Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2019-04-16 19:16:28
T Encsilidilibencsilio!

Természetesen az óránkénti székelés nem normális. Ilyen előfordulhat, ha

1. ha nem fokozatosan történt a váltás, mivel a RC kukoricalapú táp, az ACANA pedig húsalapú;

2. ha sokat eszik a kutya, és a többlet mennyiséget nem tudja feldolgozni az emésztőrendszer. P.

2019-04-16 13:27:43
Kedves Acana.
Négy hónapos törpetacskó kan kiskutyámnál az Acana
Puppy Small Breed száraz tápra váltottunk kb. két hete. Napi 3- szor, összeadva kb. 100 g/nap az adagja. A kutya súlya 4 300 gram.
Elegendő neki ez a mennyiség? Ugyanis láthatóan tudna még enni....
Ajánlott az étrendje mellé multivitamin tablettát szednie? Milyen korban ajánlaná az átállást napi kétszeri étkezésre? Válaszát előre köszönöm. Üdvözlettel.

2019-04-16 10:14:19
Jo napot! Érdelködnék tegnap váltotam kutyatápot Royal Canin Yorkshire Terrier Puppyrol ACANA Grass-Fed Lambra széklete elég sürün van van kb oranként ez normális?

2019-04-01 17:13:00
Kedves Vincze Beatrix!

Lehet, de teljesen felesleges. Az összes ACANA és ORIJEN termék tartalmaz tengeri halat, tehát hosszú láncú Omega 3 zsírsavakat. Amelyik termékben nincs hal (ACANA Grass-Fed Lamb és Yorkshire Pork), ott az alga biztosítja az Omega 3-at. P.

2019-04-01 09:36:48
Kedves Acana!

Szeretnék érdeklődni, hogy az Acana és Orijen tápokhoz szabad-e adni Brit Care lazacolajat? Most váltunk tápot és az olajat eddig is kapta a korábbi tápjához a 6 hónapos törpetacskó kiskutyám.
Köszönöm!

2019-03-23 22:37:26
Kedves Herendi Róbert!

Igen! Ha nem szuperérzékeny a kutyus emésztőrendszere, akkor nem lesz gond, sőt! P.

2019-03-21 16:21:40
Kedves Papp Szilvia!

Nagyon nehezet kérdezett! Talán az ACANA Pacific Pilchard (szardínia) és / vagy az ACANA Yorkshire Pork (sertés) megfelelő lenne. P.

2019-03-21 16:20:33
Üdvözlöm!
A 4 féle Acana Regionalst össze lehet keverni és úgy adni a kutyának? Így egyszerre mindent megkapna, csirke, pulyka, bárány, kacsa, marha, sertés, bölény, hal, tojás. Vagy csak ártok vele?

2019-03-21 16:18:35
Kedves Szőcs Ildikó!

A személyre szabott termékek egyre népszerűbbek, ez így van a táplálkozás esetében is; gondoljon csak az élelmiszeriparra! Manapság mennyire divatosak a valamitől mentes termékek, a babavizek és társaik.

Na ugyanez van a kutyaeledelek piacán is, a vevők igénylik a ’személyre szabott’ táplálékot, ennek a csúcsa a Royal Canin- ha csak a marketingre koncentrálunk.

Ha félre tesszük az eladási módszereket, akkor általánosan elmondható, hogy a különböző életkorba tartozó kutyák táplálása között a legfontosabb különbség az, hogy mennyi kalóriára van szüksége az állatnak az egészséges kondíció és testsúly fenntartásához. Ez száraztáp szemszögéből nézve azt jelenti, hogy mennyi a napi adag. A kölyöknek kell a legtöbb energia (napi mennyiség), az idős kutyusoknak a legkevesebb- ez pontosan így van az ember esetében is.

De van kivétel! Nagytestű kölykök esetében vigyázni kell a kalcium és foszfor mennyiségére, ami alacsonyabb kell legyen, mint a kis-és közepes testű ebek étrendjében. Ezért tartalmaz az ACANA Puppy Large Breed kevesebb kalciumot és foszfort az ACANA Puppy Small és Puppy Juniorhoz képest.

Továbbá a nagytestűeknél vigyázni kell az elhízásra, mivel a túlsúly szintén kockázati tényező az ortopédiai betegségek esetében; ezért tartalmaz az ACANA Puppy Large kevesebb metabolikus energiát.

Tehát minden olyan ACANA megfelel a kutyusnak, ami a fentiekhez passzol, azaz az összes olyan ACANA, melyet minden életkornak ajánlunk.

Ja, és még egy eltérés az általánosan megfogalmazott táplálási elvtől: az idős kutyusnak több fehérjére van szüksége (de kevesebb kalóriára), mint a felnőtteknek. P.

2019-03-21 13:58:44
Üdvözletem!
Milyen tápot tudna ajánlani egy 15 éves kistestű keverék kutyusnak (kb 10 kg) aki baromfi allergiás, saccharomycest taáltak a székletében, tehát keményítőben szegény, de rostdús kéne, hogy legyen, emellett magas a lipáz értéke és a koleszterinje, Trigliceridje, és nem túl jók a májértékei, valamint a veséje.
Visszatérő hasmenése van, ami véres-nyálkás 1-2 napig, aztán normál széklet, pár nap múlva megint véres hasmenés. Természetesen járunk orvoshoz vele, de ők szerintem nem ismerik annyira a tápok összetételét.
Segítségét előre is köszönöm!

2019-03-20 18:55:09
Tisztelt Acana Szakértő!
Segítségét szeretném kérni 3,5 hónapos golden retriever kutyámnak melyik a legtökéletesebb választás, ha azt szeretném, hogy szép selymes szőre legyen és ne hízzon el? Large breed vagy pacific pilchard, vagy pacifica? Eddig a bárányos almásat kóstoltattam vele. Ártok a kölyökkutyának, ha nem kifejezetten a kölyök tápot adom neki? Miben különbözik a kifejezetten kölyöktáp azoktól, amiket minden korosztálynak javasol a gyártó a termékleírásban?
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Üdv: Szőcs Ildikó

2019-03-11 16:02:31
Kedves Balogh György!

Nem akarok belekotnyeleskedni a kezelés folyamatába, még állatorvos sem vagyok. Maximum a véleményemet mondhatom el.

Szóval, ha az én kutyusomat műtötték volna, NEM adnék neki csodatablettákat.

MIÉRT?

A nagytestű kutyáknak, a kis-és közepes testű társaikhoz képest, a kevesebb kalcium és foszfor jelent biztonságosabb növekedést. Az elmúlt években az amerikai AAFCO folyamatosan csökkentette a kalcium és foszfor javasolt mennyiségét.

A kalciumnak és a foszfornak van egészségügyi felső határértéke (a fehérjének NINCS!), azaz olyan mennyisége, amely már kockázatos. Ez a felső határérték a kölyökkorban alacsonyabb, mint felnőtt korban.

A kalcium és foszfor ARÁNYA is számít! Nem mindegy, milyen a két ásványi anyag egymáshoz viszonyított aránya. Az ACANA Puppy Large termékben ez az arány pontosan van beállítva.

Az ACANA mindkét ízületvédőt (kondroitin és glükózamin) tartalmazza, melyek a felhasznált állatok porcaiból származnak (nem tabletták), ezért a biológiai értékük magas. Még több kondroitin és glükózamin nem jelent gyorsabb gyógyulást.

Napi adag: arra kell ügyelni, hogy a kutyus inkább vékony / sovány legyen, ez alapján kell módosítgatni az etetési táblázatban szereplő napi adagot, ami nem más, mint a napi kalóriabevitel. Sajnos, ennél pontosabbat nem tudok írni, mivel folyamatosan kell ellenőrizni a testsúlyt.

Ön mindent megtesz a kutyájáért! Az egyik legkorszerűbb termékkel táplálja, és szeretettel törődik vele. Ennél többet nem tehet, a többi már a genetika és szerencse.

Üdv:
Pólik László

2019-03-11 08:41:16
Tisztelt Acana!

Köszönöm szépen a részletes válaszát. Egyébként a doktor úr felírt kalcium és foszfor tartalmú port (így a műtét után) amit 1 éves koráig (ma 7 hónapos) adnom kell. Kap Luposan ízület- és porcerősítőt is. Ha megkérdezhetem, ezekről mi a véleménye?? És mi lenne a javaslata az etetésről?
Kapjon továbbra is csak puppy large breed-et, jelenleg 40 kg felnőtt súllyal számolom a napi adagját?!
Előre is köszönettel!
Balogh György

2019-03-09 14:09:17
Kedves Balogh György!

A doktor úr TÉVED, egy nagyon régi tévhitet osztott meg Önnel, amely arról szól, hogy a magas fehérje gyorsítja a kölyök növekedését. A tudomány már 1991-ben (!) megcáfolta ezt, és azóta számtalan tanulmányban megerősítették.

FORRÁS: Nap RC, Hazewinkel HA, Voorhout G, Van den Brom WE, Goedeqebuure SA, Van’ T Klooster AT: Growth and skeletal development in Great Dane pups fed different levels of protein intake. J Nutr. 1991 Nov; 121 (11 Suppl): 107-13.

Ha egy száraztápban / étrendben kevés fehérje van, akkor sok benne a szénhidrát, és vica versa- ez az alapszabály. Vegyük az ACANA Puppy Large Breed terméket! Fehérje 33 %, zsír 15 %, szénhidrát 27 %. A három energiát biztosító tápanyag ezen mennyisége biztosítja az ACANA Puppy Large 3 375 kcal/kg metabolikus energiatartalmát. Ha csökkenteni akarjuk a fehérjét úgy, hogy a termék energiatartalma ne változzon, akkor a szénhidrát mennyiségét kell emelni ugyanannyival: ebben az esetben egy 10 %-os fehérjecsökkentés = 37 % szénhidrát. Ez az egészséges táplálék egy kölyöknek? Természetesen nem (az ORIJEN Puppy Large esetében: fehérje: 38 %; zsír: 16 %; szénhidrát: 21 %).

Az energiatartalom nem tolja meg a kutyát, hanem súlytöbblet eredményez, és a túlsúly okozhat problémákat a fejlődő csontrendszerben, ezért kell ügyelni arra, hogy 6 hónapos korától a kölyök inkább legyen egy kicsit soványabb, amíg felnő.

Ami bizonyítottan növeli az ortopédiai betegségek kialakulásának kockázatát az a KALCIUM. Ezért nem szabad a nagytestű kölyöknek táplálék-kiegészítőként kalcium/foszfor tablettákat adni. Remélem az orvos nem javasolt ilyesmit….

A fehérje mennyisége két alapesetben jelent kockázatot: 1) ha túl kevés, ilyenkor jön az alultápláltság; 2) ha rossz minőségű, pl. növényi eredetű (sikérek, szója).

Nem azért gyártanak alacsony fehérjés száraztápokat, mert az egészséges (NEM az!), hanem mert az alapanyagok költsége kedvezőbb, mint a magasabb hústartalmú termékeké.

A ACANA honlapon van ezzel kapcsolatban néhány iromány (KÖNYVTÁR), legalulra bemásolom az idetartozó részt.

Egy megjegyzés: az email nem jelenik meg, a telefonszámot hétfőn eltüntetjük. P.
RÉSZLETEK:

Számos tudományos vizsgálat történt a témakörrel kapcsolatban,(3) amelyekből kiderült, hogy a növekedés sebességére az etetett fehérje mennyisége nincs észrevehető hatással, szemben a bevitt energiatartalommal és a kalcium-foszfor arányával illetve mennyiségével. Azaz, a fehérje nem gyorsítja a kölyök, pontosabban csontok hosszirányú (4) növekedését. Sőt, a túl alacsony fehérjebevitel okoz fejlődési problémákat; csökkenti a kölyök növekedési ütemét és az immunrendszer hatékonyságát. Tehát nem a bőséges, hanem az alacsony fehérjebevitel jelent egészségügyi kockázatokat!

Továbbá, felesleges az állatokat különféle kalcium- és foszfortartalmú táplálék-kiegészítőkkel tömni, mert ezek használata valóban okozhat fejlődési rendellenességeket; a túlzott ásványianyag-bevitel a legnagyobb rizikófaktorként szerepel a szakirodalomban az oszteokondrozis(5) betegségcsoport esetén.

A csípődiszpláziára hajlamos labrador kutyusok vettek részt a következő kísérletben: alomtestvéreket két csoportra osztottak; az egyik csoport 25 százalékkal kevesebb energiatartalmú étrendet kapott, mint a másik, akik szabadon ehettek. A kevesebb kalóriát fogyasztó állatoknál jelentősen csökkent a betegség előfordulásának gyakorisága és súlyossága, a szabadon ehető alomtestvérekhez képest.(6) A kutyákat kétéves korukban is megvizsgálták; a korlátozott kalóriát fogyasztó állatok 71 százalékának volt egészséges a csípője, szemben a másik csoport 31 százalékos arányával.

A csípődiszplázia kialakulásának egyik rizikófaktora a túlzott energia-bevitel az arra hajlamos fajtáknál, illetve ha a betegség „benne van” a vérvonalban! De azért fontos megjegyezni, hogy a betegség kialakulásnak okai még nem tisztázottak. A nagyobb súly fokozottan terheli a kialakulóban lévő csontrendszert, hiszen a felnőttkori súlyt kell hordoznia a kölyök csontvázának. Születéskor, a csontváz nagyrészt porcos szerkezetű, és fokozatosan alakul át csonttá. A porc lényegesen rugalmasabb a csontnál, ezért könnyebben tudja megváltoztatni az alakját. Ha a kialakulatlan csontvázat és a csípőízületet nagyobb erőhatás éri, mert pl. a kutya kövér (nagyobb a súlya a korához képest), a csípőízület alkalmazkodik a nagyobb terheléshez, és rendellenes formájú lesz. Ha örökletesen hordozza a kutya vérvonala a betegséget, akkor nagy valószínűséggel ki is alakul, de ideális testsúly mellett a betegség súlyossága enyhébb lesz. A hatodik hónap és a felnőtté válás (kb. 15-18 hónap) közötti szakasz a legkritikusabb a testsúly szempontjából, ebben az időszakban folyamatosan ellenőrizzük a kölyök súlyát. A mozgással is csak óvatosan, a leginkább ajánlott fizikai aktivitás az úszás.

2019-03-12 13:00:16
Tisztelt Acana szakértő!

Van egy 7 hónapos rövidszőrű német vizslám. 7 hetes kora óta "heritage puppy large breed"-et kap. Nagy mozgásigényű vadászkutya, ezért a napi ajánlott mennyiségnél 20-30%-kal többet kapott. Sajnos 6 hónapos korában el kezdett fájni a bal válla és a héten vállízületi porcleválással megoperálták. A doktor úr azt mondta, hogy a fenti tápnak magas a fehérje- illetve az energiatartalma, ami miatt a kutyus vázrendszerét erőteljesen "megtolta", pedig ennek a tápnak pont az lenne a lényege, hogy a lassabb növekedést preferálja. Egyébként a kutyán látszik a kiváló minőségű táp (szeme, szőre, foga, izomzata stb.) hatása és nem is szívesen térnék át másikra, nézve azok összetételét.
Önöknek mi a véleménye a fent leírtakról, illetve mi a javaslatuk az etetésre?
Esetleg csökkentett Acana mellé kapjon más kiegészítőt, ami csökkenti a bevitt fehérje mennyiségét?
Válaszukat előre is köszönettel:
Balogh György

PS: Amennyiben megjelenik a fórumon, legyenek szívesek a telefonszámomat és az email címemet törölni! Köszönöm

2019-03-03 15:16:13
Kedves Judit!

Az elmúlt 18 év tapasztalata mondatja velem, hogy az allergiával kapcsolatban rengeteg tévhit van a köztudatban (szinte csak az!), folyamatosan harcolunk ellene, és semmi hatása

Most nem akarom hosszan részletezni, hogy mi az, amit az allergiáról tudni kell, ezért kérem elégedjen meg néhány sorral!

- a bárányhús nem hipoallergén, azaz simán kialakulhat fogyasztása során tápanyag-allergia. Ugyanúgy nem hipoallergén a lóhús, a nyuszi vagy a strucc és társai. Amelyik gyártó más állít, az hazudik.

- a csirkehús NEM allergénebb más fehérjéknél! A csirkefehérje-allergia egy túldiagnosztizált betegség, népiesen szólva: a legtöbb esetben ÁTVERÉS

- az étrendben található, valamilyen fehérjére kialakuló allergia a kutyák cca. 1 %-át érintheti. Ha a hazai populációt 2 millió egyednek vesszük, akkor ez 20 000 kutyust jelent, ebben a húszezres számban benne van az összes allergiás eset, mely étrendi fehérjével van összefüggésben: marha, csirke, hal, tojás, sikérek és társaik.

- ha hajlam megvan, akkor bármilyen fehérjére, így a bárányhúsra is kialakulhat allergia.

- az ACANA Grass-Fed Lamb termékkel semmi gond sincs.

Pollenallergia nagyobb valószínűséggel fordul elő a kutyusoknál (2. leggyakoribb allergia), és most pont jön a tavasz. P.

2019-03-03 00:44:31
Kedve Acana csapat!

1,5 éves máltaim már nagyon régóta a Grass-Fed Lamb tápot eszi, amit nagyon szeret. Olvastam pár csoportban, hogy sok gazdi panaszkodott a mostani szériás tápokról,hogy valami nincs rendben,több kutyánál is allergia jött ki,miközben semmi bajuk nem volt soha. Sajnos az én kutyusomnál is hasonlót tapasztaltam mostanában.. Pirosodik a szeme körül és jobban könnyezik. Semmi változás nem volt se az étkezésében, se semmiben.
Erről esetleg tudnak valamit?! Mi lehet a gond?! Csak rossz széria,vagy cseréljünk végleg tápot?!
Köszönöm előre is!
Judit

2019-03-02 09:04:11
Kedves Krisztián!

Lehet adni, de nem sok értelme van. P.

2019-03-01 10:37:02
Acana tápok mellé adhatok 2 éves Coton de tuléár kutyusnak időnként huminsav vagy spirulina készitményt max 1-2 hétig kiegészítésként?

2019-02-24 14:34:48
Kedves Judit Szücsné Harsányi!

Az ACANA jelenlegi termékei közül egyik sem cukorbeteg kutyusok részére lett kifejlesztve.

Ha mindenképpen ACANA termékkel szeretné táplálni a kutyust, akkor az ACANA Pacifica vagy az ACANA Ranchlands termékek közül bármelyiket választhatja, mivel a szénhidráttartalmuk alacsonyabb, mint az ACANA Grass-Fed Lamb eledelé.

Természetesen a bárányos ACANA is kiváló termék, de az Ön helyében a fentiek közül választanék. Leginkább az ACANA Ranchlands hasonlít a bárányos ACANA-ra. P.

2019-02-24 14:28:23
Kedves Atesz!

Biztos vagyok benne, hogy a kutya orrának a színe nem hozható kapcsolatba az elfogyasztott száraztáppal- kivéve, ha táp nagyon sok mesterséges színezéket tartalmazott:-))

Az ACANA Puppy Large Breed, vagy bármelyik ACANA Regionals terméket javaslom.P.

2019-02-24 14:25:34
Dr. Petrezselyem Anett!

Az ACANA Pacifica csomagolásán kizárólag a felnőtt kutyák számára ajánlott napi adagok találhatóak, a kölyökre más vonatkozik, sajnos ezt a gyártó nem egyértelműen tünteti fel. Mivel a mopsz növésben, több tápanyagra és kalóriára van szüksége (napi kalóriabevitel = ACANA ajánlott napi mennyisége).

Az ilyen esetekben azt szoktam javasolni, hogy a kölyöknek ajánlott termék, ACANA Puppy Small Breed, etetési táblázatában szereplő mennyiségeket célszerű követni.

Az Ön és kutyája esetében ez cca. 110-120 gramm/ nap, ami lefordítva 425-460 kcal/nap energiabevitelt jelent (ACANA Pacifica metabolikus energiatartalma = 3850 kcal/kg), ami már megfelelő mennyiség a kölyöknek. Természetesen, ezek csak javasolt adagok, pár százalékkal el lehet térni, ha szükséges, pl. el kezd hízni az eb.

Az ACANA Pacifica a kölyök összes tápanyagszükségletét biztosítja, ezért felesleges bármilyen táplálék-kiegészítő, nagyon jó választás. Ön nagyon korszerűen táplálja a kis mopszot! P.

2019-02-23 18:31:25
Kedves Acana csapata! Idős, cukorbeteg kutya számára keresünk megfelelő tápot, ételallergiát is figyelembe kell venni. A Grass-Fed Lamb-ot választanánk? Esetleg van más javaslatuk? Köszönöm

2019-02-23 12:27:09
Tisztelt Acana !
Van egy 5 hónapos nemetjuhaszom.
Eddig 3 tápot próbáltam ki..Most az utolsó tapcsalad után a kutya orra elkezdett rózsaszín lenni.(nem biztos,hogy attól,de ki tudja)Ezért gondoltam elhagyom azt a minőségi tápot is.Mit ajánlanak ?Köszönöm.
Attila

2019-02-22 19:35:19
Tisztelt Acana!
Van egy 4 hónapos mopszom, aki az Acana halas tápját kapja kb szűk hónapja! Azt tapasztalom, hogy nem hízik a kutyus, mindig éhes! A súlya (2 hete mérve) 3,2 kiló volt, és 80 gramm körül/ nap 2 részre osztva (a táp zacskója alapján javasolt adagolás szerint). Az lenne a kérdésem , hogy megfelelő e ez a mennyiség, jó e neki a halas táp (az üzletben javasotàk ezt a fajtàt)! A kutyus szemre sovány, a bordái látszanak! Kérem szíves tanácsát!
Köszönettel
P.Anett

2019-02-19 19:55:17
Kedves Kata és Thor!

Nem tudok erre a kérdésre válaszolni, mivel senki sem tudja megjósolni, hogy a kutya majd mire lesz allergiás. Sajnálom! P.

2019-02-19 19:33:14
Kedves Péter!

Ételallergiás kutyusoknak szeretnék tápot vásárolni. Acana six fishel szemezek egyenlőre. Véleményére lennék kíváncsi. Próbalkoztunk acana tápokkal amik ugyan nem tartalmaztak a kutyám számára allergén anyagot az alapanyag felsorolásban, mégis fenn álltak a tünetek. Köszönettel Kata és Thor

2019-02-17 16:50:23
Kedves Kissné Péterffy Magda!

Az ACANA Adult Small Breed tökéletes választás a kutyus részére. Az ajánlott napi adagok a termék oldalán található etetési táblázatban szerepelnek.

És gratulálok az örökbefogadáshoz, nagy Szíve van! P.

2019-02-16 18:08:40
Négyéves bichon havanesét fogadtam örökbe. Táppal szeretném etetni. Megfelelne-e neki az Acana Adult Small Breed száraztáp, és ha igen, naponta milyen mennyiségben és adagolásban? A kutyus most fajtájához képest picit teltebb, 6,4 kg- os örökmozgó, állatorvos szerint teljesen egészséges. Előre is köszönöm válaszát/ tanácsát, üdvözlettel: Kissné Péterffy Magda

2019-02-16 13:51:14
Kedves Németh Péter!

A napi adagok = napi kalóriabevitel. Azaz, a gyártó által az etetési táblázatokban megadott napi mennyiségek = az ajánlott napi kalóriaszükségletek.

A kutyusnak papírforma szerint az ACANA Puppy Large Breed termék javasolt. Természetesen az ACANA Classic Red is biztosítja a kölyök számára az összes tápanyagot. Mivel a vörös ACANA-hoz nem adtak meg kölyökadagokat, ezért két lehetőség van:

1. Az ACANA Puppy Large Breed etetési táblázatában szereplő értékeket kell követni, mivel a két termék metabolikus energiatartalma közötti különbség csak 3 % (Puppy Large: 3 375 kcal/kg. Classic Red: 3 493 kcal/kg). De olykor minimális különbségek is számítanak, ezért ha hízni fog a kölyök, akkor lejjebb kell venni az adagokat. Pont a 6 hónap utáni kor a legkritikusabb fejlődési szakasz a nagytestű kölyköknél, ezért fokozottan kell figyelni a testsúlyra.

2. Az ACANA Classic Red oldalán található etetési táblázat alján olvasható néhány sor arról, hogy kölyök esetén milyen adagokat javasol a gyártó.

Apropó, még egy megjegyzés: ne higgyen a csirkefehérje-allergia mítoszában; egy erősen túldiagnosztizált betegség. P.

2019-02-16 00:43:08
Kedves Acana!
Tanácsokat szeretném kérni.
6 hónapos amerikai akita kutyusunknak keresünk megfelelő tápot.
Jelenleg a tenyésztő által adott tápot kapja, ami csirke és rizs alapú. Komoly problémánk nincsen szerencsére, kisebb vakarozás van ugyan de nem tűnik allergiás tünetnek. Viszont ezeket a tételeket megelőzés szempontból szeretnénk elhagyni, és jobb érzéssel töltene el egy megbízható gyártótól való vásárlás.
Az Önök termékeire gondoltunk első sorban!
Személy szerint a red Classic tűnik első lépésnek megfelelőnek, de ez ügyben keresem Önöket. Illetve adagolás tekintetében is kérnénk tanácsot, jelenleg 30 kg a kutyus és napi rendszeres mozgásban van , nem munka kutyus de séta túra es játék a fajtárssal mindig megvan. Felnőttként mivel kan kb 55 kg körül lesz.
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel
Németh Péter

2019-02-13 15:33:11
Kedves Betti!

Általában nem az emésztéssel, hanem azzal van a gond, hogyha a cica hozzászokik egy étrendhez, akkor nehezen vált. De váltani fog, szóval nyugodtan adhatja az ACANA Grasslands-ot. P

2019-02-12 10:09:18
Kedves Acana! Ragdoll cicámat eddig kizárólag Orijen Six Fish táppal etettem, de most szeretnék kipróbálni vele egy új száraztápot, és az Acana Grasslandsra gondoltam. Érdeklődnék, hogy a tápváltásnál mire kell figyelni? Mennyire könnyen fogadják el a cicák gyomrai az Orijen tápról Acanára történő váltást? Köszönöm!

2019-02-06 19:14:20
Kedves Marianna!

A javasolt napi adaghoz, szükségem lenne a kutyust testsúlyára és a konzerv napi mennyiségére + kalóriatartalmára. P.

2019-02-04 15:32:22
Kedves Acana!
Nagy problémával küszködünk. 8 éves cocker spániel ivartalanított fiúcska nagyon túlsúlyos, legalább 6-7 kg-ot le kellene fogynia. Sajnos eddigi próbálkozásunk kudarcba fulladt. Halas Acanát adtam neki + konzervet egy ideje. Csontot és főt ételt meg kellett tőle vonnunk, mert komoly bélgyulladásai voltak, így az orvos is azt ajánlotta, hogy ne főzzek neki, csontot egyáltalán ne adjak, álljunk át teljesen a tápra. Tehát most kb. 3 hete Acana light tápot kap 120 gramm és GranataPet konzervből a 400 gramm 1/3-át adom neki. De ezt sem látom jónak és lehet kevés is neki, nagyon éhes mindig, bár nem fogyott semmit. Segítséget szeretnék kérni az adagokkal, hogy tudnám lefogyasztani. Előre is köszönöm a segítséget! Marianna

2019-01-25 13:44:51
Köszönöm a válaszod!
Esetleg még előfordulhat majd? Szerintem igen hasznos volt :)

2019-01-24 15:51:54
Kedves Thony!

Köszönjük a szép szavakat, jólesik. Remélem hosszú távon is megmarad az egészség.
Kalkulátor: a régi oldalon volt, magyar fejlesztés, a mostani oldalakról valahogyan lemaradt. P.

2019-01-23 21:35:26
Kedves Acana!
Örömömre szolgál elmondani, hogy lassan 26 hónaposak vagyunk... végig csak az Acanát ette az Argentinom. Csodás kutya lett, és nem volt még beteg sem :) Csodás szőr, csodás izomzat és tartás. Szerencsére ezt a bírák is így gondolják :) A szőre puha, és szinte nem is hullik... nem ő az első dogom, van kivel összehasonlítanom más táppal való etetés során. Csak ajánlani tudom, és továbbra is nagyon elégedett vagyok a termékkel.
Egy kérdésem lenne, hogy ami régen volt táp kalkulátor már nincsen? Amolyan adagolási kalkulátor volt.

Köszönettel,
Alexander Anthony & Bibby

2019-01-18 16:44:22
Kedves P. Ádám!

Az ACANA Grass-Fed Lamb 31 % fehérjét tartalmaz, ami egyáltalán nem számít ’magasnak’, illetve problémásnak, pl. az ORIJEN termékekben 38 % fehérje van, és soha semmilyen panasz nem érkezett rájuk.

Ellenben az olyan száraztápokkal, melyekben 25-26 %, vagy ennél kevesebb fehérje van, na ezek a termékek nem valók a ragadozó kutyáknak. Csak egy érdekesség: egy jó minőségű hörcsögtáp tartalmaz 19-20 % (!) fehérjét, ő pedig ’csak’ egy rágcsáló:-))

A széklet állagára döntően a termékben található étrendi rostok és a vastagbélben élő mikroorganizmusok vannak hatással, a fehérje elhanyagolható mértékben. A bárányos ACANA étrendi rostok gyümölcsökből és zöldségekből származnak.

Szóval nyugodtan adhatja az ACANA-t a kutyusnak, szép, erős és még aktívabb lesz tőle! P.

2019-01-17 19:11:43
Tisztelt Acana Team!
Van egy fél éves francia bulldogunk és kb 10 hónapos korára szeretnénk váltani tápot. Nagyon szimpatikus a Grass-Fed Lamb táp összetétele. Most 30%-os fehérjetartalmú tápot kap. Tanácsot szeretnék kérni, hogy a magas fehérjetartalom mennyire befolyásolja a széklet minőségét? (természetesen fokozatosan átállva) A kiskutyánk elég aktív, nagy a mozgásigénye.

Köszönöm a segítséget.

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >  >>
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem