20 % zsír), majd utána jöhet az ACANA Puppy Large Breed. P.

Gábor
2017-02-12 11:06:19
Tisztelt Acana!
Tenyésztői programnak is nevezhetném. Milyen táppal etessem a vemhes, szoptatós anyát, a 3-4 hetes piciknek mit adjak, mint "starter" táp és meddig adjam nekik és utána melyik táppal folytassam.

ACANA
2017-02-11 15:19:55
Kedves Gábor!

Örömmel olvasom, hogy elégedett az ACANA-val! Mit ért a 'terv' alatt? Legyen szíves részletezze, és talán tudok segíteni. Előre is köszönöm! P.

ACANA
2017-02-11 15:17:29
Kedves Ferencz Attiláné!

Bármelyik ACANA Singles termék, illetve az ACANA Ranchlands és az ACANA Pacifica is megfelelő. P.

ACANA
2017-02-11 15:15:46
Kedves Horváth Ferenc!

A hipoallergén kutyatápokban enzimekkel szétdarabolt fehérjék vannak, melyeknek olyan kicsi a mérete (kisebb mint egy aminosav), hogy az immunrendszer 'nem veszi észre" őket; ezért nem alakul ki allergiás reakció. Ezeknek a szétdarabolt fehérjéknek a biológiai értéke nagyon alacsony, ezért hosszabb távon nem javasoltak, kizárólag bizonyított fehérjeallergia esetén érdemes használni őket. Ilyen termékek csak az ún. gyógytápok között fordulnak elő.

Nekünk nincs ilyen termékünk.

Ha felmerül az allergia gyanúja, akkor az ACANA Singles termékek közöl lehet válogatni: egyetlen állati fehérjeforrást tartalmaznak, korlátozott összetételűek és bőven vannak bennük biológiailag értékes fehérjék.
A következő termékeket ajánlom: ACANA Bárány és Alma, ACANA Yorkshire Sertés és / vagy ACANA Csendes-óceáni Szardínia. P.

Gábor
2017-02-10 12:16:22
Tisztelt Acana!
Következő almomat Acana táppal szeretném felnevelni. Rhodesian Ridgeback. Milyen tervet tudnának erre javasolni az elválasztástól kezdődően. Jelenleg a szuka Classic Red tápot eszik. Nagyon meg vagyok elégedve vele. A kanomnak nagyon hullott a szőre, de ettől a táptól megállt, pedig sokat kipróbáltam nála.
Köszönöm válaszukat.

Ferencz Attilàné
2017-02-10 10:34:26
Tisztelt acana.
Cane corsom 10 hónapos, szárnyas allergiája van. Milyen táppal etessem?

Horváth Ferenc
2017-02-09 19:39:47
Tisztelt Acana,

Kis testű kutyánk részére hippoallergén tápot keresünk. Van olyan tájuk, amelyet kifejezetten javasolnak a kínálatukból? Válaszukat előre is köszönöm.

ACANA
2017-02-09 12:46:22
Kedves Jávor Violetta!

A vérteszt nem megbízható, maximum csak mint kiegészítő diagnosztikai eszközként alkalmas- ez a tudomány egyértelmű álláspontja. Számos esetben valóban allergiás kutyusoknál nem mutat semmi különöset, sok esetben pedig allergiát mutat. amikor nincs is.

17 éves "kutyatápos" történelmem során, még nem találkoztam olyan esettel, hogy egy kutyust elvittek vértesztre, és az nem mutatott volna semmit. Pedig a statisztika szerint a kutyák 1 %-a (100-ból 1 eb) lehet allergiás valamilyen tápanyagban található fehérjére. Azaz, a fehérje-allergia egy erősen túldiagnosztizált betegség.

Kizárólag eliminációs-provokációs diétával lehet meghatározni, hogy a kutyus milyen fehérjére allergiás.

Annak a megállapításnak valószínűsége, hogy 33 különféle fehérjére allergiás a kutya, kb. annyi, minthogy meg fog tanulni magyarul:-))

Nyugodtan adhatja bármelyik terméket. P.

Jávor Violetta
2017-02-08 18:48:26
Kedves Acana,
Egy éves kis-közepes méretű keverék kutyusom allergia vértesztje 33 allergénre lett pozitív, melyből az ételek: nyúlhús, halhús, kukorica, rizs, zabpehely, burgonya, paradicsom, borsó. Egy hónapja főzött koszton van, de keresem a neki megfelelő száraz tápot. A Singles termékeket találtam alkalmasnak, de az összetevők leírásában szerepel a borsó is. A kérdésem az, hogy a bárány-alma, ill. a sertés-pézsmatök milyen mennyiségben, vagy arányban tartalmaz borsót? Gondolom, ha kis mennyiségben, és csak ez az egy allergén van a tápban, akkor adható.
Várom válaszát. Köszönöm.

Kesztyüs Alexandra
2017-02-07 14:20:18
Kedves László!

Köszönöm a segítségét,és a tanácsot is! Időnként váltogatni fogjuk a tápot.
Minden jót kívánunk, üdvözlettel: Alexandra és Mirko kutya

ACANA
2017-02-04 20:41:35
Kedves Alexandra!

Nagyon jó választás az ACANA Pacifica, pl. mivel kizárólag tengeri halból készült, ezért magas az Omega 3 tartalma, ami gyulladáscsökkentő hatású.

A tengeri halak tartalmaznak porcokat is, ezért az ACANA Pacifica kondroitin-és glükózamin-tartalma elég magas, éppen ezért nem szükséges adni például kagylókivonatokat vagy cápaporcot (a nagyobb mennyiség nem feltétlenül javít!)

A termékben kevés a szénhidrát = kisebb esély az elhízásra, ez az Önök esetében nagyon fontos szempont, hiszen az extra súly feleslegesen terheli a csontrendszert.

Még egy javaslat: néha érdemes váltani a halról, például vörös húsos termékre, így a kutya változatos forrásból jut fehérjéhez és zsírokhoz, ezt hívjuk 'rotációs' etetésnek. Azért célszerű, mert így lemásolhatjuk a természetes étrendet, hiszen a ragadozó kutyafélék többféle zsákmányállattal (+ tojások) táplálkoztak. P.

ACANA
2017-02-04 20:29:39
Kedves Thony!

Természetesen nem nagyon számít, az ACANA Puppy Large is egy kiváló termék. De az ORIJEN Puppy Large egy kategóriával magasabb szinten van:
- 80 % hús vs. 70 %
- a húsok 50 %-a friss vs. 30 %
- többféle húsból készült stb.

Persze van kompromisszum is, keverve / felváltva is lehet etetni a két terméket:-). P

ACANA
2017-02-04 19:32:01
Kedves Takács Eszti!

Az ACANA Light & Fit terméket javaslom, és lehet enyhén nedvesen adni. P.

Kesztyüs Alexandra
2017-02-04 10:46:43
Kedves Acana!

21 hónapos német juhászkutyusomnál kiderült, hogy diszpláziás, bal lábára sántít és nem is terheli ha megáll. Viszont imád futni, rohanni, kutya barátokkal száguldozni.Eddig nem Acana tápot kapott, az orvos javaslatára tértünk át. Ránk bízta melyik fajtát adjuk belőle neki, mert azt mondta mindegyik jó. Én a Pacific fajtát választottam, mert sokszor volt baj a hasfájással a fülgyulladással annak előtt, és mivel váltunk tartok az átállás veszélyeitől.Diszpláziájára kap Apto flex szirupot.
A kérdésem az lenne, hogy mivel diszpláziás jó választás e a Pacific fajta táp, vagy másik fajtát ajánl és egészítsük e még ki a fent leírtakat (Acana táp és szirup) cápaporccal és zöldkagyló kivonatú készítményekkel?
Köszönöm válaszukat, üdvözlettel: Alexandra

Thony
2017-02-01 21:41:38
Kedves László!

Még egy kérdésem lenne!
Acana Pupy Large Breed, és az Orijent Puppy Large között vacillálok.
70%/30%/0% vs. 80%/20%/0%
Mivel, mi nagyon kedveljük az Acanát ezért a megszokott, bevált dolgokat nehezen cseréljük le. Nagyon számít ez a kis százalék, egy fejlődésben lévő Argentin dognak. Szeretnénk, a legjobbat adni neki... de ha nem számít annyira, akkor maradnánk az Acanánál!

Köszönettel,
Anthony

Takács Eszti
2017-01-29 19:46:40
Jo estet! Ivartalanitott, rendszeresen seteltatott, alkalom adtan agilytizo 5 eves Torpe Pinscher kanom van. Melyik Acana tapot lenne celszerubb beszerezni neki? A kutyus elegge habzsolos, etetesi idoben mar toporog a talnal. :) Aztatas esetleg bejohetne?
Ja, a sulya 4,7kg. Nem olyan pici novesu, de se nem atlagon feluli, szoval azert a nyakan, maran, oldalan picit gyűrhető a csepp felesleg. Viszont makk egeszseges :) Koszonom elore is!

ACANA
2016-12-21 22:23:42
Kedves Anthony!

Köszönöm a gyártó nevében is a dicsérő szavakat!

Válaszok:
Az ACANA Puppy & Junior-ban és az ORIJEN Puppy-ban több az energia / kalória, mint a 'Large' tápokban, ezért javasoltam télvíz idején. Ha ezt kapja a kutya semmiben nem fog hiányt szenvedni: De ez csak egy javaslat, kezdettől fogva mehet az ACANA vagy az ORIJEN Puppy Large.

Nekünk is van két nagytestű kölyök, és a fentiek szerint etettük őket, igaz ők kinti kutyusok és nagyon szőrösek:-)

Felnőtt kor: az Ön által leírtak teljesen helyesek.

Kellemes Ünnepeket!

Pólik László


Thony
2016-12-21 20:29:11
Köszönöm a válaszát!

Mivel a dogo kis szőrű nem, nem tartjuk kint :)
Akkor, ha jól értem:
- 4-5 hónapos koráig adhatom neki a közepes termetű kutyáknak való tápot, hiába nagytestű lesz később, (Acana Puppy Junior) azzal hogy kisebb testűnek való tápot adok számára nem fog hiányt szenvedni bármely vitaminban, ásványi anyagban ami esetleg a növekedéshez kell?
- 4-5 hónapos kortól, a fejlődési szakasz végéig 24 hónapos koráig jöhet, az Accana Puppy Large Breed, vagy az Orijent Puppy Large kölyök táp...
-Felnőttként, meg bármely nagytestű illetve méret meghatározás nélküli táp kerül sorra!?

Köszönöm, a válaszukat! Nagyon megvoltunk mindig elégedve a táppal, otthon (Kanadában) volt szerencsém a gyárlátogatásra is... minden szó igaz, és a minőség önmagáért beszél. 13 éve lakok itt, azelőtt még nem volt ennyi féle, fajta táp, a klasszik vonalat használtuk.
De nagyon örülök, hogy már itt is elérhető a termék, így az előző kutyán nagyon szép kort élt meg, Argentin Dog létére 14,5 év, rekordnak számít... mindezt az Acana termékeinek köszönhetjük! Se daganat, se bőrproblémája nem volt. Csak pátoszokban tudok beszélni a termékeikről! Mindezt úgy, hogy szinte az össze Super Prenium tápot kipróbáltuk.
Elsőnek sok embernek soknak tűnik az ár, de ha egy silányabb terméket vesz meg az ember, a kiegészítő vitaminok, tápanyagokkal sokkal drágább lesz a számla! Aki lespórolja, az állatorvosnál fizeti ki! :( Ezek a tápok, nem drágák, az áruk elenyésző ahhoz az értékhez képest, melyet szőrös családtagjaink számára képviselnek!

Esetleg, Magyarországon van tenyésztői programja a gyártónak?

Köszönettel,
Anthony

ACANA
2016-12-20 09:06:09
Kedves Thony!

Hát igen, ennyire nem vagyunk jók a marketingben:-). Az ACANA elnevezése pontosan Puppy és Junior. Az javaslom, hogy 4-5 hónapos korig, főleg ha kinn tartózkodik a kutya, eheti az ACANA Puppy & Junior-t vagy az ORIJEN Puppy-t (a magasabb energia, illetve zsírtartalom miatt). Utána jöhet bármelyik 'Large' termék. P.

Niki
2016-12-18 15:05:16
Kedves Pólik Úr!
Köszönöm szépen a válaszát, rengeteget segített. Eszi akkor szépen a Light&Fit; -et, és ahogyan javasolta, ha elindult a fogyás, akkor a leírtak figyelembe vételével kap más Acana terméket is. A könyörgő kutyaszemeknek eddig is sikerült ellenállni, csak az a fránya májdiétás táp.. így viszont, hogy újra Acanát ehet, biztos vagyok benne, hogy lesz siker :-) Köszönjük!!!

Thony
2016-12-17 22:42:28
Köszönöm a válaszukat!

Még egy kérdésem lenne, melyik tápot ajánlják jobban argentin dog kölyöknek első tápnak, nem találok sem Acana, sem pedig Orijent sima puppyt, csak puppy juniort... ezek szerint itt nem veszik külön azt az életszakaszt. Így megfelel, a kiskutyának első tápnak 8-12 héttől egészen a fejlődés végéig kb 24 hónapos koráig? Itt gondolok az Orijent Puppy Large-ra, és az Acana Puppy Large Breed-re, melyik a jobb a teljes fejlődési szakaszban?

Köszönöm a válaszukat,
Thony

ACANA
2016-12-16 21:17:33
Kedves Niki!

Örömmel olvasom, hogy helyrejött a kutyus!

Nagyon nehéz fogyóztatni egy kutyát, mert imádjuk, és kis is tudja harcolni a több ételt. Éppen ezért az ebek között a legnagyobb egészségügyi rizikófaktor manapság az elhízás (mondjuk az embereknél is).

Talán az alábbi néhány sor segít:

A három alapvető tápanyag (fehérje, zsír és szénhidrát) biztosítja a szervezet számára az energiát. 1 gramm zsírban kb. kétszer annyi kalória van, mint a fehérjében vagy a szénhidrátban.

De zsírra szüksége van a kutyának, pl. Omega 3 esszenciális zsírsavak, tehát nagyon lecsökkenteni. A fehérje szerepe nélkülözhetetlen a táplálékban (pl. esszenciális aminosavak), a szénhidrátok jelentősége elhanyagolható; csak a vércukor szintjét emeli meg, a folyamatosan magas vércukorszint pedig növeli a zsírraktárakat.

Magyarán egy diétás étrendnek fehérjét bőven, zsírt mérsékelt mennyiségben, és szénhidrátot a lehető legkisebb mennyiségben kell tartalmazni.
A metabolikus energia (ME) mennyiségét is érdemes figyelembe venni. Továbbá ismeretében könnyen kiszámolható a napi kalóriabevitel. Egy példa: ha egy termék 3 000 kcal /kg metabolikus energiát tartalmaz, és a kutya 300 grammot eszik naponta, akkor 900 kilokalóriát (3000 ×0,3) eszik meg naponta.

Szóval az ACANA Light & Fit jó választás. Ha beáll a napi adag, amitől elkezd lassan fogyni a kutya, akkor a fenti kalóriaszámítás figyelembevételével, lehet más terméket is adni, és akkor biztosítva van a többféle fehérjeforrás.

Üdv: Pólik László

ACANA
2016-12-16 19:54:12
Kedves Thony!

Egyik termékünkben sincs zöldkagyló, mivel teljesen felesleges: az ACANA és ORIJEN eledelelekben van porc is, pl. csirkeporc, halakból származó porc stb. Az EgészPréda koncepciónak megfelelően az állatok hasznosítható részeiből (hús, belsőségek, emészthető csont és porcok) készítjük a termékeket, ezért nem szükséges zöldkagyló.

Az Analízis oldalon feltüntetjük a glükózamint és kondroitint, mert a felhasznált állatok alkatrészei tartalmazzák természetes formában az ízületvédő anyagokat.

Semmilyen kiegészítőt NEM KELL adni a kutyusnak. Még kalciumtablettát sem! Pont a túlzott kalciumbevitel (+ elhízás) növeli az ortopédiai problémák kockázatának kialakulását. P.

Niki
2016-12-15 19:24:24
Kedves P Úr! :-)
Nagy szükségem lenne a segítségére. 11 éves Golden Retriever kutyám 4 éves kora óta az Acana - Orijent termékeit eszi. A váltás után csodálatos változáson ment át: goldenekhez képest lehetetlenül izmos volt, csillogott a szőre, megszűnt a folyton visszatérő hasmenés. Az Acana végig kísérte életét az aktív vadászkutya, majd a békés öregkor éveiben. Azután jött a hidegzuhany, májbetegség miatt, több állatorvossal történő konzultáció után májdiétás tápra kellett váltanunk. Ezek a tápok (márkától függetlenül) jellemzően alacsonyabb fehérjetartalommal rendelkeznek, és jóval zsírosabbak, így szisztematikusan rakódtak a kilók. A mája mára rendben van, igaz, élethosszig tartó gyógyszeres kezeléssel, de már kordában tartható, így végre visszatértünk az Acana/Orijent termékekhez. 2-3 kg-tól kell megszabadulnunk 11 évesen, lumbális gerinc csigolya meszesedés miatt nagyon alacsony aktivitással, benti kutyaként és pokoli jó étvággyal :-) Nagyon hiszem, hogy menni fog, szép fokozatosan, az izmocskák visszanyerésével (korához mérten persze). A visszatérésünk örömére az első választás a Light-ra esett. Újra végigcsóválva eszi a reggelit és a vacsorát :))) Tisztelettel megköszönném a véleményét, jó választás a Light? Illetve ajánlana-e esetleg a terékcsaládon belül mást, amivel váltogathatom, hogy többféle fehérje forrást biztosítsak, és amivel talán elérhető a testzsír vesztés, vagy legalább nem hízik tovább? (nem tudom mit kell esetünkben nézni, a zsír, szénhidrát, vagy a ME mértékét).

Nagyön köszönöm a segítségét!

Thony
2016-12-13 17:00:04
Kedves Accana &Orijent;!

Érdeklődnék, hogy nagytestű kölyökkutyának (argentin dog) szeretnék teljes értékű tápanyagot biztosítani, a tökéletes fejlődéshez!
Melyik nagytestű kölyök tápjukban van zöldkagyló, illetve milyen kiegészítő kell a táp mellé, mivel 24 hónapos korig eszegetné, igyekszünk körültekintőek lenni :)
Levelünk előtt megnéztük az Accana & Orijent Puppy Large Breed leírását de nem találtuk a leírásban!

Köszönöm a válaszukat!
Thony

ACANA
2016-11-26 21:38:25
Kedves Viktor!

Lehet felnőtt tápra váltani. Az átállás valószínűleg nem fog gondot jelenteni. Bármelyik felnőtt kutyusoknak készített termék megfelelő. Ha kint tartózkodik az állat télen is, akkor "szabad evési" lehetőséget, vagy az ACANA Sport & Agility eledelt javaslom. P.

Viktor
2016-11-26 13:39:30
Kedves Acana,

13 hónapos Golden retriever szuka kutyámnak Acana Puppy Large Breed tápot adunk. Túl van az első tüzelésén, testsúlya 24 kg, stagnál. Kölyökként korona vírussal küzdött(ünk) meg az életéért, gondolom ennek járulékos mellékhatása a jelenlegi mérete. Kérdésem, hogy maradjunk-e továbbra is a kölyök tápnál (ha igen, akkor még mennyi ideig), vagy áttérhetünk felnőttre? A kerti "futkárózáson" kívül esténként 1-1,5 órás sétára megyünk vele, szombat és vasárnap pedig iskola (2-2 óra). Melyik Acana tápot ajánlaná? Váltáshoz kell/érdemes az átállás (7-10 nap)?

Előre is köszönjük válaszát!

Üdvözlettel: Viktor

ACANA
2016-11-25 14:27:18
Kedves Vargáné Andi!

A kutya nem képes úgy rágni, mint mi mindenevők- pl. nem mozog vízszintesen az alsó állkapcsa; csak függőleges mozgásokkal darabolja fel a táplálékot.

Szerintem a kutyus habzsol, ízlik neki az ACANA és gyorsan nagy mennyiség jut a gyomrába. Két módszer talán működni fog:
1. egyszerre kisebb adagok (több részletben kell naponta etetni)
2. És/vagy picit be lehet áztatni a tápot. P.

Vargáné Andi
2016-11-24 07:47:48
Kedves Acana!

Mint ahogy azt pár nappal ezelőtt írtam, 9 hónapos Bichon havanese kutyusomnak Acana Puppy Small Breed tápot vásároltam önöktől. Bár elég kísétkü, eszegeti,sokszor rágás nélkül. Pedig amúgy a tápon kívül minden élelmet megrág. Étkezés után iszik rá, és sajnos sokszor hány utána, mert megduzzad a hasában. Ez normális dolog vagy van valami ötlete hogy hogyan etessem? Köszönöm előre is a választ!

ACANA
2016-11-21 21:20:28
Kedves Nagy Brigitta!

Bármelyik ACANA macskaeledel megfelelő, csak a kölykök táplálására vonatkozó etetési javaslatot kell figyelembe venni. P.

ACANA
2016-11-21 21:19:05
Kedves Vargáné N Andrea!

Az ACANA Adult Small Breed a javasolt termék a kutyusnak. Idős koráig fogyaszthatja. Természetesen lehet vegyesen etetni, csak a kalóriákra, azaz az elhízásra kell ügyelni. P.

Nagy Brigitta
2016-11-21 12:25:44
Èrdeklödni szeretnèk hogy 9hònapos sziàmi cicànak melyik fajta Acana tàpot tudná ajànlani?

Vargáné N Andrea
2016-11-21 07:37:04
Kedves ACANA!

Szeretném megkérdezni, hogy 9 hónapos Bichon havanese kiskutyánknak az ACANA Small Breed tápot rendeltem Önöktől. Jól választottam? Meddig adhatom majd neki ezt a tápot és milyen mennyiség a megfelelő számára? A havanese alapvetően egy kisétkű, válogatós fajta , remélem a kis érzékeny gyomrának befog válni.Mellette adhatok neki továbbra is házi kosztot vagy konzervet, vagy próbáljuk meg hogy csak a szárazat eszi?
Válaszát előre is köszönöm!

 1 2 3 4 5 6 >  >>