Fórum

Aliz
2024-03-09 13:04:57
Válasz erre az üzenetre
Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy acana wild coast táp 1 éves tacsinak megfelelő e? Eddig házi készítésű ételt is kapott de nem volt jó a gyomrának , így lecserêltük a tápját erre a wild coast-ra. Mióta ezt eszi és csak tápot, valamennyit fogyott. Így most 8.7 kg. A gyomor fájás megszűnt, szêklete normális. Előfordulhat hogy a táp miatt fogyott?
ACANA
2024-03-18 08:42:06
Válasz erre az üzenetre
ACANA Wild Coast, ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands, ACANA Grass-Fed Lamb és ACANA Yorkshire Pork.
Aliz
2024-03-18 06:52:11
Válasz erre az üzenetre
Melyik acana tápot javasolják még ami csirkementes? 
ACANA
2024-03-17 17:22:27
Válasz erre az üzenetre
Igen, erősen javasoljuk a rotációs etetést, így a kutyus többféle fehérje-és zsírforráshoz jut hozzá.
Aliz
2024-03-16 19:12:23
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm szépen válaszát!
Igen a kis zsírpárnái eltűntek, most jó formában van. Érdemes néha más ízre váltani szintén Acana tápban?
 
ACANA
2024-03-12 22:30:39
Válasz erre az üzenetre
Kedves Aliz!

Igen, megfelelő a tacsinak. Egy egészséges kutya, hasonlóan az emberhez, akkor veszít a súlyából, ha több energiát használ fel a szervezete, mint amely mennyiség a táplálékkal bejut. A száraztápok esetében a javasolt napi adag = napi kalóriabevitel, azaz, ha a megfelelő mennyiséget eszi a kutya a halas ACANA-ból, akkor nem fogyhat és nem hízhat. Ha csökken a testsúly, akkor emelni kell a napi adagot.

VAGY a házi készítésű étel sokkal több szénhidrátot tartalmazott, mint az ACANA Wild Coast-ban található, ezért a zsírpárnák mérete csökkent. P.
Robert
2024-01-31 14:36:14
Válasz erre az üzenetre
Jó napot kutyám a pacific tápot kapja most lehet váltani a ranchlands tapra hogy változatos legyen neki vagy nem? És a ranchlands táp is csirke zsír és gabona mentes ?
ACANA
2024-01-31 16:50:26
Válasz erre az üzenetre
Kedves Róbert!

Igen, lehet váltani ACANA Ranchlands eledelre, sőt, kifejezetten javasoljuk a változatos táplálást.

Az ACANA Ranchlands nem tartalmaz gabonákat és csirkét. P.
Róbert
2024-01-31 14:34:43
Válasz erre az üzenetre
Jó napot kutyám a pacific tápot kapja most lehet váltani a ranchlands tapra hogy változatos legyen neki vagy nem?
Zsolt
2024-01-28 19:07:42
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Jól látom, hogy a Classics termékekből az új recept alapján ki lett véve a glükozamin?
Másik kérdésem az lenne, hogy mennyire kell tartani a DCM kialakulásától a tápokban lévő sok hüvelyes növény miatt.
Választ előre is köszönöm.
ACANA
2024-01-28 19:35:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zsolt!

Mivel nincs hatóságok által is elfogadott egységes mérési módszere a glükózaminnak, ezért a gyártó nem tüntetheti fel  a mennyiséget.

DCM- pontosabban, a sok hüvelyes növényt tartalmazó tápok kevés állati alapanyagot tartalmaztak = kevesebb taurin, és a feltételezések szerint ez okozhatta ezt a speciális szívbetegséget; tehát a kevés állati alapanyagon van a hangsúly. A feltételezést nem igazolták a vizsgálatok, és már évek óta lezárták az ügyet; vaklárma volt. Ennek ellenére szinte minden észak-amerikai gyártó ad az összetevőkhöz taurint a biztonság kedvéért, így mi is: 400 mg / kg (ld. Összetétel / Adalékanyagok). P. 
Lizi
2023-12-26 14:44:18
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
11 kg-os ivartalanított 7 éves bichon havanese kutyám csirkehús allergiás, hízásra és fogkőre hajlamos. Melyik száraztápot ajánlaná, próbának egy kisebb kiszerelés is megtenné.
Köszönöm válaszát.
ACANA
2024-01-28 19:26:49
Válasz erre az üzenetre
Kedves Lizi!

Olyan termékünk nincsen és nem is lesz, amely fogkőképződés ellen tartalmaz valamilyen (vegyi)anyagot. Hasonlóan, nincs olyan humán élelmiszer, melynek van ilyen tulajdonsága. Ki venné meg?

A következő termékekből lehet válogatni: ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands, ACANA Grass-Fed Lamb vagy ACANA Yorkshire Pork. Az összesnek van 2 kg-os kiszerelése és elérhetőek a webáruházunkban. P.
Zsolt
2023-12-19 20:26:40
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana ! 
Érdeklődni szeretnék, 9 hónapos Shih Tzu kutyával kapcsolatban.A kutyus jelenleg Wolf of Wilderness tápot eszik, pár hete már csak "májkrémesen" eszi meg,és a sútyát is nehezen tartja pedig igyekszünk a napi adagot be tartani, sőt ...
Sok lehet a sava, hetente 1-2x biztosan hány , sokat nyel stb, ez lehet e a magas hústartalmú táptól?
Szeretnénk Arcana ra váltani,vettem is már proba adagot, pár szemet néha bele raktam a tápba, de nagyszemü, inkább kiköpi ott hagy 1-2 szemet, a kérdésem az lenne milyet ajánlana kölyök tápként és későbbiekben felnőtt tápként ilyen kis kutyának .
Ui: minden táp ilyen nagy szemü ? 
ACANA
2024-01-28 19:21:16
Válasz erre az üzenetre
Kedves Zsolt!

Egy egészséges kutyának a hús nem jelent gondot, mivel az egész anatómiája az állati táplálékok feldolgozására tökéletesen alkalmas. Éppen ezért a kutya gyomra savasabb, mint az emberé (alacsonyabb a pH-ja). A hányás mögött más probléma állhat.

Kistestű kölyöknek az ACANA Puppy Small Breed terméket javaslom, később pedig jöhet az ACANA Adult Small Breed; mindkét termék szemcsemérete a kiskutyusokra lett szabva. P.
Bán-Viràg Krisztina
2023-12-11 19:53:04
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,
Az 5 éves ausztrál juhász kutyánkat kb 3 éve kizárólag Acana táppal etetjuk. Az ízeket váltogatni szoktam, de főleg Grass-Fed Lamb-ot eszik. Az utóbbi pár hónapban tűnt fel, hogy többször ürìt, átlagban 3x, legel, és mindig éhes. 
20-21 kilós kutya, es napi egyszer 23 dkg tápo  kap. 
Ez lehet a táp miatt? Úgy értem, hogy esetleg nem szívódik fel rendesen?
Köszönöm a segítséget. 
ACANA
2023-12-12 15:53:02
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bán-Virág Krisztina!

A napi adag megfelelő. Ha sok a széklet, akkor valóban kevésbé hasznosul az elfogyasztott étrend (ha nincs eü-i probléma a háttérben). A legeléssel kapcsolatban csak elméletek vannak, pl. számos elhízott eb is legel, nincs tudományos magyarázat erre a cselekvésre.

Lehet szokatlan egy kereskedőtől, amit írok, de nem a bárányos ACANA a csúcstermékünk. Népszerűségét, ezáltal magas árát (szűkös alapanyag!) a csirkefehérjével kapcsolatos hiedelmeknek köszönheti. Csak egy megjegyzés: a csirke nem allergénebb bármely más húsnál, pl. báránynál sem.

Javaslat: valamilyen magasabb energiatartalmú termékre célszerű áttérni: ACANA Ranchlands, ACANA Pacifica, ACANA Grasslands vagy bármelyik ORIJEN eledel. P.
Éva
2023-11-08 17:34:43
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana !
1,5 éve fogadtunk örökbe két mentett kutyust. Akkor a kisfiú/ keverék, de 80 %-ban Havanese és pici yorki is van benne/ 5,60 dkg és 6 hónapos volt. A kislány akkor 1 éves volt / keverék, yorki, szálkás szőrű tacsi/ , akkor 5,40 kg.  volt. Acanát adtunk nekik, de elkezdtek gyorsan  hízni tőle. Több félét is kipróbáltunk , majd  áttértünk más tápokra, N&D, Platinum, Primal Spirit, Naturavet-hidegen sajtolt, sajnos azok akkora pellettek voltak, hogy nem tudták elrágni. Kb 6 hónapja  már Wolsblut tápot kapnak. Azonban minden táptól híztak, pedig nem kapnak mást és az előírt mennyiséget kapják.  Mindennap 3 km-t megyünk velünk/Nem cukor és pajzsmirigy betegek./ Nincs nagy mozgásigényük sem. Sok helyen azt mondták, hogy figyelni kell a fehérje/zsír tartalomra , mert a magas fehérje tartalomnál is hízhatnak. Egyik helyen azt mondták, hogy a fehérje /zsír magas legye, a másik helyen meg azt, hogy alacsony. Most a Wolsblut lovas  Light   tápot kapják, de annak elég alacsony a fehérje és zsír tartalma/ 22/8,5 %. Ettől meg mindig éhesek. . A kisfiúnak sajnos kiderült, hogy szívbillenytyű problémája van/ még nem kell műteni/. Most már tényleg nem tudom, hogy mennyi lenne  az ideális fehérje, zsír, rost, hamu, CH tartalom, amitől nem híznának tovább akkor sem ha nem nagy mozgásigényűek. Jelenleg 8, ill. 8,70 kg. (Igaz befogadásukkor nagyon  soványak voltak).  Szeretnék nekik prémium minőségű tápot adni, visszatérni az Acanához, de nem tudom melyik táp lehetne  jó a  számukra. / csirkementes kellene, mert volt olyan táp, amiben volt csirke és attól nagyon rágták  pl. a lábukat/. Most majdnem 2,5 ill. 3 évesek. Segítségüket előre is köszönöm. Üdvözlettel:Éva
Éva
2023-11-12 19:03:23
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana !

Köszönöm szépen válaszát. Üdvözlettel:Éva
ACANA
2023-11-11 17:27:28
Válasz erre az üzenetre
Kedves Éva!

Huhhh, úgy látom nagyon sok olyan kereskedő értékesít kutyaeledelt, akiknek alapvető ismeretei hiányoznak, és ezért terjesztenek butaságokat. Felháborító!

Fehérje és hízás:
Az előző válaszomban írtam, hogyha a napi kalóriabevitel meghaladja a felhasználást, akkor a felesleges energia a zsírraktárakban halmozódik fel. Ha a kutya csak fehérjét eszik, de olyan nagy mennyiségben, ami meghaladja a napi energiaszükségletét, akkor hízik. De ez NEM JELENTI azt, hogy a fehérje egyenértékű az emészthető szénhidráttal! Ez azért köztudomású.

Fehérje
Az étrenddel elfogyasztott fehérjét a szervezet aminosavakra bontja le, és ebből szintetizálja a szükséges fehérjéket és aminosavakat, melyekből épül fel az izomzat, szőrzet, bőr, vér és rengeteg minden. Vannak olyan aminosavak, melyeket a szervezet nem tud előállítani, tehát esszenciálisak (nélkülözhetetlenek), kizárólag táplálékkal pótolhatók. Ha hiányoznak, akkor jönnek a különféle hiánybetegségek.

Szénhidrát
Az emésztés során kizárólag vércukor lesz, mely biztosítja a sejtek energiaellátását. Ha a kutya szervezete nem eszik szénhidrátot, akkor a májban képes előállítani vércukrot kéntartalmú aminosavakból (fehérje alkotóelemei), ez a biokémiai folyamat a glükoneogenezis. Magyarán, a szénhidrát NEM esszenciális tápanyag, azért használják mert OLCSÓ energiaforrás, pl. sokkal olcsóbb, mint az állati zsír.

Fehérje tönkreteszi a vesét
Na ez egy legalább 80 éves marhaság! Sohasem bizonyította senki, ellenben az ellenkezőjét igen. Szakember nem mond ilyet, a honlapon van is egy írás erről a témáról:
https://acana.hu/konyvtar/az_etrendi_feherjebevitel_hatasa_a_vesefunkciokra_18/

Fehére és szénhidrát kapcsolata
0 % szénhidrát és alacsony fehérje kombinációja csak úgy lehetséges, ha az étrend rengeteg zsírt tartalmaz, hiszen a szervezet számára biztosítani kell a kalóriaszükségletet. De ilyen nincs, mert értelmetlen. Egy normál száraztápnál kb. 15 % körül mozog a zsír. Ebből két dolog következik: alacsony fehérje és magas szénhidrát és vice versa: bőséges fehérje és alacsony szénhidrát - nincs más opció.

Hogyan számítjuk ki egy száraztáp szénhidráttartalmát?
Az Analitikai összetevők / Analízis értéke alapján.
Szénhidrát = 100 - (fehérje + zsír+ nedvesség+ hamu + étrendi rost).

Nézzünk egy példát!
ACANA Pacifica: 100 - (35% + 17% + 12% + 7% + 6%) = 23 % - nagyon egyszerű

Számtalanszor leírtam már ezen az oldalon, de úgy látom nem elégszer: alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek, hanem mert az alapanyagok költsége alacsonyabb, mint a magas fehérjés terméknél. Aki mást állít, az megtéveszti a vásárlókat! 

Bármelyik halas termékünket, ACANA Pacifica, ACANA Wild Coast  vagy ORIJEN SMall Breed Marine Fish bátran ajánlom. P.
Éva
2023-11-10 20:40:10
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!

Köszönöm szépen gyors válaszát és tanácsát.  Meglepődtem, mert azt hittem, hogy a Wolsblut egy jó táp, de úgy látszik  tévedtem. Sok helyen olvastam, hogy, hogy lehet kiszámolni a CH értéket, / azt mondják az lenne a legjobb , ha 0 lenne az érték, de olyan tápot nem találtam , amiben nagyon kevés vagy 0 a CH.  Az Acanában valóban kevés, de azt a felvilágosítást adták üzletekben, hogy az Acanának meg  nagyon magas a fehérje  tartalma és attól is hízhatnak, meg vese problémáik lehetnek.   Abban kérném még  a segítségét, hogy az Acana tápok közül/csirkementes / melyik táp lehetne megfelelő a kiskutyák számára,   Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel:Éva
ACANA
2023-11-10 16:57:54
Válasz erre az üzenetre
Kedves Éva!

"Melyik lenne az ideális táp?"- jellegű kérdésekre felelősséggel lehetetlen válaszolni. Egy biztos: én nem váltogatnám ilyen gyakran a különféle márkákat; mivel mindegyik más összetételű, ezért a belekben élő mikroorganizmusok képtelenek beállni egy megszokott étrendre.

Néhány alapdolog:
1. a táplálkozásnál a legfontosabb dolog a napi kalóriabevitel, ha több a szervezet által felhasználtnál = hízás, ha kevesebb, akkor fogyás. Ideális esetben a bevitt és felhasznált energia / kalória megegyezik, ekkor kialakul és fennmaradt az egészséges testsúly.
2. Három tápanyagból tud a szervezet energiát nyerni: fehérje, zsír és szénhidrát. Fehérje esszenciális tápanyag, ha nem jut elég belőle = alultápláltság. Ugyanez mondható el a zsírról, amely szintén nélkülözhetetlen tápanyag, és a legjobb energiaforrás. Nemhiába mindkét tápanyagnak van minimális szintje, amit egy kutyatápnak tartalmaznia kell. A szénhidrát csak energiát / kalóriát biztosít, vércukortermelést vált ki, a fel nem használt vércukor pedig a zsírraktárak méreteit gyarapítja. Nem esszenciális tápanyag, tehát ha nem eszik szénhidrátot a kutya, akkor nem lesz semmi baja.

Az Ön által említett Wolsblut táp a becslésem szerint 50 % szénhidrátot tartalmaz, én nem nevezném kutyatápnak, de a törvényi előírásoknak megfelel. Olyan étrend, amelynek a fele szénhidrát, még az ember számára sem egészséges, nemhogy a ragadozónak. P.

Kriszti
2023-11-08 08:26:28
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Kiskutyám kölyökkorától Orijen (puppy, majd original) tápot kapott, de sajnos valamelyik összetevőre intoleranciája van. Az eliminációs diéta során át kellett állnunk állatorvosi gyógytápra, amitől a tünetei szépen elmúltak. Azonban annak összetétele közel sem ideális hosszútávon, és már abban a szakaszban vagyunk, hogy kezdhetünk kísérletezni a tápokkal. Most a Grass- Fed Lamb-bel próbálkozunk, viszont felhívták a figyelmemet az Acana és Orijen tápokban található hüvelyesekre, mint magas lektintartalmú összetevőkre, amik nyersen fogyasztva emésztőrendszeri problémákat okozhatnak. Az a kérdésem, hogy ezek az összetevők nyersen vagy főzött állapotban kerülnek bele a tápjaikba?
Üdvözlettel,
Kriszti
ACANA
2023-11-08 15:42:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kriszti!

A hüvelyesek a szénhidrátok legjelentősebb forrásai a termékeinkben (kivétel ACANA Classics). A kutya szervezete a szénhidrátokat kizárólag feldolgozott formában tudja hasznosítani, ezért főzzük meg a hüvelyeseket a húsokkal együtt (extrudálás), tehát nem nyersen találhatóak a tápszemcsékben.

Miért használunk lencsét, babot és borsót, gabonák, burgonya és szója, stb. helyett?
Mivel a glikémiás indexük alacsonyabb a többi szénhidrátforrásnál; azaz mérsékeltebb inzulinválaszt váltanak ki az elfogyasztásuk után.

Lektin az új sikér?
Számos ún. táplálékfóbia van, minden évtizednek megvan a maga negatív sztárja. Számos növény tartalmaz bőven lektint a hüvelyeseken kívül: szója, paradicsom, burgonya, búza.
Vannak ezzel kapcsolatban kutatások, sok nyers lektin okozhat (feltételes mód!) problémát, DE a napi étrend nem tartalmaz ilyen mennyiségeket, melyekkel a kutatók dolgoztak, és  nem eszi nyersen sem a kutya, sem a gazdi. P.  
Kornélia
2023-10-23 17:43:27
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! 
4 hónapos francia bulldog gazdik vagyunk.  Fokozatosan váltottunk a régi tápról Acana Puppyra. 2 napja kapja csak az új tápot azóta viszont hígabb széklete van. Erre számítottunk, mert vásárláskor tájékoztattak, hogy ilyesmi előfordulhat.  
Az lenne a kérdésem, hogy ez idővel változik-e majd ha megszokja az új tápot? Mennyi ideig normális a higabb széklet? 

ACANA
2023-10-23 18:43:25
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kornélia!

Az ACANA nagyon sok húsból készül, ezért a váltás okozhat problémát, főleg, ha egy gyengébb minőségű, alacsony fehérjetartalmú tápot evett a kölyök. Általában 7 napot javaslunk az átállásra. Utána, ha egy kicsit laza marad a széklet, be fog állni. Lehet, túl sok grammot eszik a kutyus, és a felesleg távozik félig emésztetlenül. 

Mennyi ideig normális a híg széklet?
Nincs egységes álláspont. De ha a teljes átállás után 3 héttel is nagyon híg a széklet, akkor váltani kell. P.
Szilárd
2023-10-13 08:15:29
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Kényes kérdésem lenne:
Két kutyánk van a családban, egy felnőtt és egy 4 hónapos, mindketten Acana-t kapnak.
Sajnos a kölyöknek van egy olyan rossz szokása, hogy megeszi a saját és a társa székletét is :(
A kutyaiskolában az oktatók azt tanácsolták, hogy próbáljunk meg rosszabb minőségű tápra váltani, mivel véleményük szerint az Acana túl jó minőségű táp, így a táp prémium mivolta miatt a székletben megemésztetlen, hasznos tápanyagrészek maradhatnak, ezért fogyasztja el azt a kutyus. Ezzel természetesen nem értünk egyet, nem szeretnénk csak azért rosszabb minőségű tápot adni a kutyáinknak, hogy a kicsi ne egye meg a székletet, mert egyébként gyönyörűen fejlődik a jelenlegi táptól.

Elkezdtünk utánajárni a témának, és találtunk egy ilyen táplálék kiegészítőt, de elbizonytalanodtunk, mivel az összetevők listáját még a gyártó weboldala sem említi:
https://webshop.fressnapf.hu/termekek/vetiq-stool-repel-um-tabletta-kutyanak-30db/

További nehezítés, hogy a Puppy Large Breed miatt a kiegészítőnek nem lehet kálcium és foszfor tartalma sem, viszont nem tudjuk, hogy ez a VetIQ termék mit tartalmaz.

Kérdésem: mit javasoltok a székletevés elkerülésére / leszoktatására? Természetesen azon kívül, hogy mindig összeszedjük, rászólunk, stb., mert ezt megtesszük, de a probléma továbbra is fennáll. :(
ACANA
2023-10-13 17:35:21
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szilárd!

Elképzelhető, a kutyaiskolában csak pont ehhez nem értenek:-). Amúgy nem is nagyon lehet pontos választ adni a kérdésre, mert nincsen egységes álláspont arról, hogy mi okozhatja (legalábbis én nem tudok ilyenről), valószínűleg több tényező együttese járul hozzá.

Megnéztem az említett terméket, jónak tűnik. A gyártó a honlapján megadja az Analitikai összetevőket is: a tabletta 0,15 % kalciumot tartalmaz (foszfor 0,77 %), ami nem jelentős mennyiség, és ha még hozzáadjuk az ACANA Puppy Large max. 1,4 %-os kalciumához, akkor sem jelent problémát.

Röviden: nyugodtan mehet a tabletta az ACANA mellé, nem kell aggódni! P.
 
Orsolya
2023-10-06 09:57:58
Válasz erre az üzenetre
Szeretném megkérdezni, hogy egy majdnem féléves németjuhász-labradornak eliminácios diétahoz használható-e a kacsás táp ? És ha igen, akkor az ő esetükben, hogy kell az etetési ajánlást értelmezni? Halasannkoszonom a segítséget! 
ACANA
2023-10-06 19:30:51
Válasz erre az üzenetre
Kedves Orsolya!

Igen, mivel a kizárólagos állati fehérjeforrás a kacsa (hús + belsőségek). Etetés: a legcélszerűbb az ACANA Puppy Large Breed termék etetési táblázatát egy az egyben használni, mivel a két termék metabolikus energiatartalma szinte azonos. P.
Laci
2023-10-01 21:14:19
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Egy 9 éves labrador kutyusnak milyen tápot ajánlana? Mert van itt minden életszakaszra való és senior táp is.
ACANA
2023-10-02 18:25:10
Válasz erre az üzenetre
Kedves Laci!

Alapból az ACANA Seniort-t ajánlom, mivel pl. kevesebb kalóriát tartalmaz kilogrammonként. Más termékek is alkalmasak egy idős kutya táplálására, mert az összes szükséges tápanyagot tartalmazzák + nincs szabályozva pontosan az, hogy milyen étrend kell az öregeknek (nagyon sok minden nincsen előírva, már ami a kutyák táplálását illeti).

Magyarán, a Senior a legjobb választás, de ha más terméke választ, akkor figyelembe kell venni az eledelekben található metabolikus energia különbségét. P.
Bernadett
2023-09-28 21:20:10
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Szakértő!

7 hónapos pulikuityáim vannak, és eddig az Acana Puppyt (közepes termetű) terméküket kaptak. Nagyon kedvelik, de szeretném, ha más összetevőket is fogyasztanának, hasonló árkategóriában. Milyen más Acana terméket javasolna, ami nem csirkés? Esetleg az Acana Classic Red Meet megfelelő lehetne ebben az életkorban? Köszönettel: Bernadett
ACANA
2023-09-29 16:45:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Bernadett!

Én kivárnám azt a 2-3 hónapot, amíg felnőtt lesz a puli, mivel az ACANA Puppy egy rendkívül jó minőségű kölyöktáp (jobb, mint a Red Meat). Utána jöhet az ACANA Red Meat.

Ja, és a csirkétől nem kell félni, rengeteg masszív tévhit van a fejekben! P.
Kriszti
2023-09-26 14:37:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Tanácsot szeretnék kérni, kis yorkym kan, 13 éves sajnos jó indulatú daganat miatt műteni kellett és így az ivartalanítás is indokolt volt. Több éve eszi az Acana red classic tápot, mivel csírkéset nem ehet. 2 hónapja volt a műtét és azóta elég sokat hízott a megnövekedett étvágya miatt. Nem szeretném, ha túlsúlyos lenne.Milyen Acana vagy Orijen fajtát ajánlana ami, nem csírkés és idős kutyának egy kicsit lightosabb lenne. Mostani adagja kb. 3 kilós kutyának napi 2x 3dkg. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Kriszti
ACANA
2023-10-05 16:47:30
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kriszti!

Sajnálom, ami történt! Nem igazán vannak ilyen panaszok, de előfordulhat, azonban 1 hét után nem teljesen normális. Az igaz, hogy az ORIJEN Red pár kategóriával feljebb van, mint a vörös ACANA (85 % hús vs 50 % hús), de ebből is adódik, hogy az ORIJEN kevesebb rostot tartalmaz, tehát nem kellene extra gázoknak keletkeznie  bélrendszerben. Lehet, csökkenteni szükséges a napi adagot, az ORIJEN-t "túltolják" a kutyusok (ilyen tapasztalat sok van).

Ha a termék okozza, akkor váltani kell! Szerintem a valamelyik Light vagy Senior táp lenne Neki az ideális, és NEM kell félni a csirkétől! A csirkefehérje-allergia nem immunológiai, hanem szociálpszichológiai jelenség, komolyan! P.
Kriszti
2023-10-05 12:12:21
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Az ORIJEN Regional Redet választottuk kiskutyánk számára ajánlása alapján. Fokozatosan adagoltam kb. egy hét után, immár 3 napja valami lett a pocakjával, és beteg, nagyon nincs jól. Észrevettem, hogy azóta szeles a kutya, ami előtte nem volt jellemző. Az volna a kérdésem, hogy ez a táp illetve az átállás okozhat-e hasi-emésztési panaszt,- ilyen mértékben-? (állatorvos görcsoldót adott,de másnapra sincs javulás.) Köszönöm válaszát!
ACANA
2023-09-27 18:06:36
Válasz erre az üzenetre
Kedves Kriszti!

Négy termék jöhet szóba: ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands, ORIJEN Small Breed Marine Fish és ORIJEN Regional Red. Az ORIJEN termékeket javaslom, mivel több fehérjét, ezáltal kevesebb szénhidrátot tartalmaznak.

Papírforma szerint, az ACANA Light & Fit vagy az ORIJEN Fit & Trim páros jöhetne szóba, de a csirke miatt ajánlottam a fentieket. Az induló napi adagok meghatározásánál a két light táp etetési táblázatát kell figyelembe venni - 10 %-kal. 

Miért? 
Napi adag = napi kalóriabevitel. A javasolt, csirkementes termékek energiatartalma ca. 10 %-kal magasabb, mint a fogyókúrás eledeleké, ezért kell kevesebb mennyiség. P.
Szilárd
2023-08-30 14:57:19
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Egy újabb etetési kérdésem lenne. Továbbra is egy kölyök labradorról lenne szó, aki Acana Puppy Large Breed tápot kap, amit természetesen nagyon szeret.
Nagyon hasznos az oldalon a napi adag kiszámoló kalkulátor, viszont az a problémám, hogy a kölyök testsúlyánál csak 5-10-20-30-stb. kg-ok adhatók meg. Mivel a kölyök a növekedési szakaszban szinte hetente 1 kg-ot hízik, nem tudom, hogy mi lenne a pontos ajánlott mennyiség a két választható testsúly közötti időszakban (pl. 6 vagy éppen 7 kg-os testsúly esetén). Próbáltam arányosan elosztani az 5 és 10 kg közötti mennyiségeket, valamint találtam egy kalória kalkulátort a https://toprateddogfoods.com/dog-food-calculator oldalon. Ez alapján - és az Acana 3660 kcal/kg kalóriatartalom értékével számolva készítettem magamnak egy táblázatot a köztes testsúlyokra is, de némi eltérést tapasztaltam.

Az Acana kalkulátora szerint (30 kg várható felnőtt kori testsúly) 180g a napi etetési mennyiség 5 kg-os súly esetén, és 300g 10 kg-os súly esetén, ezzel szemben a fent említett "dog food calculator" szerint 5 kg-os súlynál napi 191g-ot, 10 kg-nál pedig 322g-ot kellene kapnia. Nyilván egy minimális eltérés akad a két számítási módszer között.

A kérdésem: hogyan tudnám pontosabban meghatározni a napi ajánlott mennyiséget azokra a testsúlyokra, amik nem szerepelnek az Acana kalkulátorában? Tehát tudni, hogy pl. 7-8-12-14 kg-os súly esetén mennyi lenne a napi ajánlott mennyiség.

Köszönöm előre is.

ACANA
2023-08-31 15:01:06
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szilárd!

A etetési útmutatóban található mennyiségeket, azaz a javasolt napi kalóriabeviteleket, a gyár adja meg, és két alapvető számításon alapulnak:

1. egy elméleti kutya napi kalóriaszükséglete (Forrás: Nutrient Requirements of Dogs and Cats; National Research Council, Washington, D.C. 2006)
 
A világon az összes szabályozó hatóság és szervezet az ebben a könyvben leírtakat veszi figyelembe, így az európai is (FEDIAF)

2. a három energiát biztosító tápanyag (fehérje, zsír és szénhidrát) mennyiségéből kiszámolják az adott szárazeledel energiatartalmát a módosított Atwater-képlet segítségével; az ACANA Puppy Large metabolikus energiatartalma 3 375 kcal/kg. (fogalmam sincs, hogy az említett kalkulátor milyen alapon számol).

Minden gyártónak ezt a módszert kell követnie azért, hogy legyen valamilyen rendszer (+ mert nincs jobb módszer!), ennek köszönhetően a vásárló egységes szempontok alapján tudja összehasonlítani a különféle termékeket., már ami az energiatartalmakat illeti.

Ahogyan írtam, a megadott mennyiségek / kalóriák CSAK javasoltak, nagyságrendileg nem, minimálisan el lehet térni tőlük, hiszen lehetetlen olyan etetési táblázatot fabrikálni, amely minden egyes kutyára érvényes.

Miért?
Mert rengeteg a változó: fajta, nem, környezeti tényezők (pl. hőmérséklet), mozgásigény, stb.

Mivel a kutyát általában nem olimpiai döntőre készítjük fel, csak megfelelően akarjuk táplálni, teljesen felesleges hetente változtatni, grammokra kiszámolni a napi adagot, hiszen az állat kalóriaszükséglete is változik pár százalékot naponta, nem állandó.

Én, és még sokan mások, sem méregetjük a napi adagokat (pl. mást is eszik a kutya általában, nemcsak tápot), csak a napi adag nagyságrendjére figyelünk; ha kutya életvidám, szőrzete pompás, nem dagi és a széklete is megfelelő, akkor nem lehet baj. P.
Balázs
2023-08-26 12:44:54
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acan!
Segítséget szeretnék kérni ,van egy 4 5 hónapos argentin dog kutyám.Valószinűleg csirke allergija van. Milyen tápot ajálanak neki.
ACANA
2023-08-27 18:32:08
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Igen, a bárányos ACANA is megfelelő, DE ne adjon kalcium-kiegészítőket a kutyusnak. P.
Balázs
2023-08-27 09:53:05
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
Én az Acana Grass-Fend Lamb tápot szerettem volna választani mert az csirke ill. gabona mentes. Azt szeretném kérdezni hogy az nem lehet kölyök kutyának adni vagy valami más oka van.Természetesen önök a szakértők, megbízok a szakértelmükben.
ACANA
2023-08-27 08:58:11
Válasz erre az üzenetre
Kedves Balázs!

Ebben a korban nagyon, de nagyon alacsony a valószínűsége, hogy kialakuljon allergia bármilyen fehérjére. Kizárólag egyetlen módszerrel, eliminációs-provokációs diétával lehet biztosra menni.

Ha mindenképpen el akarja kerülni a csirkét, akkor az ACANA Pacifica vagy az ACANA Yorksihe Pork termékeket javaslom; mindkettő kalciumtartalma alacsony, ezért alkalmasak bármilyen nagytestű kölyök táplálására.

Egy megjegyzés: az ACANA Puppy Large etetési táblázatát kell használni, mivel a fentebb említett termékekhez csak felnőtt táblázatok vannak. P.
Szilárd
2023-08-21 12:24:30
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Időközben teljesen átálltunk az immáron 12 hetes kölyök labradorunknál Puppy Large Breed-re, viszont konzultáltunk a tenyésztővel és állatorvossal is.
Mindketten megerősítettek, hogy 1 éves koráig kapnia kellene izület és porcerősítő vitaminokat. A tenyésztő Hyaloral tablettát javasolt, illetve még a Vetri Science Glycoflex classic 600 mg tablettára kaptunk ajánlást.
Amennyire jól értelmezem a Glycoflex kilőve, mivel kalciumot is tartalmaz, de a Hyaloralt kaphatja Puppy Large Breed mellett?
Megértem, hogy ti nem javasoljátok ezeket a kiegészítőket, csak most kicsit tanácstalannak érezzük magunkat, hogy mi lenne a legjobb a kutyusunknak. Próbálnánk valamilyen kompromisszumos megoldást keresni, amit az Acana mellé is kaphat.

Köszi,
Szilárd

ACANA
2023-08-21 18:20:23
Válasz erre az üzenetre
Csülökpörkölt:-), picit komolyabban; nincsenek információim ilyen típusú termékekről, sajnálom! 
Szilárd
2023-08-21 16:48:57
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm a választ, teljesen jogos. Azonban még mindig nyitva maradt a kérdés :) Ha mégis úgy döntenénk, hogy valamilyen izület és porcerősítő kiegészítőt szeretnénk adni a kutyusnak, van-e tudomásotok olyan termékről, ami jó szívvel adható Acana Puppy Large Breed mellé?
ACANA
2023-08-21 16:39:53
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szilárd!

A kalciumnak és a foszfornak van egészségügyi felső határértéke, mely mennyiség felett nem javasolt. Sőt, a kalcium és foszfor aránya sem mindegy. Ezek az információk megtalálhatóak a FEDIAF (európai tápgyártók szövetsége) és az AAFCO (észak-amerikai szervezet) publikációban is. Nem is kérdés, hogy az ACANA gyártója követei ezeket, továbbá ha egy termékben sok a kalcium (pl. ACANA Ranchlands), akkor nem ajánlja a nagytestű kölyköknek. 

Van még ilyen márka a hazai piacon? Nem nagyon, ellentétben velünk, ipari méretekben tévesztik meg a gazdikat; említhetném a csirkefehérjét és az ehhez kapcsolódó KAMU hipoallergén tápokat; a bőséges fehérjével kapcsolatos butaságokat, nem sorolom tovább.

Kiegészítők: ez most egy nagyon erős fogyasztói trend mind az embereknél és mind a kisállatoknál. Teljesen érthető a népszerűségük, mivel mindent meg akarunk tenni a kutya egészségéért. Nagy a nyomás a gazdikon, hogy venni kell. Szerintem feleslegesek, semmilyen tudományos bizonyíték nincs azzal kapcsolatban, hogy milyen hatásuk (pozitív vagy negatív) van. 

Sokkal jobb a vegyes etetés, pl. belsőségek, porcok stb. P.

Dóra
2023-08-07 21:53:09
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!

Kb. fél éve váltottunk Foxi Kutyánknál Brit Care Hypoallergen Adult Medium Breed Lamb & Rice tápról Acana Grasslands-ra. A kutya simán elfogadta, de a csökkentett adagmennyiségek mellett is sokat hízott. Mielőtt jelentős túlsúlyt szerezne, szeretném megoldani a problémát.  A napi adagot nem tudom tovább csökkenteni, egy kis marokkal kap reggel és este. Kiegészítést és jutalomfalatokat is nagyon minimálisat. Mit tehetnék?
Válaszukat, előre köszönöm! 
Üdvözlettel: Dóra

ACANA
2023-08-08 15:24:03
Válasz erre az üzenetre
Kedves Dóra!

Az elfogyasztott napi száraztáp-mennyiség = napi kalóriabevitel. 5-10 kg testsúly között, ha átlagos aktivitású a kutya, akkor a javasolt ACANA adag 60-90 g között van, ami ca. 230-350 kcal (ACANA Grasslands metabolikus energiatartalma = 3810 kcal/kg). Szerintem ez a mennyiség rendben van, ha nem kap mellé más táplálékot. P.
Tamás
2023-08-02 21:11:28
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,

Tudom, nagyon ciki de a 2 es 3 eves macskainkat eddig a sablonosabb es olcsobb bolti szaraz+nedves tappal (purina) etettuk. Mi is tudjuk, hogy ez nem a legminosegibb, valtanank is Acanara. A kerdes csak az, hogy a nedves tapot teljes egeszeben el is hagyhatjuk, a megfelelo mennyisegu szaraztappal teljesen kivalthato? 

Koszonettel,
Tamás
ACANA
2023-08-03 12:10:29
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tamás! Nem ciki, és jobb későn mint soha:-)

Az ACANA biztosítja a macska szervezete számára szükséges összes tápanyagot. Ennek ellenére nem javaslom azt, hogy kizárólag száraztápot egyen a cica; fő a változatosság, pl. az egészséges bélflóra miatt is. Ha a konzerv jó minőségű (ld. Összetétel listáját!) és szereti a macska, akkor nem kell kihagyni az étrendből. P.
Szilárd
2023-08-01 13:52:08
Válasz erre az üzenetre
Sziasztok,

Megkezdtük az átállást a 9 hetes kölyök labradorunknál Puppy Large Breed-re. Több helyen olvastuk, hogy kálcium és foszfor kiegészítőket nem kaphat a kutyus a táp mellé. Viszont az a problémánk, hogy az egyik helyen, ahol gyakran tartózkodunk, nagyon rossz a csapvíz minősége, ezért csapvíz helyett ásványvizet adunk inni. Viszont az ásványvizek tartalmaznak kálciumot is (kb. 65 mg / liter mennyiségben). Ebből lehet probléma?

Köszi előre is.

Üdv,
Szilárd

ACANA
2023-08-01 15:16:27
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szilárd!

Így van, a kalciumtablettákat és más 'porerősítő' és egyéb kamukiegészítőket nem szabad adni a nagytestűeknek. Az ásványvízzel kapcsolatban ún. szakmai / tudományos választ nem tudok adni (nincs irodalom hozzá), azonban én nem aggódnék. P.
Berni
2023-06-05 22:56:06
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
 - Három és fél hónapos puli kutyáknak melyik típusú kölyöktápot javasolná? Eddig sajnos elég silány áruházi tápot kaptak. (Feltételezem, hogy a hétnapos átmenet itt is javasolt.)

 - Érdemes keverni a  száraz tápot néha valamilyen nedves (konzerv) élelemmel, vagy azt jobb külön adni, hogy ne mindig ugyanazt egyék? 

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: 
Berni
ACANA
2023-06-06 07:07:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Berni!

Az ACANA Puppy Small Breed terméket javaslom. Így van, nagyjából 7 napos átmenet javasolt: vegyesen kell adni a régi és új tápot úgy, hogy az ACANA mennyiségét fokozatosan kell emelni.

Vegyes etetés: ha nem érzékeny a kölyök emésztőrendszere, ami a növekedés fázisában gyakran előfordul, akkor mehet a vegyes etetés: száraz, nedves és nyers. Ez jó hatással lehet az egészséges bélflóra kialakulására. Sajnos rengeteg a silány minőségű konzerv, ezért a vásárlás előtt célszerű a termék összetételének listáját alaposan átolvasni. P.
Tisztelt Acana
2023-05-13 14:39:28
Válasz erre az üzenetre
Érdeklődni szeretnék arról hogy az Acana red Meat Tartalmaz e   szívet erősítő,karbantartó Taurint és Karnitint? A választ előre is köszönöm. Tisztelettel és üdvözlettel Feri.
Tisztelt Acana.
2023-05-14 17:50:23
Válasz erre az üzenetre
Köszönöm szépen a gyors választ/ most is tanultam valamit a kutyák szervezetének a működéséről/ maradok további hű vásárlójuk. Tisztelettel Feri
ACANA
2023-05-14 14:14:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Feri!

Mindkét aminosavat a kutya szervezet elő tudja állítani, ha megfelelő mennyiségben tartalmaz az étrendje húst: az ACANA Red Meat alapanyagainak 50 %-a állati eredetű + az összetevőkhöz 500 mg Taurin is hozzáadtunk. P.
Dóra
2023-04-20 13:05:46
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!

4 hónapos óriás uszkáromnak keresek tápot, ami nem csirkés. Melyiket ajánlja.

Előre is köszönöm válaszát.
ACANA
2023-04-20 15:14:40
Válasz erre az üzenetre
Kedve Dóra!

A következő termékek közül választhat: ACANA Pacifica, ACANA Ranchlands, ACANA Grass-Fed Lamb, ACANA Yorkshire Pork, ACANA Classic Red és ACANA Wild Coast. P.
Ágnes
2023-04-16 01:44:24
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
A leendő 8 hetes Yorkiem (10 hetesen költözik hozzám) standart méretű,a tenyésztőjétől most a purina pro plan  bárány rizses tápot kapja . Szeretnék az ACANAra váltani. Melyik fajta tápot adjam egy ilyen kicsi kutyusnak, illetve milyen fokozatossággal álljunk át az ACANAra?
Köszönöm válaszát!
ACANA
2023-04-17 17:05:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Ágnes!

Az ACANA Puppy Small Breed terméket javaslom, kb. 7 nap átállási idővel: az 1. nap 25 % ACANA és 75 % régi táp, és így tovább fokozatosan, amíg 100 %-ban ACANA lesz a tálban. P.
Barbara
2023-04-15 05:54:04
Válasz erre az üzenetre
4 hónapos kölyök macskánk van, szeretnénk neki a legjobb minőségű eledelt adni. Majdnem minden fórumon a gabonamentességet hangsúlyozzák, meglepetten olvastam, hogy az Acana kitten tartalmaz gabonafélét. Kicsit elbizonytalanodtam, hogy most akkor szüksége lehet ilyen szárazeledelre vagy sem? 
ACANA
2023-04-17 17:03:46
Válasz erre az üzenetre
Kedves Barbara!

Először is, van olyan termékünk, amely nem tartalmaz gabonákat (ORIJEN Kitten). Az ACANA First Feast-ben van zab, de emellett 70 % (!) állati alapanyag is. 

A gabonával, mint a száraztápok egyik alkotóelemével, nincs különösebb baj, ha nem nagy mennyiségben használják fel, mint pl. az ACANA First Feast-ben. A gabonák, hasonlóan más növényi összetevőkhöz (burgonya, hüvelyesek stb.),a szénhidrátforrás szerepét töltik be, azaz ha egy termék tele van fehérjékkel és kevés benne a szénhidrát, akkor megfelel a macskának, függetlenül attól, hogy a szénhidrátforrás funkcióját valamilyen gabona vagy divatos növény tölti be*. Ez fordítva is igaz: ha egy táp kevés fehérjét, emiatt sok szénhidrátot tartalmaz, akkor a szénhidrátforrás lehet bármilyen trendi növény, az eledel nem alkalmas a cica egészséges táplálására.

Természetesen a gabonák között is van különbség, pl. abban, hogy milyen ütemben emelik meg a vércukor szintjét, tehát a glikémiás indexük értéke mekkora; a zaba glikémiás indexe a legalacsonyabb a gabonák közül. P.

*A hüvelyesek - borsó, lencse, bab- azért egészségesebbek, mint a gabonák, mert nem bolygatják meg annyira a szervezet inzulin-háztartását - ez egy picit árnyalja a fentebb leírtakat. DE a hüvelyesek drágábbak, mint a gabonák, ezért az alacsonyabb árfekvésű termékek rendszerint gabonákat tartalmaznak szénhidrátforrásként: ACANA First Feast versus ORIJEN Kitten.
Hermina
2023-04-14 17:34:01
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana!
Egy 3 hónapos Cane Corso kutyusunk van,a tenyésztő tanácsára vitaminokat is adunk neki,kalcium,porcerősítő és halolaj...
Jelenleg Royal Canin maxi puppy-val etetjük,mivel azt kapott eddig is,de tervezzük lecserélni...
Kérdésem az lenne,hogy kell vagy nem a vitamin neki,mivel sok helyen olvastam már pro és contra-t is,nem tudom eldönteni
Köszönöm!
ACANA
2023-04-17 16:44:45
Válasz erre az üzenetre
Kedves Hermina!

A legfontosabb: kalciumtartalmú kiegészítőket NEM SZABAD adni a kutyusnak, mivel a túlzott kalciumbevitel növeli bizonyos csontbetegségek (osztekondrózis betegségcsoport) kialakulásának kockázatát; ezért tartalmaznak a nagytestű kölyköknek készült tápok kevesebb kalciumot a kisebb testű fajtársak eledelénél.

Halolajat, pontosabban hosszú láncú Omega 3 zsírsavakat tartalmaznak az ACANA termékek, nagyobb mennyiség nem jelent előnyt. Természetesen lehet adni, de pénzkidobás.

Általános javaslat; mindig nézzük át termék összetételének listáját, magyarán a receptet, és akkor pontosabb képet kapunk a kutyus étrendjéről.

ACANA Puppy Large összetétel:
Friss csirke (22%), dehidratált csirkehús (21%), egész vöröslencse, egész zöldborsó, friss csirkebelsőségek (máj, szív) (6%), dehidratált hering (4%), tojás (4%), nyers lepényhal (4%), halolaj (4%), egész csicseriborsó, borsórost, borsókeményítő, dehidratált pulykahús (2.5%), egész zöldlencse, egész sárgaborsó, csirkezsír (2%), nyers pulykamáj (0.5%), só, szárított moszat, friss egész alma, friss egész pézsmatök, friss egész sárgarépa, friss egész körte, friss egész úritök, friss egész cukkini, friss fodros kel, friss spenót, friss tarlórépalevél, friss céklalevél, friss egész kék áfonya, friss egész vörös áfonya, friss egész fanyarkabogyó, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, máriatövis, csipkebogyó, kurkumagyökér.

Royal Canin Maxi Puppy összetétel:
Dehidratált baromfifehérje, kukoricaliszt, rizs, dehidratált sertésfehérje*, állati zsírok, kukorica, búzaglutén*, búzaliszt, hidrolizált állati fehérjék, ásványi anyagok, cukorrépapép, kukoricaglutén, növényi rostok, szójaolaj, halolaj, frukto-oligoszacharidok, útifű maghéj és magvak, hidrolizált élesztő (manno-oligoszacharidok és béta-glükán forrása) (0,30%), algaolaj, Schizochytrium sp.(DHA forrása), yucca schidigera lé, bársonyvirágliszt, erjesztésből származó glükózamin, hidrolizált porc (kondroitin forrása). *L.I.P.: kitűnően emészthető, válogatott fehérje.

H. Jenni
2023-04-06 23:51:41
Válasz erre az üzenetre
Kedves Acana,

2,5 éves keverék kis-közepes testű (16-17 kg) kutyám a felnőtt kutyatápra való első váltás óta DaDo halas tápot evett. Nem volt különösebb baja tőle, a szőre kiemelkedően gyönyörű és fényes volt, viszont nagyon sok volt a széklete és világos színű (úgy tudom hogy minél kevesebbet ürít annál több mindent hasznosít a tápból). Ezért váltani akartam jobb minőségű tápra, és az Acanát többen ajánlották. Kb 1,5 hónapja eszi a Wild Coast-ot, 1,5-2 hét fokozatos átszoktatási idővel kezdtük. Humac-ot szed mellé, így nem tűnik túl hígnak a széklete, ugyan világos maradt, és azért a séták alatti izgalmi állapot következtében híg folyósakat is székel (korábban ez kevesebbszer fordult elő), de tudom van kutya akinek szoknia kell a magas fehérjetartalmat. A szőre viszont megfakult már rövid időn belül a táp váltást követően, fénytelenebb is, illetve a kutyám fogyott is, szálkásabb, és kezdenek kikandikálni a bordái.. egyébként atletikus, karcsú, sportos alkatú kutyus, aki napi 3/4-1 órát biztosan fut vagy magától vagy mert labdázunk futunk vele, plusz a napi séták, talán az anyagcseréje is picit gyorsabb mint más kutyáknak.. lehet, hogy a súlyához javasolt hivatalos mennyiségen emelnem kellene picit? A DaDo-ból is többet kapott úgy volt egészséges kinézete, de sokszor “éhes maradt” és kérte volna még a kaját, többek között ezért is akartam jobb minőségűre váltani. Jelenleg 250 g/nap kap két részre osztva.
ACANA
2023-04-07 16:26:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves H. Jenni!

Ha az ACANA Wild Coast ilyen kedvezőtlen hatással van a kutya szőrére és székletére, akkor váltani kell más termékre. A halas ACANA-ra még nem volt ilyen jellegű panasz, de sajnos mi sem tudunk olyan eledelt készíteni, amely minden egyes ebnek tökéletes:-(

Csak egy megjegyzés a "magas" fehérjére: a 29 %-os fehérje egyáltalán nem magas, a másik két, magasabb minőséget képviselő halas tápunk több fehérjét tartalmaz: ACANA Pacifica 35 %, ORIJEN 6 Hal 38 %. Bőséges fehérje = alacsony szénhidrát és vica versa. A gazdinak kell eldöntenie, hogy szénhidrát- vagy fehérjedús étrendet ad a kutyusnak. Alacsony fehérjés tápokat nem azért gyártanak mert egészségesek (nem azok!), hanem az alapanyagok alacsonyabb kétsége miatt. P.
Klára
2023-03-16 18:03:16
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Japán akita inu kölyökkutyám eddig Puppy Large Breed-et kapott, most lesz 9 hónapos. Úgy látom, hogy a Junior tápot összevonták a Puppy-val Mit javasolnak folytatásként?
ACANA
2023-03-16 20:47:34
Válasz erre az üzenetre
Kedves Klára!

13-14 hónapos koráig kaphatja az ACANA Puppy Large terméket, után az ACANA Adult Large vagy bármely 'minden életszakaszra' javasolt ACANA megfelelő.

ACANA Puppy: csak névváltoztatás, pontosabban rövidítés történt: elmaradt Junior szó, állítólag zavaró volt a két szó együttes használata. P.
Dóra
2022-12-06 02:44:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana! Menhelyről örökbefogadott 2 éves foxikeverék kutyámnak keresek jó minőségű tápot. Most Brit Care Hypo-Allergenic Adult Medium Breed Lamb & Rice kutyatápot kap naponta kétszer. Állandóan éhes. Most 10 kg, de a tápot az utóbbi időben már nagy duzzogva eszi csak meg. Hihetetlenül megnőtt a vadászösztöne, levadászná az őzeket és vaddisznókat az erdőben, ha hagynánk. Lakásban lakik, és aktívan mozgatjuk. Napi 10-15 km-t átlagosan.  Próbáltuk a Josera Lamb&rice-ot, és a Happy Dogból is több félét, de azoktól hasmenést kapott. Az állatorvosunk szerint a sok fehérjétől túl hosszúak a lábai, ne etessük túl. Tényleg hosszúak, olyan mint egy birodalmi lépegető. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lehet-e váltanunk az Orijen és az Acana tápok közül valamelyikre? Úgy láttam ebben még magasabb a fehérje, de talán már nem nő tovább, és szívesebben enné meg. Van-e esély valamelyikkel, hogy a lábai izmosodjanak, és melyik lehet a legjobb választás? Az Acananak nagyobb választékát láttam.  A másik kérdésem, hogy a helyi kisállatboltban talált Orijen és Acana táp a tárolózsákban teljesen összeállt, mint egy ragacsos massza, nem gördültek egymáson a szemek. A szavatossága rendben volt, de ez mennyire normális állag? 
Elnézést a sok kérdésért, de első kutya és szeretnénk ha sokáig egészséges maradna. 
Köszönöm a válaszát! Üdvözlettel : Martonné S. Dóra 
ACANA
2022-12-06 16:26:44
Válasz erre az üzenetre
Kedves Martonné S. Dóra!

Először is egy lényeges korrekció: az állatorvos téved, a ’sok’ fehérje nem nyújtja meg a lábak hosszát. Ez egy nagyon régi hiedelem, semmilyen tudományos eredmény, tanulmány nem támasztja alá. A kutyák táplálásával foglalkozó tudomány egyértelmű álláspontja az, hogy az étrendi fehérje mennyisége nincs hatással a kölyök növekedésének ütemére.

Két esetben van negatív hatással a fehérje:

1. ha keveset eszik az eb = alultápláltság

2. ha rossz minőségű, pl. döntően növényi eredetű = növekedési rendellenességek + alultápláltság.

Szerintem a kutyus alkata ilyen, amelynek nem sok köze van az eddig elfogyasztott táplálékához- kivétel, ha az nagyon gyenge minőségű volt.

Feltételezem, hogy kizárólag bárányos termékkel szeretne etetni, illetve olyannal, amely nem tartalmaz csirkét (a csirkétől NEM kell félni, NEM allergénebb más állati fehérjéknél!) 

 Ha egy gazdi eledelt keres a kutyusnak, akkor alapszabály, hogy a termékek összetételének listáit (a recepteket) kell összehasonlítani, mert a lényeg ott található, hasonlóan, ahogyan élelmiszert vásárolunk a családunknak.

A Foxi most az alábbiakat eszi:

Bárányhús liszt, őrölt rizs, szárnyas zsír (tocopherols-al konzerválva), lazacolaj, természetes ízanyagok, rizs korpa, szárított cukorrépa zúzalék, sörélesztő, szárított tojás, Yukka Schidigera kivonat, szárított alma, ásványi anyagok, glukozamin hidroklorid, kondroitin szulfát, DL-methionine, L-lysine, mannan-oligoszachoridok, fruktooligoszachoridok, réz szulfát, pentahydrate, niacin, calcium pantothenate, folsav, cholin-chloride, biotin, A-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin.

 Az ACANA Grass-Fed Lamb összetétele:

Fűvel táplált nyers bárány (18 %), dehidratált bárányhús (18 %), egész zöldborsó, egész vöröslencse, nyers báránymáj (4 %), bárányzsír (4 %), friss alma (red delicious fajta) (4 %), egész garbanzó bab, egész zöldlencse, egész sárgaborsó, nyers báránybendő (2 %), nyers bárányvese (2 %), szárított bárányporc (2 %), lencserost, tengeri alga (1.2 %) (DHS és EPS zsírsavak fenntartható és tiszta forrása), friss egész pézsmatök, friss egész spárgatök, szárított barnamoszat, fagyasztva szárított báránymáj (0.1 %), só, friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.

Érdemes összehasonlítani a két receptet.

Kisállatbolt: a kimérős tápárusításnak vannak előnyei és hátrányai. Ezzel kapcsolatban a vásárlónak kell döntenie. P.

Tóthné Vidi Beáta
2022-11-05 19:34:26
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,  bichon havanese kutyusom 7 éves, csirkeallergiás és sok a gyomorsava is. Jelenleg RC gyógytápot eszik. Bélgyulladásra hajlamos is sajnos. Melyik tápot javasolja a részére? Köszönöm szépen!
ACANA
2022-11-06 18:16:58
Válasz erre az üzenetre
Kedves Tóthné Vidi Beáta!

Nem tudok javasolni egyetlen terméket sem, mivel nincsenek ún. gyógytápjaink. Sajnálom! P.
N. Eszter
2022-09-08 13:32:47
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana,
nemzetközi Acana honlapon kutyák részére láttam új termékként beharangozni pulykás és sütőtökös, illetve marhás és sütőtökös tápot. Van arról információjuk, hogy esetleg ide Magyarországra is tervezi a gyártó a forgalmazását ezeknek a termékeknek? Mindkettőnek nagyon jó az összetétele és a tápértéke, most Prairie Poultryval és Wild Coasttal etetek, de gondolkodás nélkül váltanék a pulykás-sütőtökös verzióra. 
Válaszukat előre is köszönöm. 
N. Eszter
ACANA
2022-09-08 15:00:04
Válasz erre az üzenetre
Kedves N. Eszter!

Az említett termékeket kizárólag az USA piacán forgalmazzák, és ott is gyártják. Nincs infóm arról, hogy Európába is érkezni fog. P.
Gyula
2022-08-21 09:53:36
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt ACANA!
2 napja tartozik családunkhoz egy 9 hetes Cane Corso kölyök!Szeretném a tápláláasát minöségi tápokkal megoldani most,kölyökkorban és késöbb felnött korban is!Melyik tápot válasszam most és mit ajánlanak a kesöbbi idöszakra!
Válaszukat elöre is köszönöm!
Gyula
ACANA
2022-08-22 16:27:15
Válasz erre az üzenetre
Kedves Gyula!

Az ACANA Puppy Large vagy az ORIJEN Puppy Large terméket javaslom. Az ORIJEN eggyel magasabb minőségi kategória (85 % hústartalom). Felnőtt korban már nagyobb a választási lehetőség, érdemes körülnézni a honlapjainkon + célszerű majd keverni a különféle húsból készült termékeket.

Javaslat: NEM szabad kalcium vagy egyéb porcok, csontok egészségével hirdetett kiegészítőket adni a kölyöknek. P. 
Márton
2022-08-11 21:18:06
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Munkavonalú labrador retriever kölyökkutyám várhatóan 25-26 kg lesz felnőttként. Ebben az esetben a sima Puppy, vagy a Puppy Large Recipe ajánlott? További kérdésem, hogy hány kilogrammosan kell visszavenni a maximális adagból?
ACANA
2022-08-21 19:31:07
Válasz erre az üzenetre
Kedves Márton!

Az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom, továbbá kalcium-és/vagy foszfortartalmú kiegészítést NE adjon a kutyusnak. P.
Illés Brigitta
2022-07-30 20:07:26
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
10 hetes kölykök Malimnak szeretnék csirkehús mentes tápot venni.
Melyik terméket ajánlaná?
Köszönöm szépen. 
ACANA
2022-07-31 10:33:36
Válasz erre az üzenetre
Kedves Illés Brigitta!

A következő termékek közül bármelyik: ACANA Pacifica, ACANA Grasslands, ACANA Ranchlands, ACANA Wild Coast, ACANA Classic Red, ACANA Grass-Fed Lamb és ACANA Yorkshire Pork. A napi adagoknál az ACANA Puppy termék etetési táblázatát célszerű követni. P.
Sára
2022-06-30 12:36:47
Válasz erre az üzenetre
Kedves Hölgyem/Uram! 
Segítséget szeretnék kérni! A cicám érzékeny emésztőrendszerű, nehezen találtunk olyan tápot, ami mellett nem volt hasmenése. Jelenleg csirkés ízesítésű josera sensitive gabonamentes tápot kap, de szeretnénk átállni Acana vagy Orijen tápokra.
Ebben szeretném a segítségüket kérni, hogy melyik tápjuk lehetne ideális olyan esetben, amikor a cica érzékeny, gyenge emésztőrendszerű.
Válaszukat előre is hálásan köszönöm!
JorjikDoo
2022-09-06 22:26:09
Válasz erre az üzenetre
https://ru.wikipedia.org/<a href="https://ru.wikipedia.org">сайт</a>[URL=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/URL][url=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/url][urln=https://ru.wikipedia.org/]Радость[/urln][ссылка=https://ru.wikipedia.org/]сайт[/ссылка]<a href="http://slots.ucoz.ru/index/play_free_slotopol/0-8"><img src="http://slots.ucoz.ru/img/megajack.png"></a>[url=http://slots.ucoz.ru/index/play_free_slotopol/0-8][img]http://slots.ucoz.ru/img/megajack.png[/img][/url]
ACANA
2022-06-30 16:06:52
Válasz erre az üzenetre
Kedves Sára!

Nincs olyan termékünk, amely kifejezetten "érzékeny emésztőrendszerű" cicáknak lett kifejlesztve. Vannak más márkáknak különféle ún. gyógytápjai, a kiválasztásban segíthet egy állatorvos.

Ha mégis minket választana, akkor bármelyik bármelyik baromfis vagy halas táp megfelelhet, pl. ACANA Pacifica, ACANA Wild Prairie, ACANA Bountiful Catch, ACANA Indoor Entrée, ORIJEN Original vagy ORIJEN 6 Hal.

A választás előtt mindenképpen olvassa el az Összetétel listákat. P.
Horváth Erzsébet
2022-06-08 07:23:58
Válasz erre az üzenetre
Üdvözlöm!
Kutyánk Orijen six fisht eszik (jelen pillanatban), de amikor rendelek, mást is szoktam neki (tundra…egyéb). Az a kérdésem, hogy ha fogyókúráznia kell az ebnek (11 helyett 14kg-ot mutat a mérleg), érdemes-e azon kívül, hogy többet van mozgatva, és kevesebb mennyiségű eledelt kap (120 helyett 85-90g), érdemes -e kipróbálni valami más tápot, akár Acana, vagy Orijen másik.
Köszönöm szépen előre us!
Üdvözlettel,
Horváth Erzsébet
ACANA
2022-06-08 18:01:14
Válasz erre az üzenetre
Kedves Horváth Erzsébet!

Így van, ez egyik mód a napi tápmennyiség mérséklése, hiszen a megevett száraztáp = napi kalóriabevitel.

A másik: fogyós termékeket kell használni. Ha nem gond a baromfi, akkor az ORIJEN Fit & Trim vagy az ACANA Light & Fit termékeket javaslom. Mindkettőnek elég magas a fehérjetartalma (+ alacsony zsír és szénhidrát), tehát a diéta során nem csökken az izomtömeg. P.
Baksa Lívia
2022-05-03 17:13:13
Válasz erre az üzenetre
Kedves Péter! Nagyon köszönöm ezt a mindenre kiterjedő gyors válaszukat. Meg azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg almát, répát mikortól érdemes adni, mondjuk ha már csak naponta kétszer etetem a kutyát és talán kora délután egy kis nasinak gondoltam. Nagyon köszönöm szépen, üdvözlettel Baksa Livia
ACANA
2022-05-03 20:56:57
Válasz erre az üzenetre
Kedves Lívia!

Az almás-répás kérdése meghaladja a képességeimet😊 Ennyire nem szükséges kicentizni az etetést, a kutya azért mégsem egy űrhajós! 

Baksa Livia
2022-05-02 14:48:17
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana, Kedves Péter!

Május 07-én hozzuk haza 8 hetes labrador(Show) kiskutyánkat. 
A tenyésztőtől megvettük az ASTON SUPREME PUPPY TASTE OF CONTRY tápot ( a kölykök ezzel vannak etetve).
Megvettük az ACANA Puppy § junior dog tápot (több fajta Acana jutalomfalatot is ) .
Mindenképp az Acanával szeretnénk majd táplálni, de nem tudom mikortól lehet keverni a tenyésztői táppal az Acanát, esetleg egyből ahogy hazaérkezik keverhetjük, vagy várjunk még vele egy két hetet és csak utána adagoljuk az Acanával. 
Milyen arányban kell a hozzászoktatást (keverést) megkezdeni a táppal? Régi-új
A tenyésztő javaslatára megvettük a GlycoFlex classic 600mg táplálékkiegészítőt is. 
Ezt adhatjuk esetleg élete végéig az Acana tápok mellé, vagy van valami más ami jobb, vagy jobban hasznosuló forma.
Meddig kapja a puppy tápot? Esetleg másfél éves koráig és utána kaphat felnőtt tápot? 
Nagyon várjuk, nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
Üdvözlettel: Baksa Livia

ACANA
2022-05-03 15:55:44
Válasz erre az üzenetre
Kedves Baksa Lívia!

Először is: az ACANA Puppy Large Breed terméket javaslom, mivel picivel alacsonyabb a kalcium-és foszfortartalma, mint a Puppy & Junior-nak. A kalciumnak és foszfornak van egészségügyi felső határértéke, pl. ezért NEM SZABAD adni ásványianyag-kiegészítőket a nagytestű kölyköknek. Amellett kevesebb kalória is van benne kilogrammonként (metabolikus energia), ez is fontos.

Bármikor át lehet állni az alábbiak szerint:

„Ha egy hagyományos tápról ACANA-ra váltasz, célszerű időt hagyni az emésztőrendszernek, hogy alkalmazkodjon a korszerűbb és tápanyagdús étrendhez. Fokozatosan álljatok át! Az első nap adjál a kutyának 25 % ACANA-t és 75 % régi tápot. 7 – 10 napon keresztül emeld az ACANA mennyiségét, és ezzel párhuzamosan csökkentsd a régi eledelt, amíg kizárólag ACANA lesz az etetőtálban.”

A különféle kiegészítőkkel kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok. Az említett szer azért (is) felesleges, mert kölyökkorban nincs szükség ízületvédő anyagok pótlására, mert a szervezet előállítja. Idős korban lehet szükséges. Nagyjából ez így van nálunk embereknél is: gyermekkorban nem kell különféle „porcerő” tablettákat adni, mert felesleges.

Azonban tisztában vagyok vele, hogy sokan tömik a kutyust tablettákkal, porokkal, olajokkal és egyéb ún. természetes, holisztikus, illetve bio izékkel. Hatásosságuk nem bizonyított, kidobott pénz, főleg ACANA és ORIJEN termékek etetése mellett.

Nagyjából 13-14 hónapos korára lesz felnőtt, utána jöhetnek a nagyoknak kifejlesztett eledelek. P.

Szanyi Szimonetta
2022-04-28 12:12:39
Válasz erre az üzenetre
Tisztelt Acana!
Szeretnék érdeklődni, hogy az Acana Wild Coast 17 kg-os kiszerelés mikor válik újra elérhetővé?
Köszönöm
Szanyi Szimonetta
2022-04-29 14:06:54
Válasz erre az üzenetre
Köszönjük a választ, reméljük megérkezik két szibériai husky nagyon várja 😁
ACANA
2022-04-29 11:18:35
Válasz erre az üzenetre
Kedves Szimonetta!

Egy kis szerencsével jövő hét vége, vagy azutáni hét eleje. Sajnos pontosabb időpontot nem tudok írni. P.