Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2019-05-06 21:47:54
Még az lenne a kérdésem, hogy mennyivel léphetjük túl kb. az ajánlott adagot? Egy nap 2x etetünk, úgy gondoltuk, hogy reggel-este 100-100grammot adnánk, de elég éhes utána is a kutyus. 20kg-os egyébként, és szerintem enne amíg csak ki nem durran, de nem akarom túl etetni, vagy hogy sok legyen a "végtermék", viszont nem szeretném azt sem, hogy éhes maradjon. A Classic red tápot választottuk amúgy, hogy a másik kutyusunk is tudja enni. Előre is köszönöm!

2019-05-06 19:20:40
Kedves Szakértő! Hét hetes törpetacskó fiú kiskutyám van. Milyen tápot és milyen adagolást javasol életkoronként?

2019-04-30 18:41:26
Kedves Tomasovszki Tímea!

Kölyökkorban mindig rizikós váltani, mivel ebben az életszakaszban fejlődik ki az emésztőrendszer (is). Az emésztési problémák kialakulásának kockázatát az is növeli, hogy a yorki egy gabonaalapú étrend után húsalapút eszik- ezért javasoljuk minden esetben a fokozatos átállást.

Szerintem ebben az esetben a napi adaggal van a probléma: a 60 gramm túl sok, 50 grammra javaslom a csökkentést: ha túl sok táplálékot eszik a kutya, az minden esetben lazább széklethez és gyakoribb ürítéshez vezet (ez így van az embernél is). P.

2019-04-30 18:31:45
Kedves Kovács Diána!

Az ACANA Sport & Agility vagy bármelyik tagja az ACANA Regionals családnak. P.

2019-04-30 14:34:12
Kedves szakertő!Van egy 5 hónapos fiu yorkiem.Nemrég váltottunk Royal Caninrol állatorvosi javaslatra Acana grass-fed lambra .Napi adagja 60 g 3 felé elosztva kapja meg ,napi 2-3 orat sétal futkarozik eleven kiskutya.Azt tapasztaltam,hogy eves utan egyből kakil es elegge puha es nagy mennyisegű a végtermek.Ez be fog állni vagy csak átmegy a kutyán az étel ezért kakil sokat napi 3-4 x.Köszönöm a válaszat!Tomasovszki Timea

2019-04-29 22:05:05
Kedves szakértő!
Melyik Acana tápot tudná ajánlani egy hízni nem akaró kutyusnak? 1 hónapja fogadtuk örökbe, egy 2-3 kilót kellene felszednie, hogy normális súlyú legyen. Az eddig (jó minőségűnek? számító) táptól egy dekát sem hízott ez idő alatt. Allergiáról nem tudunk.

Előre is köszönöm!

2019-04-16 19:23:17
Kedves Éva!

Az ACANA Puppy Small etetési táblázata alapján a 100 gramm a megfelelő mennyiség, ez cca. 370 kcal energiabevitel naponta. Lehet emelni, csak ügyelni kell az elhízásra.

Bármilyen multivitamin felesleges, és bármikor át lehet állni napi kétszeri etetésre: P.

2019-04-16 19:16:28
T Encsilidilibencsilio!

Természetesen az óránkénti székelés nem normális. Ilyen előfordulhat, ha

1. ha nem fokozatosan történt a váltás, mivel a RC kukoricalapú táp, az ACANA pedig húsalapú;

2. ha sokat eszik a kutya, és a többlet mennyiséget nem tudja feldolgozni az emésztőrendszer. P.

2019-04-16 13:27:43
Kedves Acana.
Négy hónapos törpetacskó kan kiskutyámnál az Acana
Puppy Small Breed száraz tápra váltottunk kb. két hete. Napi 3- szor, összeadva kb. 100 g/nap az adagja. A kutya súlya 4 300 gram.
Elegendő neki ez a mennyiség? Ugyanis láthatóan tudna még enni....
Ajánlott az étrendje mellé multivitamin tablettát szednie? Milyen korban ajánlaná az átállást napi kétszeri étkezésre? Válaszát előre köszönöm. Üdvözlettel.

2019-04-16 10:14:19
Jo napot! Érdelködnék tegnap váltotam kutyatápot Royal Canin Yorkshire Terrier Puppyrol ACANA Grass-Fed Lambra széklete elég sürün van van kb oranként ez normális?

2019-04-01 17:13:00
Kedves Vincze Beatrix!

Lehet, de teljesen felesleges. Az összes ACANA és ORIJEN termék tartalmaz tengeri halat, tehát hosszú láncú Omega 3 zsírsavakat. Amelyik termékben nincs hal (ACANA Grass-Fed Lamb és Yorkshire Pork), ott az alga biztosítja az Omega 3-at. P.

2019-04-01 09:36:48
Kedves Acana!

Szeretnék érdeklődni, hogy az Acana és Orijen tápokhoz szabad-e adni Brit Care lazacolajat? Most váltunk tápot és az olajat eddig is kapta a korábbi tápjához a 6 hónapos törpetacskó kiskutyám.
Köszönöm!

2019-03-23 22:37:26
Kedves Herendi Róbert!

Igen! Ha nem szuperérzékeny a kutyus emésztőrendszere, akkor nem lesz gond, sőt! P.

2019-03-21 16:21:40
Kedves Papp Szilvia!

Nagyon nehezet kérdezett! Talán az ACANA Pacific Pilchard (szardínia) és / vagy az ACANA Yorkshire Pork (sertés) megfelelő lenne. P.

2019-03-21 16:20:33
Üdvözlöm!
A 4 féle Acana Regionalst össze lehet keverni és úgy adni a kutyának? Így egyszerre mindent megkapna, csirke, pulyka, bárány, kacsa, marha, sertés, bölény, hal, tojás. Vagy csak ártok vele?

2019-03-21 16:18:35
Kedves Szőcs Ildikó!

A személyre szabott termékek egyre népszerűbbek, ez így van a táplálkozás esetében is; gondoljon csak az élelmiszeriparra! Manapság mennyire divatosak a valamitől mentes termékek, a babavizek és társaik.

Na ugyanez van a kutyaeledelek piacán is, a vevők igénylik a ’személyre szabott’ táplálékot, ennek a csúcsa a Royal Canin- ha csak a marketingre koncentrálunk.

Ha félre tesszük az eladási módszereket, akkor általánosan elmondható, hogy a különböző életkorba tartozó kutyák táplálása között a legfontosabb különbség az, hogy mennyi kalóriára van szüksége az állatnak az egészséges kondíció és testsúly fenntartásához. Ez száraztáp szemszögéből nézve azt jelenti, hogy mennyi a napi adag. A kölyöknek kell a legtöbb energia (napi mennyiség), az idős kutyusoknak a legkevesebb- ez pontosan így van az ember esetében is.

De van kivétel! Nagytestű kölykök esetében vigyázni kell a kalcium és foszfor mennyiségére, ami alacsonyabb kell legyen, mint a kis-és közepes testű ebek étrendjében. Ezért tartalmaz az ACANA Puppy Large Breed kevesebb kalciumot és foszfort az ACANA Puppy Small és Puppy Juniorhoz képest.

Továbbá a nagytestűeknél vigyázni kell az elhízásra, mivel a túlsúly szintén kockázati tényező az ortopédiai betegségek esetében; ezért tartalmaz az ACANA Puppy Large kevesebb metabolikus energiát.

Tehát minden olyan ACANA megfelel a kutyusnak, ami a fentiekhez passzol, azaz az összes olyan ACANA, melyet minden életkornak ajánlunk.

Ja, és még egy eltérés az általánosan megfogalmazott táplálási elvtől: az idős kutyusnak több fehérjére van szüksége (de kevesebb kalóriára), mint a felnőtteknek. P.

2019-03-21 13:58:44
Üdvözletem!
Milyen tápot tudna ajánlani egy 15 éves kistestű keverék kutyusnak (kb 10 kg) aki baromfi allergiás, saccharomycest taáltak a székletében, tehát keményítőben szegény, de rostdús kéne, hogy legyen, emellett magas a lipáz értéke és a koleszterinje, Trigliceridje, és nem túl jók a májértékei, valamint a veséje.
Visszatérő hasmenése van, ami véres-nyálkás 1-2 napig, aztán normál széklet, pár nap múlva megint véres hasmenés. Természetesen járunk orvoshoz vele, de ők szerintem nem ismerik annyira a tápok összetételét.
Segítségét előre is köszönöm!

2019-03-20 18:55:09
Tisztelt Acana Szakértő!
Segítségét szeretném kérni 3,5 hónapos golden retriever kutyámnak melyik a legtökéletesebb választás, ha azt szeretném, hogy szép selymes szőre legyen és ne hízzon el? Large breed vagy pacific pilchard, vagy pacifica? Eddig a bárányos almásat kóstoltattam vele. Ártok a kölyökkutyának, ha nem kifejezetten a kölyök tápot adom neki? Miben különbözik a kifejezetten kölyöktáp azoktól, amiket minden korosztálynak javasol a gyártó a termékleírásban?
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Üdv: Szőcs Ildikó

2019-03-11 16:02:31
Kedves Balogh György!

Nem akarok belekotnyeleskedni a kezelés folyamatába, még állatorvos sem vagyok. Maximum a véleményemet mondhatom el.

Szóval, ha az én kutyusomat műtötték volna, NEM adnék neki csodatablettákat.

MIÉRT?

A nagytestű kutyáknak, a kis-és közepes testű társaikhoz képest, a kevesebb kalcium és foszfor jelent biztonságosabb növekedést. Az elmúlt években az amerikai AAFCO folyamatosan csökkentette a kalcium és foszfor javasolt mennyiségét.

A kalciumnak és a foszfornak van egészségügyi felső határértéke (a fehérjének NINCS!), azaz olyan mennyisége, amely már kockázatos. Ez a felső határérték a kölyökkorban alacsonyabb, mint felnőtt korban.

A kalcium és foszfor ARÁNYA is számít! Nem mindegy, milyen a két ásványi anyag egymáshoz viszonyított aránya. Az ACANA Puppy Large termékben ez az arány pontosan van beállítva.

Az ACANA mindkét ízületvédőt (kondroitin és glükózamin) tartalmazza, melyek a felhasznált állatok porcaiból származnak (nem tabletták), ezért a biológiai értékük magas. Még több kondroitin és glükózamin nem jelent gyorsabb gyógyulást.

Napi adag: arra kell ügyelni, hogy a kutyus inkább vékony / sovány legyen, ez alapján kell módosítgatni az etetési táblázatban szereplő napi adagot, ami nem más, mint a napi kalóriabevitel. Sajnos, ennél pontosabbat nem tudok írni, mivel folyamatosan kell ellenőrizni a testsúlyt.

Ön mindent megtesz a kutyájáért! Az egyik legkorszerűbb termékkel táplálja, és szeretettel törődik vele. Ennél többet nem tehet, a többi már a genetika és szerencse.

Üdv:
Pólik László

2019-03-11 08:41:16
Tisztelt Acana!

Köszönöm szépen a részletes válaszát. Egyébként a doktor úr felírt kalcium és foszfor tartalmú port (így a műtét után) amit 1 éves koráig (ma 7 hónapos) adnom kell. Kap Luposan ízület- és porcerősítőt is. Ha megkérdezhetem, ezekről mi a véleménye?? És mi lenne a javaslata az etetésről?
Kapjon továbbra is csak puppy large breed-et, jelenleg 40 kg felnőtt súllyal számolom a napi adagját?!
Előre is köszönettel!
Balogh György

2019-03-09 14:09:17
Kedves Balogh György!

A doktor úr TÉVED, egy nagyon régi tévhitet osztott meg Önnel, amely arról szól, hogy a magas fehérje gyorsítja a kölyök növekedését. A tudomány már 1991-ben (!) megcáfolta ezt, és azóta számtalan tanulmányban megerősítették.

FORRÁS: Nap RC, Hazewinkel HA, Voorhout G, Van den Brom WE, Goedeqebuure SA, Van’ T Klooster AT: Growth and skeletal development in Great Dane pups fed different levels of protein intake. J Nutr. 1991 Nov; 121 (11 Suppl): 107-13.

Ha egy száraztápban / étrendben kevés fehérje van, akkor sok benne a szénhidrát, és vica versa- ez az alapszabály. Vegyük az ACANA Puppy Large Breed terméket! Fehérje 33 %, zsír 15 %, szénhidrát 27 %. A három energiát biztosító tápanyag ezen mennyisége biztosítja az ACANA Puppy Large 3 375 kcal/kg metabolikus energiatartalmát. Ha csökkenteni akarjuk a fehérjét úgy, hogy a termék energiatartalma ne változzon, akkor a szénhidrát mennyiségét kell emelni ugyanannyival: ebben az esetben egy 10 %-os fehérjecsökkentés = 37 % szénhidrát. Ez az egészséges táplálék egy kölyöknek? Természetesen nem (az ORIJEN Puppy Large esetében: fehérje: 38 %; zsír: 16 %; szénhidrát: 21 %).

Az energiatartalom nem tolja meg a kutyát, hanem súlytöbblet eredményez, és a túlsúly okozhat problémákat a fejlődő csontrendszerben, ezért kell ügyelni arra, hogy 6 hónapos korától a kölyök inkább legyen egy kicsit soványabb, amíg felnő.

Ami bizonyítottan növeli az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázatát az a KALCIUM. Ezért nem szabad a nagytestű kölyöknek táplálék-kiegészítőként kalcium/foszfor tablettákat adni. Remélem az orvos nem javasolt ilyesmit….

A fehérje mennyisége két alapesetben jelent kockázatot: 1) ha túl kevés, ilyenkor jön az alultápláltság; 2) ha rossz minőségű, pl. növényi eredetű (sikérek, szója).

Nem azért gyártanak alacsony fehérjés száraztápokat, mert az egészséges (NEM az!), hanem mert az alapanyagok költsége kedvezőbb, mint a magasabb hústartalmú termékeké.

A ACANA honlapon van ezzel kapcsolatban néhány iromány (KÖNYVTÁR), legalulra bemásolom az idetartozó részt.

Egy megjegyzés: az email nem jelenik meg, a telefonszámot hétfőn eltüntetjük. P.
RÉSZLETEK:

Számos tudományos vizsgálat történt a témakörrel kapcsolatban,(3) amelyekből kiderült, hogy a növekedés sebességére az etetett fehérje mennyisége nincs észrevehető hatással, szemben a bevitt energiatartalommal és a kalcium-foszfor arányával illetve mennyiségével. Azaz, a fehérje nem gyorsítja a kölyök, pontosabban csontok hosszirányú (4) növekedését. Sőt, a túl alacsony fehérjebevitel okoz fejlődési problémákat; csökkenti a kölyök növekedési ütemét és az immunrendszer hatékonyságát. Tehát nem a bőséges, hanem az alacsony fehérjebevitel jelent egészségügyi kockázatokat!

Továbbá, felesleges az állatokat különféle kalcium- és foszfortartalmú táplálék-kiegészítőkkel tömni, mert ezek használata valóban okozhat fejlődési rendellenességeket; a túlzott ásványianyag-bevitel a legnagyobb rizikófaktorként szerepel a szakirodalomban az oszteokondrozis(5) betegségcsoport esetén.

A csípődiszpláziára hajlamos labrador kutyusok vettek részt a következő kísérletben: alomtestvéreket két csoportra osztottak; az egyik csoport 25 százalékkal kevesebb energiatartalmú étrendet kapott, mint a másik, akik szabadon ehettek. A kevesebb kalóriát fogyasztó állatoknál jelentősen csökkent a betegség előfordulásának gyakorisága és súlyossága, a szabadon ehető alomtestvérekhez képest.(6) A kutyákat kétéves korukban is megvizsgálták; a korlátozott kalóriát fogyasztó állatok 71 százalékának volt egészséges a csípője, szemben a másik csoport 31 százalékos arányával.

A csípődiszplázia kialakulásának egyik rizikófaktora a túlzott energia-bevitel az arra hajlamos fajtáknál, illetve ha a betegség „benne van” a vérvonalban! De azért fontos megjegyezni, hogy a betegség kialakulásnak okai még nem tisztázottak. A nagyobb súly fokozottan terheli a kialakulóban lévő csontrendszert, hiszen a felnőttkori súlyt kell hordoznia a kölyök csontvázának. Születéskor, a csontváz nagyrészt porcos szerkezetű, és fokozatosan alakul át csonttá. A porc lényegesen rugalmasabb a csontnál, ezért könnyebben tudja megváltoztatni az alakját. Ha a kialakulatlan csontvázat és a csípőízületet nagyobb erőhatás éri, mert pl. a kutya kövér (nagyobb a súlya a korához képest), a csípőízület alkalmazkodik a nagyobb terheléshez, és rendellenes formájú lesz. Ha örökletesen hordozza a kutya vérvonala a betegséget, akkor nagy valószínűséggel ki is alakul, de ideális testsúly mellett a betegség súlyossága enyhébb lesz. A hatodik hónap és a felnőtté válás (kb. 15-18 hónap) közötti szakasz a legkritikusabb a testsúly szempontjából, ebben az időszakban folyamatosan ellenőrizzük a kölyök súlyát. A mozgással is csak óvatosan, a leginkább ajánlott fizikai aktivitás az úszás.

2019-03-12 13:00:16
Tisztelt Acana szakértő!

Van egy 7 hónapos rövidszőrű német vizslám. 7 hetes kora óta "heritage puppy large breed"-et kap. Nagy mozgásigényű vadászkutya, ezért a napi ajánlott mennyiségnél 20-30%-kal többet kapott. Sajnos 6 hónapos korában el kezdett fájni a bal válla és a héten vállízületi porcleválással megoperálták. A doktor úr azt mondta, hogy a fenti tápnak magas a fehérje- illetve az energiatartalma, ami miatt a kutyus vázrendszerét erőteljesen "megtolta", pedig ennek a tápnak pont az lenne a lényege, hogy a lassabb növekedést preferálja. Egyébként a kutyán látszik a kiváló minőségű táp (szeme, szőre, foga, izomzata stb.) hatása és nem is szívesen térnék át másikra, nézve azok összetételét.
Önöknek mi a véleménye a fent leírtakról, illetve mi a javaslatuk az etetésre?
Esetleg csökkentett Acana mellé kapjon más kiegészítőt, ami csökkenti a bevitt fehérje mennyiségét?
Válaszukat előre is köszönettel:
Balogh György

PS: Amennyiben megjelenik a fórumon, legyenek szívesek a telefonszámomat és az email címemet törölni! Köszönöm

2019-03-03 15:16:13
Kedves Judit!

Az elmúlt 18 év tapasztalata mondatja velem, hogy az allergiával kapcsolatban rengeteg tévhit van a köztudatban (szinte csak az!), folyamatosan harcolunk ellene, és semmi hatása

Most nem akarom hosszan részletezni, hogy mi az, amit az allergiáról tudni kell, ezért kérem elégedjen meg néhány sorral!

- a bárányhús nem hipoallergén, azaz simán kialakulhat fogyasztása során tápanyag-allergia. Ugyanúgy nem hipoallergén a lóhús, a nyuszi vagy a strucc és társai. Amelyik gyártó más állít, az hazudik.

- a csirkehús NEM allergénebb más fehérjéknél! A csirkefehérje-allergia egy túldiagnosztizált betegség, népiesen szólva: a legtöbb esetben ÁTVERÉS

- az étrendben található, valamilyen fehérjére kialakuló allergia a kutyák cca. 1 %-át érintheti. Ha a hazai populációt 2 millió egyednek vesszük, akkor ez 20 000 kutyust jelent, ebben a húszezres számban benne van az összes allergiás eset, mely étrendi fehérjével van összefüggésben: marha, csirke, hal, tojás, sikérek és társaik.

- ha hajlam megvan, akkor bármilyen fehérjére, így a bárányhúsra is kialakulhat allergia.

- az ACANA Grass-Fed Lamb termékkel semmi gond sincs.

Pollenallergia nagyobb valószínűséggel fordul elő a kutyusoknál (2. leggyakoribb allergia), és most pont jön a tavasz. P.

2019-03-03 00:44:31
Kedve Acana csapat!

1,5 éves máltaim már nagyon régóta a Grass-Fed Lamb tápot eszi, amit nagyon szeret. Olvastam pár csoportban, hogy sok gazdi panaszkodott a mostani szériás tápokról,hogy valami nincs rendben,több kutyánál is allergia jött ki,miközben semmi bajuk nem volt soha. Sajnos az én kutyusomnál is hasonlót tapasztaltam mostanában.. Pirosodik a szeme körül és jobban könnyezik. Semmi változás nem volt se az étkezésében, se semmiben.
Erről esetleg tudnak valamit?! Mi lehet a gond?! Csak rossz széria,vagy cseréljünk végleg tápot?!
Köszönöm előre is!
Judit

2019-03-02 09:04:11
Kedves Krisztián!

Lehet adni, de nem sok értelme van. P.

2019-03-01 10:37:02
Acana tápok mellé adhatok 2 éves Coton de tuléár kutyusnak időnként huminsav vagy spirulina készitményt max 1-2 hétig kiegészítésként?

2019-02-24 14:34:48
Kedves Judit Szücsné Harsányi!

Az ACANA jelenlegi termékei közül egyik sem cukorbeteg kutyusok részére lett kifejlesztve.

Ha mindenképpen ACANA termékkel szeretné táplálni a kutyust, akkor az ACANA Pacifica vagy az ACANA Ranchlands termékek közül bármelyiket választhatja, mivel a szénhidráttartalmuk alacsonyabb, mint az ACANA Grass-Fed Lamb eledelé.

Természetesen a bárányos ACANA is kiváló termék, de az Ön helyében a fentiek közül választanék. Leginkább az ACANA Ranchlands hasonlít a bárányos ACANA-ra. P.

2019-02-24 14:28:23
Kedves Atesz!

Biztos vagyok benne, hogy a kutya orrának a színe nem hozható kapcsolatba az elfogyasztott száraztáppal- kivéve, ha táp nagyon sok mesterséges színezéket tartalmazott:-))

Az ACANA Puppy Large Breed, vagy bármelyik ACANA Regionals terméket javaslom.P.

2019-02-24 14:25:34
Dr. Petrezselyem Anett!

Az ACANA Pacifica csomagolásán kizárólag a felnőtt kutyák számára ajánlott napi adagok találhatóak, a kölyökre más vonatkozik, sajnos ezt a gyártó nem egyértelműen tünteti fel. Mivel a mopsz növésben, több tápanyagra és kalóriára van szüksége (napi kalóriabevitel = ACANA ajánlott napi mennyisége).

Az ilyen esetekben azt szoktam javasolni, hogy a kölyöknek ajánlott termék, ACANA Puppy Small Breed, etetési táblázatában szereplő mennyiségeket célszerű követni.

Az Ön és kutyája esetében ez cca. 110-120 gramm/ nap, ami lefordítva 425-460 kcal/nap energiabevitelt jelent (ACANA Pacifica metabolikus energiatartalma = 3850 kcal/kg), ami már megfelelő mennyiség a kölyöknek. Természetesen, ezek csak javasolt adagok, pár százalékkal el lehet térni, ha szükséges, pl. el kezd hízni az eb.

Az ACANA Pacifica a kölyök összes tápanyagszükségletét biztosítja, ezért felesleges bármilyen táplálék-kiegészítő, nagyon jó választás. Ön nagyon korszerűen táplálja a kis mopszot! P.

2019-02-23 18:31:25
Kedves Acana csapata! Idős, cukorbeteg kutya számára keresünk megfelelő tápot, ételallergiát is figyelembe kell venni. A Grass-Fed Lamb-ot választanánk? Esetleg van más javaslatuk? Köszönöm

2019-02-23 12:27:09
Tisztelt Acana !
Van egy 5 hónapos nemetjuhaszom.
Eddig 3 tápot próbáltam ki..Most az utolsó tapcsalad után a kutya orra elkezdett rózsaszín lenni.(nem biztos,hogy attól,de ki tudja)Ezért gondoltam elhagyom azt a minőségi tápot is.Mit ajánlanak ?Köszönöm.
Attila

2019-02-22 19:35:19
Tisztelt Acana!
Van egy 4 hónapos mopszom, aki az Acana halas tápját kapja kb szűk hónapja! Azt tapasztalom, hogy nem hízik a kutyus, mindig éhes! A súlya (2 hete mérve) 3,2 kiló volt, és 80 gramm körül/ nap 2 részre osztva (a táp zacskója alapján javasolt adagolás szerint). Az lenne a kérdésem , hogy megfelelő e ez a mennyiség, jó e neki a halas táp (az üzletben javasotàk ezt a fajtàt)! A kutyus szemre sovány, a bordái látszanak! Kérem szíves tanácsát!
Köszönettel
P.Anett

2019-02-19 19:55:17
Kedves Kata és Thor!

Nem tudok erre a kérdésre válaszolni, mivel senki sem tudja megjósolni, hogy a kutya majd mire lesz allergiás. Sajnálom! P.

2019-02-19 19:33:14
Kedves Péter!

Ételallergiás kutyusoknak szeretnék tápot vásárolni. Acana six fishel szemezek egyenlőre. Véleményére lennék kíváncsi. Próbalkoztunk acana tápokkal amik ugyan nem tartalmaztak a kutyám számára allergén anyagot az alapanyag felsorolásban, mégis fenn álltak a tünetek. Köszönettel Kata és Thor

2019-02-17 16:50:23
Kedves Kissné Péterffy Magda!

Az ACANA Adult Small Breed tökéletes választás a kutyus részére. Az ajánlott napi adagok a termék oldalán található etetési táblázatban szerepelnek.

És gratulálok az örökbefogadáshoz, nagy Szíve van! P.

2019-02-16 18:08:40
Négyéves bichon havanesét fogadtam örökbe. Táppal szeretném etetni. Megfelelne-e neki az Acana Adult Small Breed száraztáp, és ha igen, naponta milyen mennyiségben és adagolásban? A kutyus most fajtájához képest picit teltebb, 6,4 kg- os örökmozgó, állatorvos szerint teljesen egészséges. Előre is köszönöm válaszát/ tanácsát, üdvözlettel: Kissné Péterffy Magda

2019-02-16 13:51:14
Kedves Németh Péter!

A napi adagok = napi kalóriabevitel. Azaz, a gyártó által az etetési táblázatokban megadott napi mennyiségek = az ajánlott napi kalóriaszükségletek.

A kutyusnak papírforma szerint az ACANA Puppy Large Breed termék javasolt. Természetesen az ACANA Classic Red is biztosítja a kölyök számára az összes tápanyagot. Mivel a vörös ACANA-hoz nem adtak meg kölyökadagokat, ezért két lehetőség van:

1. Az ACANA Puppy Large Breed etetési táblázatában szereplő értékeket kell követni, mivel a két termék metabolikus energiatartalma közötti különbség csak 3 % (Puppy Large: 3 375 kcal/kg. Classic Red: 3 493 kcal/kg). De olykor minimális különbségek is számítanak, ezért ha hízni fog a kölyök, akkor lejjebb kell venni az adagokat. Pont a 6 hónap utáni kor a legkritikusabb fejlődési szakasz a nagytestű kölyköknél, ezért fokozottan kell figyelni a testsúlyra.

2. Az ACANA Classic Red oldalán található etetési táblázat alján olvasható néhány sor arról, hogy kölyök esetén milyen adagokat javasol a gyártó.

Apropó, még egy megjegyzés: ne higgyen a csirkefehérje-allergia mítoszában; egy erősen túldiagnosztizált betegség. P.

2019-02-16 00:43:08
Kedves Acana!
Tanácsokat szeretném kérni.
6 hónapos amerikai akita kutyusunknak keresünk megfelelő tápot.
Jelenleg a tenyésztő által adott tápot kapja, ami csirke és rizs alapú. Komoly problémánk nincsen szerencsére, kisebb vakarozás van ugyan de nem tűnik allergiás tünetnek. Viszont ezeket a tételeket megelőzés szempontból szeretnénk elhagyni, és jobb érzéssel töltene el egy megbízható gyártótól való vásárlás.
Az Önök termékeire gondoltunk első sorban!
Személy szerint a red Classic tűnik első lépésnek megfelelőnek, de ez ügyben keresem Önöket. Illetve adagolás tekintetében is kérnénk tanácsot, jelenleg 30 kg a kutyus és napi rendszeres mozgásban van , nem munka kutyus de séta túra es játék a fajtárssal mindig megvan. Felnőttként mivel kan kb 55 kg körül lesz.
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel
Németh Péter

2019-02-13 15:33:11
Kedves Betti!

Általában nem az emésztéssel, hanem azzal van a gond, hogyha a cica hozzászokik egy étrendhez, akkor nehezen vált. De váltani fog, szóval nyugodtan adhatja az ACANA Grasslands-ot. P

2019-02-12 10:09:18
Kedves Acana! Ragdoll cicámat eddig kizárólag Orijen Six Fish táppal etettem, de most szeretnék kipróbálni vele egy új száraztápot, és az Acana Grasslandsra gondoltam. Érdeklődnék, hogy a tápváltásnál mire kell figyelni? Mennyire könnyen fogadják el a cicák gyomrai az Orijen tápról Acanára történő váltást? Köszönöm!

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  >>
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem