Fórum

ACANA válaszol
Összes hozzászólás
2019-07-22 20:44:36
Kedves Szakértő!
2 kutyusomnak az éves labor vizsgálata kimutatta mindkettőjüknél, hogy magas a kreatinin szintjük. Azt javasolták, hogy adjunk alacsonyabb fehérje tartalmú tápot. Jelenleg egyikőjük a sport&agilityt;, a másik a classic redet kapja. Kérdésem, hogy ebben az árkategóriában találunk-e olyat, amiben kevesebb a fehérje, illetve úgy egyáltalán tényleg ennyire meg kell ijedni ettől a magasabb értéktől? Mert én nagyon nem szívesen váltanék tápot, de persze a kutyáim egészsége az első.
Köszönöm előre is !

2019-07-18 18:03:06
Gazsi Éva!

A tacskónak az ACANA Puppy Small Breed, az idős kutyusnak az ACANA Senior a megfelelő. P.

2019-07-18 07:32:04
Üdvözletem! Van egy 4 hónapos kölyök törpetacskónk és egy 8 éves fájós izületes,operált szálkás szőrű kicsit husi ivartalanított tacskónk. Érdeklődnék,h milyen tápot Javasol az etetésükhöz. Köszönöm válaszát.

2019-07-17 16:15:00
Kedves Zsuzsa!

Ha jól értem ACANA Senior és ACANA bárányos terméket esznek a kutyusok, mivel van cukorbeteg és allergiás. És szeretne olyan terméket, melyet minden kutya ehet egyszerre?

Ha igen, akkor javaslom az ACANA Ranchlands és / vagy az ACANA Pacifica termékeket. Mindkettő glikémiás terhelése alacsonyabb a fentebb említett ACANA termékeknél + nem tartalmaznak csirkét.

Vagy ORIJEN Regional Red és / vagy ORIJEN 6 Hal: szintén csirkementesek és a GT-értékük még alacsonyabb, mivel kevesebb mint 20 %-ot tartalmaznak. P.

2019-07-17 08:41:28
Üdvözlet!Egyik kutyám insulinomás, az alacsony GI fontos tényező a táplálásában. Régóta ACANA terméket eszünk, de mivel 4 kutyám van, két másik allergiás, a Lamb & Appl az eddigi tápunk. A beteg kutya miatt, ha van olyan termék, ami a jelenleginél megfelelőbb, váltani szeretnénk. 7 év feletti a beteg, és a két allergiás is. Illetve van egy 5 éves. Ha van Seniorban megfelelőbb, az idősebbeknek megpróbálnánk. Ha GI szinten nincs megfelelőbb, akkor maradunk ennél. Köszönöm a válaszukat!!

2019-07-14 13:52:45
Kedves Krisztina!

Papírforma szerint az ACANA Puppy Large Breed. Ha nem akar 'csirkés' terméket adni a kutyusnak, akkor bármelyik ACANA Regionals (kivéve Wild Prairie) megfelelő. P.

2019-07-14 13:51:12
Kedves Csizmadia Kata!

Mivel nem írta meg a kölyök testsúlyát, ezért cca. 100 gramm / nap, ezt mennyiséget célszerű 2 részletben adni.

Részletes infók: https://acana.hu/heritage_puppy_junior

2019-07-12 19:43:02
Kedves Acana!

5 hónapos berni pásztor kan kölyökkuyának, melyik terméküket ajánlaná? A kutyus jelenleg 20 kg körüli súlyú.
Köszönöm!

2019-07-11 10:38:20
Van egy 10 hetes border collie kiskutyám, mennyit es hányszor adjak a puppy tápból? Köszönöm

2019-07-02 19:06:08
Kedves Zsuro Ivett!

Először is, NEM kell aggódni!

Az Ön által belinkelt cikk az amerikai Gyógyszer-és Élelmiszer-felügyeleti Hatóság (FDA) közleményén alapul, de csak részinformációkat tartalmaz. Az írás címében is ott a ’lehetséges’ határozószó; azaz nincs tudományos módszerekkel igazolt kapcsolat az adott szívbetegség és a kutya által fogyasztott étrend között. Ez azért lényeges!

EGY KIS TÖRTÉNELEM:

2018-ban került fókuszba a kérdés az USA-ban (addig nem): vajon a gabonamentes száraztápok okozhatják-e ezt a betegséget, a kutyafélék dilatatív kardiomiopátiáját (canin dilated cardiomyopathy- DCM). A mai napig nincs tudományos bizonyíték arra, hogy az étrend okozhatja a rendellenességet, csak feltételezések vannak.

A középpontban a taurin aminosav áll, mely esszenciális a macskák esetében, de a kutyáknál nem, mivel az ebek képesek szintetizálni a taurint kéntartalmú aminosavakból, mint például metionin és cisztein. A macskatápokat ezért egészítik ki taurinnal (kivéve ACANA és ORIJEN az EgészPréda miatt), ellenben a kutyatápokat nem, hiszen a kutyák szervezete képes előállítani taurint, ha van megfelelő mennyiségű metionin és cisztein az étrendben.

Eddig azt nyilatkozták, és a jelentésben sem cáfolják, hogy az olyan gabonamentes termékeknél van kockázata a betegség kialakulásának, ahol a valamelyik hüvelyes növény szerepel, mint fő összetevő (Egyetlen ACANA és ORIJEN termék sem ilyen). Mivel a hüvelyesek nem tartalmaznak olyan mennyiségű ciszteint és metionint, melyekből a kutya szervezete képes taurint szintetizálni, és állati alapanyagokban sem bővelkednek. Kevés taurin = nő a szívbetegségek kialakulásának kockázata (ez nem tudományos tény, csak egy hipotézis).

MIT TARTALMAZ AZ FDA JELENTÉS?

2018. január 1-től 2019. április 30-ig tartó időszakban 560 esetet jelentettek, 119 állat halt meg. A jelentéseket önkéntes alapon, állatorvosok és gazdik tették. Tehát, nem hivatalosan begyűjtött adatokról van szó, és a kapcsolat a kutya által fogyasztott étrend és betegség között csak feltételezés.

Az USA-ban 77 millió kutya van, és ebből a populációból származik az 560 feltételezett eset. Ha ezt átfordítjuk a hazai arányokra, akkor a 2 millió kutyusra nagyjából 14 (!) esetet jelentene. Hangsúlyozom, nálunk nincs ilyen információ.

Nemcsak a hüvelyesek a gyanúsítottak, hanem a burgonya és a rizs is. Többféle étrend is előfordul: száraztáp, konzerv, nyers, otthon főzött étel – magyarán minden típus.

De leginkább az olyan termékeket emeli ki az FDA közlemény, amelyekben a fő összetevő valamilyen hüvelyes vagy burgonya (egyik ACANA és ORIJEN termék sem ilyen). Itt válik számomra elég zavarossá az egész.

Majd felsorol számos olyan márkát (szinte az összes amerikai felső kategóriás terméket), amelyet olyan kutyusok ettek, melyek a fentebb említett 560 esetben szerepelnek. De egyetlen olyan márkát sem említ, amely teljesen biztonságos (mert nem tud), azaz olyan márka nincs a közleményben, amitől tuti, hogy nem lesz DCM-e a kutyusnak (zavar02).

Ebben a listában az ACANA előkelő helyen szerepel, ami azt jelenti, hogy a fenti esetekben szereplő kutyák közül 67 fogyasztott ACANA-t. Mivel nincs tudományos bizonyíték arra, hogy az étrend okozhat DCM-et, ezért ez maximum azt jelenti, hogy milyen népszerű az ACANA az amerikai gazdik körében, más szóval a márka piaci részesedését.

Az FDA egyetlen terméket sem hívott vissza, csak értesítette a gyártókat a fentiekről.

Röviden ennyiről szól a Forbes írása. P.

2019-06-30 18:20:26Tudnanak ezzel a cikkel kapcsolatban informaciot szolgaltatni?https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157484560652509&id=30911162508

2019-06-30 13:27:51
Kedves Viktória!

Az ACANA Adult Large Breed szemcsemérete nagyobb, de ez nem pont a fajtának lett kifejlesztve.
Vagy, enyhén be kell áztatni a tápot, ez a módszer olykor működik. P.

2019-06-27 19:50:27
Kedves Acana!
1 éves cavalier spániel kiskutyám van, Acana Ranchlands-el etetjuk, viszont nem rágja meg, felporszívózza, így gyakran félrenyel, néha elég komolyan is. Az állatorvos tanácsa az, hogy keressünk nagyobb szemű tápot. Szeretném megkérdezni, hogy a termékeik között van-e nagyobb szemű táp?
Előre is köszönjük!
Viki és Pacsa

2019-06-15 19:05:47
Kedves Krisztián!

Mert nem ad a gyártó az európai piacnak. P.

2019-06-15 08:19:17
Usa Acana oldalán sok olyan termék van ami például nálunk nincs. Ezek nálunk miért nem kerülnek forgalmazásba?

2019-06-13 16:01:37
Kedves Orsolya!

Talán Önnek válaszoltam ezzel a témával kapcsolatban a Facebookon, de megteszem újból.
Az ACANA Pacifica termékben a hüvelyeseknek, mint szénhidrátforrás a funkciójuk. Ebből a szempontból a legjobbak, hiszen a glikémiás indexük a legalacsonyabb. Népiesen: a vércukorszint lassan emelkedik meg, mérsékelt marad, és nem esik le hirtelen. Szemben a gabonákkal vagy a burgonyával. Minden korszerű termékben már babot, lencsét és borsót használnak.

Az ACANA Pacifica 70 % húsból és 30 % növényi alapanyagokból készül. Ez utóbbiak része a lencse, borsó és bab. Ez jól látható az összetétel listájában:

„Friss egész csendes-óceáni hering (14%), friss egész csendes-óceáni szardínia (12%), friss egész nyílfogú lepényhal (8%), dehidratált egész hering (8%), dehidratált csendes-óceáni tőkehal (7%), dehidratált csendes-óceáni sárga tőkehal (7%), egész zöldborsó, egész vöröslencse, egész csicseriborsó, egész zöldlencse, sávos tőkehal olaj (6%), friss egész ezüst tőkehal (4%), friss egész vöröscsíkos sziklahal (4%), egész tarkabab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, hidegen sajtolt napraforgóolaj, lencserost, szárított barnamoszat, friss spárgatök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss mustárlevél, friss tarlórépalevél, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított tőkehalmáj (0,1%), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, őszbogáncs, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.”

Csak a 6. összetevőtől jönnek a hüvelyesek, előtte csak húsok vannak; tehát ez egy húsalapú kutyaeledel, nincs tele hüvelyesekkel.

A bélgázokat a bélben élő mikroorganizmusok termelik, miután elfogyasztották a tápcsatornába jutó étrendi rostokat. Továbbá keletkeznek még rövid láncú zsírsavak, melyek a bélhámsejteket táplálják. Tehát a gázok keletkezése teljesen normális, sőt kifejezetten egészséges, hiszen azt jelzi, hogy a vastagbélben élő mikroorganizmusok megfelelően táplálkoznak.

De mivel minden kutyának egyedi a bélrendszerében élő mikrólények közössége, ezért eltérően reagálhatnak az ACANA Pacifica termékben található rostokra, és ez eredményezhet túlzott gáztermelést. Nem kaptunk ezzel kapcsolatban még visszajelzést, de előfordulhat. Nálunk embereknél ez pontosan ugyanígy van. P.

2019-06-11 07:37:25
Tisztelt Acana Szakértő!

20 kilós felnőtt allergiás kutyusomnak keresek tápot, sajnos a kiváltó okot még nem sikerült kideríteni. Az Acana Pacificával szemezgetek, nagyon szimpatikus az összetétele de kicsit aggaszt, hogy hüvelyeseket tartalmaz. A borsótól, babtól nem fújódnak fel a kutyusok? Tudom hogy szuperprémium tápokról beszélünk, tehát nyilván tudják hogy mit miért csinálnak, de kérném megnyugtató válaszát.

Segítségét előre is nagyon köszönöm, szép napot kívánok!

Orsolya

2019-05-26 13:54:02
Kedves Kertész Dóra!

Ún. monofehérjés termékünk nincs. Az ORIJEN 6 Fish termékünk 6-féle (nem 1) halból készül, és nincs benne gabona. Az ORIJEN Regional Red termékben sincs csirke, de ez sem egyfehérjés, mivel vörös húsok + hal van benne. P.

2019-05-22 14:43:26
Kedves Acana Munkatárs,
Segítségét szeretném kérni az alábbiakban: 4 éves ragdoll cicánk bőrirritációs tüneteket mutat, az állatorvos kizárásos diétát javasolt hypoallergén, gabonamentes, csirkementes, monofehérjés táppal. Érdeklődnék, hogy a cicatápok közül van olyan Önöknél, ami megfelelő lehet a cicánk részére? Sajnos elég válogatós a cica, így most próbálunk termékmintákhoz jutni a fenti feltételek mellett, de sajnos kevés sikerrel. Esetleg az íz kipróbálása végett a termékminta elérhető/rendelhető Önöknél?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.

2019-05-19 16:57:08
Kedves Kőhalmi Zoltán!

Nem árthat vele! Mi a rotációs etetést javasoljuk, azaz többféle szárazeledelt célszerű felváltva vagy keverve etetni. Így a kutya többféle fehérje-és zsírforráshoz jut hozzá, hasonlóan, mint a természetben. P.

2019-05-19 07:02:50
Jo napot az acana pacific es classic red keverésére gondoltam 4 honapos francia bulldognak nem artok vele? Köszönöm

2019-05-18 15:49:21
Kedves Kőhalmi Zoltán!

Az ACANA Classic Red és az ACANA Wild Coast (halas) lehet keverni, sőt kifejezetten ajánlott. P.

2019-05-18 15:47:38
Kedves Gulyás Ottó!

Erre a kérdésre nem tudok válaszolni. P.

2019-05-17 20:15:18
Jo napot 4 honapos francia bulldog kiskutyanak melyik acana vagy orijen tapot ajanlana.r.canint evett csirkest de pici piros foltok lettek rajta.acana classic redet adunk neki azota elmultak a foltok.melyik tap lenne a legjobb számára köszönöm

2019-05-17 19:58:49
Jo napot 4 honapos francia bulldogomnak acana classic red tapot adok imádja.lehet keverni 2 fajta acana tapot mondjuk a classicot halassal?köszönöm

2019-05-16 05:06:56
Tisztelt Szakértő! Nyolc hetes kiskutyát tartok lakásban kutyakenelben. Éjszakánként 3 is felébred és addig nyüszít, amíg fel nem vesszük vagy ki nem engedjük. Hogy lehetne erről leszoktatni? Mikor fogja az éjszakát végig aludni? Várom tanácsát.

2019-05-14 20:12:53
Köszönöm.

2019-05-12 13:18:59
kedves Gulyás Ottó!

9 hónapos korban lehet váltani a következő termékek közül bármelyikre: ACANA Adult Small, ACANA Regionals termékcsalád, ACANA Singles termékcsalád és ACANA Classic termékcsalád közül, amelyik megfelel a kutyus ízlésének:-). P.

2019-05-11 18:01:43
Tisztelt szakérő!
Köszönöm a válaszát. Milyen idős korig adjam ezt a tápot és utána mire térjek át?

2019-05-11 13:47:41
Kedves Dani Antalné!

320-330 gramm lehet a kezdő mennyiség. Ha szükséges (elhízás vs. fogyás), akkor lehet módosítani a napi adagokat.

A továbbiakban az ACANA Puppy Large termék etetési táblázatát célszerű követni. P.

2019-05-11 05:35:05
Tisztelt Szakértő!
4-hónapos rottweiler kutyámnak Acana Prairie Poultry tápot rendeltem. megfelelő-e ez a táp és a kb. 12kg -os kutyának mennyi a napi adagja. Köszönettel

2019-05-07 17:33:46
Kedves Kovács Diána!

Az összesen 200 gramm elegendőnek tűnik egy 20 kg-os kutyának. Ez a mennyiség kb. 700 kcal naponta. Vannak folyamatosan éhes kutyusok (ahogyan emberek is), ha mindig kielégítjük ezt a vágyat, az vezethet elhízáshoz + nagyon laza széklethez.

Ha kutya egészsége, vidám, szép a szőre, akkor megkap minden tápanyagot. P.

2019-05-07 17:23:57
Kedves Gulyás Ottó!

Az ACANA Puppy Small Breed terméket javaslom, az ajánlott napi adag 40 gramm. P.

2019-05-06 21:47:54
Még az lenne a kérdésem, hogy mennyivel léphetjük túl kb. az ajánlott adagot? Egy nap 2x etetünk, úgy gondoltuk, hogy reggel-este 100-100grammot adnánk, de elég éhes utána is a kutyus. 20kg-os egyébként, és szerintem enne amíg csak ki nem durran, de nem akarom túl etetni, vagy hogy sok legyen a "végtermék", viszont nem szeretném azt sem, hogy éhes maradjon. A Classic red tápot választottuk amúgy, hogy a másik kutyusunk is tudja enni. Előre is köszönöm!

2019-05-06 19:20:40
Kedves Szakértő! Hét hetes törpetacskó fiú kiskutyám van. Milyen tápot és milyen adagolást javasol életkoronként?

2019-04-30 18:41:26
Kedves Tomasovszki Tímea!

Kölyökkorban mindig rizikós váltani, mivel ebben az életszakaszban fejlődik ki az emésztőrendszer (is). Az emésztési problémák kialakulásának kockázatát az is növeli, hogy a yorki egy gabonaalapú étrend után húsalapút eszik- ezért javasoljuk minden esetben a fokozatos átállást.

Szerintem ebben az esetben a napi adaggal van a probléma: a 60 gramm túl sok, 50 grammra javaslom a csökkentést: ha túl sok táplálékot eszik a kutya, az minden esetben lazább széklethez és gyakoribb ürítéshez vezet (ez így van az embernél is). P.

2019-04-30 18:31:45
Kedves Kovács Diána!

Az ACANA Sport & Agility vagy bármelyik tagja az ACANA Regionals családnak. P.

2019-04-30 14:34:12
Kedves szakertő!Van egy 5 hónapos fiu yorkiem.Nemrég váltottunk Royal Caninrol állatorvosi javaslatra Acana grass-fed lambra .Napi adagja 60 g 3 felé elosztva kapja meg ,napi 2-3 orat sétal futkarozik eleven kiskutya.Azt tapasztaltam,hogy eves utan egyből kakil es elegge puha es nagy mennyisegű a végtermek.Ez be fog állni vagy csak átmegy a kutyán az étel ezért kakil sokat napi 3-4 x.Köszönöm a válaszat!Tomasovszki Timea

2019-04-29 22:05:05
Kedves szakértő!
Melyik Acana tápot tudná ajánlani egy hízni nem akaró kutyusnak? 1 hónapja fogadtuk örökbe, egy 2-3 kilót kellene felszednie, hogy normális súlyú legyen. Az eddig (jó minőségűnek? számító) táptól egy dekát sem hízott ez idő alatt. Allergiáról nem tudunk.

Előre is köszönöm!

2019-04-16 19:23:17
Kedves Éva!

Az ACANA Puppy Small etetési táblázata alapján a 100 gramm a megfelelő mennyiség, ez cca. 370 kcal energiabevitel naponta. Lehet emelni, csak ügyelni kell az elhízásra.

Bármilyen multivitamin felesleges, és bármikor át lehet állni napi kétszeri etetésre: P.

 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  >>
Az oldal cookie-kat használ További infó. Értettem