Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2019-11-26 10:12:50
Üdv!
Abban szeretném a véleményüket és tanácsukat kérni, hogy 3 honapos francia bulldognak melyik tápot javasolják? Szívem szerint nyilvan a kölyök tápot erőltetném, de a csirke miatt nem vagyok biztos a dologban, félek tőle. Látom mindenhol fel van tüntetve, h mindrn életkorban adhatóak a tápok, de ez tényleg reális?
Válaszukat előre is köszönöm!
Norbert

2019-11-20 18:45:16
Kedves P !


Köszönöm szépen ! Nagy Kata

2019-11-20 17:09:15
Kedves Nagy Katalin!

Az Ön által említett táp nem alkalmas súlycsökkentésre! 25 % fehérjét, 9 % zsírt és cca. 45 % (!) szénhidrátot tartalmaz (ez utóbbi értéket és számoltam ki). Szénhidrátdús étrenddel hatékonyan nem lehet fogyózni, ez pontosan így van az ember esetében is.

Továbbá ilyen alacsony fehérje is jelenthet kockázatokat, mert a súlycsökkentés hosszú távon izomvesztéssel is járhat.

Az ideális diétás étrend: bőséges fehérje, alacsony kalória, és kevés szénhidrát. Az ACANA Light & Fit 35 % fehérjét, 27 % szénhidrátot, 3070 kcal/kg metabolikus energiát tartalmaz. Más szóval, a három alapvető tápanyagból (fehérje, zsír és szénhidrát) a kutyus fehérjét eszik a legnagyobb mennyiségben, ezt az egészséges és hatékony súlycsökkentés alapja.

Ha nem akar baromfihús-alapú terméket etetni, akkor bármelyik ACANA Singles és / vagy ACANA Regionals (kivéve Wild Prairie) szóba jöhet. Az összes eledelben bőségesen van fehérje, de tele vannak kalóriával is. Ezért, ha ’nem csirkés’ terméket választ, akkor is az ACANA Light & Fit termék etetési táblázatát kell alapul venni úgy, hogy a napi adagot módosítani kell, mivel a metabolikus energiatartalmak eltérnek.

Egy példa: az ACANA Light & Fit 3070 kcal/kg energiát tartalmaz, az ACANA Grass-Fed Lamb 3393 kcal/kg. A bárányos ACANA-ban 10 %-kal több kalória van, azaz 10 százalékkal kell csökkenteni a etetési táblázatban szereplő mennyiségeket. P.

2019-11-20 08:38:57
Kedves Szakértő !

Kétéves ivartalanított szuka border collie kutyám túlsúlya ( 22 kg ) gongolkozom tápváltáson. jelenleg a Profine Lamd és Potato tápot kapja, de fél éve csökkentett adagban mint amennyit javasolnak. Önnek mi a véleménye , illetve melyik Acana tápot javasolná ? Közönettel: Nagy Katalin

2019-11-19 16:08:18
Nagyon köszönöm a válaszát!

2019-11-19 16:01:09
Kedves Kollár Krisztina!

Az ACANA Grass-Fed Lamb minden fajtának ajánlott az összes életszakaszban. A tápszemcse mérete éppen ezért ’átlagos’, ezért kis-és nagykutyák egyaránt meg tudják enni. A tápszemcse mérete nincsen hatással a termék minőségére, ez csak egy gyártástechnológiai kérdés.

Tehát a Yorki nyugodtan fogyaszthatja! P.

2019-11-19 12:49:33
Kedves Szakértő!
Tápot szeretnék váltani két felmőtt Yorksire kutyusomnak!Az utóbbi egy évben Dado tápot ettek,de úgy látom már nem szívesen eszik.Az Acana mellett voksoltam mitán rengeg tápnak utána néztem.Az összetétel és a kevés szénhídrát tartalom miatt esett az Acanára a választásom.Szárnyast nem adok nekik viszon a bárány t nagyon szeretik és a nyulat ezért rendeltem a bárányos Acanábol mintának egy kis csomagot ami tegnap meg is érkezett.Most ahogy ki bontottam látom hogy ezek a táp szemek nagyon nagyok.A kérdésem az lenne,hogy ilyen kis testű 3kg os kutyáknak ajánaná ezt a tápot a szem nagysága miatt vagy rosszat választottan? Köszönöm a segítségét!
Kollár Krisztina

2019-11-14 17:24:43
Kedves Nagy Eszter!

Így van, a rotációs / változatos táplálást javasoljuk, mert ez tükrözi legjobban a természetes étrendet.
Azonban erre nincsenek tudományos alapú szabályok, mert nem is nagyon lehetnének. A váltás tetszőleges időtartamok között és mennyiségi arányokban lehetséges. Ha gond van, a kutyus emésztőrendszere úgy is jelzi. P.

2019-11-14 10:25:21
Kedves Szakértő,
kicsit több mint két éves staffordshire bullterrier kutyusomat Acana Wild Prairie (vagy ha abból éppen nem érhető el nagy kiszerelés akkor Orijen Original Dog) táppal etetem már jó ideje. A kutya nagyon jó kondícióban van, az energia szintje remek, a szőre gyönyörű, a "végtermék" pedig megfelelő. Tehát a csirke-hal kombináció eddig remekül bevált. Azonban mostanában olvastam az Acana tápok rotációs etetésének a lehetőségéről, amit szívesen kipróbálnék, hogy kicsit változatosabb legyen az étrendje. Ezért szeretném megkérdezni, hogy kb. milyen hosszú legyen egy-egy rotációs időszak, milyen időközönként érdemes váltani a következő fehérjeforrásra? A kutyus egyébként 23,5 kg testtömegű, kb. napi 2-2,5 óra mozgás mellett naponta 250 g tápot + 100 g konzervet kap. Így egy 11,4 kg-s zsák táp kb. másfél hónapig tart nálunk.
Segítségét, tanácsát előre is köszönöm!

2019-11-12 07:22:13
Kedves Ági!

Természetesen nem. A másik megoldás, hogy a jelenleg etetett tápból kevesebbet adunk a kutyusnak = mérsékeljük a kalóriabevitelt. P.

2019-11-10 15:52:34
Kedves Szakértő!

10 éves vizsla/labrador mix kutyusom van, akinek a súlyából szeretnék csökkenteni.
Az lenne a kérdésem, hogy csak a light/fit táp jöhet szóba?
Köszönóm

2019-11-04 09:55:57
Köszönöm a válaszát és a részletes tájékoztatást.
Szép napot kívánok.
Üdvözlettel, B-Sz. G.

2019-11-02 16:49:15
Bodzás-Szarvas Gabriella!

A főzött ételből ki lehet hagyni a rizst. Könnyen felszívódó szénhidrát, igaz vannak benne értékes aminosavak is, de ha a kutyus étrendje döntően állati eredetű, akkor nincs rá szükség.

Az ACANA Light & Fit, vagy az ennél is hatékonyabb ORIJEN Fit & Trim terméket javaslom.

Az ORIJEN esetén egy 12 kg-os eb ha fogyózni akar, akkor cca. 100 gramm / nap a ajánlott adag. Ez hozzávetőleg 350 kcal / nap (a termék energiatartalma, 3530 kcal × 0,1), ami azért nem olyan kevés. Csak gondoljon egy 70 kg-os ember kalóriaszükségletére. Ha a táp mellé főzött kaját is kap, akkor természetesen a napi adagot csökkenteni kell.

Az ORIJEN-ben bőven van fehérje (42 %), és mérsékelt mennyiségű szénhidrátot (17 %) és zsírt (13 %) tartalmaz. Azaz, a makrótápanyagok aránya tökéletes, és a diéta során nem csökken az izomzat tömege.

Az fentiek igazak az ACANA termékre is, csak a számok egy picit eltérőek. P.

2019-11-01 13:20:59
Tisztelt Acana,
7 éves JRT ivartalanított kutyusunk az egyik állateledel/felszerelés áruház saját márkás prémium, light tápját kapja. Szoktunk neki főzni csirke/pulyka+zöldség+rizs kombit is-nem mindig szereti. Kölyök korában a Hill's tápot kapta-túrta, nem szerette, ezért is váltottunk.
Ivartalanítás után sajnos elkezdett hízni,pedig betartjuk a táp csomagolásán előírt adagolási útmutatót. 12kiló ami neki sok - 10,5kg volt amikor ivartalanítva lett 3 éve.
Váltanék tápot, és szeretném ebben a véleményét kérni.
Előre is köszönöm, üdvözlettel.
Bodzás-Szarvas Gabi

2019-10-16 19:36:40
Kedves Perge Cintia!

Lehet csökkenteni kellene a napi adagot, és akkor javul a széklet állaga. Az ORIJEN esetében sokszor előfordul, hogy a kutyus többet eszik a javasoltnál, mert nagyon ízlik neki.

Ha ez nem működik, akkor az ACANA Singles termékek közül bármelyik szóba jöhet.

A jó minőségű konzervekkel semmi probléma. P.

2019-10-16 09:18:07
Kedves Szakértő!

2 éves boxeremnek Orijen Regional Red tápot adok. Fajtájából adódóan elég érzékeny az emésztőrendszere. A széklete gyakran híg. Van esetleg olyan táp az Orijentől vagy az Acana-tól amitől "jobb" lenne a széklete? Valamint ajánl-e ezekhez a tápokhoz konzerv adását is? Sajnos az én boxerem csak úgy eszi meg a tápot ha van teszek rá egy kis konzervet vagy egy kis kefírt.

Köszönöm szépen előre is a választ!

Üdv:

Perge Cintia

2019-10-08 13:23:18
Kedves Szakértő,

köszönöm a kimerítő választ és a tanácsot.

Kellemes napot,

Korodi Tamás

2019-10-06 16:48:15
Kedves Korodi Tamás!

Szerintem sokfélét kap a kutyus feleslegesen. Rizsre nem nagyon van szüksége, a belsőségek rendben vannak, a kefirnek és a joghurtnak azért minimális a jelentősége a táplálás szempontjából, mivel a kutya savas gyomra elpusztítja a hasznosnak vélt probiotikumokat. Azaz, a vastagbélben élő mikroorganizmusokra (bélflóra) nincsen semmilyen kedvező hatással.

Azt szoktam javasolni, amikor egy gazdi száraztápot keres, hogy gondosan tanulmányozza a termék összetételének listáját, más szóval azokat az alapanyagokat, melyekből készült; más szóval ez a termék receptje.

Néhány példa!

1. PURINA Pro Plan Large Athletic Puppy:

Csirke (19%), búza, szárított baromfifehérje, rizs (9%), szójaliszt, állati eredetű zsiradék, hidrolizátum, kukoricaglutén-liszt, búzaglutén-liszt, kukorica, szárított cukorrépa-apríték, ásványi anyagok, tojáspor, halolaj, szárított kolosztrum (0.1%).

2. ACANA Puppy Large (egyik javaslatom)

Friss csirkehús (16 %), dehidratált csirke (15 %), dehidratált pulyka (14 %), vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív, vese) (6 %), dehidratált hering (4 %), friss egész tojás (4 %), friss egész lepényhal (4 %), heringolaj (3 %), napon szárított lucerna, lóbab, zöldlencse, egész sárgaborsó, borsórost, csirkezsír (2 %), friss csirkeporc (2 %), szárított barnamoszat, friss egész úritök, friss egész pézsmatök, friss egész paszternák, friss fodros kel, friss spenót, friss szareptai mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss egész sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított csirkemáj, fagyasztva szárított pulykamáj, friss egész tőzegáfonya, friss egész kék áfonya, vadcikóriagyökér, kurkuma, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

3. ORIJEN Puppy Large (a másik javaslatom)

Friss csirkehús (14 %), friss pulykahús (7 %), friss egész tojás (7 %), friss csirkemáj (6 %), friss egész lepényhal (5 %), friss egész csendes-óceáni hering (5 %), friss pulykamáj (5 %), friss csirkenyak (4 %), friss csirkeszív (4 %), friss pulykaszív (4 %), csirke (dehidratált; 4 %), pulyka (dehidratált; 4 %), egész makréla (dehidratált; 4 %), egész szardínia (dehidratált; 4 %), egész hering (dehidratált; 4 %), egész vöröslencse, egész zöldlencse, egész zöldborsó, lencserost, egész csicseriborsó, egész sárgaborsó, egész tarkabab, egész veteménybab, heringolaj (1 %), csirkeporc (1 %), csirkezsír (1 %), napon szárított lucerna, csirkemáj (fagyasztva szárított), pulykamáj (fagyasztva szárított), friss egész spárgatök, friss egész pézsmatök, friss egész cukkini, friss egész paszternák, friss sárgarépa, friss egész alma (red delicious fajta), friss egész bartlett körte, friss fodros kel, friss spenót, friss céklalevél, friss tarlórépalevél, barnamoszat, egész tőzegáfonya, egész kék áfonya, fanyarkabogyó, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó, Enterococcus faecium.

Biztos vagyok benne, hogy most már könnyen el tudja dönteni, melyik márkát választja. Ja, és a száraztápok NEM okoznak bélgyulladást! P.


2019-10-05 18:33:24
Kedves Szakértő,

14 hetes óriás schnauzer szuka kutyánknál gondolkozom táp váltáson (jelenleg 14 kiló). Jelenleg azt kapja amit a tenyésztőnél kezdett enni, Purina Pro Plan Large Athletic Puppy-t, de nézelődök, hát ha találok még jobb és egészségesebb tápot. Jelenleg napi 3 x étkezik ebből 1 alkalommal eszik csak tápot, két alkalommal csak rízs-csirke zuza/nyak/láb/mell illetve kefír vagy jogurt (az állatorvos javasolta hogy ne keverjük egy étkezéskor mert más az emésztési ideje). Azért etetjük így mert csak tápos etetés esetén sok helyen hallottam, hogy bél gyulladást okozhat, de emellett azt gondolom, hogy a jó tápokban sok olyan vitamin, nyomelem, egyéb kiegészítő van, amire szüksége lehet. Önnek mi a véleménye a vegyes etetésről? illetve milyen tápot javasolna? Előre is köszönöm a válaszát. üdv: Tamás

2019-09-17 16:23:28
Kedves Beáta!

Igen, az ACANA Senior megfelelő. Van benne csirke, többféle hal és tojás. A biztonság kedvéért érdemes betartani az egyhetes átmeneti időszakot, de lehet vegyesen is etetni. P.

2019-09-16 19:30:41
Kedves Acana Szakértő,
Köszönöm válaszát.
Igen az allergia miatt gondolkodom a vàltáson.
De megpróbáljuk ,láttam az Acana senior, ami idős kutyának javasolt!
Ön is ezt ajánlaná nekünk vagy esetleg vmi mást?
Még egy kérdés ,ha acanán belül váltok tápot akkor is 7 napos átállás javasolt ?
Tisztelettel ,
Beata

2019-09-16 16:40:35
Kedves Krisztina!

Az ACANA Puppy & Junior táblázata szerint az 5 kg-os kölyöknek 150 gramm, a 10 kilogrammosnak 210 gramm a napi javasolt adag. A 6-7 kg-os kölyköknek és 170-180 grammot adnék naponta. Ezek csak javasolt értékek (most nem részletezem, hogyan számolják ki), ezért 5-10 grammal el lehet térni, ha szükséges.

A javasolt napi adag = napi javasolt kalóriabevitel. Az ACANA Puppy & Junior 3660 kcal/kg kalóriát tartalmaz, azaz a fentebb javasolt mennyiségekkel cca. 620-660 kilokalóriát (3660 × 0,17 - 0,18) fognak elfogyasztani a kutyusok – ez azért nem kevés. Egy 70 kg felnőtt férfi kalóriaszükséglete 2000-2100 kcal/nap körül van (már aki képes betartani!). P.

2019-09-16 16:26:54
Kedves Beáta!

Gondolom aggódik az allergia miatt, ezért etet bárányos ACANA-val. Mivel a termék 'minden életszakaszban' ajánlott, ezért nem szükséges váltani, csak oda kell figyelni az elhízásra (idős kutyákra jellemző), talán majd csökkenteni kell a napi adagokat, azaz a napi kalóriabevitelt.

DE lenne egy- két javaslatom: ha a kutyus kizárólag bárányos terméket fogyaszt hosszú ideje, akkor érdemes megfontolni, hogy más fehérje-és zsírforrás is kerüljön az étrendjébe. Természetesen nem tudhatom, milyen más táplálékot kap még, de ha nincs másféle állati fehérje és zsír, akkor érdemes megfontolni a változatosabb étrendet.

A másik lényeges szempont, hogy az idős kutyusoknak több fehérjére (és kevesebb kalóriára) van szüksége, mint felnőtt társaiknak. Ebben a korban már a szervezet nem olyan hatékonyan szintetizálja fehérjéket, ezért kell a többlet. P.

2019-09-16 08:57:11
Üdv, 9 hetes hosszúszőrű collie almomat nevelem az Acana puppy táppal. A kicsik 6-7 kg tömegűek. A táblázat azt írja, 150 gr a napi adagjuk. Nagyon kevésnek tűnik, jól néztem? Ilyen korban álatlában a felnőtt napi igényének kétszerese van meg, tápértékben. Nagyon nőnek :)

2019-09-16 06:44:47
Kedves Acana Szakétő!
Évek óta Acana lamb Appletápot fogyasztja allergiás Francia bulldogom!
Ami nagyon jól bevált .
Beleléptünk az öreg korba , 8.éves lesz októberben .
Kérdésem , kell e tápot váltani és melyik lenne a megfelelő számára!
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel ,
Beata

2019-09-10 15:49:33
Kedves Horváth Fruzsina!

Az ACANA szárazeledelek extrudálással, az ACANA jutalomfalatok fagyasztva szárítással, népiesen liofilizálással:-). P.

2019-09-10 11:56:05
Kedves Acana! Milyen módszerrel készülnek az Acana tápok? (pl: hidegen sajtolt, fagyasztva szárított stb.)

2019-09-08 13:43:32
Kedves Cseh Arnold!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom, az ajánlott napi adag 520 gramm. P.

2019-09-07 20:50:32
Szép napot!
Szeretnék tanàcsot kérni , 6 hónapos bordeaux-i dog kutyusomnak keresem a legmegfelelőbb elemózsiàt. Mit javasolna? Ill. Mekkora mennyiségben? (kb25kg a jelenlegi súlya) köszönöm vàlaszàt.

2019-09-02 17:35:24
Jó volt Önnel beszélgetni, köszönöm a tanácsokat.Üdv: M.Marianne

2019-09-02 14:43:15
Kedves Meződy Marianne!

Ahogyan telefonon megbeszéltük, érdemes kipróbálni az ACANA Yorkshire Pork termékünket. És örömmel segítettem! P.

2019-09-01 15:12:44
Kedves Szakértő!
Köszönöm a megnyugtató válaszát. Közben már én is megtaláltam az útmutatót. :)
Arra kérném, hogy javasoljon az Acana termékek közül, melyik lenne a legjobb az inkább karcsúnak mondható kutyusomnak. (Platinumot kapott, de mindig többet kellett adnom, a javasolt aktív adagnál is.)
Ismételten köszönöm, hogy foglalkozik a kérdésemmel. Üdv: M. Marianne

2019-09-01 13:46:14
Kedves Meződy Marianne!

Nem teljesen értem az állatorvosát: allergia fehérjékre és nem szénhidrátokra alakul ki. A gyorsan bomló / felszívódó szénhidrátoknak az inzulinháztartásra gyakorolt hatásuk miatt van jelentőségük: a gyorsan felszívódó szénhidrátok azonnal megemelik a vércukor szintjét, majd az hirtelen leesik, és ez hatással van az inzulintermelésre. Ha ilyen szénhidrátok vannak az étrendben, akkor könnyebben elhízhat a kutya. Hasonló okokból nem ajánlottak a humán táplálkozásban sem.

Ha egy kutya hajlamos az allergiára, az ki is fog alakulni. Erre semmi hatással sincs a szárazeledelben található fehérje mennyisége.

Átállás: a termékek ETETÉS oldalán, az etetési táblázat jobb szélén olvasható az átállással kapcsolatos tanács. Mi kb. 1 hetet ajánlunk, először az új tápból 25 %, a régiből 75 %, és ezeket az arányokat kell fokozatosan változtatni hét nap alatt. P.

2019-08-30 10:11:07
Kedves Acana szakértő!
Szeretnék tápot váltani a 1,5 éves Boston terrier kutyámnak, aki sovány testalkatú, allergiás, visszatérő bőr-szőr problémákkal küzd. Eddig is prémium tápot kapott, de sajnos a jelenlegiben található burgonya vagy rizs is allergizálja az állatorvos szerint, mivel gyorsan bomló szénhidrátok. Ezért váltani szeretnék.
Csirkementes Acanára gondoltam, az ACANA Grass-Fed Lamb -ra vagy az Acana Yorkshire Pork -ra.
Ezekben lassan bomló szénhidrátok vannak. A fehérjetartalom is azonos, remélem a viszonylag magas aránya nem fog allergizálni. Fontos a könnyű emészthetőség is.
Nem találtam az átállásra útmutatást. Fokozatos átállás kell, vagy lehet azonnali csere. (a jelenlegi tápnál azonnali csere kellett az emészthetőség különbözősége miatt)
Kérem, segítsen javaslatával, melyiket válasszam a kutyusomnak, vagy esetleg mást ajánlana (hasonló árfekvésben) a fentiek figyelembe vételével.
Köszönöm előre is a segítségét. Üdvözlettel M. Marianne

2019-08-27 16:18:25
Kedves Perge Cintia!

Az ORIJEN 6 Fish etetési táblázatában két oszlop van: Aktív és Kevésbé aktív. Ha már az Aktív oszlopban szereplő mennyiséget kapja a kutyus, akkor cca. 5 %-ot lehet még emelni. Ezzel nő a napi kalóriabevitel, elképzelhető működik.

Vagy ki lehet próbálni pl. az ORIJEN Regional Red terméket: vörös húsok egy kis hallal, talán máshogy reagál rá a szervezet, mint a tisztán halas ORIJEN-re. Lehet keverve vagy felváltva is adni a két terméket.

Természetesen létezik harmadik opció is: a kutyus alkata ilyen, ami egyáltalán nem gond. P.

2019-08-27 09:21:53
Kedves Acana!

Van egy 2 éves boxerem aki az Orijen 6 Fish tápot kapja lassan már fél éve. Elég sokat mozgatjuk, igényeli is. Ebből adódóan kicsit soványnak gondolom (Fiú, 29kg ) . Melyik féle Orijen táptól lehetne növelni a súlyát? Vagy maradjunk ennél a halasnál? Télre szeretnénk ha kicsit többet felszedne magára.

Köszönöm szépen!

Üdv:

Perge Cintia

2019-08-01 16:05:24
Ez nálunk is nagy kérdésként merült most fel. Acana red tápot kapott a kutyánk most már jo ideje. És a veséjében kimutattak eltérést,valamint begyulladtak a belei. Most főzött étrenden van ami számomra borzasztó,mert nem tudom mennyi folyadékot visz be ami a vesék miatt nem mindegy ,igy viszont szinte nulla a vízfogyasztása. Egész napi aggodalom számomra ebben a melegben.

2019-07-29 14:48:34
Kedves Szeles Anna!

Nehezet kérdezett. Az ACANA Singles termékek nem terápiás céllal készültek, népiesen nem 'gyógytápok'. Képtelenség megmondani , hogy a ACANA-ban található étrendi rostokra a kutyus bélflórája hogyan reagál.

Talán a halas verzió működhet...P.

2019-07-28 23:59:27
Kedves Acana, az Acana singles termékei milyen kutyusoknak ajánlott? Melyik tápot adhatom 10 hónapos nagytestű kutyusomnak akinek érzékeny a gyomra és hajlamos a gázosodásra? Túl vagyunk egy gyomorcsavar műtéten és próbálok kizárni minden rizikó faktort. Nagyon köszönöm

2019-07-24 17:51:42
Kedves Kovács Diána!

A kutyák ragadozók, teljesen normális az emberénél magasabb kreatinin. Semmilyen egészségügyi kockázatot nem jelent. Ez egy nagyon régi tévhit, csodálkozom, hogy még mindig előfordul. Általában azért hibáztatják a bőséges (szerintünk normális) fehérjét, mert az emésztés során keletkező melléktermékek károsítják a veséket. Erről itt olvasható egy tanulmány:
https://acana.hu/tudastar/az_etrendi_feherjebevitel_hatasa_a_vesefunkciokra_18

Néhány további gondolat: ha egy száraztáp bőségesen tartalmaz fehérjét, akkor KEVÉS benne a szénhidrát. Alacsony fehérjés tápokban pedig SOK szénhidrát van- ez utóbbinak semmi köze az egészséges tápláláshoz.

Alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak, mert védik a kutya egészségét, hanem azért, mert az alapanyagok költsége jóval alacsonyabb.

Idős kutyusoknak kimondottan a magasabb fehérjemennyiség ajánlott, mivel kevésbé hatékonyan tudják az étrenddel bevitt fehérjékből a szervezet számára szükséges mennyiséget előállítani. Tehát ha kevés fehérje, akkor az idős szervezet pl. izomzatból szerzi be a hiányt = leépülés. P.

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >  >>
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem